Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Гоблине, понякога се чудя защо изобщо хабя си нерви и пиша тука? Да ти кажа честно, прекрасно мога да живея и без форума. Опитвам се да донеса мое виждане по въпроси, които вълнуват всичките, новини, които няма как да научите от тн "демократични СМИ" и тн. Но май вече не виждам смисъл от това.
    Добре. Ето ти възможност да ми бъдеш полезен лично на мен.Това не е шега, подигравка или обида, а съвсем реален въпрос. Можеш ли да ми покажеш сайтове на сериозни руски политически или икономически анализатори или анализаторски групи (имам предвид наистина сериозни, а не СМИ).
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Каква точно насока те интересува?

Коментар

Нещо подобно на това ,това или това

Коментар

Яснооооо... Намакон тебе в помощь для начала. Съжалявам, но насочеността на тези блогове всичко ми казва. Накратко - няма смисъл.

Коментар

Ето, имаш възможност наистина да си полезен.

Коментар

Благодаря за доверие, но не смятам да се восползвам от нея.

Коментар

Сибирски, защо такова презрение ?

Ако институциите на линковете са "блогове" то прощавай, но не ми е ясно какъв подраздел на подраздел на изрезка от коментар на блог във футболен форум може да са нещата към които понякога ти даваш линкове

Не че нещо, но NC те пита за институции на някакво конкретно ниво. CSIS е с 50 годишна история, Бжежински и Киссинджър са му били в борда по някое време - някак да го наричаш "блог" е меко казано нелепо.

Мисля че въпросът на NC беше съвсем удачен, и че ако ни дадеш линк към някой източник на подобно ниво в Русия би било интересно за всеки. Ако не - достатъчно е да кажеш "нямам", без да принизяваш неговите източници.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                  А второто, което е по-важно, че в последните 30 години сблъсъците между западното и руското оръжие като цяло са завършвали в полза на западното. За това естествено има много причини, повечето от които не са свързани вероятно с качествата на самото оръжие, но за съжаление статистиката не лъже. Което говори, че по отношение на ефикасността нещата не са в негова полза. А както ни е добре известно, когато нещо не е ефикасно, то не е и ефективно. Или по-просто казано, ако нещо не върши работа, няма значение, че евтино.
                  В цялото уравнение до тука се забравя един много важен и съществен фактор, а именно кой воюва с дадено оръжие и каква е мотивацията му. Казано накратко: задкормилното устройство. Примера с "победите" на западното оръжие над руското от тая гледна точка издишат от всякъде. Още повече извода, че видитте ли, то било неефективно и неефикасно?! Ми извинявай, ама в ръцете на полуграмотни и диви таранбуки ти какво всъщност очакваш?? И лазерния меч на Вейдар да имаха, пак същата бира. Американското било победило срещу Ирак или Авганистан или Тонга. Еврика! Ми ако искаш някой от тука да се пробва с джип АРО срещу 8годишни хлапета с Нисан Патрул по баирите. Нисана ли е куц, като го потрошат в дерето? Давам пример: при войната Израел с арабески, арабите имат руски ЗРК. Евреите ги съсипваха систематично и редовно подред, с америчко оръжие. Руснаците се видяха в чудо да възтановяват и наваксват изгубената "лоша" матерялна част. Докато на някой му светнало да прати руски екипажи и разчети за ЗРК. След, което еврейските самолети почнаха да падат порядъчно като гнили круши и в последствие старателно си направиха труда да заобикалят предполагаемите позиции на ЗРК. Същото стана и в корейската и виетнамската война, където недосегаемите американски самолети биваха терминирани, когато имаха "щастието" да попаднат на Мигове с руски екипажи. В Ирак ираксите войници се предаваха без бой с хиляди, изоставяйки здрава и непокътната техника, а амитата се чудеха какво да ги правят.
                  И после техниката била виновна, независимо руска, американска или германска (Ирак имаха например ЗРК "Роланд", който не е руски)?
                  Иначе статистиката наистина не лъже- шефа взима 900 евро, аз взимам 100 евро и средностатистическата ни заплата на двама ни е 500 евро, супер! Бас ловя, че в твоите (а и в моите) ръце ядрения колайдер в Церн няма да върши никаква работа, нима е скапан?
                  И моля никой да не го приема като заяждане или лично! Просто ми се иска да се абстрахираме от народности, държави и политика и да погледнем малко по-обективно и всестранно на нещата. Или поне да се опитаме. Не искам да фаворизирам нещо или някой щото той е "зделан в" или "made in"… Руснаците десетилетия наред съсредоточиха целия си научен и ресурсен потенцял в правенето на оръжия и ако не друго, поне него могат да го правят, ако и да не е перфектното.

А темата наистина е куца и полуизчерпана. Не защото е лошо да обсъждаме самолетите и техните възможности, а защото се намесва и е определяща политиката и политиците ни, а не е определящ фактора технически характеристики на даден самолет. А на мен от политика, сплетни и мошенници ми се повръща.
                  С уважение към ВСИЧКИ!
                  Последно редактирано от Dagobar; 07-02-13, 23:24.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Сибирски, защо такова презрение ?...
                    - ... на мен от политика, сплетни и мошенници ми се повръща. (С) Dagobar.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      - ... на мен от политика, сплетни и мошенници ми се повръща. (С) Dagobar.
                      Тогава остава да ни убедиш в кристалната чистота, морално превъзходство, достоверност и честност на източниците от твоите линкове, и ще сме щастлива агитка

До тогава никой не им дължи доверие по подразбиране.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Гоблине, трудиш се да си в крак с времето - http://interaffairs.ru/read.php?item=9120 ? Что се отнася до морална превъзходство, достоверност и честност на г-д Бжезински, то той е отвсякъде еталон на такива.

Коментар

А какво ти е мнението за това http://www.riss.ru/ ? А за това http://csr.ru/?

П.П. Питам без никакъв подтекст.
                          Последно редактирано от NovemberCharlie; 08-02-13, 07:32.

Коментар

А какво ти е мнението за това http://www.riss.ru/ ?
                            По моему убеждению, Божественная миссия Болгарии – помогать России в ее историческом служении, идти вместе с ней, служить вместе с ней. ...
                            ...
                            значительная часть болгарского народа, если не большинство, осознанно или подсознательно понимала Божественную предопределенность быть вместе с русским народом.
                            ...

Леонид Решетников
                            Директор Российского института стратегических исследований (РИСИ)
                            Леонид Решетников родился 6 февраля 1947г. в Потсдаме (ГДР) в семье военнослужащего, в 1970 году окончил исторический факультет Харьковского государственного университета. С1971 по 1974 год обучался в аспирантуре Софийского университета (Болгария) и в 1974 году защитил диссертацию, став кандидатом исторических наук. С 1974 по 1976гг. работал в Институте экономики мировой социалистической системы АН СССР. С апреля 1976 года по апрель 2009 года – во внешней разведке. Последняя должность – начальник Информационно-аналитического управления, член коллегии СВР России, генерал-лейтенант. 29 апреля 2009 года Указом Президента Российской Федерации Решетников Леонид Петрович назначен директором Российского института стратегических исследований.

http://www.pravoslavie.ru/smi/42434.htm
                            Генерал от разузнаването, понастоящем на друга правителствена служба говори за "Божествена предопределеност" ...
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-02-13, 08:28.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

А какво ти е мнението ... за това http://csr.ru/?
                              Нелош опит, ама Касперски не спи!

Коментар

Съжалявам, не разбрах. Ако имаш предвид, че има някакъв вирус, при мен са отваря без проблем както в работата така и в къщи. И на двета места съм с оригинални платени антивирусни програми. Става въпрос за Центр Стратегических Разработок.
                                Последно редактирано от NovemberCharlie; 08-02-13, 08:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X