Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СЛИВЕН 4Х4 ЕКСТРИЙМ 2014 /12-13 април/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СЛИВЕН 4Х4 ЕКСТРИЙМ 2014 /12-13 април/

Мисловен процес под адреналин не знам как е,но когато някои хора искат "мъжки трасета" е редно сериозно да се обмислят сложността и безопасността на трасетата-говоря от страна на организаторите...хубаво е да се искат сложни и трудни неща,но дали може адекватно да отговорим в момента на тези изисквания е съвсем друг въпрос!?За мен Най важна е безопасността на всички екипажи....невярвам малко червена боя да попречи на безопасността!
    ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Първоначално публикуван от samokovgeo Преглед на мнение
      Шофирането е мисловен процес,който протича в мозъка.Останалото е движение по-инерция.Пилота също има право да слиза.

Да де,има право и пилота,ама нали ставаше въпрос за навигатора,пък и аз се движа само по-инерция,мозък ЙОК.

П.П .Па верно ли ти е такъв проблем да си боядисаш куките в червено?
      [B]Шофирането е мисловен процес,който протича в мозъка.Останалото е движение по-инерция.[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
        И това и за клас СТАНДАРТЕН - Който вече е чел техническите изисквания е видял и това изречение:
        "Местата за буксиране и вдигане на джипа трябва да са боядисани в червено." - браво бе Вие сте уникални !!!
        Ванка много точна и важна част.Не виждам проблем в нея.Загледай другите видове шампионати.Там дори има изискване за стрелка която означава каде се намира куката на която да бъде закачен автомобила.Аз съм твърдо ЗА узначение за изтегляне.

Появи се думата БУКСИР да не карам кораб бре.Ако трябва буксир то тогава Светли от Видин да е организирал състезание във Видин/
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
          Нещо не мога да реша в кой клас да се запишем ? Намерил съм си едни 42 Super Swamper TSL ама не знам дали ще се справи Вранглера с тях в Протото. Иначе , да ги продавам и да слагам едни бутонки за Модифицирания ?
          Аз ще ти предложа решение когато се видим.Смело и безотговорно НАПРЕД...

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
            Появи се думата БУКСИР да не карам кораб бре.Ако трябва буксир то тогава Светли от Видин да е организирал състезание във Видин/
            D
            Абе Асенчо, движението на буксир не е характерно само за плавателните съдове!
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Проблема с боядисването се решава много лесно. Боядисваш няколко шегела в червено и ги закачаш на съответните куки щом не искаш да си боядисваш самите куки.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
                Ванка много точна и важна част.Не виждам проблем в нея.Загледай другите видове шампионати.Там дори има изискване за стрелка която означава каде се намира куката на която да бъде закачен автомобила.Аз съм твърдо ЗА узначение за изтегляне.

Асене , написал съм го с големи букви за кой клас питам. Не говоря за тръбарките и кърпелите. Как ще накараш бай Пешо на Сливенското с-е да си боядиса куките ярко червени от пред и от зад на паркетника с който ходи всеки ден на работа ? И тези , които измисляте тези правила в траяла виждали ли сте на новите коли 4Х4 куките за теглене /не са като на Газките от войната/ на Гранд Витара след 98 г. куката е два пъти по масивна и по голяма , но е хваната за шасито с точкови заварки и при първото засядане и дърпане за заводските куки вече ги няма. Какво ли става с коли 4Х4 без шаси ? Мога да ви дам пример с Лада Нива . Колко от стандартните коли ще издържат собственото си тегло на тези куки и колко ако ги дърпа багера за тях ?
                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Бай Пешо ще го накарам да си прегледа и боядиса куките за теглене, като не го допусна да се състезава! Смисълът е точно в това- да си прегледа куките, ако трябва да ги усили(дозавари). Ако не, да се откаже да се състезава, защото ако заседне или ще задръсти трасето и ще спре състезанието или ще си разкове паркетника и ще обвини организаторите за това.
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от samokovgeo Преглед на мнение
                    Тонка,на твоят червен джип няма да личи,ама нашите ще станат като коледни играчки.Ами на навигатора каква му е работата,да се вози ли.Той знае всичко,не е ли достатъчно.
                    На моята червената ще ги боядисам в друг контрастиращ цвят,защото няма да си личат.
                    Имам чувството ,че се бъзикате за тая боя на куките,толкова други "по-сложни " неща искаме,вие за боята на куките се хванахте !
                    Като ви е такъв проблем,обвийте ги с червено тиксо ,после го махнете !
                    Пък бай Пешо като се разкове ние какво сме виновни,ние ли да му подсилим куките или специална техника да търсим да го извади.
                    Последно редактирано от antiroad; 07-02-14, 08:43.
                    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Принципно това е практива във повечето моторни спортове.В ралитата ги задължават дори да имат указателна стрелка.Ама те си имат брони.
                      Аз даже се чудя дали да не заваря на клетката отвътре няколко за да може да се вдига за клетката.
                      https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Само боята ли е проблем,толкова други неща има за обсъждане....

Коментар

Първоначално публикуван от бай Матьо Преглед на мнение
                          Само боята ли е проблем,толкова други неща има за обсъждане....
                          Да бай Матьо , за съжаление си мнооого прав , но колкото и да обсъждаме нещата някой си прави каквото му скимне и след години горчив опит се променя , но за съжаление пак неправилно и се чуди в кой джоб да си премести ....дрегера! А бай Пешо КАК ще го накара за си завари куки нови и да са в сигнално розово .....не знам. Аз съм си заварил и куки имам даже и теглич , цвета го докарвам по всяко време , имам преглед , винетка и гражданска , сложил съм сликове с допустимите р-ри и пак трябва да гадая или да се кръстя дали ще ме пуснат в този клас - ТОВА ЛИ СА ПРАВИЛАТА ??? И за да не се поласкае някой идеята ми не е да карам шампионат и да карам на Лазарово - където съм "персона нон грате" , а да карам в Сливен клас СТАНДАРТ. Е , какво точно ще представлява този клас ???. Другите два са известни , макар и с прогресивно намаляване на участниците и шампион известен доста преди края на шампионата. И в този ред на мисли не е ли крайно време трасетата от затворен тип по ленти и за време да са в ДВА манша. Антон го усети от първо лице единствено число за какво иде реч миналия уйкенд. Ако имаше втори манш дали нямаше да е с по добро време ? Ако имаше втори манш дали нямаше да е по напред в класирането ? Ако има два манша никога никой няма да трепери при тегленето на номерата и интригата ще е по голяма. Успех с правилниците. П.С. Мен лично ме интересуват моделите гуми , които са забранени , ако може и снимка на шарката. Да не си купувам нови гуми и после пак да съм извън "закона".
                          Последно редактирано от ivan popov; 07-02-14, 15:36. Причина: допълнение
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

добре де само в България ли има офроуд състезания...как е примерно в Румъния,Сърбия,Чехия и т.н.И там си имат правилници за траял,трофи и рали.....
                            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                              добре де само в България ли има офроуд състезания...как е примерно в Румъния,Сърбия,Чехия и т.н.И там си имат правилници за траял,трофи и рали.....
                              В Сърбия няма траяли. В Румъния има 1-2 състезания на година. В Чехия траяла е силно развит и там правилниците и изискванията са още по-сериозни и наподобяват тези, които съм качил в темата за Словакия. В Чехия 2/3 от нашите джипове няма да минат дори техническия преглед.
                              Последно редактирано от Стоян Францов; 07-02-14, 21:16.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                                П.С. Мен лично ме интересуват моделите гуми , които са забранени , ако може и снимка на шарката. Да не си купувам нови гуми и после пак да съм извън "закона".
                                За клас Стандартен забранени са конкретни шарки, а не конкретни модели (всички модели с такива шарки не са за Стандартен). Тези 4 шарки са силно агресивни гуми, предназначени за селскостопанска техника или за състезателни цели, докато клас Стандартен е предназначен основно за джипове дошли на ход и ще е смешно да ги видим обути например в тракторки.

Качвам ги пак за да е ясно:

Шарка тип "тракторка"
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:015680136.jpg
Прегледи:5
Размер:45.7 КБ
ID:5562162

Шарка тип "кайман"

Име:imag0027aa8.jpg
Прегледи:2
Размер:66.0 КБ
ID:5562163

Шарка тип "бутонка"

Име:black-star-cross.jpg
Размер:68.1 КБ
ID:5562164

Шарка тип "богър"

Име:interco_tsl_bogger.jpg
Размер:72.0 КБ
ID:5562165

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X