Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова верига състезания с Ендуро и АТВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нова верига състезания с Ендуро и АТВ

Уважаеми фенове на ендурото с мотор и АТВ, поради изявеното желание на няколко ендуро клуба за организиране на частни състезания през 2011 г. , решихме да ги обединим в една обща верига- Български Х-ендуро шампионат.Състезанията от тази верига ще бъдат с няколко съвсем прости общи правила, а за всяко състезание организаторите ще изготвят отделен регламент.Класовете ще бъдат 2- Експерт и Адвенчър,без разделяне по кубатура, като Адвенчър ще бъде със степен на трудност като сегашния РЕШ, а Експерт-ите ще трябва да се поизпотят малко повече.Веригата няма за цел да конкурира РЕШ, а напротив- с по-опростените си правила и изисквания към организаторите да популяризира ендурото в още по-голяма степен и да бъде катализатор за откриване на нови таланти.
    Виновниците са клубовете по ендуро Крейзи Джоб-Стара Загора,МРК Боляри-Велико Търново, Екометал Рейсинг-Бухово, МГ Рейсинг-София,Севтополис-Казанлък,Еди Мотърс-София,Ники "Сървайвара" Мартинов-Кърджали

Датите ще уточним след излизане на календара за РЕШ на БФМ

Последно редактирано от Гълъбин Колев; 13-12-10, 18:47.
    offroad фен
    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

От: Нова верига състезания с Ендуро и АТВ

Формата като на РЕШ ли ще бъде или нещо ново?
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
      Формата като на РЕШ ли ще бъде или нещо ново?
      Категорично НЕ! Ще се кара за време цялата дистанция, а формата ще бъде по-скоро нещо от типа GNCC, но по всяка вероятност с малко по дълги трасета.
      offroad фен
      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

А що "верига състезания", а не "шампионат" ? Заради различните организатори и регламент ли ?

Коментар

Още малко инфо: Застраховката поне за дните на състезанието ще е задължителна.Организатора осигурява застраховател на място, а всички лицензирани към БФМ състезатели по мотокрос,ендуро,писта и супермото ще могат да участват с лиценза си като гарант за сключена застраховка.Таксите за участие ще са по преценка на организатора, но няма да са драстични.

Класирането в състезанието ще е сбор от точки получени в първия състезателен ден (класическо ендуро) и във втория (ендурокрос). За втория състезателен ден ще се води и отделно класиране.Така ще се излъчи и отделен победител в дисциплината ЕНДУРОКРОС.
          offroad фен
          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Предполагам , че за клас Адвенчър , няма да има ограничение в кубатурата , но до колко ще може да се тунингова даден мотор? Или по-точно казано , ще мога ли да карам с мотор , от който съм запазил само двигателя ?
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              Предполагам , че за клас Адвенчър , няма да има ограничение в кубатурата , но до колко ще може да се тунингова даден мотор? Или по-точно казано , ще мога ли да карам с мотор , от който съм запазил само двигателя ?
              ДА!
              offroad фен
              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Г-н. Колев, според мен колкото и да се твърди че всяко ново организирано провеждане на ендуро състезания от няколко от големите клубове в страната не конкурира РШЕ и не цели неговото обезлюдяване е най малко смешно !!! Лично мисля че причината е точно тази. Е ако е така,не мога да разбера защо се прави ? Така като следя във форума "недоволните"от РШЕ са такива защото причините са :
                1.Не се харесва формата.
                2.Не са хард трасетата.
                По т.1 не мога да разбера като цял свят кара по този формат защо ние да провеждаме собствени по наши си измислени формати БГ състезания,та нали надеждата е някой от Бг, някоя година да излезе на европейска или световна сцена да натрупа опит точно в този формат,как ще стане това и кога-като всеки дърпа конците към свои собствени идеи и принципи,какво лошо има в РШЕ формата да е точно тоя които цял свят практикува (ЕНДУРО) ?
                По т.2 мисля че с диалог между всички участници консенсус ще се постигне,то е ясно че едно и също трасе за експерт ще е слабо а за хоби трудно.

С това разцепване и насищане на годината с различни състезания нищо добро не ни чака !
                [CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER]
                [CENTER][COLOR=darkorange]Мото клуб "Екстрийм Райдърс" Търговище[/COLOR][/CENTER]

Коментар

Ха време беше.Много ми се говори по тази тема но.....НЯМА. Гъби ДАВАЙ да се прави , а не да се пише.

Коментар

Като фен на енурото, под каквото и форма да е то, аплодирам създаването на всякакви състезания. Имайки предвид, че всички са частни, защото няма държавни, ще се радвам да наблюдавам надпревари с повече участници. Ходил съм на доста кръгове от РШЕ, но най-много ми допадна частното-Тримата братя и златната ябълка.
                    Имам чувството, че не се казва цялата истина за новото начинание, и това ще породи доста нечистоплътни дискусии във и извън форума. Нека да се предпазим от това в зародиш. Последните дни имаше достатъчно мнения, които не импонираха на Комисия Ендуро и БФМ, постове няма да посочвам.
                    П.П. Успех в начинанието!
                    Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Браво за начинанието!!!
                      Вярвам ,че новия формат ще е далеч по качествен и безпристрастен от РШЕ-2010г.
                      Като съпоставя фактите от изтеклата година си мисля,че не чакахте дълго и се осъзнахте ,че единствено ФЕЪРПЛЕЯ е верния път!
                      Желая успех на начинанието!!!

Коментар

Не съм наясно с идеята на организаторите, но според мен нови състезания и формати не само, че не пречат на РШЕ, а помагат на развитието на спорта.Това че част от старите състезатели в РШЕ, ще карат в алтернативен шампионат, не означава че няма да се появят други нови състезалите който да карат в РШЕ.А и тези който няма да карат в РШЕ едва ли са стигнали до това си решение след като са разбрали за новия шампионат.

Още от година две се чуват слухове за такъв шампионат и лично аз с нетърпение го очаквах макар да не съм най-върлия състезател и т.н.

РШЕ подпомага състезателите да се готвят за един формат, а останалите формати?Доколкото усещам идеята е че в този нов шампионат ще има поне 2-3 формата състезания.

Желая успех на организаторите и с нетърпение очаквам бъдещата информация.
                        Иван Маринов
                        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Браво и от мен.

Нали трябва и ние аматИОрите да се повозим.
                          МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от offar Преглед на мнение
                            Ходил съм на доста кръгове от РШЕ, но най-много ми допадна частното-Тримата братя и златната ябълка.
                            Като не си ходил, на какво основание казваш горното? "Ябълката" няма нищо общо с понятието състезание!

Първоначално публикуван от TROMBA Преглед на мнение
                            Браво за начинанието!!!
                            Вярвам ,че новия формат ще е далеч по качествен и безпристрастен от РШЕ-2010г.
                            Като съпоставя фактите от изтеклата година си мисля,че не чакахте дълго и се осъзнахте ,че единствено ФЕЪРПЛЕЯ е верния път!
                            Желая успех на начинанието!!!
                            До колкото разбирам нов формат няма! Просто на който не му харесва този от тази година, ще си кара по старо му тук! За мен лично тазгодишния си ми беше перфектен!
                            Не знам защо продължаваш да създаваш интриги след като нещата са от ясни по-ясни!

Относно Ендурокроса, ще е супер ако се осъществи и изглежда поне на половина както Щатския. Тогава да видим на кой му стиска!
                            Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Лошо е че медала има две страни

Действително е добре има повече състезания , да се приобщават повече фенове всеки да участват в тях благодарение на разнообразните формати които предлагат те, ще е радостно всеки да трупа опит и да се появяват и нови участници,но аз искам да наблегна върху нещото което се нарича Републикански Шампионат, не трябва да се обезличава обезлюдява и подценява, и мисля че всеки трябва да дава своя дан било то като участник ,организатор или обикновен фен ! защото перипетите са много,много хора от няколко години са правили и невъзможното всяка следваща година кръговете да се организират по добре,това че тази година на много от вас не им е харесало че награждаването(РШЕ) в резиденция Бояна е било най накрая (и на мен също) трябва само да ги амбицира догодина да не е така, а това е само една малка част от проблемите които стоят. И макар да е така знаете че има много други спортове които не могат да си и помислят за такова награждаване и на такова място.

Не знам на колегите които организират кръгове (не визирам само РШЕ) колко им е било трудно тази година,но мога да споделя с Вас че поне при нас направихме почти невъзможното и то благодарение първо на Вас участниците,на 15 човека които 2 седмици зарязаха работа за да могат да помагат,не искам да хваля никои,не ме разбирайте погрешно но ще споделя някой факти от Търговищкия кръг, изумен съм от Калин които 5 дни набиваше колчета с нас по трасетата,от Мариян Терзийски които търчеше след багери и фадроми да им казва кое къде да слагат,от Борис Кърчев които се домъкна чак от майната си да помага,в общината като водихме предварителни разговори първия им въпрос бе : в календара на коя федерация е това нещо ,полицаите и горското отначало : цитирам” вие сега тук как така сте си решили никакви гонки да си правите” , та обясняваме ние на всеки по отделно кръг,национален шампионат ,БФМ , комисия ендуро и т.н. сега пак някои да не ме разбере погрешно но като им кажеш че е Кръг от Републиканския шампионат някак си с по друго око гледат , поне при нас бе така , пиша тези неща не да защитавам някои,пиша ги за да споделя че имаше голям интерес ,много хора (наистина много) за първи път се докоснаха до този спорт и останаха много доволни от това което показахте,най важното бе че бяхме сред хората ! и каква по добра реклама от това, и какъв по добър стимул от това да те гледат хиляди ! така трябва да се продължава , защото дисциплината е атрактивна , но тази атракция трябва да се поднесе на хората и в самия град както направи Жоро , Калин и други. Иначе ига ти и атрактивността и себе раздаването като ще те гледа само птичето в гората,а всеки знае колко е важно да има публика от там се почва за рекламодатели,медии и т.н. докато и нас ни огрее да видим наш представител в близко бъдеще на световна сцена! Но това е пътя.

И всичко това го пиша за всички вас които сте давали през годините макар и малко и за тези които са давали и много за този спорт (мен не ме гледайте аз сам от скоро но за постоянно) че не е редно да се загърбва всичко с лека ръка за да се прави на инат.

Та това е ендурото в световния му формат навсякъде,и трябва да се извърви пътя докрай,знаете последните две години макар и на пръстите на едната ръка може вече да посочим състезатели които се развиват много,и които могат да ни радват ако не на световно,то поне на европейско ниво !

Мисля че тази година шампионата мина добре,разбира се има много,още много какво да се желае.
                              Иначе както е тръгнало ще си организираме групички за активно практикуващи сами в гората,каране, хапка пийка ...и веселие.

Искрено ще се радвам ако не съм прав за последното !
                              Желая успех !
                              Последно редактирано от douglas; 13-12-10, 23:39.
                              [CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER]
                              [CENTER][COLOR=darkorange]Мото клуб "Екстрийм Райдърс" Търговище[/COLOR][/CENTER]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X