Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да сваля лодка от ремаркето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да сваля лодка от ремаркето?

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
    И аз някакви такива неща замислям. Това е много добра идея с 3тата ос. Мислиш че ще трябва да се ходи до технотест лив талона не пише с колко оси е? А коя боя е хубава? С какъв кит да оправя пукнатини и тем подобни?
    Мани ги магазините за бои. Отивай в някой морски магазин и там ще те ориентират.

Коментар

Полиестерен кит ще ти свърши работа. Боята задължително полиуретанова двукомпонентна. Не се лъжи с автоемайл, каквото и да ти разправят бояджиите. За по-големи наранявания се ползва полиестерна смола със стъкломат.
      Критично важна е подготовката.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

За много години! Е аз мога да видя мотокара от склада до строежа, нямам избор, ако той не става значи отпада варианта с мотокара. Пак да попитам за боята, много фирми предлагат на най-различни цени, коя и от къде да взема? Необходимо ли да е отровна долната част ако янма да седи във вода а ще се вади?
        ако е за сладка вода може и да не я мажеш с antifouling
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Антифаулингът не е задължителен за такава експлоатация, но боята трябва да е качествена. Аз ползвам някаква гръцка боя (Boat нам си що) и засега съм доволен.

Коментар

Днес я гледа един майстор на лодките. Последно лодката е от фибростъкло, има козметични забележки иначе е в перфектно състояние. Той предлага да я изшкури цялата и да нанесе няколко слоя някакъв гел както му вика и боя и после ако искам антифаулинг. За тази процедура иска 1500лв без антифаулинга. Като цяло аз мисля че само с оправяне на няколкото забележки и боядисване ще стане. Ремаркето е правено в Ловеч от ВААС или нещо от сорта, както и да гледам е тотално сгрешено и некъдърно направено. Според него окачването е собствено производство и няма как да се оправи, аз мисля че може да се нагласи до нормални положения, че не ми се набиват пари за нови оси всичко. В София има ли магазин за лодки на прилични цени или да си поръчам китовете и боята от някъде?

Коментар

Днес я гледа един майстор на лодките. Последно лодката е от фибростъкло, има козметични забележки иначе е в перфектно състояние. Той предлага да я изшкури цялата и да нанесе няколко слоя някакъв гел както му вика и боя и после ако искам антифаулинг. За тази процедура иска 1500лв без антифаулинга. Като цяло аз мисля че само с оправяне на няколкото забележки и боядисване ще стане. Ремаркето е правено в Ловеч от ВААС или нещо от сорта, както и да гледам е тотално сгрешено и некъдърно направено. Според него окачването е собствено производство и няма как да се оправи, аз мисля че може да се нагласи до нормални положения, че не ми се набиват пари за нови оси всичко. В София има ли магазин за лодки на прилични цени или да си поръчам китовете и боята от някъде?
              Ако ти предлага да я маже с гел (gelcoat), върху оригиналния, да знаеш, че не е добра идея. За норматив ще се напука. Цената на боята за лодkи не е от най-приличните, но качествената се отблагодарява подобаващо. Гел внасяме и мога да ти намеря на добра цена, но повярвай ми - не ти трябва. Антифаулинг също не ти е необходим за тази лодка. За един уикенд ще си я изшлайфаш и боядисаш сам. Литър полиуретанова боя+втвърдителят към нея беше нещо към 40 лв.

Коментар

+1
                Абсолютно подкрепям. Оправи си я сам. 1500 лева не си заслужава. Няма и смисъл.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ако нямаш помещение не го прави сега. Просто не е подходящ сезонът

Коментар

Имам ама не е удобно, най-вероятно така ще стане, пред гаража търкане и така Тази 2компонентната пръска ли се как става? От къде може да се купи тази боя, която да е качествена? Има шанс да бъде оставена цяло лято на вода в гърция ама не е сигурно, та за антифаулинга ще се реши послендия момент. Днес я регистрирах, понеделника ще си взема номера на ремаркето и ще я зазимя, после като стане топло ще я наглася и в водата Ремаркето за пореден път се убедих че е направено от технически неграмотен човек Така и не открих приличен начин за оптягане на спирачката

Коментар

. В София има ли магазин за лодки на прилични цени или да си поръчам китовете и боята от някъде?
                      То има, ама по-добре една разходка до Солун. Там са много по-наясно с всякакви лодки и бои.

Коментар

Аз си взех правилна боя от една железария на бул. Европа. Някак не на мястото си беше сред другите бои, но е специално за стъклопластови лодки и доказано добра. Доста често изкарвам лодката на брега на ход и не забелязвам обелено. Изключително добра повърхност и здравина.
                        Друго място е магазинът на Възраждане, но там са откровени лешпери и продаваха същата боя за доста повече пари. В същото време не можаха да ми отговорят на елементарни въпроси, като например конкретна ролка за въже за какво усилие е предвидена.
                        Боята е двукомпонентна и е препоръчително да се пръска на две ръце. Може и с четка, но освен, че няма да стане хубаво, ще отиде и доста повече боя.

Коментар

На Европа 53 иам някакъв магазин, понеделник ще го видя. Понеделник я карам в едно хале с кран. Веднага нов въпрос, тези куките отстрани ако я вържа за тях може лид а я дигна с крана?

Коментар

На Европа 53 иам някакъв магазин, понеделник ще го видя. Понеделник я карам в едно хале с кран. Веднага нов въпрос, тези куките отстрани ако я вържа за тях може лид а я дигна с крана?
                            сериозно ли го задаваш тоя въпрос?
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Да напълно, нищо не разбирам от лодки изглеждат доста здрави, за тях стягам ремъците към ремаркето, 10тина на брой са Ако не става, къде да я вържа така че корпуса да е напълно свободен?

Коментар

С текстилни сапани(колани), трябва да се вдига, иначе има риск да изкъртиш ушите.Ако тежи 1 500 кг , и я вържеш на четири места всяко ухо ще носи около 350 кг. сам си прави сметка дали ще издържи.Не съм виждал по този начин да се вдига лодка. Такива вдигания стават само на метални корпуси с пригодени уши, като от пост № 3.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X