Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по-добър? ЗИЛ 157 срещу ЗИЛ 131

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой е по-добър? ЗИЛ 157 срещу ЗИЛ 131

Нормите, не че са високи, ми толкова си `оди. Да, не всеки случай е удачен, но имаше предостатъчно, които предпоставяха възможност.
    Джугана харчи и повече от 131, защото двигателят му е доста по-маломощен, а натоварването - сходно.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Да, преходи наведнъж, без някакво обслужване, или дори ремонт. Горните километражи, които цитираш не са нещо особено, предвид че става въпрос за до 50 год. експлоатация. .
      Tе километражите са 6 цифрови, така че спокойно може да са навъртели и 320.000 км , че и повече ... съдейки от външния им вид.

Джугана харчи и повече от 131, защото двигателят му е доста по-маломощен, а натоварването - сходно.
      Някъде из темите, собственици споделяха, че 131 гори повече от 157...

Иначе официално:
      ЗиЛ-157 : Смешанный расход топлива при скорости 40 км/ч, — 42л/100 км
      ЗиЛ-131 : Расход топлива на 100 км и скорости 60 км/ч, — 49.5л/100 км

Коментар

Първоначално публикуван от jack52 Преглед на мнение
        Tе километражите са 6 цифрови, така че спокойно може да са навъртели и 320.000 км , че и повече ... съдейки от външния им вид...
        Не може братче, по никакъв начин не може.

Коментар

Не може братче, по никакъв начин не може.
          Личи си от далеч че си корифей по темата но... Аз лично закупих 157-ца на търг от поделението в гр. Дупница и пак лично го закарах до Лагера под х. Пашалиица на самоход и без никакви ремонти и проблеми през Боровец-Костенец Пловдив. Преход лек равен и безпроблемен. Години наред след това на туча му бе закачен клин и чистеше пътят от Павелско до горе, а често и в целият район като видят зор със снежеца. А иначе докато си почиваше събираше сеното за един от най-големите краварници в района и сваляше трупи от гората. И като знам човекът който го експлоатираше колко мразеше да е изцапан с масло и грес се чудя и до днес как живя дълги години тази недомислица. Оказа се че вече е собственост на друг и е още жив, а аз го купих 93.г
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

131-то и по каталог и на практика гори повече от 157.

Коментар

8 срещу 6, прав срещу V-образ. Нормално е 131 да "лапка" повечко. Покарах един летно-есенен сезон джуган на газ, в началото беше добре, но след време умря някой цилиндър и мъките станаха непоносими, докато всичките цилиндри работеха, все си имаше нещо. Това чудо нямаше палене по нормален начин, само на скорост. Нескопосано сложената бубина загравяше много от мотора и забравяш за какъвто и да било ток. Морално остарелият мотор, с много странно монтираните свещи отгоре на главата и хубавите легла дето събират вода, като леген - при влажно време забрави да го запалиш тоя дерт. Та така, докато не изхвърлиш иначе заводския мъртвец и не монтираш нещо по-свестно от тоя камион нищо не става. 131-то некак си има повече инженерна мисъл заложена и моторе горе-доло се държи добре. Поздрави

Коментар

Абе, не е за изхвърляне Стария Джоган... Щом все още се дискутира кой от двата е по-добър, вместо единодушно да се гласува за 131-цата, значи има още хляб в него!

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  Личи си от далеч че си корифей по темата но...
                  Благодаря, трогнат съм от признанието, но...
                  Не се имам за корифей, та и лично такъв не съм експлоатирал. Просто през ръцете ми са минали около 200-тина (двестатина) бройки, като на около петдесетина имах възможността да им проследя по-нататъшната "съдба", защото бяха у близки и познати, та и със поддръжката им бях ангажиран.

пп
                  След като твърдиш, че е недоразумение - сигурно си имаш основанията (надали са единствено от описаният сто и петдесет -двеста километров преход, предполагам). Аз чак така не бих го категоризирал. Особено, имайки предвид, че е машина с принципна концепция и конструкция отпреди 70-80 години.
                  Последно редактирано от davc; 04-05-13, 10:49.

Коментар

Особено, имайки предвид, че е машина с принципна концепция и конструкция отпреди 70-80 години.
                    Че то концепцията не се е променила с нищо за тия години .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И ти си прав (като в онзи стар виц) - автомобил с двигател и колелета...

Коментар

За времето си вероятно е бил много добра машина а аз даже имам и едни сериозни съмнения относно двигателят му. Преди доста години разглеждах многократно един Пакард и двигателят му беше 1:1 със зиловият, само дето надписите бяха други по него и болтовете инчови. Някой да знае нещо по въпроса?
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

И ти си прав (като в онзи стар виц) - автомобил с двигател и колелета...
                          Въпрос на изпълнение 2-3-4 и повече двигателни моста . Къде с блокажи къде без въпрос на изпълнение . За тия години нищо радикално ново няма нито като задвижване нито като цялостна концепция .

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            ...а аз даже имам и едни сериозни съмнения относно двигателят му...
                            Никакви съмнения нямай. И не само за двигателя. Сега, дали точно Пакард - не съм сигурен. Мога да да се поразтърся, но не точно сега, `щото мачкам агнешко...

Коментар

По скоро към Студебейкър отива . Доставяни са в големи количества по ленд лиз през втората световна в СССР над 100 000 броя . Сходства на Студебейкър US 6 много и със ЗиС/ЗиЛ 150 - 151 и с по новия 157 и с ГАЗ 51 - 63 . Даже и буталата на ЗиЛ 151 - 157 са същите 101.6 мм което е 4 дюйма .http://www.youtube.com/watch?feature...=c08iMfdyqls#! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:studer3.jpg
Прегледи:1
Размер:33.8 КБ
ID:5478493Натиснете снимката за да я уголемите

Име:30b65e05ad2d5176e8f3d274893.jpg
Размер:33.4 КБ
ID:5478489Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ad0fba706aaea3259ebb5ffc29f.jpg
Размер:27.2 КБ
ID:5478487Натиснете снимката за да я уголемите

Име:465b78341fcdef285b0ad4f7dc1_prev.jpg
Размер:52.4 КБ
ID:5478488Натиснете снимката за да я уголемите

Име:38f95f90b503694a244a5e852ee_prev.gif
Размер:108.6 КБ
ID:5478490Натиснете снимката за да я уголемите

Име:85d68dd6596ae439f8b95019f5e_prev.jpg
Размер:53.1 КБ
ID:5478491
                              Последно редактирано от sek.1; 04-05-13, 18:23.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                [ATTACH=CONFIG]578695[/ATTACH]
                                А-бе, това да не е "Молотовка"? (Опс-с, не видях третия мост.)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X