Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ФОТОСОЛАРНА ЛОДКА-Каква лодка да купя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ФОТОСОЛАРНА ЛОДКА-Каква лодка да купя

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
    Колега, леко си се объркал, струва ми се! Ти още нямаш лодка.
    С този пояс в открито море... дано да си плувец.
    Смятай как полимерния ти акумулатор, солара, мотора, GSM-a и ключа от колата отиват на дъното на 2км от брега. Много лошо...
    Колега казах че не разбирам пусни ми на лични каква лодка смяташ за подходяща за язовир основно конкретен модел.сегашната действително е пояс нали затова купувам нова.
    Най голямата власт е да владееш себе си.Няма по достойно нещо от това да кажеш извинявай.

Коментар

Гьрция може да я забравиш с това показаното горе.Дистанция от брега колкото може да преплуваш или избери нещо 6-8 пьти на цената на тая,реномирана марка с твьрдо дьно.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        АЗ поне 3 пьти го прочетох това и ми е ясно какьв ти е замисьла,но имам вьпроси.

Как разбираш,че повече от 10 вьзла вятьр няма да има,че да си избереш да влизаш или не?
        40 ампера батарейка ще и цуцнеш 20 ампера за нула време,час и половина да речем при нормално каране,а не да си вьрти перката само.
        За час и половина няма да го заредиш и на 90%

Бюджет на лодката?Кьде ще я пускаш за да знам долу горе колко кила ти е макс. за тая идея?

Новорина,Адванс Инф.Карибе,Зодиак,Ахилис........или каквото Тедо ти предложи.

Още една идея

[ATTACH=CONFIG]766482[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]766483[/ATTACH]

Това се тегли и след обикновенна кола на кьси дистанции с малка скорост без да ти трябва колесар.

АЗ лично бих заложил или на надуваема с твьрдо дьно или за лека твьрда лодка около 4те метра.
        Колегaтa не се е объркaл просто си се чуди ,a ентусиaзмa нaпирa,познaто ми е!Товa второто си е нa корито и зa моторче , зa гребaне и бордче си имa зa посрещaне и нa язовирни и езерни рязко нaдигнaли се бурни вълни.И нa Доспaт си имaм спомен с гуменяркa помпaнa с въздух нa брегa нaпомпaнa яко,в студенaтa водa въздухa се сви и един ветрец духнa и се чудех нa лодкa ли съм или нa дюшек.Тa твърдото ,добро корито дори и леко си е по-добрaтa бирa,според мене.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Потьва ако не му сложиш поплавьците

Другия пьт и помпа ще си носиш и малка котвичка да има да донапомпиш и да ти дьржи носа кьм вятьра.......ма това друга тема.

Колегата един пояс е взел,сега е време за нещо сериозно което КАТО реши утре да го разходи до Гьрция да речем да не му треперят мартинките на 300 метра от брега.Харесало му е,минал е периода на скапаните лодки,сега е Плащай и реви положението.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Изчетох всичко но така и не разбрах защо на ток?Единствения плюс че се движиш безшумно,друго май няма.Миналото лято на Тасос се запознах с един грък,държеше малко плажче с таверна.Човека имаше красива моторна лодка с извънбордов двигател Мъркюри и втори (после разбрах че електрически)Питах го на ток ли се движи и човека се пукна да се хили.На ток само се отдалечава на 100-200 метра от брега за да не разваля спокойствието на туристите.После с основния.За движение из морето на ток вика абсурд,не става няма с какво да го захранвам...Вземи си Зодияк или няква подобна,с малък бензинов мотор и твърдо сглобяемо дъно.Приятел имам дето е моряк и има такава,сглобява се бързо пренася се лесно навита и с махнато дъно,на няколко секции е,дъното е от алуминиеви сандвич панели сглобява се лесно дори от сам човек.Моторетката я носиш сам,бензин на всякъде на корем ако караш бавно не е и толкова шумна.Не харчи много,изобщо предимство на ток никакво...Соларните панели пак си ги ползвай но за правилните неща-батерии за телефон,станция,фотоапарата,осветление...
            Ако е само заради шум от мотора си мисля ,че има начини да се намали...

Коментар

Колега, понеже не съм богатаЖ и търся бюджетен вариант ще ти опиша какво направих. И аз имах пояс като твоя. Направих му дървен транец с тръбна конструкция за извънбордов мотор. От начало имах руски електрически с ON/OFF, а не като съвременните - със степени. После се сдобих и с китаец с 5 скорости. После реших да пробвам с бензинов мотор. Взех един тотално изкорубен Салют. Това е руска машина от се'мсета година на миналия век. Напълних един варел с вода и си поиграх няколко дни за да го стабилизирам малко от малко. Като го сложих на лодката, веднага разбрах, че до този момент съм бил в детската градина.

Прескачам част от морската си биография и стигам до 2014 година:
              Тази година(вече миналата) си купих на старо надуваема лодка Zodiac. За малките размери се предлагат в два варианта. Първия е с твърдо дъно (дървено или алуминиево). Втория вариант е малко по-модерен - с надуваемо дъно, което се помпи на доста по-високо налягане от лодката и става като твърдо дъно. Предимството му е, че е в пъти по-леко и може да се сгъне в желаната форма при транспорт. Купих си и мотор на старо. Взех си Yamaha 9.9 двутактова с къс ботуш. Сега имам ракета, която само с мен глисира след 5 метра разгон. Тук има "лодкари" които ще ми се присмеят, но ще го понеса .

Общата стойност на лодката, купена от Германия + транспорт до България ми струва почти 900 лева. Общата стойност на мотора, купен от Англия + транспорт до България ми струва почти 800 лева.
              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
                ...извънбордов двигател Мъркюри и втори електрически
                Това има и предимството че бензиновият двигател докато работи зарежда батерията на електрическия.

Коментар

За разходка по вода трябва надеждност, мощност и максимално резервиране на всичко. Всичко електрическо става за кухня, но не и за вода.
                  За спокойна река или язовирче, може да се троли на електрика. Ама това след като има вече основен бензинов двигател, който не само да влачи лодката с товара, ами да пребори и вятъра, който знаем, движи много големи кораби... Особено малки надуваеми, които платно не им трябва - те са си достатъчни на ветрилна площ. А в морето има вълни, течения и други, дето бутат лодката винаги където не трябва.
                  Show must go on!
                  LZ1VES

Коментар

sobax
                    Колега точно за това си мислех и аз.Дай малко повече инфо кое от къде взе разбрах за какво иде реч.А и защо да откривам топлата вода.Ще съм ти благодарен за отговор.Принципът ми е по добре втора ръка немско отколкото ново китайско.[/QUOTE]
                    Най голямата власт е да владееш себе си.Няма по достойно нещо от това да кажеш извинявай.

Коментар

В морето втората ръка не е евтина - излиза през носа. Морски Голф също няма.
                      Новото китайско обикновено е класи над старото, каквото и да е то. Особено за малко пари.
                      Свържи се с Тедо - http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=311

Ако не отговаря - пиши ми на лично, да ти дам телефона му.
                      Show must go on!
                      LZ1VES

Коментар

В България, по сайтовете с обяви има доста голям избор на извънбордови мотори и лодки. Цените им са малко по-високи от тези - които съм написал по-горе, но не е задължително. Причините да купя от чужбина са няколко: Когато у нас някой продава нещо го хвали, все едно му е подарък от Господ. После му слагат цена като на ново, та и малко отгоре, та да пробват за баламурници и после почват да намалят цената с по 5 лева на месец. А в истинските европейски държави е доста трудно да си направиш втора регистрация е ebay или в paypal и съответно хората първо държат купувача да е доволен, а после стойността на продажбата. Търга определя истинската стойност на продаваната стока и продажбата става точно за определения срок. Тук малко се отплеснах в народо-психология, но ще ме прощавате.

Покупката е елементарна през eBay. Играеш на търг и купуваш. Важно е продавача да осигури транспорт поне не територията на неговата държава. Иначе влизаш в малко по-сложен филм, но се е нищо особено. Установих, че в Англия има по-тарикатски лодки, но транспорта им е много по-сложен. Става въпрос за RIB. Това е надуваема лодка с пластмасово дъно, като на истинско корито. По-назад в темата имаше снимка на такава, обърната върху борда на яхта. Такива май няма по-малки от 3,50м. И вече в зависимост от размера на лодката ще трябва да избереш мотор. Моята е 2,85м. Производителя й гарантира за мотори до 8к.с. Аз взех една степен по-голям мотор с идеята, че може да сменя лодката за в бъдеще с по-голяма. Освен това, точно този мотор Yamaha 9,9 и Yamaha 15 се различават само по карбуратора, който струва 80 лева, което дава още по-голяма перспектива. Като добавим това, че мотора е каран само с малкия карбуратор, значи тамън му е направена перфектна разработка.
                        Същата такава лодка (от малкия клас - 2.40м, 2.50м, 2.85м, 3.10м) съвсем спокойно може да се движи с мотор 2,5к.с. Аз имах такава Yamaha 2.5 - четиритактова. Мотора е много тих и много икономичен. Тук вече говорим за местене на лодката, в никакъв случай за бързо каране, а глисажа е изключен дори и на най-малката лодка. С този мотор тогавашната ми лодка (китаец 2.50м) в спокойни язовирни води с двама души вървеше с 12км/ч. Това е поне два пъти по-бързо от най-бързия ел.мотор. Площта на надуваемата лодка като вертикално сечение (надлъжно или напречно) е доста голяма, а газенето е малко, поради което всеки вятър й влияе сериозно. В морето един внезапен вятър може да те отвее ако си с 2.5к.с. Тук пак ще вметна за електрото - корабокрушенец си! Всеки среден вариант върши работа в зависимост от нуждите и желанието ти.

Питай - с какво друго да помогна?

Коментар

Да купуваш лодка по ebay - все едно жена да си купуваш оттам...

Освен това Yamaha F9.9 e 212 куб.cм обем, Yamaha F15 e 362 куб.см, газоразпределителния механизъм е различен, буталата, ходовете са различни... Нищо общо няма между двата, имам такива.
                          Малко повече опит трябва, за да се съветват хората....
                          Show must go on!
                          LZ1VES

Коментар

Много обичам някой да ми се изцепи на пясъка без да е прочел цялата тема. Говорим за двутактова Yamaha 9.9

Коментар

Добре, ама не пълни главата на човека с глупости
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Готов съм да ме просветлиш, колега Веско, кое е "глупости"?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X