В казармата имахме чисто нови Урали. Бензинови, станции , като разходът им беше 100/100. Години по-късно в Газстроймонтаж ми се удаде да карам известно време Урал с камазов мотор, тръбовоз. Какво да кажа- натоварен с десет тръби с общо тегло около 15 тона по време на проливен дъжд си ги карам на трасето през дълбока оран- спирам, тръгвам, мостовете правят писта отдолу , а Уралът си върви и не му пука. Уникално проходим според мен, с един добър дизелак и малко повече комфорт в кабината би бил номер едно.
В казармата съм карал и от двата вида. Бензин и дизел.
Дизеловия определено вървеше много по добре, че и по малко гореше.
Определено много добър камион.
А какъе звънец имаше това чудо кабината не е истина....
Ако няма достатъчно въздух за спирачките вътре не се стоеше.
От извесно време насам като обикалям из софийските улици с колата, доста често ми идва идеята да си купя един Урал и да го карам само по правилника. Пък който се изпречи... вечна му памят.
Всички говорите за дизелови и бензинови урали но първите трябва да са със двутвктов дисвлов двигател няма клапани а е като ижаците.Сто пъти сам го гледал и разглеждал много ме кефеше но го срезаха за скрап,защото както се изрази един колега трудно се намира работа за тези машини.От горското им забраниха да влизат в гората че преебават пъта и нищо не може да мине след тях
0885 297985,мтел-Радо
0876 556870,виваком като домашен
Извинявам се маи ви подведих малко не е урал а краз триос с двутактов дизел извинете ме за грешката
Колега,да не би да говориш за ЯАЗ 204?Той с двутактов дизелов двигател,с 2 изпускателни клапани на цилиндър и една помпа-дюза.Пълненето на цилиндъра с въздух става с турбокомпресор през продухвателни отвори.Разпределителния вал е разположен в горната част на блока и чрез къси повдигателни пръти и кобилици задейства изпускателните клапани и помпите-дюзи.
А ти колега ме обърка още толко маи е този за които казваш помпа дюза маи беше много сам го гледал но от една година го няма и всичко ми изветря.Знам че ми казваха че бил двутактов дизел и беше много мощен мотор шестак редови
0885 297985,мтел-Радо
0876 556870,виваком като домашен
Коментар