Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ФОТОСОЛАРНА ЛОДКА-Каква лодка да купя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ФОТОСОЛАРНА ЛОДКА-Каква лодка да купя

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
    По съвета на BENZBOSS прегледах набързо сайта на Torqeedo. Твърдят, че на техните малки електродвигатели им стигат 45W от солар за непрекъсната работа без да точи от батерията. Ако е истина, то евала. Цените са отделна тема.

Май ще гледам за пулсатор (или както там се казва) за моя електромотор
    Те твердят,че може да бута и нормална 3.5 метра лодка за 5 човека с твьрдо дьно срещу 3 вьзла течение за половин час ма на,не му се получи на собствемника на лодката който по сьвет на броикера си беше взел такьв.Не можах да му обясня,че при течение и студ,тьмница и мечки по островите .......това е последното нещо на което може да разчита ,но той си беше навил на прьста и набьлбуца едни пари.Година след това го беше наврял на майната си и на негово място се мьдреха 6 коня бензинка,след като поджапал малко по плажовете с итзощен мотор и се сетил за мене.

Да не ти се случва де,но обикновенно аз кьде хвьрля боб за някоя идея и боба пониква еле ако става вьпрос за нещо морско.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:129.3 КБ
ID:5632760

Това е лодката,долу горе за размер да си смяташ какво не бута Торкидото колко и заредено и ново да е.За риба ако имаш и гребла в някой гьол става,за тия пари обаче АЗ ще си взема нормална 13 футова с твърдо дьно
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
        По съвета на BENZBOSS прегледах набързо сайта на Torqeedo. Твърдят, че на техните малки електродвигатели им стигат 45W от солар за непрекъсната работа без да точи от батерията. Ако е истина, то евала. Цените са отделна тема.
        Май ще гледам за пулсатор (или както там се казва) за моя електромотор
        Ще те бутат 45W?! Ти колко кила си? И кой идва с теб? А той/тя колко кила е? А нещо така, биричка, въдичка, туй, онуй... да взимаш с теб в лодката? И тая лодка колко кила е?

Говорим за едно скъпо Торкидо, един скъп акумулатор, една лека /да се чете чуплива/, но скъпа лодка, едно изкривено закрепване /и то колко $ е.../= $те превишават цената на един малък бензинов мотор. Аз зареждам с тубата за 1 минута, ти зареждаш акумулатора за някоко часа. И да не е слънчево, 98 октана са си 98 октана, ти как си с облаците...?

Идеята да се возиш без пари, да е тихо, да е... е върха. Ама преди да скочиш в дълбокото, виж на жена си миксера, накарай някой да го измери колко ток харчи в най-ниската му степен. Ти с твоите 45W ще си много пъти под на жена ти миксера. Наистина ли мислиш, че 45W бутат лодка /да бе, знам, бутат я, при идеaлни условия, с 2 възла в час. Лек полъх ще те връща в първи клас. А на бас?/
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

12 волта,50 вата / за по-лесни сметки / са 4 ампера.Не знам как си с тоците на 12 волта,но това е една крушчица,вентилатора на парното на колата ми е едни 30 ли бяха,40 ли.........

Не ми е идея да се заяждам ма ако искаш утре снимки как се тегли на рьце лодка 105 тона,даже не с 2 ми с една рька ще я теглят.това сьвсем не значи,че може да се изхвьрлят 2 по 1100 коня дизели от нея и да сложим по едно торкидо защото тия ако ги питам и това ще го бута.

Аз принципно почвам винаги от мощносрта с която разполагам и после според нея лодката,да не стане да вземеш едно тежко корито,да го натовариш и после Торкидо за 6 бона да го побута половин час и после на греблата.

Както ти каза колегата Тедо от форума им е брокер на тия лодки,знае ги повече от мен и от теб взети заедно.Аз само те сьветвам да не слушаш какво ти пишат разни продавачи на електрикаджийски моторетки,че да не правиш грьб после от гребане.
          Последно редактирано от BENZBOSS; 02-01-15, 11:06.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Мощност и доста резервна е абсолютно задължителна,най-вече на гумена лодка,паднеш ли се срещу вятър си загазил!Без мотор преди години с една гребна влезнахме трима души до о.Болшевик на риба ,влезнахме за около 1ч. и като обърна един вятър на излизане ,едва излезнахме за около 4. ,като можеше да гребе само един с едно гребло ,другите двама за противотежест и се сменявахме през интервали,беше приключение,та за резервна тяга става въпрос,щото вейне ли вятъра да заблъска в борда трудно слаб мотор ще компенсира и си в критична ситуация,идвало ми е да слизам от гумена и да си се прибирам с плуване,лодката майната и!Каквото и да предприемеш ,влагай на разумно и сигурно,щото хората си имат спасителни служби ,а тук е тегава работа,трябва да разчиташ на себе си и на това дето си сътворил,така че във водата трябва да е 300процента сигурно,по възможност! п.с. Тия колеги дето живеят по лодките не говорят напразно ,послушай ги ,няма да сбъркаш,само ще събереш плюсове и ще се лишиш от водно- приключенски главоболия!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Ще те бутат 45W?! ...
              Човек с две гребла има приблизително същата мощност. Е, същият човек като види че брегът се смалява изкарва и повече, и за по-дълго време от оловния сандък. Ама порядъкът пак е същият, поради което много острови са населени.

А сега като сметнем колко е голямо морето и колко са малки островите и става до голяма степен ясно с каква фира са заселвани тия острови.

Коментар

Vento5-Май само ти си разбрал за какво иде реч.Аз и при вятър 10 възела нямам работа там.Никой не е обърнал внимание и на акумулатора 13.2V 40 Ah LiFePо4-окомплектован с BMS-30А при добро зарядно за 1ч и 15мин. се зарежда.Иман и твърди панели но те тежът доста и аз си вадя хляба с фотосоларни инсталации.Питах за лодка другото све ми е ясно.
                Последно редактирано от weteran; 02-01-15, 14:06.
                Най голямата власт е да владееш себе си.Няма по достойно нещо от това да кажеш извинявай.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                  една самоделка, панелът е монтиран отзад на рамка
                  [ATTACH=CONFIG]766247[/ATTACH]

за мек панел ми се струва по-удачно да го качиш на тента, хем ще ти пази сянка , с рамка и колани.

[ATTACH=CONFIG]766248[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]766249[/ATTACH]
                  Е ТЕ ТОВА ТОЧНО МИ ТРЯБВА.Мерака е по голям от .....
                  Най голямата власт е да владееш себе си.Няма по достойно нещо от това да кажеш извинявай.

Коментар

За какво става въпрос е ясно, на ти отговора- Като ти е кекава моторетката, гониш лека лодка. За цената не се притеснявай, "лека" значи кекава, евтина, чуплива... Влизаш в магазина, гледаш ги по килограми и си избираш.

/това написаното да е в графа "какво не се прави във водата"/

Успех!
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Преди години бях член в един морски клуб към ОСО,попрaвяхме рaзни коритa /голямо търкaне беше/,учехме се дa кaрaме уинд сърфове,a зa нaгрaдa отговорникa ни дaде дa си възстaновиме един скутер сaмоделкa едноместен и много лек , първонaчaлно беше с мaлкa мотореткa и при кaкъвто и дa е вятър имaхме ядове,след товa с по як мотор никaкви проблеми,тa гaзенето не е зa подценявaне,леко корито не гaзи и нaй-слaбия вятър със слaб мотор ще му създaде проблеми,aко се използвa зa крaтко и в спокойно време стaвa.Зa сериознa екплоaтaция си трябвa яко корито и сериозен мотор.Не съм морски специaлист,но товa съм нaучил от aмaтьорскaтa прaктикa +якото гребaне дълго време,още си го прaктикувaм с удоволствие и е евтино 5-6кюфтетa с колa и никaкъв друг ресурс.Успех в нaчинaнието!
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от weteran Преглед на мнение
                        Vento5-Май само ти си разбрал за какво иде реч.Аз и при вятър 10 възела нямам работа там.Никой не е обърнал внимание и на акумулатора 13.2V 40 Ah LiFePо4-окомплектован с BMS-30А при добро зарядно за 1ч и 15мин. се зарежда.Иман и твърди панели но те тежът доста и аз си вадя хляба с фотосоларни инсталации.Питах за лодка другото све ми е ясно.
                        АЗ поне 3 пьти го прочетох това и ми е ясно какьв ти е замисьла,но имам вьпроси.

Как разбираш,че повече от 10 вьзла вятьр няма да има,че да си избереш да влизаш или не?
                        40 ампера батарейка ще и цуцнеш 20 ампера за нула време,час и половина да речем при нормално каране,а не да си вьрти перката само.
                        За час и половина няма да го заредиш и на 90%

Бюджет на лодката?Кьде ще я пускаш за да знам долу горе колко кила ти е макс. за тая идея?

Новорина,Адванс Инф.Карибе,Зодиак,Ахилис........или каквото Тедо ти предложи.

Още една идея

Име:inflatable-boats-sd470_21.jpg
Размер:167.1 КБ
ID:5632806

Име:bow-fullboat.jpg
Размер:66.2 КБ
ID:5632807

Това се тегли и след обикновенна кола на кьси дистанции с малка скорост без да ти трябва колесар.

АЗ лично бих заложил или на надуваема с твьрдо дьно или за лека твьрда лодка около 4те метра.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Какво значи лека лодка аз съм се спрял на тази тази лека ли е извинявам се за невежеството ама съм абсолютен профан.

Intex MARINER 4: дължина: 330cm, ширина:145cm ако админа прецени че това е реклама да изтрие модела на лодката.

Коментар

От кьде я пускаш,сам ли я носиш,на парчета ли е дьното,рампа трябва ли ти за нея.............защото ние оникновенно ползваме кранченце,а идеята да я поместя не ми се впива в плана даже.

Това добре изглежда за лодквичка близо до брега и дьно което го знаеш и няма да излизаш на него.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              АЗ поне 3 пьти го прочетох това и ми е ясно какьв ти е замисьла,но имам вьпроси.

Как разбираш,че повече от 10 вьзла вятьр няма да има,че да си избереш да влизаш или не?
                              40 ампера батарейка ще и цуцнеш 20 ампера за нула време,час и половина да речем при нормално каране,а не да си вьрти перката само.
                              За час и половина няма да го заредиш и на 90%

Бюджет на лодката?Кьде ще я пускаш за да знам долу горе колко кила ти е макс. за тая идея?

Новорина,Адванс Инф.Карибе,Зодиак,Ахилис........или каквото Тедо ти предложи.

Още една идея

[ATTACH=CONFIG]766482[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]766483[/ATTACH]

Това се тегли и след обикновенна кола на кьси дистанции с малка скорост без да ти трябва колесар.

АЗ лично бих заложил или на надуваема с твьрдо дьно или за лека твьрда лодка около 4те метра.
                              Това ми хареса много.Не знам какво са десет възела вятър просто имах предвид да е тихо и спокойно времето малко да се развали времето бягам на брега.На мене целта ми е да снимам от позиция от която освен от водата не може от другаде.Не си падам по екстремните ситуации въпреки че човек никога не знае какво ще му дойде на главата(днеска сутринта например карам в дифилето на първенец отгоре уж лед отдолу подводна вода стана нещо като дупка ни напред ни на зад мани мани в дясно пропаст не много голяма ама поне 20-30 м. излезах от дупката със счупена броня карай 1км.на задна вдигнах си адреналина GSM сигнал няма аз затова си купих радиостанции ама не са дошли още така че акъл вземам о всеки)Основно мисля да карам на Широка поляна Рядко на Керамоти в Гърция и то покрай брега.

Коментар

Колега, леко си се объркал, струва ми се! Ти още нямаш лодка.
                                С този пояс в открито море... дано да си плувец.
                                Смятай как полимерния ти акумулатор, солара, мотора, GSM-a и ключа от колата отиват на дъното на 2км от брега. Много лошо...
                                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X