Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да сваля лодка от ремаркето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да сваля лодка от ремаркето?

Съветът ми е да си направиш колесар, като от наличния ползваш теглича и регистрацията. Аз постъпих така и колесарят ми издържа и офроуд.
    Сега мисля да го кача на 30'' гуми, защото с тези от Панда, понякога закача . Направил съм мостът да има възможност за местене, за да се корегира центърът на тежестта в зависимост от лодката.
    Досега не е показал дефект, а е на доста километри. При пътуване лодката се използва и като особено голямо товарно ремарке.
    Друг съвет е да изхвърлиш тези торсионни мостове и да сложиш такива от автомобил, които имат и амортисьори. За гръцките пътища няма ядове но за нашите си е необходимост.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

И аз така мисля, то реално всичко друго извън това което каза да ползвам за нищо не става От коя кола стават?

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Съветът ми е да си направиш колесар...
        то хубаво ще си направи, ама тая лодка с пълен резервоар и принадлежности е доста над 1 тон... Ремаркето задължително трябва да е със инерционна спирачка, желателно двуосно...
        При едно ПТП /недай си боже/, ще има големи проблеми като се загледат в ремаркето, че е самоделка...
        За всеки от сегашните сертифицирани модели има он-лайн чертежи в системата на КАТ /във всяка страна от ЕС/
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, ремаркето, което съм направил е доста по-здраво от повечето "фабрични". Инерционната спирачка и двете оси в случая се подразбират.
          Моето е едноосно, защото лодката ми е значително по-лека. Има перфектно пътно поведение.

Коментар

Преди 2 години бях със самоделно ремарке със монтиран номер от друго... На "скоростния път" преди Серес ми гръмна гума докато изпреварвах една гръцка кола, колесарът започна да "сее" и като по чудо избегнах ПТП с гърка... Като се сетя какво щеше да стане, ако не го бях избегнал и дойде полиция, загледат се в колесара и се усетят, че не отговаря на регистрацията... Нито застраховката ще ти важи, нито нищо...
            Ти може много хубаво да го направиш, ама като е нередовно си е риск да се пътува надалече...

ПС: Ако сложи окачване от лека кола, как ще реши проблема със спирачките? Да не говорим, че трудно ще намери 2 еднакви подходящи моста и т.н. Торсионите са си ОК за големи тежести. На тях проблемът им е с малък или никакъв товар /празно ремарке/.
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

При мен документално е съвсем редовно всичко. Самоделно!
              Точно в Гърция карат всякакви самоделки, някои от които не би трябвало да се допускат в движение. Просто там ремаркета и колесари не се регистрират, така че проблем със закона в този смисъл едва ли ще имаш.
              Проблемът със спирачките се решава елементарно - ползват се спирачните апарати от колата донор. (ръчната с доработки)
              Ползвам и самоделна платформа с такива спирачки, които освен че работят безпроблемно се и регулират много лесно.
              Това, което слагат на ремаркетата не са точно торсиони а гумени тампони, които нямат почти никаква федерация, а амортисьори липсват.
              Омръзнаха ми скоците с такова окачване и монтирах амортисьори. Разликата е драстична.

Коментар

Всички нужни части за направата на самоделка ги има в йбея - спирачки - инерционни, електрически главини за тях етц . Лошото е че куриерите зимат за джелезарията доста пари. Аз лично не бих рискувал да се движа с изделието на ловешкия "айнщайн"
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Аз сега съм оригинално ремарке с торсион, лодката с мотор и багаж вътре е към 350-400кг и нямам проблеми с подскачане. Ремаркета с общо тегло около и над 2000кг /за да качват лодка 1200-1500кг/ на ресьори са рядкост. Тези, които аз съм виждал са все с торсиони и без амортесьори.

Коментар

Амортисьорите рязко подобряват пътното поведение.

Коментар

между другото виждал съм в ценовата листа на една немска фирма амортисьори като опция за 3-тонна платформа...

Коментар

Да видя какво е станало с двигателя, че.... И най-вероятно ще купя 2 оси и готово.
                        http://www.ebay.de/itm/Knott-Achse-V...item3cbee3a1a5
                        2 такива оси си домъквам и готово Аз края на месеца май ще ходя там така или иначе с бусУ
                        Добро предложение и е с амортисьори даже и с теглич, който ако се продаде става доста прилична цената.
                        http://www.ebay.de/itm/BPW-Fahrgeste...item564f446dc1
                        Последно редактирано от Rady1st; 15-01-13, 21:05.

Коментар

Тия оси тука ги продава Гладиатор. Питай първо там за цена. При тях са немски.
                          Knott има фабрика в Румъния. Имаме връзки. Там са по-ефтини.
                          Можеш да копираш моя колесар. Мястото на осите не е фиксирано и става за всичко.

За сигурност слагам и допълнително въже, по-дълго от въженцето което дърпа спирачките.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Тия оси тука ги продава Гладиатор. Питай първо там за цена. При тях са немски.
                            Knott има фабрика в Румъния. Имаме връзки. Там са по-ефтини.
                            Можеш да копираш моя колесар. Мястото на осите не е фиксирано и става за всичко.

За сигурност слагам и допълнително въже, по-дълго от въженцето което дърпа спирачките.
                            Във връзка с този пост, анонимен герой ми е написал следното: "май ти плащат от Гладиатор?"

"Колега", понякога е хубаво да познаваш поне малко хората за които даваш мнение.
                            Не ми плащат от Гладиатор. Ако поразпиташ малко из Пловдив, може да понаучиш и други неща.

И понеже си компетентен и не ти плащат, дай на човека по-добра идея от мойте две. Недей само да плюеш анонимно. Герой.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Не мисля че колегата дето ми е препоръчал Гладиатор ги е рекламирал или каквото и да е, аз не знаех че те предлагат такива неща, определено след като си поговорихме вчера ми помогна за много неща да ми станат ясни и се надявам да се видим скоро да си поалфим не по телефона

Коментар

Да не се засегнеш, че аз доста гледам да си правя нещата сам, но знам кога не мога. Та тая тема ми се чини излишна. Трябва ти тема да намериш някой, който го е правил това занимание та да ти помогне или направо да свърши работата... струва ми се да излезе и по-евтинo накрая, ако те сполети некой сакатлък...
                                Последно редактирано от Насов; 19-01-13, 17:24.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X