Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КАМАЗ - ДАКАР 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

КАМАЗ-ДАКАР- Започва да се изяснява

Малко ро ясна информация от нета.

Полноприводные грузовики "КамАЗ-4911 Экстрим 4x4", на которых поедут россияне, уже побеждали на гонках "Париж-Дакар" и "Вызов пустыни" и до сих пор не имеют аналогов в мире. На военной выставке в Абу-Даби "Экстрим" в обычном, а не спортивном исполнении, демонстрировал следующий трюк. Он разгонялся, въезжал на трамплин, а затем, выпрыгнув на высоту человеческого роста и пролетев в воздухе метров пятнадцать, приземлялся на все четыре колеса. Поскольку ни одна грузовая машина в мире этого делать не умеет, 4911-й сразу окрестили летающим грузовиком.

Скорость машины - 200 км/ч, но на "Дакаре" по солончаку из нее больше 186 километров в час никогда не выжимали. Подводит резина - Michelin гарантирует сохранность своих шин только при 130 километрах в час, а реально покрышки начинают лопаться на 160-и.

Кроме шин за рубежом куплены сцепление Sachs, коробка передач ZF и раздаточная коробка Steyr. Все остальное - отечественное. Кстати, российское не значит дешевое. Например, красноярские диски стоят как французские шины - по 1000 долларов за штуку. На "КаМАЗе" стоят чусовские рессоры, доработанные волгоградские амортизаторы от боевой машины десанта, централизованная система подкачки шин. Система регулирования давления воздуха раздельная для переднего и заднего мостов.

На раме установлен форсированный двигатель ЯМЗ-7Э846 ярославского производства мощностью 730 лошадиных сил с турбонаддувом с двумя турбокомпрессорами и системой охлаждения наддувного воздуха. Новое техническое решение - воздушный фильтр с двумя фильтрующими элементами и предочистителями и трехступенчатая система фильтрации топлива. У "Экстрима" два алюминиевых водяных радиатора и пластмассовый вентилятор с автоматически включаемой вязкостной муфтой.
    only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Re: КАМАЗ-ДАКАР- Започва да се изяснява

Последното ако някой го преведе ще е супер.Защото има такива който не знаят руски (което спорет мен ми е една от голямите грешки)
      но все пак искат да знаят за какво става дума!
      https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

До: КАМАЗ - ДАКАР 2005

КАМАЗ няма равен на себе си.Това си е уникат 8 кратен шампион
        HONDA AFRICA TWIN XRV 750 RD 04

Коментар

До: КАМАЗ-ДАКАР- Започва да се изяснява

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
          Малко ро ясна информация от нета.

Полноприводные грузовики "КамАЗ-4911 Экстрим 4x4", на которых поедут россияне, уже побеждали на гонках "Париж-Дакар" и "Вызов пустыни" и до сих пор не имеют аналогов в мире. На военной выставке в Абу-Даби "Экстрим" в обычном, а не спортивном исполнении, демонстрировал следующий трюк. Он разгонялся, въезжал на трамплин, а затем, выпрыгнув на высоту человеческого роста и пролетев в воздухе метров пятнадцать, приземлялся на все четыре колеса. Поскольку ни одна грузовая машина в мире этого делать не умеет, 4911-й сразу окрестили летающим грузовиком.

Скорость машины - 200 км/ч, но на "Дакаре" по солончаку из нее больше 186 километров в час никогда не выжимали. Подводит резина - Michelin гарантирует сохранность своих шин только при 130 километрах в час, а реально покрышки начинают лопаться на 160-и.

Кроме шин за рубежом куплены сцепление Sachs, коробка передач ZF и раздаточная коробка Steyr. Все остальное - отечественное. Кстати, российское не значит дешевое. Например, красноярские диски стоят как французские шины - по 1000 долларов за штуку. На "КаМАЗе" стоят чусовские рессоры, доработанные волгоградские амортизаторы от боевой машины десанта, централизованная система подкачки шин. Система регулирования давления воздуха раздельная для переднего и заднего мостов.

На раме установлен форсированный двигатель ЯМЗ-7Э846 ярославского производства мощностью 730 лошадиных сил с турбонаддувом с двумя турбокомпрессорами и системой охлаждения наддувного воздуха. Новое техническое решение - воздушный фильтр с двумя фильтрующими элементами и предочистителями и трехступенчатая система фильтрации топлива. У "Экстрима" два алюминиевых водяных радиатора и пластмассовый вентилятор с автоматически включаемой вязкостной муфтой.
          Пълноприводните товарни камиони КАМАЗ 4911 Екстрийм 4х4 на които ще тръгнат руснаците вече са побеждавали на Париж-Дакар и Предизвикателствата на пустинята и нямат аналог в света.На военната изложба в АбуДаби в нормално а не в спортно изпълнение демонстрирали следния номер.Камиона се засилва минава през трамплин от който отскача на височина около човешки ръст прелита около 15 метра и винаги пада на четирите си гуми.И понеже нито една товарна машина в света не може това веднага е кръстен "летящия камион". Скороста на машината е 200 километра но на Дакар по пясъка от нея не са истисквали повече от 186 км.не издържат гумите Мишелин гарантира издръжливост до 130 км реално гърмят на 160. Освен гумите не руски са съединителя Sachs скоростната кутия ZF и раздатъчната кутия на Щаер. Всичко останало е руско което не означава ефтино. Красноярските дискове (вероятно спирачните) струват колкото гумите Мишелин по 1000 долара бройката. На Камаза са монтирани чусовски ресьори (произведени от завода в гр Чусовск) подобрени амортисьори от БМД (произведени в завода във Волгоград) система за централно напомпване на гумите с разделени кръгове на предния и задния мост. На рамата е качен форсиран турбодизел ЯМЗ 7Е 846 ярославско производство с мощност 730 кс. тя е постигната с два турбокомпресора и система за охлаждане на въздуха (интерколер). Ново техническо решение е системата за филтриране на въздуха с въздушен филтър с два елемента и пред очистители като и тристепенна система за филтрация на горивото. Модела Екстрийм има два алуминиеви радиатора за охлаждане на водата с пластмасов вентилатор който се управлява от автоматична вискозитетна муфа (съединител). В общи линий почти половината събран с части на производители от целия свят
          Последно редактирано от sek.1; 06-12-09, 20:11.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            ...вентилатор който се управлява от автоматична вискозитетна муфа (съединител).
            Тука имаш малка неточност в превода(не че съм експерт).
            вентилятор с автоматически включаемой вязкостной муфтой
            .Това означава с автоматично включваем с течност съединител.
            Оригинално на Камазовите мотори е така,включва се с масло,вероятно за такъв става дума.
            Не че е от значение...
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              Тука имаш малка неточност в превода(не че съм експерт).
              .Това означава с автоматично включваем с течност съединител.
              Оригинално на Камазовите мотори е така,включва се с масло,вероятно за такъв става дума.
              Не че е от значение...
              Те така се казват поне в български превод вискозитетни муфи при промяната на вискозитета на определена течност в следствие на температурата перката увеличава или намалява оборотите на въртене. Има ги от поне 30 години в БМВ Мерцедес и други автомобили.

Коментар

Те така се казват поне в български превод вискозитетни муфи при промяната на вискозитета на определена течност в следствие на температурата перката увеличава или намалява оборотите на въртене. Има ги от поне 30 години в БМВ Мерцедес и други автомобили.
                Да,за тези най-разпространените ми е ясно но при Камазовия мотор са различни.Перката се включва буквално от турбосъединител(с масло от двигателя).
                На двигателя (говоря за обикновенния ЯМЗ 740) има едно лостче в предната част с което може да се избира режима на вентилатора:"изключен","автоматичен" и "постоянно зацепен".В положение "автоматичен" подаването на масло се управлява от термостат.Режим "изключено" се ползвал за преминаване на водни препятствия,а постоянното включване при тежки терени и високи околни температури(демек ако грее).Системата е добра ако работи читаво(обикновенно е така).Не съм я виждал на други мотори но съм чувал че я има(май при стари модели на Мерцедес).
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

За екстрийма руснаците са написали само автоматический което ме навежда на мисълта че е нещо по различно. Стария Камаз си го знам наизуст и сега имам един служебен бордовак който поради липса на сериозна работа за него не му назначаваме шофьор и го караме двама колеги които имаме категорийте и сме работили някога шофьори. Голяма мъка е.

Коментар

Написали са:"...автоматически включаемой вязкостной муфтой."
                    Мисля че и при тях има еквиваленнт на думите "виско-муфа" и горното май не е Ама не знам....и няма голямо значение.Просто помислих,че щом се споменава може да си е тяхното оригинално решение от серийните мотори.
                    Не знам тия новите EURO 2(320;360к.с) дали ползват старото решение или са взели пример от западната техника?!

Мъка мъка ама има и много по-лошо.(сигурен съм че ще се сетиш).

Коментар

Камаз никога не те оставя да скучаеш винаги ти сервира по някоя изненада В петък паля качвам възду и като натиснах съединителя се скъса сигурно за трети път тая година маркуча на хидропривода та утре си имам занимавка смяна и обезвъздушаване

Коментар

Камаз никога не те оставя да скучаеш винаги ти сервира по някоя изненада В петък паля качвам възду и като натиснах съединителя се скъса сигурно за трети път тая година маркуча на хидропривода та утре си имам занимавка смяна и обезвъздушаване
                        Внимавай,сега не е едно време-има и части-ментета.
                        Преди около 3 години карах такъв звяр и сменявайки въпросните два маркуча(старите си бяха здрави ама...по други причини)с нови,се оказа,че новите бяха запушени(нЕмаха дупка).
                        Е,разбрах го след като смених и долната помпа на съединитея(в комплект),а преди това и горната,та случайно го уцелих проблема-Кой да очаква такова нещо?А старите ги бях срязал за нещо.....не помня вече
                        Две седмици карах с маркучи вързани с тел...и те не бЕха за високо налягане...Добре,че тоя камион си се кара и без съединител
                        Последно редактирано от cecoa1; 06-12-09, 23:19.

Коментар

Красноярските дискове (вероятно спирачните) струват колкото гумите Мишелин по 1000 долара бройката.
                          Не, става въпрос за джантите ("колесные диски" на руски).

Темата е от 4 (четири) години.

Коментар

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
                            Не, става въпрос за джантите ("колесные диски" на руски).

Темата е от 4 (четири) години.
                            Възможности за интерпретация на превода много пише само "красноярские диски" така че може да означава всичко . Не са си направили труда да го уточнят дали става въпрос за "тормозние" или "шинние" "колесние" и всички останали възможни интерпретаций. Навремето мислех че знам добре поне говоримия руски но в ТУ като почнах да си блъскам главата с техническия разбрах че не знам много.Имам един приятел руснак с който се разбираме на руски като братя освен да го хвана той да преведе

Коментар

Напълно съм съгласен, че има и други възможности за превод. Но трябва да се мисли в контекста - при положение, че в съседното изречение става въпрос за гуми, а в целия абзац - за амортисьори, ресьори и напомпване на гумите (и в предишния - че гумите не издържали 200 км/ч в пустинята), едва ли става въпрос за спирачните дискове (то не е и ясно дали е с дискове, или с барабани).

Коментар

Не вярвам да е с барабани при тия скорости и в тая жега в пустинята с барабаните на второто натискане си без спирачки барабаните много бързо загряват и трудно се охлаждат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X