Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при избор на трактор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет при избор на трактор

Темата официално вече е ос*ана.
    Човека просто иска да почерпи опит и съвети, а някой колеги не се сдържаха и вследствие на хроничната си омраза към даден строй или държава, както винаги обърнаха политика.
    Ако следваме тази логика - това, че използваме руски трактор ни прави русофили, то тези които се движат по Аутобаните значи са почитатели на хитлер, понеже не могат да си позволят самолетен билет и са длъжни до шофират. Така излиза нали?
    Естествено, всеки кара и използва това, което може да си позволи. То ако вземат всички с по 1000 декара да си режат белерусите и да вземат фендове на лизинг, само защото не им е приятна Русия, е ясно бизнесът им накъде върви.

Коментар

Първоначално публикуван от wsxqaz Преглед на мнение
      Темата официално вече е ос*ана.
      Човека просто иска да почерпи опит и съвети, а някой колеги не се сдържаха и вследствие на хроничната си омраза към даден строй или държава, както винаги обърнаха политика.
      Ако следваме тази логика - това, че използваме руски трактор ни прави русофили, то тези които се движат по Аутобаните значи са почитатели на хитлер, понеже не могат да си позволят самолетен билет и са длъжни до шофират. Така излиза нали?
      Естествено, всеки кара и използва това, което може да си позволи. То ако вземат всички с по 1000 декара да си режат белерусите и да вземат фендове на лизинг, само защото не им е приятна Русия, е ясно бизнесът им накъде върви.
      Каква марка кола караш или си със самолет? Хвали магаре карай кон .Преди години всички псувахте западните брички а сега..........се броят на пръсти руските возила .Но да не сме черногледи ,Миговете и Судаев стават.Да не стане че мразя руснаците

пп Няма да крада ама ми е интересно
      Последно редактирано от jimito; 07-01-16, 14:31.
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Имам и руска имам и западна, ако изобщо има някакво значение. Но карам това, което мога да си позволя и да поддържам, а не това което искам.
        А и не знам защо изобщо ми задаваш този въпрос? Нито съм препоръчвал руската техника нито пък съм заявявал,че съм и фен.

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
          Rocco, холанда на колко часа е?
          Взех го на 6 000мч, сега е почти 8 000мч. Сериозни дефектни не е давал. Обслужването на "западен" трактор, изяжда по едно ЮМЗ на сезон.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
            Взех го на 6 000мч, сега е почти 8 000мч. Сериозни дефектни не е давал. Обслужването на "западен" трактор, изяжда по едно ЮМЗ на сезон.
            Моля сподели какво обслужваш и за кое колко пари ? Ще е много полезно за всички.

Коментар

Iseki ???

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                Моля сподели какво обслужваш и за кое колко пари ? Ще е много полезно за всички.
                100литра масло за скорости х 8.25лв литър, два броя хидравлични филтри, фин и едър - около 350-400лв за двата, въздушен филтър два броя,фин и едър - 400лв, горивен филтър и воден сепаратор - 150лв за двата, филтър климатик 2 броя - 150лв, масло двигател 120лв, маслен филтър 25лв, филтър антифриз 60лв. Всеки закупен детайл е само и единствено оригинален, без компроси за каквото и да било. Някъде съм дянъл фактурата на ТЛ-а, щях да пусна и на него кое колко е. При ТЛ-а, трансмисията събира 70литра масло, филтрите са пак два, но по-малки и следователно по евтини, двигателя събира около 11-12литра масло и има един брой скъп горивен филтър и другия е като от битаците за дизел, но доста по качествен.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                  100литра масло за скорости х 8.25лв литър, два броя хидравлични филтри, фин и едър - около 350-400лв за двата, въздушен филтър два броя,фин и едър - 400лв, горивен филтър и воден сепаратор - 150лв за двата, филтър климатик 2 броя - 150лв, масло двигател 120лв, маслен филтър 25лв, филтър антифриз 60лв. Всеки закупен детайл е само и единствено оригинален, без компроси за каквото и да било.
                  И след колко мото часа ще се повтори това ? Скорости на колко м часа с филтрите? Въздушен на колко часа? Горивен ? Филтър климатик часове? За маслото няма да питам там са 300/400 мтч . Колко работа си свършил с него ? Колко престой си имал за година ? Чупил ли си по сериозни неща ? СК нещо ГНП ,двигател ,лагери . И на последно място ако ти го караш :– Как е ? По човешко ли е да караш ,,западен'' трактор с климатик или по добре като кемаф целия в масло и мазна ватека ? Искам да подчертая че не се заяждам ,а искам да види аудиторията и да си правят сами преценка .

пп Колко мото часа минаваш на година ?
                  Последно редактирано от jimito; 07-01-16, 19:27.

Коментар

Имам и руски и западен трактор,моят съвет е да не вземаш руски.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Абстрахирайте се от аватара ми!

И от тези години си имам правило - всичко произведено на изток от Бон - нефелно е!
                      Ееех Пенчо, добър съвет, като се има предвид колко опит имаш с трактори.
                      Дано поне си чувал колко завода за трактори има на изток от Бон, и от онова време, на ЗАЗ-ката, та до сега още произвеждат.

Кия-та е произведена на изток, що ли си я купил?

До колегата, по добре си купи нов трактор, не руски. Ако трябва с наличните средства вземи по малка машина, но да е нова. Ще ти спести много.
                      Колко декара ще обработваш, и какви култури ще отглеждаш?
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Абе всичко зависи от това колко пари е готов да изхарчи човекът наведнъж(при купуването), и колко да вади за поддръжка.Щото руските трактори са с малко разходи, и по некомфортни, а и предвид традициите на руснаците за качество в машиностроенето...
                        Западните пък уж не се чупят толкова, ама уж, а когато дойде време за ремонт собственикът понякога се хваща за главата, и започва да я скубе.

Та силно си зависи де, какви пари си склонен да похарчиш за машината.

За сведение-карам ЮМЗ, и каквото съм запланувал-всичко съм си свършил, ама вече му научих особеностите, и за последните няколко години ме е изненадало само два пъти, като съм похарчил за ремонтите под 200 лева.
                        Обаче искам нещо по-западно, вече ми писна от руските железа, искам да ги сменя. То смяната е лесна, ама като дойде до ремонт(а винаги идва и този момент) се страхувам да не би да не мога да купя частите...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Оср@ла се е темата, типично по български, кой плюе кой хвали... Всяка машина, си има своите плюсове и минуси. И руската е хубава, и немската, и американската, и японската, та даже турците и китайците правят някакви опити, които си имат фенове. Всичко е обвързано с начална инвестиция, гаранционно и след гаранционно обслужване и ремонти изразени в разходи, разбира се разхода на гориво също не е за пренебрегване (...за зелената марка със жълтите джанти...). Изборът и фирмите, които предлагат земеделска техника са огромни. Големите земеделци с над 30 000 декара, също са много. Само ми се иска да попитам, ако нямаше програми и субсидии, какво щеше да бъде положението сега? Предполагам, питащият до сега се е занимавал със земеделие и си е имал, земане даване с руски трактори, и си ги знае, какви са. Трактор над 7000 м.ч. изобщо не е препоръчително, има голяма възможност да ''купи'' още един, с ремонтите и резервните части, които по скоро рано, отколкото късно ще започнат. Така че и хубав сервиз трябва да си има, марката избраница и да реагира бързо.
                          Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

Кольо, и аз имам 4 руски, и са в движение, 2 от тях са купувани нови и не ги е карал тракториста, а аз, брат ми, баща ми.
                            Не са толкова лоши машини, особено ако не са правени в петък.
                            Но, много по лесно се работи с другите! Не, че и от тях няма големи боклуци.
                            Аз за това питам, колко и с какво ще се занимава колегата.
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Анджък де. И аз това казвам.
                              И руския трактор си работи, и западния, като при едните добрите страни са едни, а при другите-други.
                              За мен например ценното в руските машини е простото устройство, поради което не ми се налага да плащам сериозни суми за ремонт на фирмите за обслужване и ремонт, а всичко мога да си го свърша сам.
                              Но за ферма с 300 000 декара е по-добре да си платят за сервиз, вместо да поверят човъркането на някой самозван монтьор който не е и чувал за "комън рейл" например.

Така, че всичко е въпрос на преценка и личен избор. Тук пишем какво сме избрали ние, а дали това е подходящ избор за питащия-никой не знае. Трябва той сам да си пресее плюсове и минуси, и да купи каквото намери за по-подходящо за него.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

То авторът си го е казал още с първият пост.
                                Ще тегли кредит за да финансира покупката.
                                Та в случая основният въпрос знае ли каква змия ще си вкара в гащите ако попадне да разсипана машина?
                                И ще може ли да си позволи евентуланите ремонти. Както казах и по-рано сумите може да са петцифрени, особено ако има проблеми с трансмисията и двигателя.
                                Защото случая ситуацията ми се струва следната: "Работя за 1000 лв на месец. Спечелих 30 бона от тотото. Какво да си купя за тези пари? Нов Хувър или Рейндж Ровър 2011 година ?
                                Последно редактирано от wsxqaz; 08-01-16, 01:17.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X