Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рено Савием-Офроуд Кемпер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Рено Савием-Офроуд Кемпер

Чак пък да е импулсивен Фил.... странно виждане..
    Познаваме се от доста години, не е на детинска възраст, уважаван и обективен модератор в известен форум..

Дори смело мога да твърдя, че е точно в обратната посока - един мъдър, спокоен и готин човек, с огромен опит.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Ясене, сега е момента. Купувай, аз ще ти боцна един адекватен мотор и ще черпиш. А после като ходиш на спасителни операции, ако нещо се закучи ще може да спите на терен
      Спасителни операции с преспиване - по мотиви от "Спасители на плажа".
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Последния случай за който знам бяха трима мъже, та ... сигурно не. Ама ще питам дали пък - то е модерно
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ясене, сега е момента. Купувай
          Чакай-чакай.
          Едно е да искаш, друго да можеш, ... и за купуването и за смяната на двигателя после.

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Чак пък да е импулсивен Фил.... странно виждане.
          Кемперът е негов. Ако иска може импулсивно да го продаде.

Гледам и ти си на акъл за кемпери напоследък.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Чак пък да е импулсивен Фил.... странно виждане..
            Познаваме се от доста години, не е на детинска възраст, уважаван и обективен модератор в известен форум..

Дори смело мога да твърдя, че е точно в обратната посока - един мъдър, спокоен и готин човек, с огромен опит.
            А, то по моите разбирания, "импулсивен" не е непременно с отрицателна конотация. Но пък до онзи ден кроеше планове, днес го продава - как инак да се изразя.

Последния случай за който знам бяха трима мъже, та ... сигурно не. Ама ще питам дали пък - то е модерно
            Като вземе кемпер всичко ще си застане по местата.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Гледам и ти си на акъл за кемпери напоследък.
            Аз на този акъл съвсем не съм отнапоследък ...но ти си го казал преди мен - Едно е да искаш, друго... и т. н. Да беше само кемпер в акъла - да взема два.

Коментар

Всъщност наистина съм доста спокоен, а и обръгнал на всякакви неща.
              Вени, благодаря за добрите думи друже
              Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
              Приятелю,хич да не ти пука,още повече че носиш името на любимата ми книга. Аз имам абсолютно същото отношение към техниката което изобщо не ми е попречило да имам досега над 2 000 000 км. Какво къде било ставало,ами за всяко нещо си има хора,не виждам смисъла аз да знам всичко! Бъди все така над нещата!
              С километрите съм по-назад, последно около милион ги преброих, но след готиния коментар на колегата, продължавам смело ездата Благодаря ти, а Праграфа и на мен ми е от любимите

Мислех да Ви разказвам колко различни машини съм карал, щото и ние сме пушили цигари Кент и сме яли бонбонки тик-так, но така или иначе в темата научих неща които наистина не знаех.
              Възможно е да съм прекалил малко с лаизма, но искам да наблегна, че освен МТЛБто в казармата, никога не съм управлявал толкова стара система и реших да питам точно като такъв.

Специална благодарност и на колегата Цецо, защото подходи по много позитивен и балансиран начин, независимо от начина по който се изказвах.
              По същия начин подходи и davc, за което отново благодаря
              А, то по моите разбирания, "импулсивен" не е непременно с отрицателна конотация. Но пък до онзи ден кроеше планове, днес го продава - как инак да се изразя.

.....
              Съвсем правилно наблюдение, но до онзи ден нямах джип Както обясних някъде из предишните постове, оригиналната концепция беше джип с каравана, но кемпи ме грабна...

Ако продавам кемпера, то няма да е защото някой дето е станал с лице към възглавницата ми е виновен, а защото логически е по-правилното нещо.
              Кемпера, историята му и уникалността ги проучих още като го видях за продаване преди година. Просто отидох видях се с човека и го купих веднага. Много запалих и много се хвалих. Купил съм го с мерак и го правя с мерак наистина, но просто не изпълнява изцяло концепцията ми за почивка.

Като разпъна лагера не мога да мръдна, повече от един човек или компактна двойка не събира.

Иначе наистина е здрава машина, като казах че съм го карал на тежък терен, това имах предвид, просто не ми се влизаше в полемики.
              Ако някой все още не прочел, какво точно е Савием, след като е било военна линека-ще Ви кажа. Това е експедиционна машина и в 80те и 90те на миналия век, такива екземпляри са минавали десетки хиляди километри из Африка и други интересни кътчета на света.

Както и да е, продажбата, ако има такава, ще е само тук и в кемпер форума, както обявих по-рано. Обмислям още нещата.

Кемпера ще седи в Стара Загора, така че дано има някое събитие наблизо та ако има желаещи да го видят, да заповядат.

Поздрави,

п.п.
              Междудругото, ако Модераторския екип реши да разчисти темата от излишните мнения, включително и мои такива, моля да заповяда-аз съм ОК. Колкото и смешки да са се изписали в 8 страници, все има нещо полезно, сигурен съм.
              Последно редактирано от paragraf 22; 07-02-16, 20:33. Причина: п.п.

Коментар

Колеги,
                влезе ми мухата да купувам къща
                Досега все се заигравах с евтини неща, та да не влизам много вътре (в смисъл постоянното чудене дали искам нещо или не го искам), но тука ще е големия зор, та в този му смисъл мисля, че ще се наложи да се разделя с кемпи, защото се задават сериозни разходи на хоризонта.
                Към моментното състояние, смятам да му искам най-евтината и справедлива (според мен) цена, визирайки за колко съм го взел, колко вървят в чужбина (тука ги няма много, да не кажа хич) и колко съм вложил. Дебело подчертавам моментно състояние, защото всички евентуални проблеми и недостатъци са взети предвид. Ако всичко се отремонтира и се вкара в норма, кемпера ще струва едни други пари, ако ще и да си е вечно мой.
                10,000лв. (Десет хиляди) е цената която искам.
                Който иска да го купи е свободен да идва, да го оглежда, да го кара и т.н.
                Недостатъци/повреди:
                -закъсана кожа на седалките и нужда от смяна на тапицерията в кабината
                -стартера понякога вие
                -капе нафта от жилото/щангата (На входа) на помпата. Това се установи при последните лягания за проверка на диференциала.
                -разкачена е една лапма отзад над вратите-исках да слагам камера и прожектор-налични са.
                -банята има нужда от допълнителна работа-няма пробит сифон в пода, захабени са мивката и душа. Реално не съм ползвал душа но работи. Люка над банята е стар.
                -коритото за мръсна вода (Под кемпера) е пробито. По точно-ръждясало и тече в единия ъгъл.
                -Вебастото има нужда от профилактика и евентуално ремонт.В интерес на истината в началото имах намерение да го пробвам, тръгна да работи, но се разтече от едно уплатнение на филтъра за горивото и повече не съм го пипал. Уплатнението е налично-чисто ново.
                -подгряването на водата за къпане/миене е изолирано (минаваше една серпентина през маркучите, а в нея топлата вода от двигателя/вебастото, но беше спукана и я изолирах).
                -масата в кемпера никога не е изправяна, защото не знам как, а и няма метална стойка. Така или иначе съм я ползвал само за основа на леглото, както си е оригинално де.
                Друго към момента не се сещам-ако има нещо ще го добавя.
                Допълнителните екстри, които не се сещам дали съм изреждал са солар 140 Wp(немски), контролер, 10 метра кабел и стойка за солара, два акумулатора-тягови и гелови по 86 ампера (за караванната част)+ два за автомобилната част(обикновенни), допълнителен съд за чиста вода (120 л.), оригинална кутия за багаж (550л.)
                Иначе кемпера има:
                -хладилник -12/220 в . Работи перфектно-швейцарски, специален за камиони.
                -газова фурна с два газови котлона
                -спалня (не знам размерите, но аз се събирам-177 с, 100 кг.)
                -мивка в кемперната част и душ в банята
                -преносима тоалетна (химическа)
                Това е което се сещам на прима виста.
                Няколко важни неща които смятам за важни и ще отбележа.
                -Кемпера ще е неудобен за човек висок над 180 см. (чисто практически го споменавам).
                -Цената не се коментира, защото това е абсолютния санитарен минимум за мен. Парите ще ми влязат в употреба, но в никакъв случай не са ми критични, така че ако не се продаде на тази цена, значи няма смисъл да го продавам.
                -Както споменах, машината е в Стара Загора. Не искам да го карам в София, защото няма къде да го държа. Огледи по всяко време след 18:00ч., а през уикенда, по всяко време, след предварителна уговорка. И през седмицата, мога да уредя да се види, но пак само с уговорка за да го организирам.
                -Тази продажба е пусната само тук, така че нека си остане за хората които проявяват интерес тук. Аз печалба не търся, а по скоро бих се радвал някой мераклия да вземе кемпера.

Нямам идея дали е възможно да си остане това в темата, или трябва да пускам обява в раздел "Продава се"?
                Както споменах по-горе, не ми се търгува, така че ако е възможно да си остане тук и които има интерес в темата и иска да го вземе, ще е по-добрия вариант. Ако не, моля Модераторите да кажат как да процедирам.

Поздрави,
                Последно редактирано от paragraf 22; 22-02-16, 00:03.

Коментар

Ясене, зимай, аз читавия мотор за това съм го измислил
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Без преувеличение може да се каже, че тази цена, ако не е подарък, то е поне жест.
                    Ако го вземе Ясен, ще се отъркам и аз в него. Какво сте го нарочили този двигател, нищо му няма.

Коментар

този двигател, нищо му няма.
                      Именно, толко нищо му няма че е основно за надин

Ма тва са подробности де

Коментар

Първоначално публикуван от paragraf 22 Преглед на мнение
                        ...
                        -Кемпера ще е неудобен за човек висок над 180 см. (чисто практически го споменавам).
                        Това ми прилича на проблем. В какво точно се състои неудобството?

Аз съм 181см примерно, а тоя горе дето иска да се отърка е даже още няколко сантиметра над мене.

Коментар

Значи, че там някъде е височината на "салона". Съвсем нормално и достатъчно, но даже и да не си удряш главата в тавана, инстинктивно ще се попривеждаш - бял кахър.
                          А на Търтей му се привиждат 4х4 камиони с динамика на Алфа Ромео.

Коментар

Без преувеличение може да се каже, че тази цена, ако не е подарък, то е поне жест.
                            Ако го вземе Ясен, ще се отъркам и аз в него. Какво сте го нарочили този двигател, нищо му няма.
                            Благодаря за хубавите думи.
                            Цената и аз смятам, че е доста добра и тя кореспондира с позитивните емоции които събрах тук, а и факта че машината ще е оценена. Не знам дали и при някои от Вас се случва, но като продавам нещо което ми е скъпо, един от основните критерии е при кого отива. Ако е търгаш, почти няма шанс за сделка.

Към информацията добавям:
                            -Кемпера е с минат ГТП до Януари 2017г.
                            -Кемпера е с Гражданска застраховка до Януари 2017 г.
                            -Документацията на кемпера е перфектна, включително това, че се води лек, кара се с Б категория, регистриран е 4+1 места (мисля) и не минава на всеки 6 месеца преглед (както е за специалните автомобили, каквито по принцип се водят кемперите.)

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Това ми прилича на проблем. В какво точно се състои неудобството?

Аз съм 181см примерно, а тоя горе дето иска да се отърка е даже още няколко сантиметра над мене.
                            Ами според мен човек по висок от 180-185 ще трябва леко да се привежда, но сега като се замисля, може би е за някой над 185, защото човека с който основно ходя на риба е около 183 и няма проблем с влизането и разходката в така или иначе тесния коридор
                            По проблемно би било лягането на спалнята. В момента аз си лежа спокойно (тя става доста широка, но пък не толкова дълга), но от краката ми до стената има няколко сантиметра. Предполагам, че за по-висок човек (да кажем над 185 пак), може и да е некомфортно.
                            Ако човек си легне с крака към коридора и два метров ще се събере, но ще трябва да се подлага нещо допълнително
                            Това имах в предвид.

Поздрави,

Коментар

Здравейте,
                              понеже виждам, че интереса, кък момента, е предимно виртуален и само в темата, Ви уведомявам, че след около седмица кемпера ще се пусне на обява, тук във форума, а след известно време в кемпер форума, а най-накрая и в мобиле, на друга цена разбира се. Идеята да го пусна тук, е да го вземе някой мераклия, а и защото няколко човека изразиха интерес, но в крайна сметка вече съм решил да го продавам, така че ще трябва да подходя комерсиално.
                              Разходите по закупуването на къщата вече ми се изясниха и сумата за кемпера в никакъв случай не е решаваща, така че при първия удобен случай, ще извърша подобренията в купето и всичко което мога да отстраня и да му придам търговски вид и ще коригирам цената. Нямам зор с продажбата, така че може и да си остане мой, докато не се намери някой луд фен
                              Не пиша всичко това, за да оставям някакво впечатление за нужда от бързо и неотложно купуване, просто смятам за редно да Ви уведомя, че продажбата ще се пуска публично, макар и това да не беше опция в началото.

Поздрави,
                              п.п.
                              Моля да се счита за ъп
                              Последно редактирано от paragraf 22; 29-02-16, 14:05. Причина: ъп на темата

Коментар

Хич не е виртуален интересът, просто си далече.
                                Аз в момента съм леко неубедителен финансово, но това е преодолимо. След празниците ако жената не роди може да се организираме да дойдем.

Ако роди, кемперът ще чака.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X