Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да сваля лодка от ремаркето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да сваля лодка от ремаркето?

Искам да сваля лодката от ремаркето за да я боядисвам и т.н. нещо стойки мисля да правя или от сорта. Лодката е към 1500кг. Доскоро имах кранове на строежа ама ги махнахме Мисля да направя от винкели стойка да я повдигна с крик и така да я сложа на стойките.

От: Как да сваля лодка от ремаркето?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:boatstandsaft2.jpg
Прегледи:1
Размер:173.6 КБ
ID:5437607

А на тоя същия строеш скеле няма ли? Лодката сяда на няколко талпи. Слагаш ги под кила. Отстрани се подпира със същите тръбни конструкции като скелето. Само малко разпоорки се първат с един електрожен. В горния край лапите са на ябълка за да се нагласят по ъгъла на корпуса. Всеки два винкела се връзват със верига за да не ги "изплюе" лодката.
    Тежестта на лодката ляга на талпите под кила. "Скелето" само я подпира за да не се капичне.
    Не го обясних като хората ама на, гледай снимки и събирай идеи.

http://www.scaffoldmart.com/boat-sta...d_pictures.htm

https://www.google.com/search?q=boat+stands+pictures&hl=en&client=firefox-a&hs=WRH&tbo=u&rls=org.mozilla:en-USfficial&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=33PcUPqHLYvU2QWzqYHoBQ&ved=0CC8QsAQ&biw=1600&bih=803

Последно редактирано от NIKSD; 27-12-12, 17:32.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Пусни една - две снимки както е на ремаркето.Пък може да измислим нещо. С поздрав БоретоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:lodka1.jpg
Размер:193.6 КБ
ID:5437612Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lodka6.jpg
Размер:133.7 КБ
ID:5437613Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lodka7.jpg
Размер:65.5 КБ
ID:5437614Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lodka8.jpg
Размер:130.2 КБ
ID:5437615

Коментар

Най лесно става с латерна и подръчни матеряли Греди талпи Каквото намериш под ръка Повдигаш я малко от едната страна подпираш я после от другата страна така и дърпаш ремаркето След това я доукрепваш и т н Може да я повдигнеш и с багер с колани Ако имаш такъв де Със латерна сме повдигали дори и покрив на къща Така че няма страшно

Коментар

Онзи ден гледах по телевизията една конструкция от 4 железни колони, като най-отдолу на колоните имаше и по едно колело са придвижване на тва цялото и така местиха яхти по дока, ама за да окачат лодката на тази конструкция пак трябва кран.

п.с. Борето2 много хубав катер си снимал дай някакви подробности, предвижда ли се да плава отново?

Коментар

Имам едно CATче на строежа, общо взето и аз някакви такива идеи замислям. Лошото е че като имах кран скелета всичко нямах лодка Лодката дойде 2 дена след махането на крана Каква боя да и купя? http://www.tehnoevropa.com/chrotex_p4.html Тези са ми близо стават ли им материалите? Ремаркето е от тия дето са 2 квадрата с гума м/у тях и разбира се едната гума седи на е..м страна. Как се ремонтира такова окачване?

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
              Имам едно CATче на строежа, общо взето и аз някакви такива идеи замислям. Лошото е че като имах кран скелета всичко нямах лодка Лодката дойде 2 дена след махането на крана Каква боя да и купя? http://www.tehnoevropa.com/chrotex_p4.html Тези са ми близо стават ли им материалите? Ремаркето е от тия дето са 2 квадрата с гума м/у тях и разбира се едната гума седи на е..м страна. Как се ремонтира такова окачване?
              Без снимки няма как да помогнем.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                Каква боя да и купя?
                Полиуретанова
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Тези дни ще снимам точно окачването, но като цяло е много тъпо, мисля мостове от кола да му сложа, като цяло ремаркето е правено някъде в Ловеч уж като фабрично но е пълен боклук, за едно ходене до Гърция се е сцепило на 2 места и е изкокнала гумата. Полиуретанова но каква? или просто полиуретанова с желания цвят?

Коментар

Колега мостовете от автомобил са слабички за по дълго пътуване Тази платформа няма ли инерционна спирачка Хубаво е да има такава Дай снимки Някъде имаше бг сайт за ремонт части цели мостове и т н за авто платформи Пиши авто платформи в чичко Гугъл Бобката е със много ниско гребло но може и да стане като подложиш гума или друго между греблото и лодката Всичко е възможно колега Тук във пловдив имам приятел който има сервиз за лодки И гледам че повечето ги боядисва отдолу тъмно сини отгоре бели Успех

Коментар

Сега времето не е подходящо за боядисване Ако нямаш закрита площ Не става Влажноста и температурата на въздухът не са подходящи за такава дейност Изисква се технологично време и температура за материалите с които смяташ да работиш

Коментар

Първоначално публикуван от 6TORM Преглед на мнение
                        Онзи ден гледах по телевизията една конструкция от 4 железни колони, като най-отдолу на колоните имаше и по едно колело са придвижване на тва цялото и така местиха яхти по дока, ама за да окачат лодката на тази конструкция пак трябва кран.

п.с. Борето2 много хубав катер си снимал дай някакви подробности, предвижда ли се да плава отново?
                        https://www.google.com/search?q=trav...80&bih=268#p=0

Ако говориш за това, не трябва кран. Сапаните се закопчават един за друг под кила на лодката.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

каква е лодката ? преди 3 месеца сваляхме един bayliner ма не го знам колко кг е - ето някой идей.

http://www.youtube.com/watch?v=L-O0wv_5MkQ

горе долу го направихме по този начин но с импровизирани стойки. Отзад подпряхме под кила с една скована стойка от греди - отпред го подпряхме под "куката" като я закачихме с верига за по сигурно - спаднахме гумите на трейлъра малко и го изкарахме. Отне ни около 2 часа с сковаването на "магарето" отзад,
                            Последно редактирано от persuader; 29-12-12, 08:37.
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121113_132123.jpg
Размер:112.5 КБ
ID:5438073Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121110_122829.jpg
Размер:81.8 КБ
ID:5438074Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121110_122835.jpg
Размер:88.0 КБ
ID:5438075Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121110_122900.jpg
Размер:155.6 КБ
ID:5438076
                              И аз това смятах, че е към 1500кг, което ще рече доста солидно натоварване на остите, като варианта с торсион отпада тотално, пък и е по-широко. Друго тъпо на ремаркето е че са сложили гуми 13ки от кола, които се сплескват дори и на 4 надути Просто типичен пример за некъдърност на производителя. Има инерционна спирачка и акос е изключи че малко с удав зацепва е добре, лебедката за ваденето е изцяло преправена и върши работа, тъпото е че няма стопер и трябва да си измисля. След празниците ще я снимам хубаво. Лодката е 6мт дълга, бордови двигател Пента 6цил 170-180 коня. А и центъра на тежеста даже не е сметнато и на теглича дърпа не натиска, вобще ремаркето е ... От швейцария е внесена 1500 часа май беше.
                              Това с мотокара е идея, на строежа викахме някъде от наблизо един, само не знам дали ще дигне 1500кг.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X