Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Баба Ана се завръща?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Баба Ана се завръща?

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    Ако не се лъжа белугата е била конструирана специално за транспортиране на криле, части от фюзелажи и други компоненти за самолетите им.
    Вероятно, защото като обем на товарното простраство събира повече от Ан 124 или С5 Галъкси, но товароносимостта й не само 47 тона.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
      1. Зависи от вятъра, АН 2 излита кажи речи от място срещу вятъра.
      При насрещен вятър и 80км/ч. излита като хала, и то със старата кафемелачка отпред. На въпрос кой е най-безопасният самолет, пилоти смело са ми заявявали АН2. Всеки който е имал досег с бабата знае защо.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Ами елементарно,дори да загасне продължава да планира до като се приземи,все пак е двуплощник.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

За нас в снежната Сибир на време била привична гледка на този вариант на Ан-2.

Дори няколко пъти аз летях и с подобна на тази Баба Ана, тя кацала директно на Енисей.

Коментар

Винаги ми е била много интересна системата за стартиране на двигателя. Преди самият пуск се чува нещо като прахосмукачка. Имам някакви предположения но мисля да си ги запазя за себе си...
            Кольо Динев

Коментар

При звездообразните двигатели основния проблем е, че при изгасено положение маслото се утича в долните цилиндри, за това на някои самолети първо развъртат няколко пъти на тъка, после палят. Това при по-старите.
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
                Винаги ми е била много интересна системата за стартиране на двигателя. Преди самият пуск се чува нещо като прахосмукачка. Имам някакви предположения но мисля да си ги запазя за себе си...
                Правилно си чул,понеже няма стартер(или ще е голям колкото мотора)който да развърти директно мотора,се използва "малка" хитрост.Във случая-маховик със храповик.Стартера развърта маховика(свистенето е от него) до необходимите обороти,зацепваш храповика и палиш.Има опция и за развъртане със манивела!Преди първоначално палене,мотора задължително се превърта на ръка,за да се махне маслото пропуснато през сегментите във горивните камери,иначе рискуват хидравличен удар.След запалване 2-3мин произвежда невъобразим пушек докато изгори останалото масло във горивните камери.Чудя се как въобще тръгват да работят удавените във масло свещи на долните цилиндри...
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Има една Т-образна дръжка на приборна панел пред втория пилот...

Коментар

Някой знае ли колко антоновки летят още из България? В плевенско имаше няколко доста лъскави преди година, виждаха се от пътя, чисто бели.
                    "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Из Уики:
                      Military operators

Bulgaria
                      Bulgarian Air Force 24th airbase - 1 An-2-bord 027

Civil operators

... Болгария -1 сертифицированный Ан-2Т, по состоянию на 2012 год.

Коментар

http://www.an2plane.ru/ru/manual.htm някой ако си намери Антоновка ето му и инструкции за експлоатация.

Това един брой явно е само за военните. Онези които видях в плевенско май не са ги преброили в тоя списък ама единия път като минах май бяха 4 а после имаше само един след около месец. Това преди година, две.
                        "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                          Правилно си чул,понеже няма стартер(или ще е голям колкото мотора)който да развърти директно мотора,се използва "малка" хитрост.Във случая-маховик със храповик.Стартера развърта маховика(свистенето е от него) до необходимите обороти,зацепваш храповика и палиш.Има опция и за развъртане със манивела!Преди първоначално палене,мотора задължително се превърта на ръка,за да се махне маслото пропуснато през сегментите във горивните камери,иначе рискуват хидравличен удар.След запалване 2-3мин произвежда невъобразим пушек докато изгори останалото масло във горивните камери.Чудя се как въобще тръгват да работят удавените във масло свещи на долните цилиндри...
                          Благодаря ти за изчерпателният отговор! А пък и не изглежда да палят много лесно поне от клипчетата. Все пак толкова много цилиндри трябва да запалят доста по лесно.
                          Аз в тази прахосмукачка дето се чува бях заподозрял компресор който нагнетява въздук и после го вкарва цилиндъра през някой отворен всмукателен клапан и така завърта двигателя.
                          Кольо Динев

Коментар

Двигателя на АН 2 е 9 цилиндров звездообразен . В авиацията се разказваха много случаи как спокойно си каца с изгаснал двигател на някоя поляна . Зимния пуск на такъв двигател въобще не е лесна работа . На времето на летище Чешнегирово имаше доста разхвърляни остатъци от запорожкови двигатели . Един ден питах един от старите старшини механици за какво са ги използвали . Човека ми обясни че някога с такива двигатели на станок са развъртали буталните самолетни двигатели .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Все им е тая на свещите. Има си по две на цилиндър, и всичките са с по четири електрода. Имах новички, запечатани в парафинени кутии, ама ги дадох в музея, сега всеки може да ги види.
                              Сигурно си виждал на кино, ако е било честно - се чува и звука. Чудото пали постепенно, и неуверено. Тръгне някой цилиндър, после друг, после все повече, додето се просере и тръгне. Тогава се наперва като петел.
                              Питай ги моряците кво им е, в катерите тип Оса има по три 64 цилиндрови многоредови звезди.

Коментар

Знам и аз имах някъде такава свещ . АНчето съм го виждал разглобено цялото включително и двигателя . А кажи защо свещите са по две на цилиндър ? Не е надеждността това е второто .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X