Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УРАЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: УРАЛ

Още по зле - трансмисията ще се разпадне.
    only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Двигателите КАМАЗ-740 и МАЗ/ЯМЗ-236/238 са различни.

Като идеология еднакви - V -образни,
      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Значе ли това че скоростите на бензиновия и дизеловия Урал са различни?
        878161634

Коментар

Дизелизацията на УРАЛ /проведена с цел угода на армията/,започва с агрегат КАМАЗ.

Агрегат - Ск.кутия + двигател.

Преминаването на двигатели ЯМЗ в цялата гама на УРАЛ,причината е една.

Това е Олег Дерибаска, т.е. собственика на ЯМЗ и УРАЛ едновременно.
          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от NIKT DRILLING Преглед на мнение
            Извинете за повтовението.
            878161634

Коментар

При Страхил преди Костинброд отдясно има бензинови по6000 и дизелови около10000лева.Поздрави
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от NIKT DRILLING Преглед на мнение
                Различни са кутията е Камаз самосвал само бавните така е и на пълноприводния Камаз.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Voici le Ural-375 lancé en 1961
                  Moteur : V8 de 180 ch
                  Vitesse maxi : 75 km/h
                  Transmission : 6x6
                  Subaru Forester 2.0t EJ205
                  Автосервиз FLEXAUTO

Коментар

Защо схемата на превключване на скоростите е като на КрАЗ?Дали кутията не е от КрАЗ триос?
                    Карал съм известно време в казармата Урал 375 с бензинов мотор.Наистина много е проходим.
                    Скоростната кутия като размер беше по-голяма от на обикновен КрАЗ но в нея е и раздатката,както и понижаващата предавка.Предния мост е постоянно включен през междуосев диференциал/с блокаж/.Мостовете нямат блокажи на диференциалите и доста наподобяваха на камазови/за съжеление тогава още не бях карал КамАЗ за да ги сравня коректно/.Двигателят е дериват на ЗиЛ 130/131 с повишен работен обем.Има ограничител на максималните обороти.Запалителната уредба е екранирана/влагоизолирана/.Акумолатора е един и се намира в кабината под дясната двойна седалка.Отпред на радиатора има перде/щора/,което се вдига и спуска от кабината с..обикновен синджир!!!Спирачната система е комбинирана на въздух и масло/спирачна течност май../подобно на Ифа т.е няма спирачни мембрани,тресчотки и маркучи за въздух към колелата.В колесните спирачни механизми влизат само маркучи за спирачно масло./доста добре закрепени към мостовете с цел максимално им предпазване/.
                    За вървенето мога да кажа,че беше на прилично ниво,за бензинов камион с такива размери.Максимална скорост съм вдигал около 110км/ч но вероятно може и още/много дълга пета скорост,както при КрАЗ/ но този имаше проблем с усилвателя на волана и не посмях да го тествам докрай./И усилвателя на волана не е като при Зил и КамАЗ,а като при КрАЗ-с външен хидроцилиндър/.В баир не е голяма бегачка,мотора е слабоват и скоростите "дълги" но на по-ниските/първа,втора/ си вървеше добре.Експлоатирал съм го предимно в зимни условия с доста оффроад и съм много доволен от машината.Палеше без "смукач" при -20/смукача незнам и дали въобще работеше/и след половин до една минута двигателят заработваше равномерно и спокойно на малки обороти.Руска техника-това е обяснението за мен.Както и за факта че разхода по норма беше 72л/100км ,а заедно със надбавките за зимна и планинска експлоатация отиваше над 100л/100км./В действителност харчеше и над нормата с надбавките/.
                    За дизеловия съм чувал че върви повече/не и като максимална скорост/и харчи по малко.ЯМЗ 740 по-принцип е някакво бледо копие на двигател Mercedes/без да умаловажавам и типично руските му достойнства/ .Отрицателните му "качества" са малък работен обем-10,85л/прекалено малък въртящ момент за такава машина/ високи обороти около 2400об/мин,малък ресурс/главно заради лагерите/,специфични проблеми/падащи легла на клапаните и др./От друга страна комфортът и обзавеждането в кабината на дизеловите са много по-добри.Сега разбирам, че след определена година се монтират ЯМЗ 236 и ЯМЗ 238, които се славят като по-безпроблемни двигатели,а освен това са и по-мощни/по-голям обем/ и по-нискооборотни.
                    За куплирането на различни двигатели и предавателни кутий не мога да кажа нищо но съм 90% сигурен че ЯМЗ не правят и предавателни механизми/както прочетох в темата/.
                    Темата е от доста време,дано някой го интересува все още и дано съм бил от полза...ако не здраве..
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      Темата е от доста време,дано някой го интересува все още и дано съм бил от полза...ако не здраве..
                      Здравей, колега!
                      Благодаря ти за информацията, наистина ще ми бъде полезна!
                      Поздрави!

Коментар

Нямам много спомени от уралите те при мене бяха само радиостанций и засове. Спомням си че хидравличната помпа беше зилова но с двойно казанче за маслото защото имаше някъква хидравлична механизация за сваляне на резервната гума която се намираше отзад закачена на фургона на доста голяма височина и тежеше доста. Това че нямам много спомени от тях означава само едно че просто много рядко са се трошили за разлика от ЗиЛ 157-131 които ги знам наизуст. Другото което съм запомнил е че форсирания двигател от ЗиЛ работеше и се зареждаха само с бензин А 93 и съответно 320 литровите резервари се опразваха за нула време
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Имам едно:
                          Урал - Ръководство за експлоатация,ако на някои му трабва да се обади.

Поздрави

Коментар

Не мога да го пусна в "Систематизирана...",че тук:

http://www.russianmilitarytrucks.com/downloads.htm

ГАЗ,ЗиЛ,Урал 375;4320,УАЗ,МАЗ,КрАЗ,Татра V3S..серв.ръководстава,наръчници за екслпоатация...
                            Последно редактирано от Torque; 18-01-10, 00:23.

Коментар

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=u6lBig8gdfM&NR=1
                                [SIGPIC][/SIGPIC]Nissan X-Trail 2.0dCi 150 kc 2008г. full екстри:twisted:
                                [URL=http://kandonov.mondozoo.com][IMG]http://my.mondozoo.com/mondozoonfs/094c13b097971e1581c27b84f1284f52.png[/IMG][/URL]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X