Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PRESTIGIO ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ - ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Марто (Мартин Христов)
    отговори
    От: PRESTIGIO ОФФРОУД ФЕСТИВАЛ - ОФИЦИАЛНА ТЕМА ТРАЯЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    Жоре, от математиката не можеш да избягаш Широко прокламираното: "използват наличното оборудвате без да губят точки" всъщност не съществува, защото зона премината без използване на помощни средства носи двойно повече точки. При това няма значение дали си сложил 1 пътека или си дръпнал 10 лебедки- получаваш двойно по-малко точки, отколкото , ако не си ползвал оборудване. Йезуитско формулирано, но по същество е едно и също с другите траялни състезания, при това не оценява колко и какви помощни средства са използвани. Дали ще отнемаш точки за ползване на помощни средства или ще прибавяш точки за неползване на същите е все едно.
    Жоро, позволи ми да не се съглася с теб!
    Първо - в трасето има заложени определен брой екстреми, които носят точно определен брой точки! Удвояването се явява бонус, който прави сметките много по-трудни, заради непредсказуемото класиране до самия край.
    Второ - не виждам логика да се наказва някой, който ползва оборудване и техники на които се основава офроуда и са неговата същина.
    Трето - дава се шанс на тези които нямат дълги въжета и/или бързи лебедки да прогресират в класирането на фона на тези, които могат да го направят на "буксир" от старта до финала.
    Четвърто - чувствително се намалява броя на тактическите нарушения.
    Пето - състезанието става по-атрактивно за публиката.
    Шесто - броя на опънатите лебдеки и на поставените пътеки няма значение, защото те костват време, което в нашия случай няма директно касателство към класирането, а към отпадането за деня, което съчетано с непрекъснатото трасе - без възможност за заобикаляне на екстремите в него, поставя всички при равни условия (няма го варианта - спечелил без да кара) и създава условия за максимално точно и вярно класиране, отразяващо подготовката, уменията и представянето на всеки екипаж - печели този, който мине най-чисто цялото трасе или най-голяма част от него в рамките на контролното време.
    Седмо - омаловажават се предимствата на отделните машини в различните екстреми (един гази добре в кал, втори катери добре, трети държи повече на страничен наклон и т.н.) като цяло в състезанието, и всичко опира до правилното разпределение на наличния ресурс (и като ниво, и състояние на техниката, и като умения) от началото до края на състезанието.

Остави коментар:

• derhunter
    отговори

..........
    Принципа на поощрението и наказанието, моркова и тоягата и т.н. Всеки организатор с неговите си дефиниции, поне за сега. Стремежът, поне при нас е максимално опростяване на правилата и от там и отпадане на математика от рода на " това го заобикалям" или "тук не влизам" и последващи сметки какво печеля и какво губя. Идеята е влизам, карам и до където стигна. Мисля че не е лошо да има поощрения от типа "зона премината без помощни средства". Въпрос на виждане. Някой може да въведе наказание за докосната лента, друг да няма такова за скъсана.... Та така.

Остави коментар:

• maystor
    отговори

.... не оценява колко и какви помощни средства са използвани. Дали ще отнемаш точки за ползване на помощни средства или ще прибавяш точки за неползване на същите е все едно.
    Мисля, че по тази тема може да се помисли, стига да има читави предложения кое как и да не се усложни прекалено .

Остави коментар:

• Георги Василев
    отговори

Първоначално публикуван от Жоро Суходолски Преглед на мнение
    .......да приложат творчество и да използват наличното оборудвате без губят точки.Идеята беше не да покажат знания по приложна математика и да се объркат в сметки, а да демонстрират майсторство и екипна работа.
    Жоре, от математиката не можеш да избягаш Широко прокламираното: "използват наличното оборудвате без да губят точки" всъщност не съществува, защото зона премината без използване на помощни средства носи двойно повече точки. При това няма значение дали си сложил 1 пътека или си дръпнал 10 лебедки- получаваш двойно по-малко точки, отколкото , ако не си ползвал оборудване. Йезуитско формулирано, но по същество е едно и също с другите траялни състезания, при това не оценява колко и какви помощни средства са използвани. Дали ще отнемаш точки за ползване на помощни средства или ще прибавяш точки за неползване на същите е все едно.

Остави коментар:

• stojan_defender-a
    отговори

Състезанието беше супер! Организаторите се бяха погрижили за всичко. Евала за двойните ленти, но и публиката беше сякаш по-възпитана
    Трасето беше добре подбрано - навигатора играеше важна роля. А добрият екип(пилот-навигатор) решаващ!

За в бъдеще мисля, че трябва да се обърне внимание на технически преглед преди старта. Да са спазени поне минималните изисквания за безопасност - клетка, колани. Давам пример с кията - пилота беше с някакъв ремък вместо колан, който се прекарваше през колана на навигатора, защото няма закопчалка, и постоянно му падаше дори когато джипа не се движеше. Клетката пък беше.... бих казал опасна! Също според мен е недопустимо употребата на закъсани и протрити колани за теглене или с неотговаряща здравина.

Остави коментар:

• Жоро Суходолски
    отговори

Благодаря за изказаните препоръки, на всяко написано мнение обърнах внимание, но не всичко казано ще се вземе в предвид при следващата подготовка на трасето.Много от мненията са на хора, които никога не съм срещал като участници в траялните състезания.
    На много от вас е известно, че не пиша във форума.Водещата идея при направата на трасето беше то да е достатъчно широко, за да има възможност да преминават машини с различни габарити, подход за технично и майсторско каране.Състезателите, които познават своите машини имаха възможност да приложат творчество и да използват наличното оборудвате без губят точки.Идеята беше не да покажат знания по приложна математика и да се объркат в сметки, а да демонстрират майсторство и екипна работа.Благодаря на всички участници и публика. Специални благодарности на гл. инспектор Стефан Стефанов и неговият екип за оказаната подкрепа.Благодаря и на публиката, която показа, че може да спазва дисциплина и да опази природата.

Това бе най-чистият терен, който съм виждал след проведено мероприятие от такъв мащаб, уверявам ви, че съм присъствал на много и различни прояви. Адмирации и към момчетата, които се грижеха за чистотата на района преди, по време и след състезанието.И не на последно място изказвам специална благодарност за сътрудничеството и прякото участие на Миро при направата на трасето.
    Последно редактирано от derhunter; 29-05-13, 22:53.

Остави коментар:

• ivorus
    отговори

Много хубаво беше, но:
    1. От стремеж трасето да бъде по-трудно то стана доста трудно.
    2. Озвучаване с коментари на практика нямаше, само горе се чуваше слабо.
    3. Буферните зони за безопасност изчезнаха след час-два, зрителите направо се бутаха под гумите на машините. Направо не знам как пилотите не шамаросаха най-нахалните зяпачи наврели се пред колите! Като цяло публиката се оказа учудващо неграмотна относно елементарни правила за безопасност!
    4. Каките бяха много навлечени

Остави коментар:

• Nikola Nikolo-v
    отговори

Здравейте колеги аз бях от публиката и се чудех дали да се реши твърдо,че това ще е трасето някои се е опитал да го мине успешно цялото.БЛАГОДАРЯ

Остави коментар:

• Марто (Мартин Христов)
    отговори

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
    Като споменахте живото покритие... нямам впечетления от него като зрител ( неделя пробвах да гледам но не ми зареди ), но само една градивна критика - бре качете камерите на платформи ( 0.7 - 1м ), така че да имат по-добра видимост към трасето, а и да не се конкурират с посетителите. Аз примерно на няколко пъти докато се усетя вече бях закрил изгледа на камерите в опит да хвана картина .
    Много са кусурите и живот и здраве - следващия път ще ги чистим! Благодаря за съвета.

Остави коментар:

• _kalata_
    отговори

Като споменахте живото покритие... нямам впечетления от него като зрител ( неделя пробвах да гледам но не ми зареди ), но само една градивна критика - бре качете камерите на платформи ( 0.7 - 1м ), така че да имат по-добра видимост към трасето, а и да не се конкурират с посетителите. Аз примерно на няколко пъти докато се усетя вече бях закрил изгледа на камерите в опит да хвана картина .

Остави коментар:

• Марто (Мартин Христов)
    отговори

Както знаете, фестивала беше излъчван на живо в интернет! Не успяхме да го осъществим по възможно най-добрия начин, нито успяхме да промотираме тази опция както трябва, но въпреки това хората - вълнуващи се от офроуда по света ни надушиха и фестивала се гледа:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24-05-2013.jpg
Прегледи:1
Размер:87.7 КБ
ID:5486102

Име:25-05-2013.jpg
Размер:103.2 КБ
ID:5486103

Име:26-05-2013.jpg
Размер:88.3 КБ
ID:5486104

Надявам се, че зрителите пред мониторите са успели да уловят поне малко от атмосферата.

Остави коментар:

• derhunter
    отговори

Тук е мястото да изкажа СПЕЦАЛНА БЛАГОДАРНОСТ на гл. инспектор Стефан Стефанов и момчетата от Общинска полиция които оказаха безрезервно съдействие за опазване на реда по трасето и цялото мероприятие. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРИЯТЕЛИ!

Остави коментар:

• Миро Иванов
    отговори

Трасето беше направено и подредено така, защото така съм преценил ( нямам идея грешка или не), но ако някой си направи труда да погледне заявилите участие първоначално и знае поне част от възможностите на машините им ще разбере защо.Защо нямаше повече финиширали мисля, че всички гледали състезанието отблизо разбраха и дано всички да си вземем поука от грешките си.

Остави коментар:

• трол
    отговори

Благодарим за купона и веселото прекарване!! Следващия път ще сме по- подготвени технически.

Остави коментар:

• mmtrance
    отговори

Искам да изкажа мнението си като зрител. Шоуто беше невдроятно, трасето беше трудно както за състезателите така и за публиката от двата дена тичане около трасето имам мускулна треска, но си заслужаваше. Явно малобройния екип оранизатори доведе до закъснениего на старта в първия ден, но такива неща се случват. Част от екипажите бяха подценили трасето, липса на крик, лебедка, пътеки, колани доведе до загуба на време и повреди. Направи ми впечатление, че състезателите не познаваха добре правилата (не зная дали защото не са прочели правилника или защото организаторите не са ги запознали) но е факт, няколко от екипажите се чудеха дали ще им отнемат точки, ако ползват трактора като "дърво" през което да осигурят машината да не се обърне. Други не знаеха къде могат да забиват котва или къде да връзват лебедките. Но като цяло съм много доволен и благодарен както на организаторите така и на състезателите, че ни уредиха с 3 уникални дни в които се забавлявахме много. Догодина ще бъде още по хубаво.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X