Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Offroad кемпер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Offroad кемпер

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Защо! Този Форд - примерно - е по-вместим ли, по-проходим ли, или по-комфортен от Реното ли? На порядъци...
    Шегуваш се, нали? Всъщност за порядъците си прав, разликата не е в порядъци. Но то и разликата в бързината на лада и ферари също не е в порядъци... А в цената е - факт. Колкото по-високо се целиш, толкова по-скъпи са малките разлики. Никой не бих убеждавал, че с Форда от снимките ще стигнеш по-далеч от колкото със стандартен Т2 синхро. Но поне за мен ще е голям кеф!
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Не, не се шегувам. Нека по-конкретно. Визирал съм примерно вместимост - разликата не е в порядъци. Всъщност е сравнима със тази при скоростта на Лада и Ферари. - В полза на Реното обаче... Виж, Форда сигурно е по-бърз, особено с тези двигатели, с кубатура на бидон за зеле, но пак не в порядъци.
      Като подкараме "по точки", ще стигнем до заключението, че, ако не друго, то определено са в един клас, със нормалните разминавания за отделни параметри.
      А кефа е категория от друго естество и не се мери с рационални понятия - също и в пари не може...
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Прав си, определено. Обикновено тези бижута си ги купуват едни хора, а планетата обикалят други. Тук само си показваме картинки, нали?
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
          ... Тук само си показваме картинки, нали?
          Засега, засега ...
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            Точно оттам тръгна и тази тема. Колко ли не гледах и премислях, ама ще отнеме много време или много пари да се докара до нормално състояние.
            С още 4-5 000 лева и много труд това Рено става повече от перфектно във всяко едно отношение . За проходимоста определено е много проходимо карал съм Авия с двойно предаване а тя е копие на това Рено. Като крайна цена идва едни 10 000 лева което е далеч от цените в горните постове. Цената не съм я сложил наизуст смятал съм цени на матеряли и други екстри които искам вътре. Аз сериозно се бях замислил за нещо такова но втората дъщеря отложи проекта с известно време .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не съм убеден, че ще се размине само с 4-5 000лв. Има доста работа по него. Както отвън, така и с обзавеждането, а със сигурност ще има ремонти по двигателя и окачването.

Коментар

Аз моя труд не си го слагам в сметката на практика всичко мога да си направя сам имам образованието (среден техник ДВГ "Вилхем Пик" и ТУ машинен инженер) както и уменията натрупани с много години практика. Имам и инструменталната екипировка както и базата с 5 тонен кран . Само частите и матерялите трябва да се купуват и то не всичките за над 20 години машиностроене към понатрупал доста неща .

Коментар

Това е друга бира, но не всички са като теб.

Коментар

За такъв проект трябва да отделиш поне 2-3 месеца само за него тогава резултатите ще са по добри и от тези на снимките но в тая криза това е направо невъзможно. А удоволствието че си направил всичко както искаш ти е несравнимо. Реното е напълно подходящо и е идеално за наще условия проходимо икономично и не е в скъпия ценови клас с резервните части .

Коментар

С това Рено не бих тръгнал от Бургас за София,ако ще да е в перфектно състояние, ще се убия от път,ще сляза и ще си потърся обществен транспорт.А ако опитам да тръгна за Пампорово ,ще се видя в цяло приключение как ще се изкачва, как ще се спуска ???ще си загубя удоволствието от пътуването. А за дестинация 5000 10000км.не ми се мисли.Няма какво да се сравнява с Форда или друг съвременен оффроад кемпер,концепцията е стара.

Коментар

Е, със 4000-5000лв отгоре и 10 000лв общо бюджет надали може да се получи работата. Около споменатата идея на база УАЗ фургон, сумата вече наближава 15 000лв, а нещата са до "под крушата".

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          Е, със 4000-5000лв отгоре и 10 000лв общо бюджет надали може да се получи работата. Около споменатата идея на база УАЗ фургон, сумата вече наближава 15 000лв, а нещата са до "под крушата".
                          От масивно злато с платинени елементи и махагон ли го правите тоя кемпер Моите сметки са реални преди 5-6 години един колега си преоборудва една голяма каравана в работата общо взето остана само външната обшивка всичко се смени изолаций облицовка отвътре ВиК инсталация ел. инсталация кухненска част и пак влезна в бюджет около 3 000 лева . За моя проект слагам два пъти повече за преоборудване само че кога ще почна да го реализирам не се знае. Поръчал съм на приятели автотърговци да се оглеждат в Германия и Австрия за нещо подходящо за малко пари .

Коментар

Няма злато, няма изумруди...
                            И сега като попресметнах отново, не че наближавам 15 000, ми съм ги бая позаминал:
                            Самата УАЗ-ка я взех за 3 000 "в движение". Да ама не - беше кооперативна собственост на една ловна дружинка и движението и се е състояло в няколко километра до "ловните полета", като през половината време са я дърпали - просто са я ползвали за прикачна клетка за кучета. За да може да мине стотина километра, се наложи попритягане, отделно ГО, винетка. Прехвърлянето - и ей ги петте хиляди. Дотук всъщност, нищо не съм правил (вече казах, че няма много за хвалба в цялата работа) - само разглобявам и набавям (харча) нужните неща. А и концепцията се бистри в движение. Купих два нови широки, редукторни моста (т. нар. "Барсови") от Русия, чрез онези варненците - осем хиляди лева (само мостовете, не общо). Виражи около двигателя: Намерих и купих един двигател V4 Форд и му направих основен ремонт "по тефтер" табличните му характеристики са сходни (малко по-добри) с тези на оригиналния, целта е компактност, за да мога да събера още неща в двигателният отсек (компресор за въздух, хидроусилвател на кормилната уредба, хидравличен компресор за лебедка, климатик и др.) стана ясно, че и мотоциклетен двигател да сложа, пак няма да има място за всичко това. Реших, че като ще е така, то основният критерий за двигателя ще са присъщите му характеристики като такъв, а не толкова размера му. Купих една рядка, екзотична антика - шестцилиндров, дизелов, V6 (много "плосък", направо боксер) с въздушно охлаждане Дойц. Междувременно реших да направя основен ремонт и на собствения и двигател. Това -двигатели, части, труд (като ремонта на УМЗ-то още не е завършен и съответно не е плащан) гони 2 000- 2 500. Купувах елементи за преработка на спирачната уредба (отпред дискови спирачки). По окачването. По трансмисията. Направи се "покривен панел" със три механични люка. Рециклирах рамата. Върви нещо по кърпенето на каросерията. Не знам как ще прозвучи, но - примерно - направата на резервоар (съвсем нов и различен, с вместимост около 250л) още не е завършила, а гони хилядате лева.
                            До водопровод, тапети и перденца изобщо не съм се доближил...
                            Последно редактирано от davc; 09-01-11, 12:30.

Коментар

silverfox какво пак те ухапа кучето , Хондата не ти ли стига, можеш да спиш в нея, лодката да влачиш, сега бамя и печка ти се е прищяло. Иначе идеята е добра и ако не ме беше спряла жената, нямаше да взема Хондата ами направо един Т2 синхро и преуборудване в кемпер по мой вкус. Ама понякога трябва да се правят компромиси. За сега съм на варианта с палатката, дюшеците, газови котлони, походна мивка и т.н.
                              -------Honda CR-V 128к.с.--------
                              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Тя Хондата си ми е добре за всекидневна употреба, макар че за малко да я сменя за камионче Ама си е друго да идеш на някой язовир или дори на морето с кемпер и лодката. Не, че няма място за спане в лодката, ама няма баня и е тесничко
                                Така като гледам може да се получи нещо само ако намеря някое кемперче за 5-6 000лв в прилично състояние, което е почти невъзможно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X