Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Някаква или по-скоро никаква Бангладеш купува 10 ЯК-130, айде Алжир си е сериозна държава, те са вече имат 16 бройки. А България ще купува в най-добрият случай десет бройки трета ръка самолети на трийсет и кусур години...
    Eее, Сибирски, все още не е ясно напълно, а пък и ЯК-130 все пак е учебно-боен, предимно учебен, едва ли може да замени многоцелеви изтребител.
    Всеки трети е шести

Коментар

Предлаган F-16 в тази комплектация надали може да бъде приет като многоцелеви изтребител, нали?

Коментар

В надпреварата участват още две предложения.Относно ф-16 във въпросната комплектация трябва да се изкажат авиационните специалисти.За сега чуждите и наши специалисти се изказват положително.Също и юрофайтърите, макар и ранна версия, според специалистите също били добри и покривали изискванията заложени от наша страна, а и разликата със следващото ниво практически не била голяма.Грипена също е с повече от достатъчни възможности, а и при него става въпрос за нови машини.На всички трябва да ни е ясно, че със закупуването на десетина самолета, ВВС няма да се превърнат във свръх модерни и мощни, няма и възможност за закупуването на най-модерните и съвременни с-ми, а и няма смисъл на тоя етап.На мен лично ми се ще да е грипена, но не съм авиационен и оръжеен специалист, симпатиите ми се градят на мнение изградено от общодостъпните източници и съобразени с моментните условия и възможностите ни.Държа да отбележа, че се гордея с българската бойна авиация и историята й от самото начало до сега, служил съм в радиотехнически войски, които са част от ВВС и съм убеден, че резултатите, които се постигат с наличните сили и средства, постигани въпреки наличието на пречки създавани от политическата класа, са достойни на за уважение.
        Всеки трети е шести

Коментар

Яковлев се оттеглиха толкова отдавна от правенето на изтребители, че сега на този 130 гледам с малко резерви. Доколкото е Як де.

Коментар

С една модернизация наличните МиГ 29 могат да летят още поне 10 - 15 години . Няма смисъл да купуваме самолети които имат остатъчен ресурс по малък от на тия които имаме в момента . За мен най логичното е купуването на нови самолети примерно Грипен защото имат ресурс напред 30+ години и е оправдано обучението на пилоти и наземен персонал .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Според новия министър на отбраната, закупуването на нови многоцелеви изтребители се отлага за неопределено време.Финансовите средства ще се насочват приоритетно към изпълнение на социалната програма на правителството.Което значи, че ако това правителство се задържи, по моя преценка най-рано след две години темата за изтребителите ще се отвори отново.Освен това социалните проблеми са толкова много и нерешими, че едва ли в близките 10-15 години ще им дойде реда на самолетите.Интересно ще бъде да публикуват изводите на комисията по избора на изтребител направени до тук, за да разберем кой модел от трите самолета са били одобрили.
              Всеки трети е шести

Коментар

Така се събират червени точки. Просто няма натиск отвън, иначе конкурсът щеше да си продължи. Сега парите ще пропаднат в черната дупка "социална програма" и като дойде време пак оттам ще ги дръпнат. Ако имаше натиск и изтребителят щеше да е кристално ясен досега.

Коментар

Натиск от НАТО ли?
                  Всеки трети е шести

Коментар

Да, от по-старшите сътрудници в алианса. Тези, които определят ролята на нашите въоръжени сили в евентуални конфликти.

Коментар

Знаеш ли накрая до къде ще го докарат?Ще си плащаме да ни охраняват, и то не само въздушните граници.И така ще стане с всички малки държави без финансов ресурс или умения да поддържат боеспособна армия и някакъв ВПК.В което лошо няма - ще заработваме парици за отбраната си и на хората бизнеса ще им върви.Лошото в тая история е, че относителната "сигурност под наем" е мощен инструмент в ръцете им да ни налагат това, което решат и ще е още един начин да изтичат средства навън.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Я погледнете тук :http://www.segabg.com/article.php?id=654410
                        Явно има нещо в тази сделка щом всяко правителство не се отказва от нея.
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

И рязката промяна в мнението на министъра става за броени дни. Няма милиард, има милиард. Сега може, ако не е късно, да се появят и други оферти, например руски; например Су-30МК. Мечти...

Коментар

Милиард и да няма, ще го вземат назаем. Заемът е друга, отделна обществена поръчка и там отделно има Възможности.

Коментар

„България ще спазва международните норми на поведение дори с цената на отказ от националния суверенитет“. (С) Петър Стоянов

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                                „България ще спазва международните норми на поведение дори с цената на отказ от националния суверенитет“. (С) Петър Стоянов
                                Т'ва кога и къде го е казал?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X