Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по-добър? ЗИЛ 157 срещу ЗИЛ 131

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой е по-добър? ЗИЛ 157 срещу ЗИЛ 131

Първоначално публикуван от jack52 Преглед на мнение
    Днес ходих да гледам едни, дето се продават... Разглобяваха ги за скрап. Тотално унищожение Хванали 10-на мургави събратя и направо режат, не си играят. Харесах си един ЗиЛ-157 тип влекач, много яко изглеждаше! Имаше две резервни гуми зад кабината. Веднага бих го взел, ако не беше цената... За сравнение - в Мобилето са не само по-евтини, но и по-нови... Тук искаха близо 5.000лв за машини с над 20.000 км пробег, и липсващи части от двигателите, и купето. С огънати ламарини и износени гуми. Та то само за да се приведе в движение ще хвръкнат минимум още 2к... Не ми е ясно тези хора защо искат такива цени? Да не би като го дадат за скрап да вземат повече?! Едва ли...
    Цената на Джилязото е височка... Та затова... Не знам, колко точно тежи, ама за да го режат, значи имат, бая файда... Гледат или да го пробутат, на някоя "риба", за 2но повече кинти или в скрападжииницата... Пък и го практикуват от бая време, пуста му и работа.. Разпиляха всичко за скрап...
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
      ...Разпиляха всичко за скрап...
      Е та какво друго да ги правят! Те са си именно скрап.
      Наистина е нерационално да искат повече (особено пък - кратно повече) пари отколкото струва като материали на тегло, от човек поинтересувал се извън обичайното. Поне аз никога не съм процедирал така преди години, когато се занимавах с подобни неща.
      Ма пък може да им е писнало от зяпачи без никакви съществени намерения...
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
        Цената на Джилязото е височка...Не знам, колко точно тежи, ама за да го режат, значи имат, бая файда... Разпиляха всичко за скрап...
        Тежи 5.800 кг по документи. Тук обаче влизат гуми, каросерия и всякакви други неметални части за които се сетиш... Но при условие, че го е купил от МО за 1-2к, да ми иска 4-5к си е направо пладнешки обир.
        Някой не знае ли за някое поделение, което все още да разпродава ЗиЛ-157 То е ясно, че ще се хвърлят още толкова пари по него, колкото е покупната цена, но поне още един екземпляр от тези велики за времето си машини, ще бъде спасен

Коментар

Не можеш да купуваш директно от военните.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Не можеш да купуваш директно от военните.
            А тези скрападжиите, как го правят?!

Има ли някаква "вратичка", да се купи от военните?
            Последно редактирано от jack52; 30-04-13, 21:02.

Коментар

Първоначално публикуван от jack52 Преглед на мнение
              А тези скрападжиите, как го правят?!

Има ли някаква "вратичка", да се купи от военните?
              Търгове... Но рядко машина, която е читава, остава до търга, обикновено там остават, машините с липси, в окаяно състояние, е има и някоя читава, но са рядкост... Още преди търга да е почнал, се знае коя машина, при кой отива Някои машини се саботират, нарочно, да не хващат окото на всеки, да я купи определен човек, който знае, че е читава и като няма кой да наддава, я взима за минималната цена, определена на търга
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Преди всичко, не можеш да имаш отношения със МО като физическо лице. Трябва да участваш на търг, а такива не се правят (вече) за отделни бройки от каквото и да било. От доста години насам, за да участваш на тези търгове, трябва да имаш лиценз за търговия със специална продукция (народно казано), независимо че транспортната техника - примерно - не е оръжие по същество.

Коментар

Преди всичко, не можеш да имаш отношения със МО като физическо лице. Трябва да участваш на търг, а такива не се правят (вече) за отделни бройки от каквото и да било. От доста години насам, за да участваш на тези търгове, трябва да имаш лиценз за търговия със специална продукция (народно казано), независимо че транспортната техника - примерно - не е оръжие по същество.
                  Да, така е. Запознат съм. Минах вече по този път... Продават вече на Лот-ове, като стартовата цена за Лот е от порядъка на 350.000 лв.... Като се замисля доста ще се охарча за един ЗиЛ-157, на такъв търг

Коментар

Ми `що питаш тогава!

Коментар

Ми `що питаш тогава!
                      Питам, защото скрападжиите продължават да карат още и още камиони, и то от поделения където търговете отдавна са минали. Питам и защото имам желание да си закупя такава машина, по възможност на разумна цена. И най-вече питам, защото се надявам, че някой все пак знае за наличието на такава "вратичка". При това не става въпрос за нещо незаконно - аз ще си платя, така или иначе. Иронията е в това, че аз дори нямам действителна нужда от този камион! Както казах по-горе, това е мое желание за "спасяването" на една изчезваща машина! Ретро-маниаците и реставраторите ще разберат!

Коментар

На тези търгове се купува взевъзможно имущество "ан блок". Тези дето им викаш скрападжии са следващо звено, та затова и докато се стигне до тях минава време от търга.
                        А като ще заемаш позиция на "ретро-маниак реставратор" - 5 000 лв покупна цена не са предмет на разговор...

Коментар

Това значи, че трябва да намеря хора закупили подобна стока "ан блок"... И как да намеря такива хора? От МО едва ли ще ми дадат информация за спечелилите търговете.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5к са си сума в наше време. Да не говорим, че в случая цената е доста раздута. Не знам защо като се спомене "реставрация" и веднага си представяте чичковци фрашкани с мангизи... Важно е човек да има дух и желание! При достатъчно ресурси бих изкупил всичко, само за да не гледам как се унищожава! Някои ще кажат: "Какво толкова, някакви си там бракми..." Много от тези машини все още са годни за употреба. За съжаление се унищожават, вместо да им се даде шанс да продължат да служат на обществото.

Коментар

Защо ще ги търсиш? Надали хора вложили суми в порядъка на стотици хиляди (350 хил лв от твоя пример) ще се занимават да продават Джуган по Джуган. Нали вече си намерил откъде да си купиш единична бройка. Срещу тези 5 000 лв, като се убедят, че си сериозен, а не поредното лапацало, ще имаш възможността да си подбереш екземпляр, а и да демонтираш от други камиони нужни части на цени, примерно, два пъти тези на скрап.
                            А 5 000 лв като начална цена за реставриране въобще не са много - ти без пари ли искаш да ти го дадат. Още повече, че такава машина, реално ще я завършиш със още толкова.
                            И че са бракми, бракми са, на "обществото да служат" няма начин. Стават наистина за това, което ти имаш предвид, но съвсем не представляват някаква изключителна ценност.

Коментар

Не става въпрос само за 5-те бона, бе човек! Просто споделям какво съм видял на конкретното място. Доколкото ми е известно, военните разпродават същите тези машини на търг за суми от 1,200 - 2,700 лв. Като тези от 2,700 са си направо нови и съхранявани в гараж! Освен това тези по-скъпичките носят отзад една оборудвана работилница в която само машините са на 5 пъти по-висока цена! Явно няма как да се вземат на тези цени от частно лице, така че продължаваме нататък по веригата. За пример ще ти дам обява от Мобилето. Там има няколко ЗиЛ-157 на по 7000 км, които се продават за по 3.200 лв., при това в комплект със всички прилежащи документи за регистрация. Тук вече фургона отзад е свален и всичките му там струг, настолна бормашина и прочее апетитни за всеки домашен майстор неща - вече ги няма. От това цената естествено не пада... Тя дори се вдига! Но хайде , да оставим хората да изкарат и те някой лев!
                              Сега по въпроса за "скрападжиите". Въпросните хора обират от поделенията, де що е останало, в движение или не, и прилежно го разфасоват. Отивайки на подобно място, човек очаква да вземе някоя що-годе запазена машина на определено нормална цена, да даде още някой лев за ремонт и да си я ползва. Какво бе братче, гледаш машини на над 20,000км с липсващи части, видимо съхранявани на открито и с 3-4 пласта лющеща се боя, под която прозира доволно количество ръжда... Документите са под въпрос. И ти казват дай 4-5 бона и го вземай! Излиза, че запазени машини се продават за 3,200 а старото желязо за 4-5,000?!
                              Лично аз бих взел такъв камион от скрападжиите на цена от порядъка м/у 2 и 3 хиляди и смятам, че пак ще са на печалба.

Коментар

Вече окончателно не те разбирам. Недоволен си от 5 000 лв за Джуган. Обективен, или не - това си е твое право. Оказва се, че и за 3 200 лв си намерил - и това не те устройва. Ми виж там, някой може пък да реши и да ти подари. Наблегни, че ти ...така на ползу роду - ще го реставрираш, та да остане за поколенията.
                                И това, разбира се, ги прави длъжни...

пп
                                Не всички кунгове са вареми, всъщност само една много малка част от тях.
                                Последно редактирано от davc; 01-05-13, 20:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X