Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Идеи за готови възли за ремарке.
Свий
X
-
От: Идеи за готови възли за ремарке.
Пристигна ми ремаркенцето!
Сега остава да измисля, как да го подсиля малко и евентуално да му сложа ресори от нещо си.
От чешко тракторче-мотоблок е, и е заводско за модела. Не е употребявано, а е стояло дълго време.
Мисля че като база, ще ми свърши идеална работа. Компактно е. Вътре е 85Х145см.
Търсих пластмасов резервоар-цистерна, и се оказа че има 500 литров с размери 67 широк, 75 висок и 140 дълъг.
Вероятно ше му сложа една ос от тръба с някакви главини от нещо и два ресора. Сега височината на теглича му е 10-12 см по-ниска от теглича на джипа, но след съответните интервенции и 13 цола гуми, ще стане точно.
Ето снимки:
ПП: Скоро ще ми докарат и задния капак.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Малко късно видях темата и съжалявам, но Трабанчето - задната половина е решението, Дебна един дядо да го изкара от двора ,че даже и го е загърнал с платнище да го снимам. Стареца има Лада 1500 и ремаркето го товари с кубик баластра, но ми каза, че е сменил амовете с по-яки. Иначе Трабанчето е с ресьори.Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!
Коментар
-
Адаш доста слабичко ми се вижда това ремаркенце за полвин кубик вода. Пак стигаме до оста с ресьорите и големите гуми. На моето му сложих ресьори от Москвич и пак ги мачка.На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
Профилите са задължителниПървоначално публикуван от taran Преглед на мнениеСега с колко цолови гуми е ?Като гледам,трябва да му добавиш два надлъжни
профила,където да легнат ресьорите,иначе е добро ремаркенцето.
. Иначе е с 12 цолови гумета, ама са слабички за предвиждания товар.
Ще ми се да му сложа поне 13 цолови стандартни, примерно от Жигула, щото имам налични джанти и гуми.
Не съм запознат обаче, с въпроса с главините. Дали мога да ползвам задни от Жигула и как?
Тръбата между тях е лесна...
Адаш, то нека ги мачка, няма проблем. Подсилване задължително ще има. Кофтито е, че се изкачвам по разбит черен път с баластра отдолу, камъни, а в последната отсечка утъпкана земя и евентуално кал.Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнениеАдаш доста слабичко ми се вижда това ремаркенце за полвин кубик вода. Пак стигаме до оста с ресьорите и големите гуми. На моето му сложих ресьори от Москвич и пак ги мачка.
мина ми през ума да го оставя без окачване, ама така зверски ще подскача, че...Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
От Опел (Деу) ще ти дам две джанти,лошото е,че преди три-четри дни изхвърлих два моста,можеше да резнем и главините...Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеВероятно ще търся такива от кола със предно, но няма да мога да си ползвам джантите
.
Е, здраве да е.
Дебелостенна... тръба от скеле не става ли?
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Каквито и преправки да правиш, при 500 кила товар всяко окачване ще е на тампоните. Онова ремарке по-горе, с ресори и пружини, при 500 кг. пак ще е опряло.
Качи си му на това каквото си намислил и го пробвай. Може да ти хареса и да си спестиш работа и ядове. Само внимавай с разплискването на водата, защото е опасно. По-големите съдове затова ги разделят на сектори.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Ми, то това си е направо каравана!
Коментар