Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова верига състезания с Ендуро и АТВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова верига състезания с Ендуро и АТВ

Първоначално публикуван от douglas Преглед на мнение

Г-н. Колев, според мен колкото и да се твърди че всяко ново организирано провеждане на ендуро състезания от няколко от големите клубове в страната не конкурира РШЕ и не цели неговото обезлюдяване е най малко смешно !!! Лично мисля че причината е точно тази. Е ако е така,не мога да разбера защо се прави ? Така като следя във форума "недоволните"от РШЕ са такива защото причините са :
    1.Не се харесва формата.
    2.Не са хард трасетата.
    По т.1 не мога да разбера като цял свят кара по този формат защо ние да провеждаме собствени по наши си измислени формати БГ състезания,та нали надеждата е някой от Бг, някоя година да излезе на европейска или световна сцена да натрупа опит точно в този формат,как ще стане това и кога-като всеки дърпа конците към свои собствени идеи и принципи,какво лошо има в РШЕ формата да е точно тоя които цял свят практикува (ЕНДУРО) ?
    По т.2 мисля че с диалог между всички участници консенсус ще се постигне,то е ясно че едно и също трасе за експерт ще е слабо а за хоби трудно.

С това разцепване и насищане на годината с различни състезания нищо добро не ни чака !
    Пич, не те познавам лично, ама леко си се объркал!!! Тази година от МГ Рейсинг участвахме в РШЕ с един отбор,за 2011 подготвяме два.Ти на това
    ако му викаш разцепване, не знам........Освен това:

1.Чакаме да излезе календара на РШЕ за да определим къде и точно колко кръга ще има
    2.Ще се проведат организирани състезания в региони, където никога не биха провели кръг от РШЕ (чисто като организация)
    3.Все пак всеки в БГ кара за удоволствие и за СОБСТВЕНА СМЕТКА, така че има право на избор,какъв тип състезание му допада и къде ще участва !!!

ПП: Ако ти си Диян (не личи от ника ти), искам да ти напомня че те избрахме в КЕ и очакваме от теб да представиш пред клубовете процедурата за кандидатстване за субсидия пред МФВС, или поне Кулев така обясни на събранието на клубовете.
    Последно редактирано от Гълъбин Колев; 14-12-10, 00:57.
    offroad фен
    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение

РШЕ подпомага състезателите да се готвят за един формат, а останалите формати?Доколкото усещам идеята е че в този нов шампионат ще има поне 2-3 формата състезания.
      Ванко, по-правилно е да се каже че точен формат НЯМА.Ще има 5-6 общи базисни правила, а всеки организатор ще изготвя регламент за отделното мероприятие по свое усмотрение.Поне аз си мисля че това ще придаде спесифичен колорит на тези прояви.
      offroad фен
      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Здравейте !
        Нека да поясня нещо и аз.
        Това не е разцепване на ендурото в България, а създаване на условия да карат тези, които вече са се отцепили и знаете, че те не са малко !
        Никой не оспорва тук трудът, приносът и старанието на Калин Кулев, ние дори го приветстваме и подкрепяме, но форматът спуснат от "горе" няма никога за РШЕ да се промени ! Този формат не се харесва на много ендуристи, които спряха да карат. Да давам ли пример как от големи клубове като "Боляри", "Еди Моторс" и "Севтополис" вече почти няма състезатели в РШЕ ? От следващия сезон никой от "Crazy job" също не желае да кара тази схема ! Налага се да сформирам отбор само от юноши за РШЕ, но ще го направя, за да се знае, че нямаме нищо против състезанията по правилника на УЕМ и защото младите кадри трябва да са подготвени за всичко !
        Не е вярно, че в света се провеждат само състезания по правилника на УЕМ ! Най-атрактивните и зрелищни надпревари в ендурото са частните и за тях говори цял свят ! Всички ги знаете кои са, няма да изброявам. Там са над 75 % от спонсорите за този спорт.
        На организаторите ще се даде свобода да правят състезанията, колкото трудни желаят да бъдат за категория "Експерт" и няма да има координации, няма да има шапка и ръководен орган отгоре. Времеизмерването ще бъде далеч по лесно и евтино ! Това е една съвсем различна схема !
        Вие какво предлагате като алтернатива ?
        Да не правим нищо, за да не подкопаваме реномето на РШЕ и доказали се състезатели, като Кокера, Сиренцето, Пламен, Данчо и др. да ходят на село да садят арпаджик ли ? Защо да не им създадем условия да карат във формат, какъвто им допада ?! Те никога повече няма да се върнат към схемата на РШЕ така или иначе.
        Не се излагайте, а дайте вместо да се конфронтираме, да се допълваме взаимно!

Във веригата ще обърнем специално внимание на дисциплината Ендуро-крос и това личи от името и. Както казва Ванката и половината от това, което правят в Лас Вегас да стане, пак ще е постижение. Преминаването на по-сложни препятствия е голямо майсторство, изискващо много подготовка, но е страхотна атракция за публиката и именно на него ще наблегнем през 2011 г.

Мисля стана ясно, че целите ни са напълно идеалистични, защото никой от нас няма да взема хонорари, няма да се прави на шеф, а след като приемем няколко прости правила, ще водим само класиране от двете дисциплини и толкова. Ние сме само организатори !
        В края на годината ще наградим най-добрите, ще изядем няколко прасета и съм убеден, че състезателите, които карат и в двата формата ще са вече много по-добре подготвени за "Ерзберг Родео", за "Хелс Гейт", "Редбул Романякс" или за кое да е друго състезание от подобен род !
        Моля, задавайте въпроси само по същество и нека не се дърлим по навик !
        Желая успех на колегите от веригата !
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
          Като не си ходил, на какво основание казваш горното? "Ябълката" няма нищо общо с понятието състезание!

До колкото разбирам нов формат няма! Просто на който не му харесва този от тази година, ще си кара по старо му тук! За мен лично тазгодишния си ми беше перфектен!
          Не знам защо продължаваш да създаваш интриги след като нещата са от ясни по-ясни!

Относно Ендурокроса, ще е супер ако се осъществи и изглежда поне на половина както Щатския. Тогава да видим на кой му стиска!
          Това,че на някой не му харесва какво мислят и правят другите не значи ИНТРИГА !
          Да се надявам че този път няма да се изтриват постовете които не се харесват на определени колеги.
          Жоро Хаджиев и Гълъбин внасят голяма яснота по отношение на формата :
          ще има" 5-6 общи базисни правила".
          На организаторите ще се даде свобода да правят състезанията, колкото трудни желаят да бъдат за категория "Експерт" и няма да има координации, няма да има шапка и ръководен орган отгоре. Времеизмерването ще бъде далеч по лесно и евтино ! Това е една съвсем различна схема !

По отношение на"ЯБЪЛКАТА"
          Това беше едно показно как се правят нещата,как всички са доволни и към какво трябва да се стремят организаторите на РШЕ.
          P.S.само по снимковия материал може да се съди за атмосферата на състезанието и купона след това
          Последно редактирано от TROMBA; 14-12-10, 06:44.

Коментар

Mен пък идеята ме кефи - живеем в свободна страна = всеки има право на избор !!!
            Само ми се ще да помислите и за нас хората с ATV-тата ........
            0887 246718

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Слабов Преглед на мнение
              Mен пък идеята ме кефи - живеем в свободна страна = всеки има право на избор !!!

Стефане, я си помисли защо хил-клайминг за АТВ няма...Пораженията по мотора при превъртане през кормило са обратно пропорционални на същите при АТВ ...
              Да не говорим, че АТВ-то обикновено "минава през теб"...
              НЕ, че не би могло нещо да се измисли, само че трябва да се появи "АТВ - Войводата"...

Последно редактирано от miki64; 14-12-10, 11:20. Причина: Във връзка с разделяне на темите
              Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
              KTM 350 SX 2011

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Слабов Преглед на мнение
                Филчев е вашия човек
                offroad фен
                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Темата за възможностите за финансиране е отделена тук:

Програми на МФВС за ежегодно финансиране на спортни клубове
                  ______2
                  Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от TROMBA Преглед на мнение
                    Това,че на някой не му харесва какво мислят и правят другите не значи ИНТРИГА !
                    Това, че не ти харесва не означава че е правилно!

Първоначално публикуван от TROMBA Преглед на мнение
                    По отношение на"ЯБЪЛКАТА"
                    Това беше едно показно как се правят нещата,как всички са доволни и към какво трябва да се стремят организаторите на РШЕ.
                    P.S.само по снимковия материал може да се съди за атмосферата на състезанието и купона след това
                    Значи всички трябва да са доволни за да станат добри състезатели.... ??? И като дойдат румънци и гърци на какво ще ги бием? На маса ли?
                    Много добре се знае, че истинските състезатели са по-малко от 10 в целия шампионат. Да си състезател означава да мислиш като такъв, а не да чакаш с нетърпение софрата след това!
                    ПП: Маркировката нямаше нищо общо с тази от РШЕ. (което в случая е без значение при положение, че идеята на това мероприятие е съвсем друга)
                    Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Пичове не оспамвайте темата със спорове.Пак подчертавам че не става въпрос за конкурентен на РЕШ шампионат, а за РАЗЛИЧЕН шампионат, ако може да се нарече такъв,тъй като един шампионат предполага няколко еднакви по формат състезания.Затова аз го наричам верига, а общото класиране по скоро е ранглиста.Подчертавам и че евентуалните участници във веригата са хора които така или иначе в РЕШ няма да вземат участие.

В частност ние като клуб, както и Крейзитата ще вземем участие и в РЕШ.
                      offroad фен
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Браво за новия формат,мисля че крайно време беше някой да пусне темата и като гледам за около 24часа има доста голям интерес от това което гълабин е представил в първия си пост и ако може една молба към господин douglas ако не си съгласен с нещо не се опитвай да пречиш с тея словоизлеяния доста си досаден пък и те видяхме какво мероприятие беше организирал затова си чети и не пълни темата с простотий

Коментар

Подкрепям идеята на 100%
                          В Габрово малко сме зарязали форумите и наблягаме на карането сега погледнах и ооо супер
                          познавам хората който замислят това и вярвам в тях.Двата габровски клуба също не харесват формата на РШЕ.
                          А за хората които почнаха веднага да се дъвчат (2-ма) ще кажа какъв е проблема бе хора ще има конкуренция което е добре.Не мога да ви разбера какво защитавате или само гледате да пречите.На сила няма да докарате състезатели който сами се спонсорират те ще карат кадето им е хубаво.Така че се заемете с вашия формат и оставете другите на мира.Не ви познавам лично но аз като човек който кара всички кръгове на РШЕ съм много разочарован от 2010год.И не виждам светлина в тунела.Така че съм за новия ШАМПИОНАТ ТАМ СМЕ.

Коментар

Нека хората с ATV, които искат да карат ендуро са спокойни. Трасета за тях ще има и те няма да са по-лошо направени отколкото тези на мотоциклетите ! АТV категорията няма да стои на по-заден план категорично !!!
                            Никога не съм имал нищо против ATV-тата, но съм теглил майни, когато няма кой да прави трасетата им. В тази връзка искам още веднъж да благодаря на Евгени Филчев, който много помагаше на този клас, когато имаше тази възможност и вярвам всички бяха доволни от неговата работа !
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Барни Преглед на мнение
                              ако може една молба към господин douglas ако не си съгласен с нещо не се опитвай да пречиш с тея словоизлеяния доста си досаден пък и те видяхме какво мероприятие беше организирал затова си чети и не пълни темата с простотий
                              -Ще ми позволите да оспамя за последно, г-н. Барни , мисля че е най малкото конструктивно всеки които има някакви притеснения да ги сподели(отделен е въпроса колко са основателни или не) също така не мисля че лично бих попречил на какво ида е било !
                              -Отностно това какво си видял,или не си видял е мнение което обижда не само мен,защото нито аз лично съм организатор на този кръг, а най малкото 15 човека които изживяха всичко до последния ден,за да може ей такива като тебе Барни да се кефят,(незнам дали си участвал въобще),съжалявам че сме те разочаровали,може би и не само тебе,но това е положението,догодина ще се стараем още ! Не съм си позволил да коментирам нито един друг кръг колко и основания да съм чувал от недоволни затова. И не мисля че си ти (или които и да е) човека които да казва кои да чете и кои да пише в този форум !
                              Последно редактирано от douglas; 14-12-10, 12:50.
                              [CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER]
                              [CENTER][COLOR=darkorange]Мото клуб "Екстрийм Райдърс" Търговище[/COLOR][/CENTER]

Коментар

[QUOTE=Ivan Minkov;1367742]Като не си ходил, на какво основание казваш горното? "Ябълката" няма нищо общо с понятието състезание!

Иване, извинявай, не съм уточнил и грешката е моя. Ходил съм единствено като зрител, не да се състезавам. Та, от тази ми гледна точка съм изказал мнението си.
                                Поздрави и респект към всички, които участват и в РШЕ и др.
                                П.П. Все пак без публика не е гот.
                                Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X