Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    Другите как успяват без извиване на ръце?Трябва да има начин.Така че - а добрутро.
    Начин да се разбереш с руснаците? Другите просто могат да им кажат да си гледат работата, ако са некоректни. Ние ако им кажем така, оставаме и без трите, дето хвърчат. Сещаш?

А простотията по отказването на 29-ките от Германия някога... Ми надали е станала случайно, пак.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Просто не е извиване на ръце - единствено дават претекст на тези дето така и така ще си ги счупят сами да ги си извиват...

А, това ми се вижда най-правдоподобно.
      Всеки трети е шести

Коментар

... Извиване на ръце.
        ... Според специалисти това означава, че ако не приемем условието, компанията ще спре да изпълнява ангажиментите си по поддръжката на изтребителите с риск бойната ни авиация да остане на земята
        ...
        За поддръжката им обаче изцяло сме зависими от руснаците. А тя включва ремонт на двигатели, доставка на резервни части, гуми, пиропатрони за катапултите и други консумативи, без които машините не може да летят. ..
        .
        Ей затова руска техника не е вариант!
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Ей затова руска техника не е вариант!
          Ами те сами си режат клона, колкото и малък пазар да сме.Да не говорим, че губят политическо влияние.Действат нелогично, явно не сме им интересни или си вярват, че у нас не може да има правителство, което да им покаже среден пръст.
          Всеки трети е шести

Коментар

Често с давц сме на противоположни мнения , но за това

А израелците ги оставете. Те имат пари. Имат автентичен съюзник. Имат много работи. Най-важното, което имат е кауза! Ето това е разковничето там.
            съм 100% съгласен!!! Имам лек пресантиман , че ако България е изправена пред война последния ни проблем ще е липсата на техника.Основния ще е трафика на терминал 2...

това ми беше мисълта когато писах "МиГ-овете ги забравете".Това е и причината да е невъзможна каквато и да е адекватна модернизация-руснаците вече теоретически са врагове.Как може да се очаква някаква смислена оферта от тях? Кой въоръжава враговете си с най-новото си оръжие?Та той трябва да е малоумен.Руснаците може да са всякакви , но не са малоумни.Единственото което може да се очаква от тях е да цоцат некви мангизи за некви ремонти или пишман екстри и толкова.

ПП.Еврофайтърите леля Меркел ги предлагаше на ББ(на политическа цена-сиреч близка до подарък).Основните опасения тогава бяха , че няма да им смогнем на експлоатационни разходи(което принципно е вярно).Или в общи линии щеше да стане като с Кугърите,Беловете,Пилатусите и т.н.-паметник на съвременната авиация.Не,че и с Грипените няма да стане така но все пак шанса е малко по-малък.
            Последно редактирано от ЕМО; 11-03-14, 18:45.
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Добре де, ако вземем американски самолети те няма ли да могат да ни извиват ръцете? Например, ако откажем да участваме в някоя от техните "мироопазващи" мисии или провеждаме собствена политика спрямо някоя държава.
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                Добре де, ако вземем американски самолети те няма ли да могат да ни извиват ръцете? Например, ако откажем да участваме в някоя от техните "мироопазващи" мисии или провеждаме собствена политика спрямо някоя държава.
                Че те го могат и без да взимаме самолети от тях. Което само по себеси не е американски патент. Просто "ние" не се съпротивляваме много на който и да е голям брат и даваме дашно дори и това, което не са искали от нас. Абе има един вид такива жени, дашни....
                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                  ...Просто "ние" не се съпротивляваме много на който и да е голям брат...
                  Искаш да кажеш, че сме имали ход през '44-та! Много интересно...
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Искаш да кажеш, че сме имали ход през '44-та! Много интересно...
                    Остави я сега `44. Говоря за много по-дребни и незначителни събития и политически решения от съвременната ни история, без да е нужно на вратата ни да стоят 10000 руски тaнка и озверели руски войници с Шпагини.
                    Последно редактирано от Dagobar; 12-03-14, 14:11.

Коментар

От тази гледна точка(политическо извиване на ръцете) може би Грипен е най-добре. В краен случай Еврофайтър.
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                        Остави я сега `44. Говоря за много по-дребни и незначителни събития и политически решения от съвременната ни история...
                        И к'во-о - най-мъжки трябваше да седим извън НАТО и ЕС.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                          От тази гледна точка(политическо извиване на ръцете) може би Грипен е най-добре. В краен случай Еврофайтър.
                          И не само. Икономически и финансово по-леко ще преглътнем Грипена, а и шведите са готови на доста компромиси. Реално погледнато и за нашите цели и изисквания отговаря техния самолет. Другите са в съвсем друга лига. Дядо Владо хубаво го каза това със стратегията и т.н., а ако тя се съшие правилно би трябвало именно Грипена да застане на края на уравнението.
                          Последно редактирано от Dagobar; 12-03-14, 14:21.

Коментар

И к'во-о - най-мъжки трябваше да седим извън НАТО и ЕС.
                            Не на против. Много си ни е добре в НАТО и ЕС, ама не да седим в тях "най-женски".
                            Виж сега, ти все се опитваш да търсиш някви екстерни фактори и все на там те дърпа в дискусията. Било то Русия, НАТО или ЕС. Мен пък това екстерно обяснение не ме кефи и твърдя, че проблема си ни е вътрешен.

Коментар

Дискусии разни. Точно в тази ти дърпаш да гледаш през екстерни фактори.
                              Кое ни е женското на седенето в НАТО - че имаме възможности, пък не ги ползваме! Това си е формена глупост (а може би точно глупостта визираш като „женско“ - ма на мен такъв мачизъм ми е извън светогледа.)

Коментар

Дискусии разни. Точно в тази ти дърпаш да гледаш през екстерни фактори.
                                Кое ни е женското на седенето в НАТО - че имаме възможности, пък не ги ползваме! Това си е формена глупост (а може би точно глупостта визираш като „женско“ - ма на мен такъв мачизъм ми е извън светогледа.)
                                Какво имам предвид женското ни държане- aпропо както преди така и сега в НАТО/ЕС: Вчера вездесъщият ни външен министър ни в клин ни в ръкав вече се произнесе по въпроса относно референдума в Крим. Не коментирам това дали то е правилно или не. А времето и начина на самото изявление- ни в клин, ни в ръкав, без някой да го е искал, без някой да го интересува. Такова не са си позволили поне досега разни други близки нам държави, които също са в НАТО и ЕС. Ама ние пак сме по-ербап от всички. По-преди още преди и без да са го искали от нас американците, ние пак доброволно и с ентусиазъм им предложихме територия за бъдещето ПPO-чадър. Ти как гледаш на такива жени, които идват при теб и директно ти се предлагат?
                                И за да не кажеш, че обвинявам пак НАТО и EC за това, давам директен пример и от миналото, когато пак един богопомазан предложи да станем поредната СССРка република, без да са го искали от нас.
                                По нататъшните интерпретации оставям на тебе. Но все си мисля, че и това е достатъчно като пример за да ме разбереш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X