Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За каква вода е това ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За каква вода е това ?

Ами колегата не казва нито марката нито модела на лодката, за да се помъчиме да разбереме кой е "правилния" двигател за туй чудо.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря за мненията,колкото и да са разнопосочни Ще се опитам да пиша според хронологията...
      Нямам сандък със злато...Просто наскоро се разведох и затова успявам да лудвам аз по щенията си
      Ребрата на лодката според мен са Ок :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04.jpg
Прегледи:1
Размер:129.6 КБ
ID:5510588Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 032.jpg
Размер:152.0 КБ
ID:5510589

Няма да я удрям с отверка,защото леко я изпуснах,докато я свалях и не се разпадна,даже не скърца
      Пластмасата я изключвам,а камината ми харчи Биоетанол
      Относно реставрацията на дърво или пластмаса и аз мисля ,че дървото е за предпочитане...Инструмент имам ( занимавам се с реставрация на мебели),но все повече се убеждавам ,че разликата между мебел и лодка е голяма. Колкото и да е зле една мебел ,я оправям и след това нищо не мърда,докато дървото в лодката е някак живо( влага ,студ,разсъхване и т.н. )
      Лодката няма конкретно предназначение ,но не разбирам защо не става за риба
      Спъването със слаб мотор не го искам ,но като нищо не разбирам...
      Темата за дизеловия мотор съм я чел,но на моята мотора трябва да е под наклон:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02.jpg
Размер:163.6 КБ
ID:5510590
      Което според някой мнения ще пречи на добрата циркулация на масло.
      Относно модела ,бих го казал ,ако го знаех ...
      Много прилича на РИВА Аристон,от един от линковете публикувани от колегата по- горе,но дали е това ,няма как да съм сигурен .

Коментар

Това че валът е под наклон а моторът хоризонтален, се оправя с гумено каре. Има го на кардана на множество задно-задвижвани и 4х4 коли, като се почне от Жигули (и даже не е лошо за тая цел жигулското). Ако си естет - може и каре с топчета (като на предното задвижване на коли и джипки и на някои по-нови джипки карданите), но ще имаш интрига с маншона му. Ако ще я изкарваш на глисаж трябва да се има предвид и наклонът при глисаж, който е различен от наклона при водоизместване.

Предвид нужните мощности аз си представям по-скоро бензинов, отколкото дизелов мотор. Те във флота бензин много не обичат и сигурно има защо, ама ти все едно няма да ги слушаш, защото ти разправят да я изхвърлиш.

Витло има ли, или само остатъци от вала?

За риба става абсолютно всяко корито, но то зависи и какъв риболов си намислил.

Коментар

Витло има :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01.jpg
Размер:156.5 КБ
ID:5510592
          има и това :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 031.jpg
Размер:149.0 КБ
ID:5510593
          не зная нито размера ,нито стъпката ....
          размера мога да го взема ,но....друго не зная как .

Коментар

Туй ръждивото желязо ... руля ли е?
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
              Туй ръждивото желязо ... руля ли е?
              Изглежда да е опората на лагер на витловия вал. Руля изглежда да е онова в лодката върху вала на последната снимка. То май даже желязо не е.

Коментар

Лагера трудно ще го объркам!
                Питам за ръждилника зад него ... щото е топен у солена вода ...
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз си мисля, че между мотора и вала трябва да има реверс редуктор или нещо, което да осигурява заден ход на лодката и празен ход на двигателя. Гледайки снимките, май ще си трябват пазови рейки по всички снадки, за да се осигури прилична водонепроницаемост щото не вярвам с калафатене да се получи нещо при тия цепки.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Лагера трудно ще го объркам!
                    Питам за ръждилника зад него ... щото е топен у солена вода ...
                    Руля е ! Поръчах нов срещу 25 лв . Чудя се дали да не го дам за хромиране.
                    Къде е топен не зная,но с оглед възраста ку едва ли и " ръждилника " помни
                    Това тдолу ,което държи вала ,още не съм го свалял

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      Аз си мисля, че между мотора и вала трябва да има реверс редуктор или нещо, което да осигурява заден ход на лодката и празен ход на двигателя. Гледайки снимките, май ще си трябват пазови рейки по всички снадки, за да се осигури прилична водонепроницаемост щото не вярвам с калафатене да се получи нещо при тия цепки.
                      Точно там съм най объркан, за връзката между мотор ,вал...скорости.

Ако " пазови рейки" са ламели от дърво от вътрешната страна по снадките,то такива има !Странно ли е ,че са само по борда ,но не и по дъното?

Коментар

За мене е странно. Все пак не е гребна черупка а бързоходна моторна лодка. Още повече, че такива летви дават и някаква допълнителна якост. А при малко по-големи вълни и несъобразена скорост с това плоско дъно ще е приключение.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Ето нещо нагледно, но за съжаление всичката ми литература на тази тематика е на руски, но погледни рисунка 92а.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img093.jpg
Размер:280.3 КБ
ID:5510660
                          Из "Златния телец"

Коментар

Доста мислих и аз по въпроса ,даже бях на път да режа подобни ламели и да ги слагам ,но в някакъв момент реших ,че ако ги има ще пречат на попаднала вътре вода да се събира в най- ниската точка,където има монтирана помпа:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 033.jpg
Размер:147.5 КБ
ID:5510661

Коментар

Първоначално публикуван от minox Преглед на мнение
                              ще пречат на попаднала вътре вода да се събира в най- ниската точка,където има монтирана помпа:
                              Едно отрязано парченце ти урежда въпроса с водата.

Коментар

Като каза че си се развел (поздравления или съболезнования .. както ти е по-удобно) Имаше един филм правен на подобна тема .. един пич си взе некакъв трошляк да го стяга.. даже живееше на нея. Еми стегна я ма междувременно се залиби с една кака от близкото кафе .. абе кат на филм. Реалността .. както сабя (или лодка в случая) покаже.
                                Его го филма http://www.imdb.com/title/tt1536374/ Hide Away се казва.
                                Успех пожелавам в начинанието ... или продажбата - както си решиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X