Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДАТИ ЗА ШАМПИОНАТ 2008

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ДАТИ ЗА ШАМПИОНАТ 2008

Първоначално публикуван от terziev Преглед на мнение
    Абе на активистите във форума /Тодор и Иван/да не са им счупени компютрите , не пишат нищо.Снощи беше последното събрание на БОС, уж искаха информацията да стига до всички пък не казват нищо . . .?Не вярвам да ги е срам ,защото снощи не ги беше.
    Ами спазваме йерархията... Нали първо трябва да разкажат Началниците Или Председателя ще разкаже направо на Венци Петров, а ние ще разберем после...

Коментар

Ма някои наистина ги интересува какво решихте Правилник, изисквания към екипажи, машини ... и се такива хубави работи
      RB Patrol Team

Коментар

А Асене спокойно, не бързай.
        Никой не написа нищо за снощната сбирка на БОС, на която и аз бях поканен като председател на нашия клуб. Без право на глас разбира се.
        Липсата на диалог между отделни групи в БОС доведе до шампионат с 8 състезания, при това разпределени не по най-добрия начин.
        По принцип имаше протоколчик и председател на събирането и те могат да пуснат подробен протокол. Аз ще се опитам да направя моя коментар, който може и да е малко пристрастен, за което се извинявам предварително. Така съм го видял и осмислил аз.
        На събирането присъстваха всички членове на БОС и малко гости, а именно аз, Алекс от Варна, Емо Доцов, Шуши, Калина (съпругата на Тенев). Председател беше Александър Ковачев.
        След някой уточнения, реплики и чисти заяждания се гласува гостите да останат, защото Тодор Христов протестираше, че не е бил уведомен да си доведе и той гости.
        Първа точка от дневния ред беше отчет на председателя и членовете на БОС за изминалия шампионат, като всеки един коментира своите и чужди състезания. Накрая беше дадена думата и на гостите по този въпрос. Алекс благодари на всички организатори от името на състезателите за положените усилия. Заслужава да се отбележи, че председателя наблегна на необходимоста от засилване мерките за сигурност по време на състезанията.
        Така естествено се стигна до спорната ситуация с шампионата за 2008г. Бяха поставени няколко варианта, с Янчо Терзиев стигнаме до 6 за излизане от положението, но вместо да се обсъдят делово тези възможности започнаха разговори на висок тон и нажежаване на обстановката. Беше поискано от Тодор доброволно да се откаже от организирането на заявените от него състезания, на което той отказа и поиска БОС да се избира на събрание на клубовете, както други клубове са настоявали.
        В така създалата се ситуация Тодор Христов заяви, че не може да бъде част от една нелегитимна и неизбрана структура и че напуска БОС.
        Това негово действие беше последвано от Вера Лагадова, а малко по късно след кратки колебания от Янчо Терзиев.
        При така създалата се ситуация председателя на БОС, Александър Ковачев изрази мнението и на други членове на БОС, че тази структура не е постигнала напълно поставените цели и при така създалата се ситуация се е обезмислило нейното съществуване.
        Мнението на повечето присъстващи беше спорните моменти за датите от шампионата, правилника за провеждане и състава на комисията към БФАС, ще бъдат разгледани на събиране на представители на всички клубове от БФАС, които имат състезатели по офф-роуд с обещаното посредничество на членове на управителния съвет на БФАС.
        В крайна сметка шампионата се организира като част от всички шампионати на БФАС.
        В хода на така проведните разговори се появиха доста лични нападки между някой членове на БОС и се стигна и до други не толкова приятни действия, но за щастие страстите бързо се поуспокоиха и не се стигна до саморазправа.
        Накрая искам да заявя, че не съм много горд от това, че присъствах на това събиране, на което разума не можа да наделее над страстите и личните амбиции и на двете спорещи страни.
        Надявам се на следващото събиране на представители на клубовете в България нещата да са по конструктивни и страстите охладени за да можем да придвижим нещата напред. Иначе би било жалко за всички усилия на хората довели нашия спорт до това ниво, за което сме им благодарни.
        Асене ако те интересува нещо конкретно обади ми се нали за това е клуба да си помагаме и подготвяме за състезанията с общи усилия.

Коментар

Първоначално публикуван от djipar69 Преглед на мнение
          Ами спазваме йерархията... Нали първо трябва да разкажат Началниците Или Председателя ще разкаже направо на Венци Петров, а ние ще разберем после...
          Именно за това не давам аз информацията защото новите организатори на шампионата са вече Тодор Христов и Иван Маринов.Досегашната работна група под името БОС се закри защото има доста различно мнение за визията на шампионата от новите началници.И аз като състезател за 2008г. много живо ме интересува по какъв правилник ще караме,какъв тип състезания ще се организират ,как ще става класирането за шампионата,как трябва да си подготвя новия автомобил и изобщо всичко което трябва да знам за едина нова организация на шампионата за да не отида неподготвен и незнаещ на първото състезание.Също много важно е да получа достатъчно уверение , че всички оргонизатори на състезания за шампионата,ще правят състезанията по този правилник и регламент който заявят новите организатори, за да може моя автомобил и екипаж да е достатъчно пригоден да мине техническите изисквания и да е конкурентен.Също своевремено трябва да кажат от всички състезания ли ще се взема резултата за националното класиране и как.Защото трябвада си осигуря време и бюджет за състезателния сезон. И много други работи ме интересуват но ще стане дума за тях по нататък в темата.

Коментар

Не съм чувала Иван и Тодор да казват,че ще правят шампионат( особенно в този му формат ).Чух само Терзиев накрая да казва,че оттук нататък само ще пречи и ще плюе.И както разбирам вече е започнал.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanMarinov Преглед на мнение
              Така естествено се стигна до спорната ситуация с шампионата за 2008г. Бяха поставени няколко варианта, с Янчо Терзиев стигнаме до 6 за излизане от положението, но вместо да се обсъдят делово тези възможности започнаха разговори на висок тон и нажежаване на обстановката. Беше поискано от Тодор доброволно да се откаже от организирането на заявените от него състезания, на което той отказа и поиска БОС да се избира на събрание на клубовете, както други клубове са настоявали.
              В така създалата се ситуация Тодор Христов заяви, че не може да бъде част от една нелегитимна и неизбрана структура и че напуска БОС.
              Това негово действие беше последвано от Вера Лагадова, а малко по късно след кратки колебания от Янчо Терзиев.
              Иване,доста свободно и на границата на лъжата интерпретираш моите думи и действия.
              Първо след като напълно безодговорно към състезателите променихте календара ,който се състоеше от четири състезания през около един месец ,вкарвайки още четири и променяйки дата на друго се получи невъзможен календар.Ти заяви ,че си склонен на пазърлък.Никога не съм ти казвал,че това можеш да направиш с мен , аз съм достатъчно отговорен човек и съм участвал в изготвянето на първоначалния календар.Напълно съм солидарен с мнението на болшинството от бившияБОС за броя и датите на състезанията.Категорично съм против този невъзможен ваш календар с нацвъкани през два дни състезания и несъм се пазарил с теб нито за шест нито за пет.Няма и да се пазаря с хора които се опитват да изнудват по този начин.Казах,че си давам отставката поради лични причини и нежелани за работа в такава ситуация , а не разграничавайки се от мнението на старата работна група което ти намекваш.
              Не плюя а задавам конструктивни въпроси и ще преча за деградирането на спорта за който съм вложил достатъчно труд.

Коментар

Аз изрично написах, че съм пристрастен, а то надали има безпристрастен участник на срещата на 17.12.2007.
                Аз не съм никой за момента да съм организатор на целия шампионат, най-малкото защото не съм избран от никого за това.
                Но поне може да дам необходимото от мен за организирането на комисията (подобно на ендурото), която да бъде избрана от представители на клубовете със съзтезатели в офф-роуда.
                Разбира се нашия клуб е заявил организирането на едно състезание Булмикс офф-роуд София 2008, за което аз като председател на клуба съм лично отговорен.
                Другия ангажимент, който мога да поема е да участвам АКТИВНО в промяната на изискванията към автомобилите и промяната на правилника. В тази връзка очаквам от всички и не само членове на бившия БОС предложения и идеи.
                И накрая само да кажа, че не ми пречат писанията на Янчо, защото винаги е необходимо да има втора страна за коректив. А ти си разумен човек и за мен е удоволствие да спорим, защото в спора се ражда истината, както са казали по умни хора от мен.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanMarinov Преглед на мнение
                  Разбира се нашия клуб е заявил организирането на едно състезание Булмикс офф-роуд София 2008, за което аз като председател на клуба съм лично отговорен

Сигурен съм , че вашето състезание ще бъде организирано както трябва , но въпросите ми към вас бяха за шампионата, а не за отделните състезания.Шампионата е съвкупност от всички и те трябва да са координирани , вкарани в един общ формат за да може да се направи класиране.

Коментар

доколкото знам всички състезания са карани
                    значи се знае какви са

правилник нали си има
                    май само ще му се направят малко промени и ще си е той

пак казвам доколкото знам

Маринов
                    ще караш или ще организираш
                    WWW.FBRALLYRAID.COM

Коментар

...И аз като състезател за 2008г. много живо ме интересува по какъв правилник ще караме,какъв тип състезания ще се организират ,как ще става класирането за шампионата,как трябва да си подготвя новия автомобил и изобщо всичко което трябва да знам за едина нова организация на шампионата за да не отида неподготвен и незнаещ на първото състезание.Също много важно е да получа достатъчно уверение , че всички оргонизатори на състезания за шампионата,ще правят състезанията по този правилник и регламент който заявят новите организатори, за да може моя автомобил и екипаж да е достатъчно пригоден да мине техническите изисквания и да е конкурентен.Също своевремено трябва да кажат от всички състезания ли ще се взема резултата за националното класиране и как.Защото трябвада си осигуря време и бюджет за състезателния сезон. И много други работи ме интересуват но ще стане дума за тях по нататък в темата.
                      Терзиев, тези въпроси ги поставяха състезателите към предишното ръководство на БОС в продължение на 2 години и никой нищо не им казваше ! За справка ето тези линкове във форума :
                      Някой знае ли нещо за 4х4 шампионата през 2007? - http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7470 ; http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8798 - ; Къде са OFF-ROAD клубовете?http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8235 ; http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...481#post174481 и т.н. !

И тази година по традиция (вече) ще се прави в последния момент... Смятам, че новата комисия от представители на клубове ще бъде по-градивна и конструктивна и до края на януари ще се обявят всички интересуващи ни въпроси !

Коментар

Терзиев, защо питаш Иван?Ти не си ли в комисията към БФАС с председател Александър Ковачев?

Коментар

Първоначално публикуван от VE LA Преглед на мнение
                          Терзиев, защо питаш Иван?Ти не си ли в комисията към БФАС с председател Александър Ковачев?

а сега има или няма БОС???
                          WWW.FBRALLYRAID.COM

Коментар

Янчо аз мисля, че ти отговорих на въпроса, но ще повторя пак. Аз не съм никой за да определям сам за целия шампионат. Но и аз като състезател и председател на един от клубовете съм заинтересован правилата да се определят а и после да се спазват, затова ще работя за бързото създаване на нова комисия към БФАС, която да определи правилата.
                            Комисията няма да я назначавам аз, още по малко Тодор Христов, а ще бъде избрана от представители на клубовете, които карат офф-роуд в България.
                            Това ме навежда на мисълта, че е добре да направим нова тема и да запишем всички клубове в България. Една част от тях не са лицензирани в БФАС или дори не са регистрирани, но може да вземем и тяхното мнение. Тази вечер ще пусна списък с клубовете които на мен са ми известни и ще помоля да се допълни, за да не пропуснем никого.

Коментар

Първоначално публикуван от VE LA Преглед на мнение
                              Комисията както Иван каза няма правомощия и функции.Питам ,защото ако караме по правилника на ФИА, след като прехвърляме отговорностите за шампионата на БФАС, ще ми трябва доста време и пари да хомологирам автомобила си за състезания и се опасявам , че след края на януари когато каза Тодор , че ще са готови няма да ми стигне времето да изпълня хомологационния фиш на ФИА.Защото сега пък разбирам , че те няма да поемат отговорноста за шампионата,а само за разваляне на програмата му.
                              За да не отегчавам хората само с моите проблеми ще изчакам да се натрупат мнения ,а аз впечатления и ще се включа по нататък.

Коментар

Комисията както Иван каза няма правомощия и функции.Питам ,защото ако караме по правилника на ФИА, след като прехвърляме отговорностите за шампионата на БФАС, ще ми трябва доста време и пари да хомологирам автомобила си за състезания и се опасявам , че след края на януари когато каза Тодор , че ще са готови няма да ми стигне времето да изпълня хомологационния фиш на ФИА.Защото сега пък разбирам , че те няма да поемат отговорноста за шампионата, само за разваляне на програмата му.
                                За да не отегчавам хората само с моите проблеми ще изчакам да се натрупат мнения ,а аз впечатления и ще се включа по нататък.
                                Виждам, че се стараеш да провокираш тук пишещите, като не се оглеждаш назад да видиш миналата година кога имаше правилник, календар, хомологация по БОС (FIA и БФАС ги нямаше) и тем подобни разяснения които търсиш сега ?!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X