Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СЛИВЕН 4Х4 ЕКСТРИЙМ 2014 /12-13 април/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: СЛИВЕН 4Х4 ЕКСТРИЙМ 2014 /12-13 април/

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
    Наско, относно зона Евротраял ни бе обяснено че можем да минем от врата 1 през врата 3 за да подходим към врата 2 но в случая се губела поредността и врата 2 нямало да ни се зачете. То си го пише в правилника де. Значи не може да се премине през врата ако не е в последователен ред а след правилното преминаване дали може да се минава през вратата не става ясно
    Тази зона е нова и съдиите на нея трябва да се инструктират, защото ще им е за първи път. Ако се преговорят преди старта, на брифинга най-важните неща за зоната и след това преди старта на всеки еипаж, ако му се наблегне какво може и не няма да има никакви проблеми.

Ще се добави изречението: Всяка врата може да се преминава само един път.
    За да е още по ясно: Всяко повторно преминаване или преминаване от обратната посока на врата води до спиране на екипажа и изчисляване на спечелените точки до момента.

Първоначално публикуван от Правилник
    “Зона Евротраял” - тази зона се огражда само по периметъра си с лента и в нея има поставени врати на определени екстремни места. Вратите имат номера и посока на преминаване и ще трябва да се преминават последователно и от правилната страна. Всяка врата може да се преминава само един път. Всяко повторно преминаване или преминаване от обратната посока на врата води до спиране на екипажа и изчисляване на спечелените точки до момента. Наказва се движението назад с 8 точки (като при връщане може да се спира и продължава назад, наказанието е еднократно и завършва с тръгване на машината напред), събаряне на колче с 2 точки и скъсване на лентата по периферията с 1 точка. На тази зона няма да са позволени никакви помощни средства, както и помощ от навигатора извън машината. Вратата се счита за премината, ако колчетата и при подход към вратата са на мястото си, цялата машината премине вратата движейки се напред и след това колчетата останат здрави и на мястото си. Ако при преминаването на машината се счупи или събори колчето на врата или част от машината е извън вратата, тогава тя носи половината от предвидените за нея точки. Задължително трябва да се премине през врата №1, за да може да се преминава и през останалите. След първата врата може да се пропускат врати, например от врата 1 ако се отиде на врата 3 е позволено, но врата 2 няма да се зачита дори, ако се премине след това и през нея. Времето за преминаване на тази зона ще се определя от организатора. При излизане на машината с 2 колела извън зоната, тази зона не се зачита и не се печелят или губят точки от нея. При изтичане на максималното време, съдията спира екипажа и изчислява спечелените до момента точки. При отказване на екипажа в зоната се дава максималното време за преминаване и се изчисляват спечелените до момента точки.
    Ето и тук го качвам:

На Сливен зоните бяха малко тесни и наистина вратите от еврозоната идваха прекалено близо за маневри. По принцип зоните ще са с по-голям периметър и ще има повече пространство за маневри и заход към вратите. И малки и големи ще могат да ги минават при добре направена стратегия за заход.

Конкретно за еврозоната - там трябва да се избере най-подходящият път, а не най-краткият от врата към врата. Например да се направи кръг вътре в периметъра за по-правилен заход. Обикновено има 4-5 възможности за подход към дадена врата и пилота и навигатора трябва да измислят, кой е най-подходящ за тях. При захода отново ще има екстемчета - изкачване, страничен наклон, неравности, камъни и т.н. Те не са с голямо ниво на трудност, но са еквивалентни с карането по лентите в затвореното трасе към следващия екстрем. Представи си 5 - 10 мин. каране по затворено трасе в един правоъгълник, с 5 екстрема(врати) в него. Само, че конкретното трасе е различно за всеки и той сам си го избира. Това е и причината да се наказва движение назад. Още нещо важно за тази зона. За да съществува вратата, тя трябва да е на мястото си, т.е. колчетата и да са там и вече мината врата не може да се минава пак, минаването отново е еквивалентно с пропадане "в дерето" (излизане от трасето).
    Последно редактирано от Стоян Францов; 16-04-14, 07:15.

Коментар

Първоначално публикуван от кайо Преглед на мнение
      Аз като ви говорих не отдавна че ще има дразги вие не ми вярвахте, а това е само първото състезание ще се запася с повече пуканки и семки и ще гледам саир отстрани.
      Че ще ти излезне и почти без пари, ама то в БГ хора за акъл да искаш. Дори и няма нужда да ги търсиш.
      Първоначално публикуван от кайо Преглед на мнение
      Бах решил да карам ама май ще се замисля сериозно
      Правилно! И без това от сеирджия и семкаджия състезател не става.
      "Проблем имаме само когато нямаме решение" !
      „Дори и да са те изяли, пак имаш два изхода.“

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
        Тази зона е нова и съдиите на нея трябва да се инструктират, защото ще им е за първи път. Ако се преговорят преди старта, на брифинга най-важните неща за зоната и след това преди старта на всеки еипаж, ако му се наблегне какво може и не няма да има никакви проблеми.

Ще се добави изречението: Всяка врата може да се преминава само един път.
        За да е още по ясно: Всяко повторно преминаване или преминаване от обратната посока на врата води до спиране на екипажа и изчисляване на спечелените точки до момента.

Ето и тук го качвам:

На Сливен зоните бяха малко тесни и наистина вратите от еврозоната идваха прекалено близо за маневри. По принцип зоните ще са с по-голям периметър и ще има повече пространство за маневри и заход към вратите. И малки и големи ще могат да ги минават при добре направена стратегия за заход.

Конкретно за еврозоната - там трябва да се избере най-подходящият път, а не най-краткият от врата към врата. Например да се направи кръг вътре в периметъра за по-правилен заход. Обикновено има 4-5 възможности за подход към дадена врата и пилота и навигатора трябва да измислят, кой е най-подходящ за тях. При захода отново ще има екстемчета - изкачване, страничен наклон, неравности, камъни и т.н. Те не са с голямо ниво на трудност, но са еквивалентни с карането по лентите в затвореното трасе към следващия екстрем. Представи си 5 - 10 мин. каране по затворено трасе в един правоъгълник, с 5 екстрема(врати) в него. Само, че конкретното трасе е различно за всеки и той сам си го избира. Това е и причината да се наказва движение назад. Още нещо важно за тази зона. За да съществува вратата, тя трябва да е на мястото си, т.е. колчетата и да са там и вече мината врата не може да се минава пак, минаването отново е еквивалентно с пропадане "в дерето" (излизане от трасето).
        Така го разбирам и аз и уточнението което направи в правилника води до яснота.
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

Тъй като бях обвинен в несериозност или в лъжа,пускам крайния вариант на плаката .
          В този вариант той беше напечатан и разпространен !За жалост спонсора е без лого и напечатването закъсня,заради сериозността на колегата !

Та по отношение на обвиненията към мен ,мога да кажа ,че са безпочвени !
          Това ,че ти си звъннал два пъти и не си успял да се свържеш с мен означава ли ,че си свършил работата докрай .След като не се обади за логото и лепенките ,мислех ,че има някакъв проблем и няма да ми ги пратиш !За мен просто това е несериозно !

Твърдиш ,че на 8ми са пристигнали лепенките,няколко служители от Еконт бяха свидетели как поисках да залепя плакат /редовен клиент съм и се познаваме / ,отказаха ми ,казах ок,попитах дали има нещо за мен ,провериха ,казаха не и си тръгнах !
          Нека аудиторията прецени кой е несериозния !

По този въпрос приключих !
          Прикачени файлове
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
            Много бързо свириш отбой.
            Ами щом само едни свестни тоалетни съм осигурил ,явно толкова мога !
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
              Наско, относно зона Евротраял ни бе обяснено че можем да минем от врата 1 през врата 3 за да подходим към врата 2 но в случая се губела поредността и врата 2 нямало да ни се зачете. То си го пише в правилника де. Значи не може да се премине през врата ако не е в последователен ред а след правилното преминаване дали може да се минава през вратата не става ясно
              Снощи до късно оглеждахме и даже открих ,че формулировката е различна при правилника на Стандарт/Модифициран и Прототип .
              Ама като предлагах на Арбанаси да анализираме правилника ред по ред,на някои им се пиеше бира
              Така ,както го е редактирал Стоян е разбираемо и недвусмислено,но има и още неща ,които ще трябва да се пипнат .Да не говорим,че някои казуси няма как да се предвидят,докато не се случат !
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Ще ги оправите правилниците щом има желание
                Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                Дий Снайдер

Коментар

Усеща се липсата на "щатните" видеооператори.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                    Усеща се липсата на "щатните" видеооператори.
                    Да, няма снимки на Offroad барбекюто
                    Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                    УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                    Времето е ценно, само ако не бързаш.
                    0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
                      Да, няма снимки на Offroad барбекюто
                      Кой ти каза:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11.jpg
Прегледи:1
Размер:29.6 КБ
ID:5580223

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                        Снощи до късно оглеждахме и даже открих ,че формулировката е различна при правилника на Стандарт/Модифициран и Прототип .
                        Ама като предлагах на Арбанаси да анализираме правилника ред по ред,на някои им се пиеше бира
                        Така ,както го е редактирал Стоян е разбираемо и недвусмислено,но има и още неща ,които ще трябва да се пипнат .Да не говорим,че някои казуси няма как да се предвидят,докато не се случат !
                        Прав си !
                        Има доста сложнотии,които като се опростят или отпаднат нещата ще си дойдат на мястото.

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                          Тъй като бях обвинен в несериозност или в лъжа,пускам крайния вариант на плаката .
                          В този вариант той беше напечатан и разпространен !За жалост спонсора е без лого и напечатването закъсня,заради сериозността на колегата !

Та по отношение на обвиненията към мен ,мога да кажа ,че са безпочвени !
                          Това ,че ти си звъннал два пъти и не си успял да се свържеш с мен означава ли ,че си свършил работата докрай .След като не се обади за логото и лепенките ,мислех ,че има някакъв проблем и няма да ми ги пратиш !За мен просто това е несериозно !

Твърдиш ,че на 8ми са пристигнали лепенките,няколко служители от Еконт бяха свидетели как поисках да залепя плакат /редовен клиент съм и се познаваме / ,отказаха ми ,казах ок,попитах дали има нещо за мен ,провериха ,казаха не и си тръгнах !
                          Нека аудиторията прецени кой е несериозния !

По този въпрос приключих !
                          Ако тези документи мислиш че не са достоверни ще изискам официална справка от Еконт за точното време и начин на уведомяване на твоята личност за получена пратка в офис Светлина.

Име:IMAG0526.jpg
Размер:52.1 КБ
ID:5580227

Име:IMAG0527.jpg
Размер:79.4 КБ
ID:5580228

Име:IMAG0528.jpg
Размер:50.9 КБ
ID:5580229

Име:IMAG0529.jpg
Размер:87.4 КБ
ID:5580230

От личната ни коренспонденция (която е поразчистена тук в темата)е видно че аз те попитах дали е проблем да обещая че ще ги включите в плаката или ще им залепите някоя лепенка по джипките (за да придам тежест на преговорите) и ти ми отговори:Няма проблем.Това е право на всеки спонсор и аз точно така направих - докато уговарям нещата небрежно споменах за рекламата и хоп работата стана.Никога не ми е било приоритет да рекламирам нещо ,еле пък хляб на оффроуд състезание .Направих го само и само да може по-лесно да се случат нещата (тази година даже и не присъствах на Сливен)
                          При положение че ти търсиш спонсори не мислиш ли че е редно като получиш помощ от някой поне да се обадиш и да кажеш че всичко е наред,да благодариш и т.н.
                          Кажи ми как успя в събота сутринта (7,30 ч.) да се сетиш да попиташ какво става със Демеа,успя да стигнеш до офиса да получиш превода а не успя да си вдигнеш телефона после???Даже и да си бил ангажиран не си ли видял пропуснатите повиквания и да видиш кой за какво те търси???
                          И още нещо:аз ли трябваше да нахалствам да те търся или ти можеше да звъннеш един тел. (ако наистина си бил ангажиран или телефонати се е зареждал незнам си къде)когато си свободен???

П.П : Аз не съм врачка да гадая кой ти е крайния вариант за плакат.Този който аз цитирах е на 22 страница в темата и е обявен за официален от Радо Метала.
                          Продължавам да си мисля че ти подходи много несериозно към нещата и сега се опитваш да замажеш нещата и да се изкараш невинен,вместо да наведеш глава и да се извиниш за пропуска си (не си убил човек все пак).
                          Постави се на мое място - ходиш да ходатайстваш за някого когото не познаваш даже лично,обещаваш нещо което ти е обещано от непознатия и накрая същия поради незнам какви причини не си държи на думата ..... а де???
                          Държа да получа отговор на послеписа!
                          Последно редактирано от edin_lyd; 16-04-14, 18:08.
                          rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
                          0898 51 31 46

Коментар

Състезанието си беше много добро , с някои дребни забележки .
                            Сега остава да наслагате всички налични хубави снимки за да може останалите съфорумници които не доидоха да карат или да гледат да оценят огромния пропуск , и на следващото състезание да дойдат.

Коментар

Екипаж 203 благодари на организаторите за 2та дни прекарани на спа рамануша. Видяхме се покарахме направих си бойното кръщене със салто през капак и таван че и на врати 2рия ден.Снимки ще пусна тези дни.

Коментар

Първоначално публикуван от ivaka77 Преглед на мнение
                                ..... направих си бойното кръщене със салто през капак и таван....
                                Ето да си го имаш за спомен:

Име:10247200_10201578540927249_7513406185358906373_n.jpg
Прегледи:2
Размер:101.9 КБ
ID:5580236

Име:10256590_10201578541287258_910990343598092071_n.jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5580237

Име:10155975_10201578542487288_8463925278736758593_n.jpg
Размер:141.8 КБ
ID:5580238

Име:10154500_10201578573888073_3917000141465844723_n.jpg
Размер:141.8 КБ
ID:5580239

На Чаро му изтекоха водите от стреса...

Име:1511038_10201578553567565_315594962340796453_n.jpg
Размер:117.1 КБ
ID:5580240
                                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X