Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ФОТОСОЛАРНА ЛОДКА-Каква лодка да купя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ФОТОСОЛАРНА ЛОДКА-Каква лодка да купя

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Ще те бутат 45W?! Ти колко кила си? И кой идва с теб? А той/тя колко кила е? А нещо така, биричка, въдичка, туй, онуй... да взимаш с теб в лодката? И тая лодка колко кила е?

Говорим за едно скъпо Торкидо, един скъп акумулатор, една лека /да се чете чуплива/, но скъпа лодка, едно изкривено закрепване /и то колко $ е.../= $те превишават цената на един малък бензинов мотор. Аз зареждам с тубата за 1 минута, ти зареждаш акумулатора за някоко часа. И да не е слънчево, 98 октана са си 98 октана, ти как си с облаците...?

Идеята да се возиш без пари, да е тихо, да е... е върха. Ама преди да скочиш в дълбокото, виж на жена си миксера, накарай някой да го измери колко ток харчи в най-ниската му степен. Ти с твоите 45W ще си много пъти под на жена ти миксера. Наистина ли мислиш, че 45W бутат лодка /да бе, знам, бутат я, при идеaлни условия, с 2 възла в час. Лек полъх ще те връща в първи клас. А на бас?/
    Моят случай е по-специфичен...Моето хоби е риболов. Аз имам нужда от сравнително лека лодка която да мога да закарам (понякога завлача/отнеса) на по-зачукани места. За езеро електрическият мотор ми е незаменим, но в солена вода се съмнявам, че ще се навия да вляза само с него. Много маневрен (духне ме вятъра, закача и трябва бързо да върна....), тих и винаги готов-няма нужда да го паля... и най-важното-покрива критерия "Electric motors only" който е в сила за някои езера покрай мен. В момента в който ми се появи нужда от бензин ще взема И такъв(не е идеята да се возя без пари).

Аз съм 77 кг

С мен идва само Късмета (когато не забрави да дойде разбира се)

Лодка тежка 90 паунда със сглобяемо твърдо дъно. Дължина 2,4м. Местонахождение-цяло лято сгъната отзад в джипката.

В допълнение:миксер Minn Kota 30, батерия 110Ач диип сайкъл(най-евтиния който добарах на сел), мини даун-ригър за котва, 2 въдици, раница с такъми и провизии, жилетка и фишфайндър.

На първа скорост мотора дърпа 10А и се возя цял ден (с почивки, нали все пак съм за риба ). По-напред съм дал данни за консумацията при различните скорости.

Торкидото го пропускам напълно като неоправдано скъпо, но пък ме подсети да потърся повече информация за "пулсово" захранване на електрическия мотор-пестяло ток уж.
    Ето снимка от моето динги (пост 37) без батерия и мотор. Тоя катун го мъкнах на около 200м по пътека през гората-няма достъп с кола.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=144339&page=2
    Toyota Land Cruiser BJ70 1985
    Lexus LS430

Коментар

А, така съм съгласен. С тия 10 ампера ще те бута, леко ама ще бута. Пък и като изискването си е само за електрически мотори на някои водоеми, няма как.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

10 разход не е като 4 и 44 ампера батерия не е като 110.

Така някак си Пи си го представям да си върти перката и да се предвиждаш,другите сметки и на мен не ми излизаха
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

http://www.su-varna.org/izdanij/Tehn...13/pp85_89.pdf

Попаднах на тоя джинджипляктор и се сетих за твоите дерзания.

Те го темьчи се
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Лодката не е проблем, мотор също...
            Обаче в Гърция искат регистрация дори за лодка под 3 метра с мотор 3.5кс - най-малката регистрирана в Бг я купи от мен един грък, живеещ в у нас (ходи си в Гърция през отпуските)... Освен това повечето лагуни и устия на реки там са резервати и не е разрешено за лодки (за да не се плашат птиците)...
            ПС: Не съветвам никого да си купува Honda BF2.3 - скъп и с въздушно охлаждане (бръмчи яко) - по-добре SUZUKI DF2.5 !!!
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              Лодката не е проблем, мотор също...
              Обаче в Гърция искат регистрация дори за лодка под 3 метра с мотор 3.5кс
              Теди това не е точно така
              за надуваема лодка с мотор до 20 кс никой не ти иска регистрация
              поздрави
              Йордан

Коментар

за pleasure лодки под 7 метра с двигател до 20 кс също няма регистрация

Коментар

Първоначално публикуван от jordantcho Преглед на мнение
                  за pleasure лодки под 7 метра с двигател до 20 кс също няма регистрация
                  Сигурен ли си в това? Лодки под 457 см не се регистрират всичко над този размер подлежи на регистрация .Това за Дунава го знам със сигурност.

Коментар

Явно гърците си ползват малките лодки не за "pleasure", а за "torture" - защото си регистрират 3.5-метрови лодки с 5кс мотор... На всеки един кей или плаж в Г. може сам да се убедиш - лодките са с регистрация!
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                      Моят случай е по-специфичен...Моето хоби е риболов. Аз имам нужда от сравнително лека лодка която да мога да закарам (понякога завлача/отнеса) на по-зачукани места. За езеро електрическият мотор ми е незаменим, но в солена вода се съмнявам, че ще се навия да вляза само с него. Много маневрен (духне ме вятъра, закача и трябва бързо да върна....), тих и винаги готов-няма нужда да го паля... и най-важното-покрива критерия "Electric motors only" който е в сила за някои езера покрай мен. В момента в който ми се появи нужда от бензин ще взема И такъв(не е идеята да се возя без пари).

Аз съм 77 кг

С мен идва само Късмета (когато не забрави да дойде разбира се)

Лодка тежка 90 паунда със сглобяемо твърдо дъно. Дължина 2,4м. Местонахождение-цяло лято сгъната отзад в джипката.

В допълнение:миксер Minn Kota 30, батерия 110Ач диип сайкъл(най-евтиния който добарах на сел), мини даун-ригър за котва, 2 въдици, раница с такъми и провизии, жилетка и фишфайндър.

На първа скорост мотора дърпа 10А и се возя цял ден (с почивки, нали все пак съм за риба ). По-напред съм дал данни за консумацията при различните скорости.

Торкидото го пропускам напълно като неоправдано скъпо, но пък ме подсети да потърся повече информация за "пулсово" захранване на електрическия мотор-пестяло ток уж.
                      Ето снимка от моето динги (пост 37) без батерия и мотор. Тоя катун го мъкнах на около 200м по пътека през гората-няма достъп с кола.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=144339&page=2
                      Здравей Колега можеш ли да пуснеш по подробни снимки на устроиството на котвата
                      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        Явно гърците си ползват малките лодки не за "pleasure", а за "torture" - защото си регистрират 3.5-метрови лодки с 5кс мотор... На всеки един кей или плаж в Г. може сам да се убедиш - лодките са с регистрация!

http://www.yachting.yen.gr/en/#toggle-id-3

ако си регистрираш лодката за риболов е друго

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                          Здравей Колега можеш ли да пуснеш по подробни снимки на устроиството на котвата
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1071_w449clampMount_000.gif
Прегледи:1
Размер:22.1 КБ
ID:5640970

Напиши в Гугъл mini downrigger. Ако го взимаш специално за котва не си заслужава заради цената ( към 100$ беше), а ако си сръчен в ръцате можеш да си сътвориш нещо по-добро.

Няма проблем да направя снимки(освен мързел ). Погледни снимките в нета, и ако имаш въпроси пиши какво точно да снимам.
                          Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                          Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                            [ATTACH=CONFIG]776644[/ATTACH]

Напиши в Гугъл mini downrigger. Ако го взимаш специално за котва не си заслужава заради цената ( към 100$ беше), а ако си сръчен в ръцате можеш да си сътвориш нещо по-добро.

Няма проблем да направя снимки(освен мързел ). Погледни снимките в нета, и ако имаш въпроси пиши какво точно да снимам.
                            Мерси ще си го правя
                            Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от jordantcho Преглед на мнение
                              http://www.yachting.yen.gr/en/#toggle-id-3

ако си регистрираш лодката за риболов е друго
                              Това е за яхти /ветроходни или моторни/, които се използват за чартъри... Никаде не видях "минимален размер" за лодки, под който не се регистрират... А за регистрацията /лиценза/ за риболов изрично си пише, че е отпаднал вече!

Коментар

it aims to register all private vessels over (7) meters as well as all commercial vessels of any length

не е само за чартърни лодки

за надуваема 3 метрова лодка няма изискване за регистрация

риболовния лиценз не е отпаднал
                                просто вече разрешават да се лови риба от лодка която не е регистрирана като риболовна при съответните ограничения
                                Последно редактирано от jordantcho; 12-02-15, 16:37.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X