Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Offroad кемпер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Offroad кемпер

За кой знае каква свобода забрави. Първия по здрав и не много нисък клон ще му отнесе покрива и става голям проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Тия камьони дето ги пускате и подарък да са, практически са неизползваеми за повечето нормални хора.
      Защо мисля така:
      За цена на придобиване както казах няма да говориме.
      Сфера на приложение за която си заслужава да се пътува с такова нещо е т.н. трети свят. В момента международната обстановка е отвратителна в големи региони от този "трети" свят и няма изгледи скоро да се оправи. Остават спокойни дестинации като Австралия и Южна Америка, които изискват прекосяване половината земно кълбо с кораб, преди да се стъпи на тези земи.
      Разхода на гориво на тия камьони е сигурно над 40/100.
      Таксите по магистрали, фериботи и въобще навсякъде където се плащат такси за минаване и престой са като за камьони.
      Това нещо не си заслужава да се изкарва за 10-15 дни, колкото е отпуската на нормалните хора.
      И т.н.
      Тоест, ако мога да си позволя да не работя 3 месеца в годината, да изхарча за тия 3 месеца сума клоняща към 6 цифри в долари, такова нещо би ми свършило работа.
      Отделен е въпроса колко бързо бих му се нарадвал, щото колкото и да е гот, не е като хотел 5 звезди, а и трябва някой да го кара. Което предполагам бързо ще откаже повечето мераклии за подобни приключения със статус мулти-милионер.
      уви, напълно си прав! има по-малки подходящи вече за твърде разцепената Европа...

Коментар

Те ви едно, дет отговаря... Реално и обиколило половината свят
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Абсолютно съм съгласен. Преди няколко години в едно наше село се появи някакъв странник-пътешественик, французин ли беше, англичанин ли, кой да ти каже... Всички му се радваха, помагаше зимата няколко месеца на бабите, щото младежта е по кафетата, нали. Накрая като му омръзна, взе си едно магаре /абе май му го подариха/, дигна си багажа и запраши нанякъде. Е аз по-свободен човек не съм виждал.

P.s. Оппа, съгласието ми беше към пост 210.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
            уви, напълно си прав! има по-малки подходящи вече за твърде разцепената Европа...
            Това ми беше идеята, има бусове до 3.5 тона, 4х4, кеф ти големи, кеф ти малки, за що годе нормални пари и с още малко нормални пари си става къще, където да изкараш 10-тина дена.
            Друг е въпроса трябва ли ти 4х4, щото с това нещо освен на плажа и някоя полянка, до шосето, няма къде да ходиш, па нищо, че е 4х4.
            Последно редактирано от Аndro 160; 25-09-15, 19:49.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
              Те ви едно, дет отговаря... Реално и обиколило половината свят
              Хубав пример си дал, но реално вече и "половината свят" не е това, което беше преди 5-10-15 години... сега по-върши работа, малък танк с легла и с инсталация със сълзотворен газ, за да разпръскваш тълпи, ако се прикачат към твоето "пътуване"...

Коментар

Първоначално публикуван от Вива (Liebherr4eto) Преглед на мнение
                Със семейство германци се засякохме на Шабла, пътуваха за Истанбул. Правен бил за пътешествие през Сахара, което са осъществили... Това разгъваемото на покрива е спалнята.

[ATTACH=CONFIG]828299[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]828300[/ATTACH]

Този локатор ли има ма покрива???
                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Сателитна антена. Като по лодките.
                  The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                    Хубав пример си дал, но реално вече и "половината свят" не е това, което беше преди 5-10-15 години... сега по-върши работа, малък танк с легла и с инсталация със сълзотворен газ, за да разпръскваш тълпи, ако се прикачат към твоето "пътуване"...
                    Да де - те са обиколили (картата най-долу) малко по-цивилизованият свят - само три континента, мечтаеха за тази година Австралия, но по-скоро обмисляха да си наемат нещо подобно от там, щот транспорта до там...

Коментар

Офф, те и кемпера им най ме кефят, ма те какво пише: ,,...двамата английски пенсионери..."
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Да не отклоняваме темата, ма те са работили на онаа гнила капиталистическа пенсионна система, дет тепърва ще я въвеждаме - % от заплатата в некакъв фонд - са има не помня колко хиляди паунда месечно към пенсията си...

Коментар

Кемпера се обезсмисля,ако не си номад по душа. Ако го измерваш в пари ,за цената на хубав кемпер можеш да си изкараш бая години почивките на ол инклузив.
                          0884 987 137
                          В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                            Офф, те и кемпера им най ме кефят, ма те какво пише: ,,...двамата английски пенсионери..."
                            Имаме клиенти, семейство немски пенсионери - дето с камион-кемпер обикаляха Аляска 3-4 месеца... е, едва ли са "изхарчили за тия 3 месеца сума клоняща към 6 цифри в долари" но...
                            ... и 5-цифрена да е... а и Аляска вече си е цивилизация, на фона на Африка, че и Евразия...
                            не знам колко е гнила пенсионната им система - все още - но след 30-40 г. стаж в систематично бачкане - просто все още могат да се кефят на подсигуреното си свободно време... Следващите поколения - едва ли... Ама това е друга тема.
                            Последно редактирано от ivied; 26-09-15, 00:57.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              Тия камьони дето ги пускате и подарък да са, практически са неизползваеми за повечето нормални хора.
                              Защо мисля така:
                              За цена на придобиване както казах няма да говориме.
                              Сфера на приложение за която си заслужава да се пътува с такова нещо е т.н. трети свят. В момента международната обстановка е отвратителна в големи региони от този "трети" свят и няма изгледи скоро да се оправи. Остават спокойни дестинации като Австралия и Южна Америка, които изискват прекосяване половината земно кълбо с кораб, преди да се стъпи на тези земи.
                              Разхода на гориво на тия камьони е сигурно над 40/100.
                              Таксите по магистрали, фериботи и въобще навсякъде където се плащат такси за минаване и престой са като за камьони.
                              Това нещо не си заслужава да се изкарва за 10-15 дни, колкото е отпуската на нормалните хора.
                              И т.н.
                              Тоест, ако мога да си позволя да не работя 3 месеца в годината, да изхарча за тия 3 месеца сума клоняща към 6 цифри в долари, такова нещо би ми свършило работа.
                              Отделен е въпроса колко бързо бих му се нарадвал, щото колкото и да е гот, не е като хотел 5 звезди, а и трябва някой да го кара. Което предполагам бързо ще откаже повечето мераклии за подобни приключения със статус мулти-милионер.
                              Андро, по твоята логика - къв е смисъла да хвърлиш няколко милиона за голяма яхта примерно или пък заслужават ли си заплатите футболистите - правилна ти е логита...
                              мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Не разбират правилно какво казвам някои хора ...
                                От доста време и аз се замислям за нещо такова и има голяма вероятност да го направя. Но, няма да е на базата на камьон. По горе намекнах защо:
                                Цена на придобиване.
                                Разход на гориво.
                                Разходи/такси за преминаване и престой.
                                Няма възможност за използване на възможностите му в рамките на Европа и Азиатската част на Турция.
                                Аз съм се спрял на базата на голям бус, 3.5т. Все още се колебая 4х4, или 4х2 ...
                                Живот и здраве да е ще дам информация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X