Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Траялен шампионат 4x4 Екстрийм 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Траялен шампионат 4x4 Екстрийм 2014

Имах следния казус:
    При стартиране с 2 колела излезли от трасето трябва ли да има наказание за излизане от трасето? Прилагам снимка за онагледяване на ситуацията. Колчето на което е подпрян пожарогасителя се явява вход на зоната. Някои екипажи заобикаляха първите 2 врати, виждат се къде са - синя и черна, като лявото колче на черната вече е счупено. При заобикалянето получаваха наказание за излизане, колче и не помня какво им писах - 2 или 4 ленти. Казуса е какво трябва да се пише и как трябва да се тълкува правилника? Въпроса важи и за заобикаляне само с едно колело на колчето с подпрян пожарогасител.
    Прикачени файлове
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Преминаването на входната врата е задължително. копирах го от правилника

Коментар

Вярно ли е, че на Евро траял е категорично забранено състезателите влезли в трасето да комуникират с публиката и съдиите? Следва дисквалификация.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Не съм присъствал на конкретната ситуация,нито съм адвокат на Илиян .
          Не разбрах какво толкова печели от ситуацията,при условие ,че става въпрос за някакви секунди ?
          Иначе съм съгласен ,че правилника трябва да е еднакъв за всички .

На зоните при модифициран се е стартирало и с навигатор и без вътре в джипа.Допустимо е при старта да мръднеш 20 см и да си свалиш каквото искаш ,като после на изхода го качиш .
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
            Не съм сигурен дали и аз не съм допуснал същата грешка като Бакалов, просто не си спомням. Сега като се зачетох в правилника си открих друга грешка. Предпочитам да я споделя, а не да я скрия, тъй като съм сигурен, че не само аз съм я направил. Втория ден когато бях съдия на зона от стандарт допуснах "помощ от публиката" при окантарен джип, което е забранено. Реално там дърво за лебедка нямаше наблизо, а за такава ситуация да се разкарва трактор беше тъпо. Зоната беше със 6 врати като на 2 места се минаваше със маневра за завиване и най-доброто време беше 38 секунди.
            „Обявена” помощ от публиката – 80 т.
            Разрешена е ,това пише в правилника и е равна на асистенция по точки.
            Стига да не говориш за евротраял.
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
              Не съм присъствал на конкретната ситуация,нито съм адвокат на Илиян .
              Не разбрах какво толкова печели от ситуацията,при условие ,че става въпрос за някакви секунди ?
              Иначе съм съгласен ,че правилника трябва да е еднакъв за всички .

На зоните при модифициран се е стартирало и с навигатор и без вътре в джипа.Допустимо е при старта да мръднеш 20 см и да си свалиш каквото искаш ,като после на изхода го качиш .
              Нищо не печели,просто си има правилник,който трябва да се спазва.Въпросът е принципен.

Коментар

Съгласен съм ,нека всички съдии го съблюдават !

Между другото ,ако някой съдия не е сигурен какво наказание да пише в даден казус,най-добре да напише с думи конкретната ситуация в листа си ,за да може по-късно да се анализира и прецени .
                Последно редактирано от antiroad; 29-07-14, 19:41.
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                  Живко,сърце не ми дава да обвинявам съдиите.Знаем защо и как идвате,за което сме ви благодарни.
                  Яд ме е,че ние /състезателите/ започваме да си играем на котка и мишка.
                  Не става дума за обвинения , щом съм станал съдия трябва да знам правилника наизуст . Допускам че не са прочели тази точка от правилника , но това не ги оправдава , би трябвало екипажа да си понесе наказанието за незнанието , въпреки че не е регистрирано в момента на състезанието .
                  VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                    Сега като се зачетох в правилника си открих друга грешка. Предпочитам да я споделя, а не да я скрия, тъй като съм сигурен, че не само аз съм я направил. Втория ден когато бях съдия на зона от стандарт допуснах "помощ от публиката" при окантарен джип, което е забранено. Реално там дърво за лебедка нямаше наблизо, а за такава ситуация да се разкарва трактор беше тъпо. Зоната беше със 6 врати като на 2 места се минаваше със маневра за завиване и най-доброто време беше 38 секунди.
                    „Обявена” помощ от публиката – 80 т.
                    Разрешена е ,това пише в правилника и е равна на асистенция по точки.
                    Стига да не говориш за евротраял.
                    Цитат от правилника за стандарт/модифициран от съседната тема:
                    3.1. Асистираща машина.

В затвореното трасе екипажите могат да ползват асистираща(и) машина(и), който ще бъде(ат) осигурен(и) от организатора. Не се допуска ползване на асистенция от друга машина извън предварително определените. Асистиращите машини могат да бъдат ползвани и за опорни точки при самоизвличане с лебедка.

Екипажите не могат да ползват асистираща машина по време на преминаване през допълнителните екстремни зони. Асистиращите машини могат да бъдат ползвани само за опорни точки при самоизвличане с лебедка или за изправяне на обърнати джипове в допълнителните екстремни зони.

3.2. Помощ от публиката.

Помощ от публиката се ползва само за изправяне на обърнати джипове. Оказване на помощ от публиката се извършва след изрично обявяване на желание от страна на екипажа към най-близкия полеви съдия и под неговото ръководство. При ползване на помощ от публиката се отнемат 80 т.( ползване на асистираща машина). Ако се ползва необявена помощ от публиката или помощ за друго освен за изправяне на джип(бутане, ремонт и пр.) екипажа се наказва с отнемане на 160 т.

Не съм съгласен с тези точка за клас Стандарт! За Модифициран ДА, но за стандарт където повечето нямат лебедки НЕ.

Първоначално публикуван от jordanov_auto Преглед на мнение
                    Преминаването на входната врата е задължително. копирах го от правилника
                    Въпроса остава!
                    На зоните при модифициран се е стартирало и с навигатор и без вътре в джипа.
                    Това обикновено се изяснява със съдията на зоната.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Грешката е моя ,написаното от мен важи за затвореното трасе.

Би трябвало да им се броят точките до окантарването и да напускат зоната .
                      А пишеше ли им наказание ?
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Грешката е моя ,написаното от мен важи за затвореното трасе.

Би трябвало да им се броят точките до окантарването и да напускат зоната .
                        А пишеше ли им наказание ?
                        Не, не важи за затвореното трасе. Нямат право на "обявена помощ от публиката", но така написан правилника оставя вратичка за "необявена". Писах им "обявена" и ги оставих да продължат зоната и тази грешка не съм я направил само аз. За най-ниския клас не трябва да се забравя, че по-голямата част от машините пътуват на ход и не са подготвени с лебедки и пътеки. все пак това е клас за що-годе цивилни джипки и ако не може да се ползва помощ има предпоставки за трошене на машини от мъчене. Нека не забравяме и че в този клас всяка грешка е фатална за класирането и никой не иска да получава друго наказание освен за време.
                        Телефон - в профила!

Коментар

[ATTACH=CONFIG]729417[/ATTACH]
                          Това е снимка от Лясковец, там как бяха пренасяни пътеките?

Коментар

Първоначално публикуван от Даниела Борисова Преглед на мнение
                            Това е снимка от Лясковец, там как бяха пренасяни пътеките?
                            По същия начин.

Коментар

По същия начин.
                              И защо го казваш чак сега?
                              Време е да се уточнят някои спорни точки в правилника, които могат да се тълкуват по повече от един начин.
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Пламен е прав,обрудването е укрепено и е към машината.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X