Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Високата авариност е нормално явление в началния етап на самолета докато се изчистят всички конструктивни проблеми и пилотите усвоят машината . После аварийноста влиза в някакви нормални граници . Не нормално когато аварийноста остане голяма през целия живот на самолета както е при Ф 104 . Проблема с колесника при Ме 109 е бил най вече при кацане на полеви летища с грунтови писти . Нашите са излитали и кацали от базовите си летища с нормална бетонна писта .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Който не е ходил още, да иде до Крумово, там ги има всики машини, за които си говорим, да застане до тях, да ги обиколи.
      Аз се чудя как пилотът на Старфайтера си е събирал топките в кабината, едно че кабината е мъничка, друго, че е трябвало да имаш топки, за да се изправиш с това нещо в началото на пистата, претоварен с железа и гориво, да настъпиш спирачките и да набираш обороти на форсаж. И като погледнеш назад, няма и крило, на какво са разчитали тия пичове не знам

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        В името на душевният ти мир, ако те потвърдят, че нещо друго са имали предвид, ще се постарая да уведомя модератор, за изтриване моите разсъждения.
        Не ти е приятно с твоите камъни по твоята глава
        Всеки трети е шести

Коментар

Бе - изобщо ръсенето на простотии ми е неприятно.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Който не е ходил още, да иде до Крумово, там ги има всики машини, за които си говорим, да застане до тях, да ги обиколи.
            Аз се чудя как пилотът на Старфайтера си е събирал топките в кабината, едно че кабината е мъничка, друго, че е трябвало да имаш топки, за да се изправиш с това нещо в началото на пистата, претоварен с железа и гориво, да настъпиш спирачките и да набираш обороти на форсаж. И като погледнеш назад, няма и крило, на какво са разчитали тия пичове не знам
            А спокойно то и на МиГ 21 му викат летящата тръба
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Може би ще се ускори процедурата?

Зачестиха руските полети по българската граница.
              В МС е изпратено предложение за стартиране на покупката на нов изтребител

http://aeropress-bg.com/novini/36-ne...a-aviacia.html

„Почти всеки ден имаме излитане на дежурната двойка изтребители, които охраняват въздушното ни пространство, заради полети на руски самолети покрай нашата въздушна граница. Това е част от ежедневната дейност на ВВС, но в последните месеци имаме зачестили полети на руски самолети, което поражда необходимостта да бъдат вдигани във въздуха на наши изтребители и контрол на тези самолети. Това са и разпорежданията, които получаваме от Центъра за въздушен суверенитет на НАТО и това са ангажиментите ни по охраната на въздушното ни пространство.”, заяви още министърът на отбраната.

„Изпратили сме в Министерски съвет предложение за стартиране на проект за закупуване на нов тип боен самолет. Това трябва да бъде разгледано и решено в Министерски съвет и освен това ще ни трябва финалното решение на Народното събрание. Става дума за осем самолети, плюс един за учебни цели. Като в случая не бих влизал в детайли на това дали ще говорим за нови бойни самолети или такива, които имат нальот, да не използвам израза „секънд хенд”, заяви Ангел Найденов. Трябва да се отбележи, че министърът за първи път публично заявява, че опцията за покупка на употребявани самолети все още седи на масата.
              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                „Почти всеки ден имаме излитане на дежурната двойка изтребители, които охраняват въздушното ни пространство, .
                Пазят ни два смолета (не е граматическа грешка), и двата летят.....аллах прости ми , но си сипвам ракия по тоз'повод.......
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Пазят ни два смолета (не е граматическа грешка), и двата летят.....аллах прости ми , но си сипвам ракия по тоз'повод.......
                  Е не сме ли сила- явява се нарушител и ние ларж си вдигаме цялото ВВС да го загражда.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Дежурни машини бяха 3, намалиха ги на 2 което е нормално,не ормалното е след тях,какво излита след като те излетят.Преди 20 години на третия ден полети имахме около половината ТЕЧ пълен,сега май толкова самолети няма за да го напълнят,а какво остава да летят.

И за какво излитат,щели да купят 8,да уплашат някой с тях ма нещо не се сещам кой ще се стресне.Летели Руснаците,па остави ги да летят,ние какво ги правим,прихващане ги по границата?И после какво???

Ако не спеше жената да съм се разхилил.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Изобщо за какво цялата тази дандания? Авиацията на росийските ВВС съвършава плановите полети в акваторията на Черно море, въздушното пространство не се нарушава, никакви нарушенията не са се регистрират. Имаме един армейски термин - ИБД (Имитация Бурной Деятельности) в най-чистата му форма.

Коментар

Наближаваш на 60 километра от границата и вдигат първата машина,след 4:30 минути вдигат и втора,това беше,може и сега да е така.

Въздушно не се нарушава,но не ги и чакат да нацапат па тогава да го вдигат,от Инджирлик до Пловдив бяха някакви цигара и нещо време на форсаж та няма много време за мотане,наближаваш и вдигат дежурните.

Кофтито е след това,и сам война е войн,те идват да речем 10 парчета,ти си сам,ко тана???По 5 на нож,другите 5 какво ги правим?

Бе мани,чак мен ме е яд.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                          Изобщо за какво цялата тази дандания? .... Имаме един армейски термин - ИБД (Имитация Бурной Деятельности) в най-чистата му форма.
                          При нас беше "автоспек". Сам си рисуваш мечки по стените и сам си се плашиш(спичаш)от тях.
                          Много ми е интересно къде живее дежурната двойка, и кой, от къде и с какво я води към целта.
                          За "Бенца": и по мое време двете машини бяха в различно ниво на готовност, а излетят ли и двете, леко подскачаш на пръсти за да видиш дали нещо не хлопчи и дрънчи по тебе, защото след малко може и да се наложи да изпълняваш задачи на бегом под звука на "тревога"-та
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Босе, какво точно приказваш?Кои идват 10 парчета, та да ги слагаме по пет на нож? Ако говориш за полетите на руснаците - върви по един бавен двумоторен ил, извършва си разузнавателната мисия и си се прибира.
                            Всеки трети е шести

Коментар

А кои,спортни самолетчета нацапаха едно време,аз бях на планшета,брата на дежурни машини,нацапаха си 21 броя,прихванаха ги над Пловдив при положение,че вдига колко Лада седмица онова.Бая ми беше на акъла да питам какво правим ако не бяха спортни с тия 2 броя 21ци дето вдигнахме ма айде,да не им разбивам надеждите.Ние долу готови за бой с по един Калашник и готови да се метнем срещу врага с викове Урааааааа,само дето никой не каза как ще летим с тия Калашници,че не е 44та вече.

Твойта логика я разбирам,не разбирам за чий са тия след като авиация няма.Беше след теб и потоп,вдигаш 3 и след двайсетина минути на бегом от гарадока почват да вадят други.Сега излитат дежурни машини и освен прихват на някой по-смел какво друго ще направят като нямат гръб,няма кой да излети след тях?Ми ако не дойде един ми се засилят 50,че аз война от сам да се почва не се сещам?Тогава какво правим?Надяваме се да ни атакуват поединично?

Разказаха играта на всичко,Руснаците си летят и си въртят,а нашите ги дебнат и къш от границата.Е за това става ма за някой надъхания или нещо повече от 30 самолета противник НЕ.За чий въобще ги вдигат,кого плашат с това?Бавен моторен стар разузнавателен ИЛ,него ли плашим,за какво ги вдигат?

Разбираш ме нали?Това е като Македония да си точи нож всеки път ние като запалим танк,отпора или войната или побоя или кютека или каквото там ще е съизмеримо.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Ма не е така.Сега сме част от системата за колективна сигурност и отбрана.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X