Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при избор на трактор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет при избор на трактор

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
    И . пп Колко мото часа минаваш на година ?
    Масло кутия+филтри на 1000часа го сменянам, по препоръки от завода е на 1200. Масло двигател на 200-200 часа, по препоръка на завода е на 250. Въздушния го сменям на около 800-1000(това си е моя преценка, като след определен брой почиствания, преценявам, че не става или машината започне да се "души" - като го караш достатъчно време, започваш да го усещаш) Филтър климатик го сменям сезонно - не носи на почистване. Трактора обработва около 1200дка(малко е "едър" за тия декари, но мен си ме устройва). Най сериозния ми ремонт по тази машина са семеринги и втулки на навесната система. Двигател, скорости, ГНП, не съм пипал абсолютно нищо. Аз си го карам и съм страшно доволен и от към разход и време за обработка, от към комфорт и от към производителност. Никога до сега не ми се е налагало да слизам от трактора за повреда, само ако случайно излезне нещо по инвентара. Работи с часове, без да спира и да прави мизерии - нито грее, нито прекъсва, нито подскача.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
      Масло кутия+филтри на 1000часа го сменянам, по препоръки от завода е на 1200. Масло двигател на 200-200 часа, по препоръка на завода е на 250. Въздушния го сменям на около 800-1000(това си е моя преценка, като след определен брой почиствания, преценявам, че не става или машината започне да се "души" - като го караш достатъчно време, започваш да го усещаш) Филтър климатик го сменям сезонно - не носи на почистване. Трактора обработва около 1200дка(малко е "едър" за тия декари, но мен си ме устройва). Най сериозния ми ремонт по тази машина са семеринги и втулки на навесната система. Двигател, скорости, ГНП, не съм пипал абсолютно нищо. Аз си го карам и съм страшно доволен и от към разход и време за обработка, от към комфорт и от към производителност. Никога до сега не ми се е налагало да слизам от трактора за повреда, само ако случайно излезне нещо по инвентара. Работи с часове, без да спира и да прави мизерии - нито грее, нито прекъсва, нито подскача.

Много често са заложени смените на косумативите ,може би да се презастраховат . Мога да дам за зелените но оринтеровъчни ,с точност след 18.01 че сега съм в отпуск . Кутия над 2000 часа ,масло 300 при препоръки 400,въздушен 1500, но както ти си писал има няколко почиствания (издухвания) .Филтър климатик на година година и половина ,зависи дали се е набил .Моточасове за година изминати 1000/1200 часа за трактор . Масло на СК 6.10лв двигател 4.50лв за литър ,маслен филтър 27.00лв ,въздушен към 70/100 лв двата (не се сещам за точна цена ) . Цените са такива защото имат заместители ,аз съм дал цени на оригинални .И тука идва разковничето Филтър климатик 200 лв бр. два броя са 400лв (няма заместител и до сега никой неможе да ми открие такъв) ,но има едно НО намерих фирма която ги прави по поръчка ,давам един мой и по него правят абсолютно същия с същитите микрони на хартията за цена 50лв бр. и двата са 100лв . Само там си позволявам компромис, другаде и по други възли не . Та дявола не е толкова черен ,но проблема става много черен ако замине двигател или нещо голямо по кутия там вече може да се минат над 5000 лв за части .До сега за 5/6 години с тези машини не е имало проблем с тези възли ,дай боже и за напред.Единствено на един 5615 замина ГНП, но причината е в пилота на трактора ,видял че му свършва нафтата и взел една туба нафта от поливните помпи ,но там се оказало че има само вода ,макар че мирише на нафта (тубата е била преди това с нафта) Някой от поливачите му притрябвало вода ,дет се вика ,,разни хора разни идеали,, ремонта беше 1500лв . Съеденител комплект е 1200 лв сменясе ориентировъчно на 5/7 хил мтч. Ето и една справка с съеденител на една алфа ромео 2,5 дж тд 205кс. При цена на старо в момента 6/8 хил.лв(на алфата) ЦЕНА на съеденител 3000 български лева. Другото е здраве!
      Последно редактирано от jimito; 08-01-16, 10:41.
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Колега не видях от къде си...
        Замисли се ако ще караш на сервиз той да не е на повече от 200 км от теб. Едно време съм продавал и БелаДруси и Ламборджини сега в момента мога да помагам за необходими документи за регистрация /то ако някой може да каже какво точно става с тази дейност де /
        От утре с това ще се занимава ОДЗ /не е Обединено Детско Заведение/
        Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
        Калоян Кирилов
        LZ2ZGT

Коментар

Благодаря на отзовалите се.Обработвам около 1000дка. с жито.,слънчоглед и царевица с тенденция за растеж ама времето ще покаже.В момента работя с fortschrittZt 323 i юмз, трябва ми трактор за тежките обработки оран,дисковане,култивиране.Инвентара за 140 150 кс трактор го имам, проблема е Беларус1221.3 за 60000лв чисто нов 136кс или jd6920 на 9000 мч за долу горе същите пари

Коментар

Имаш ли комбайн,надежден,който може да поеме още от увеличването на земята?

Коментар

Моят съвет е взимай джон диара 6920 е много здрав трактор,спокойно ще изкара още 9000 часа без големи ремонти.Имам наблюдение точно за този модел.

Коментар

Комбаина ми е Е517 с 7 м. хедер, така че проблем с жътвата не би трябвало да има аз и сега ходя на услуга с него. Милене може ли малко по подробно за този модел къде да гледам като го пазаря.Ако не ти се пише може и по тел 0889186175 .Някои спомена сервиза, от Видинско съм и на зелените трактори в района ми се струва най читав сервиза

Коментар

Първоначално публикуван от pokraina Преглед на мнение
                  Благодаря на отзовалите се.Обработвам около 1000дка. с жито.,слънчоглед и царевица с тенденция за растеж ама времето ще покаже.В момента работя с fortschrittZt 323 i юмз, трябва ми трактор за тежките обработки оран,дисковане,култивиране.Инвентара за 140 150 кс трактор го имам, проблема е Беларус1221.3 за 60000лв чисто нов 136кс или jd6920 на 9000 мч за долу горе същите пари
                  6920 е с активен предн мост,ние ги избягваме.Един наш колега си взе с активен мост и бере ядове с него,дста често го ремонтира и не е евтин ремонта.Това ми е наблюдение само на един такъв ,защото следващите които си взе са без активен мост,а ние нямаме нито един от около 40 бр .
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от pokraina Преглед на мнение
                    Предстои закупуване на трактор от130 150 кс. не ми се занимава с програми и проекти, мисля за лизинг или кредит от банка.Основната чуденка е чисто нов беларус или някои западен на 7 8 10000 мото часа,за около 60 70000лв.
                    Аз имам 20-ина Масей Фергюсъни и една Валтра. Ако решиш - на лични.
                    И остави някакъв телефон за връзка!
                    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

имам само руска (СССР) техника , не е щото ми харесва - подариха ми го . Един чакал...
                      Ремонта ми струва 1200 лева само за да тръгне , още лев не е изкарал ....
                      Ама при първа възможност - ВЕДНАГА вземам ДРУГ (По темата 140 коня) тоя ще бъде поддръжка .
                      И ...КАКЪВ да бъде тоя трактор 140 коня ?
                      john deere - добре ,най -доброто ли е ?
                      Ами останалите еднакви марки?
                      Следя темата не я размивайте моля.

И без Т 150 - няма начин.

Коментар

Ако намериш John Deere,с сервизна история,вземи него.Но 9000ч,е доста работа.За инвентара,маслата на зелените са специфични,и там трябва всичко да се разглоби,промие.
                        Аз бих взел първо по-хубав комбайн,и след година-две с чисто нов трактор.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                          Ако намериш John Deere,с сервизна история,вземи него.Но 9000ч,е доста работа.За инвентара,маслата на зелените са специфични,и там трябва всичко да се разглоби,промие.
                          Живко,хубав комбайн(средна хубост) нов струва 250000+лв,втора радост 120000+лв.Човека си има машина и му трябва трактор.Аз лично бих вземал нов на изплащане(лизинг) за 5-ет годишен период.60000лв са почти половината на нова машина,което си е сериозна сума 50%,със които можеш да си договориш сериозна отстъпка от цената за нова машина.Ако документално фирмата е изрядна,можеш да изнудиш и лизингодателя за малка лихва 2,9-3%,като естественно провериш поне на 2-3 места.Вариянти има много и ще си спестиш ядове с подръжката на употребявана машина,които при всички случаи ще надхвърлят лихвите по кредита(лизинга) за нова машина.
                          Другият вариянт го споменах по-горе,върнат лизинг или демо-машина,гаранционна със осигурен сервиз.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Щом ще инвестира в бизнеса си,и ще се укропнява,е хубаво да почерпи опит.Това което мога да споделя е:
                            Всички арендатори около нас,първо закупиха хубави комбайни.Караха руските трактори още две,три години и ги замениха с нови не-руски.Никой от тях не купи първо тракторите,и да жъне с Доновете и Нивите.С новите трактори,се започна и смяната с инвентара.Там процеса е доста по-дълъг.
                            За себе си,първо бих започнал от там.
                            Западен трактор,на 9000ч за да разчиташ на него,колега по-нагоре беше написал за сумата само за обслужване на година(по спомен 4000лв на Ню Холанд).Ако има ремонти,цената става още нагоре.
                            Но,всеки сам си знае положението

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                              9000 часа е три пъти по нищо и половина за Джон Диъра, еле па, ако е от по-мощните.
                              Това е все едно да кажеш, че 200 000 км са много за МБ 124 300Д.

Сега лично мнение - Джон Диър е неоправдано скъпа марка, мое мнение и мнение на всички фермери, с които съм разговарял тук във Франция. Да, голяма работа е, но не си оправдава парите. Е, ако живееш в Америка е друго, все едно да имаш Фиат в Италия. И забрави за оня митичен и несчупваем звяр дето само нафта ша му наливаш и ша караш без да правиш. Това е утопия.
                              Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                                Чета ,смея се пак чета пак се смея............ Сега сме в ерата като едно време с колите 10 годишен опел аскона или чисто нов москвич . Руско извращение на желязо не ти трябва ,части има ,евтини ,ама се чупи чупи чупи.............. и така до безкрая . Работя в фирма която се занимава с земеделие (говорим за около 130/140 хил дк земя от които 5 хил овошни градини ) Почнахме преди 5 години да си чистим автопарка ,заложихме на две марки Ландини и Джон Диър (амо нови) Джонитата излязаха по корави и безпроблемни а другите боклуци ама боклуци . А разликата между двата беше само че , ландинито беше бъкано с електроника а правилния трактор имаше пет кабела на кръст .Единия претрупан ,инсталацията се притрива постоянно ,помпите (ел. горивни) гърмят всяка година ама и на двете(ландини) в разлика седмица две .Маркучи високо налягане ....всяка година ,претриват се защото всичко е едно до друго,тампони на кабината на два месеца се сменят (цялата работа 200лв без труд) реших проблема радикално тампони от Фенд и вече втора година няма проблем .Мога и още да изброявам но няма смисъл........ На правилния трактор съм му сменял втулки на преден мост и коплект съеденител . Съеденител на двата , а втулки само на единия ,щот няма кой да гресира ,само пилоти и ученици минаха . Закупихме още 8 от зелените с жълтите джанти но от друга серия .............и се оказа че са малко по кекави (предопредиха ни от мегатрон но нямахме друг избор и време да чакаме следващата серия) ,чести смени на втулки преден мост ,климатика с дефект ,на всичките предни гуми не съобразени с тежеста на трактора .НО ВСИЧКО ОПРАВИХА ГАРАНЦИОННО за тяхна сметка и сега си пъркат безгрижно . Тази година имаме заявка за още 10 броя но вече с новата серия ,това за градините . Колегите от селското стопанство (делим се на градини и селско стопанство ) миналата година се обзаведоха пак с нови 5100 и 5115 и рахатясаха, взеха доста осмаци и седмаци (8и7 серия) а белорусите шефа каза чупете ги и за скрап ,ако остане жив за продан........... Не само на механиците им дотегна ами и на шефа Един отремонтират друг влиза и те така ,а ремонтите само тежки СК кутии на годината по два пъти, двигатели, течове от всякъде .............. трагедия НО ТУКА ГОВОРИМ ЗА ЯК НАПЪН не за някое дребно стопанство от порядъка на 2/5 хил дк земя .

Та моя съвет : – Избери трактор без електроника ,колкото по прост толкова по здрав (това не важи за руския чогун) ,а избора си е твой дали опел и москвич . Старите са на 8хл.мтч и мисля че още толкова могат да изкарат без проблем . Кутии и двигатели не са барани до сега , но като стигнеш до марка почни да разпитваш за серия ,че както при колите така и при тракторите има мърша .
                                Батка, я ми го покажи тоя Джон Диър модел 2010 г. дето има ''пет кабела на кръст'', че ми стана много интересно. Не, честно, много ме заинтригува! Чак се втрещих!
                                Само DIESEL !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X