Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема с ГАЗ 66

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дилема с ГАЗ 66

Защо не използвате технологичният отвор на ангренажа за стандартната помпа НШ-10 за управлението на болгара?А горе си слагаш компресор да си помпиш гумите,въздушният филтър е най-добре да си е на МТЗ-то,ще го прихванеш някъде за шасито.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Избрах да не позвам технологичният отвор на ангренажа за стандартната помпа НШ-10 за управлението на болгара, понеже оригиналната на виетнамеца се събра (с преработка на стойката). Ако бях решил да ползвам НШ-10 трябваше да слагам: клапан ,нови маркучи,казанче за хид. течност .
      Компресор за помпене на гумите не смятам да ползвам (дано не ми се налага)
      За филтъра е добра идея .Захващане като на ИФА примерно .
      Има проблем ,а той е че: кабината минава много близо до дигателя (отзаде където смукателните тръби на МТЗто завършват с кривка хваната към тях с 3 болта ).
      За да свалям и вдигам кабината ,докато напасвам съм свалил тая кривка .Когато кабината е заключена (свалено положение) място има. При свалянето кабината описва една дъга ,и в едно положение минава на 3-4 см от МТЗ двигателя . Ще пробам евентуално с изчукване да огъна кабината там където подпира прословутата кривка на смукателните тръби .
      Дуг вариянт е шнорхел някакъв който да се монтира и демонтира при сваляне и вдигане на кабината ----не ми се струва подходящ вариянт ,но е вариянт .

Коментар

Мисля,че ставаше алуминиевият колектор да се завърти на 180гр.,всмукателя ще остане отпред,а може и да резнеш стоманената кривка от където ти е удобно.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Утре ще ви снимам моя проект до къде съм стигнал.

Коментар

Имам 1 върпосче!Този двигател чисто нов ли е или си го рециклираш??

Коментар

Първоначално публикуван от Decho Nissana Преглед на мнение
              Утре ще ви снимам моя проект до къде съм стигнал.
              А, и това очакваме да го видиме
              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от mitko_racing Преглед на мнение
                Имам 1 върпосче!Този двигател чисто нов ли е или си го рециклираш??
                Двигателя не е нов бях го купил с друга цел .Така стана че в последствие взех Виетнамка на, която двигателя не работеше добре да не кажа ни мъчеше.
                От там е и заглавието на темата .Дилема между бензиновият на газ или дизелов . Решението дойде от самосебе си .
                Незнам все още дали дизеловият МТЗ ще е по-добрия вариянт ,като икономичност , мощност и тн.
                Накрая ще ударим калема на преработката и ще го публикувам .

Коментар

Можеш да си сигурен,че ще имаш повече мощнос и икономия за сметка на бързина-пъргавина на мотора.Може би Перкинс с турбина е по удачния вариант,аз съм за сега така но без турбина,след като мина технотест ще си я сложа.Но МТЗ-то е добър вариант с тези скорости.

Коментар

Колегата boyko е много прав!Мощност ще има и то доста.Карал съм зил 130 къса база с двигател на МТЗ и също така 130 къса база с ифов.Незнам защо,болгаровия е малко по рязък от ифовия,но също можеш да сложиш турбо на МТЗ-то.Турбото е ТКР 6.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko_racing Преглед на мнение
                      Колегата boyko е много прав!Мощност ще има и то доста.Карал съм зил 130 къса база с двигател на МТЗ и също така 130 къса база с ифов.
                      Скоростите колега, Зиловите са много къси и непригодени за Ифовия мотор.

Коментар

Готови са вече и изпускателните тръби към гърнето .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение002.jpg
Прегледи:1
Размер:141.7 КБ
ID:5427932Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение003.jpg
Размер:123.4 КБ
ID:5427933 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение011.jpg
Размер:118.2 КБ
ID:5427934.Направих стойка и поставих масленият радиатор на МТЗто вместо газковия .
                        Последно редактирано от монио; 23-11-12, 17:52.

Коментар

Добре е браво,още малко и всичко ще си дойде на мястото.

Коментар

Като паднаха температурите и замразих ремонтите или по скоро времето ни замрази в ремонти .
                            Използвах прозореца от топло време и сложихме вече изрязания картер (заради предния мост).
                            Смених стартера с редукторен , понеже оригиналния му трябва много ток и въртеше бавно (може би му тряваше ремонт ).Прецених че по добре да купя нов от колкото да ремонтирам стария морално остарял и изискващ голям акумолатор (нямам такъв).
                            Направих конзола за лостовете включващи и изключващи мостовете ,и предаващия движение към бурилната установка .Иначе се хващат за газковата скоростна кутия ,но сега сме с зилова.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение003.jpg
Размер:59.5 КБ
ID:5448193Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение011.jpg
Размер:44.9 КБ
ID:5448194Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение002.jpg
Размер:123.7 КБ
ID:5448195Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение012.jpg
Размер:78.5 КБ
ID:5448196Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение015.jpg
Размер:99.4 КБ
ID:5448197Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение016.jpg
Размер:91.7 КБ
ID:5448198Готова е и конзолата на съединителя- поставена .Зиловия съединител се натиска механчно с лостове ,а виетнамковия е хидравличен заради повдигащата се кабина ,от там идва сложността. Допълнително се усложнява на този модел ГАЗ66 ,че съединителя е двойно действащ , а именно че съединителя трябва да може да се натиска от кабината за превключване на скорости за движение , и от задният край на камиона за превключване на скоростти при сондиране . Всъщност при движение се ползва скоростната кутия след двигателя (класически) ,а за сондиране се ползват класическата след двигателя ,и още една поставена в каросерията (две скоростни кутии една след друга ). Снимки като се размразим ,че ни натисна пак времето.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                                Мисля,че ставаше алуминиевият колектор да се завърти на 180гр.,всмукателя ще остане отпред,а може и да резнеш стоманената кривка от където ти е удобно.
                                Това е най-умният вариянт! Става. Завъртях колекторите! Кривката я изрязах на цяло ,оставих само плочката , купих коляно диаметър 60 мм ,смятам да го заваря за плочката . Купих 2 м гъвкава ламаринена тръба 61 мм до филтъра .Ще стане много яко ,само да даде време . С този монтаж след филтъра може и шнорхел да се монтира! С нетърпение чакам да отпусне времето .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X