Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УРАЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: УРАЛ

Това с печката на дърва в кабината е върха !!
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тя е задължителна, за да има право да излезе от населен пункт под -35 градуса. Най-малко три коли, най-малко една с кунг с горяща печка.

Коментар

В джуганите фургони в фургона имаше такива печки голям пушек и голяма мъка бяха . Добре че не извадих "късмета" да карам такъв в казармата и двата ми ВАРЕМа бяха с дизелови отоплителни печки.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Румбата Преглед на мнение
          "Extremely silly" Не разбрах , какво му е изключително смешното (глупавото) на филма....
          Верно ,не разбирам украински или там , какъвто език говорят , но явно на хамериканците и прочее им се вижда невъзможно...
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            "Extremely silly" Не разбрах , какво му е изключително смешното (глупавото) на филма....
            Верно ,не разбирам украински или там , какъвто език говорят , но явно на хамериканците и прочее им се вижда невъзможно...
            Езикът е финландски, но е превод от руски (такъв е оригиналният език на филма). Под "Extremely silly" имат предвид пропагандният характер на рекламата.
            Отделно че е и с грешки - 1. Всичко на латиница, пък "СССР" на кирилица (не вярвам на финландски да се превежда като "ЦЦЦП"; 2. Доколкото ми е известно, се пише "trucKs", а не "trucs".

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=c0TjVbD48ac

Коментар

Колеги,скоростите на маз и крази са еднакви.При нас в село Елешница от мината имаше останал камаз самосвал с монтиран мазов двигател,всичко беше паснало 1към1,не съм виждал но тава ме кара да мисля че и камазовата скоростна кутия е еднкава с маз/краз.Та нали руските братушки я монтират на супер маз с бързи и бавни,ако бъркам даме поправи някой

ПС:скоростите на бензинов урал са мазови,утре по светло ще направя снимка на табелката в кабината на урала,който оригинално беше бензин.Позициите на скоросите са 1към1 с мазовата кутия,напаснахме двигателя барбар със скоростите от маза и табелката е идентична с мазовите скорости.

Коментар

Няма такова нещо-скоростите на КамАЗ са различни от Урал и КрАЗ.
                  Карал съм и КамАЗ и Урал.
                  На КрАЗ и на МАЗ също схемата на превключване е различна(може самата кутия да е еднаква).
                  Специално на МАЗ,схемата на скоростите е доста необичайна-големите предавки са от ляво на по-малките(доколкото помня).
                  Скоростите в бензиновия Урал са Кразови и схемата им е като на КрАЗ(схемата е като на Ботевградските Сетри)
                  А камазова кутия без бързи/бавни се е слагала само на самосвали и на 6х6.Чувал съм,за камази с присадени най-различни мотори,включително от КрАЗ и от Йелч(Фадрома L34).
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

От: УРАЛ

Здравейте колеги, искам да Ви питам задните диференциали на Урала 6х6 със 1 общ кардан ли се свързват със раздатката или са 2 като на Краза, Прагата и др... Поздрави

Коментар

Със 2 е-Като Камаз.мостовете са и камазови.

Коментар

че той Камаза си е с 1 кардан за 2-та моста, смисъл от раздатката излиза 1 към водещия диф, а от там излиза друг за водения , 100 % съм сигурен => и Урала е със 1 кардан. Мерси колега за мнението Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1236.jpg
Прегледи:1
Размер:38.1 КБ
ID:5203899

Коментар

Еми да де.Същата схема.Ама карданите са 2.

Коментар

Явно не сме се разбрали ето виж снимката на Краз 255, че всеки заден мост е свързан поотделно със РК, а пък на тоя тип на Камаза е със 1, захранващ първия диф, след това и втория. Извинявам се за тона ама няма просто как да ти го обясня.....Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kraz_255b-26358.jpg
Прегледи:1
Размер:39.7 КБ
ID:5204002

Коментар

Да разбрахме се вече.Аз не съм дочел-ти питаш от рк. да на камаза и урала е 1 кардан и друг свързва двата моста.При краз е друго.

Коментар

Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-12-10, 19:32.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X