Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таксите за участие в състезанията - много пари ли искат организаторите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Таксите за участие в състезанията - много пари ли искат организаторите?

Живея на 1км от трасето в неделя
    ако има желаещи да се пробват нека ми звънат може и публика да намеря
    и наи важното е без пари
    ХА СЕГА ДЕ

Коментар

Моля хората дето много разбират и гледат в канчето на организаторите, да вземат да организират нещо и да видят колко пари ще отидат.
      Сумата да се направи едно трасе да се осигурят съдиии, медицински екип, времеизмерване, коли дето да помогнат на закъсалите в трасето, озвучаване и какво ли още трябва, е еднаква и за състезателите и хобито. Истина е, че таксата е доста малка част от бюджета за едно състезание, а тя гарантира на организатора, че и без да се моли на разните спонсори ще може да организира едно прилично състезание. Пример за това е Габрово трофи 2007, едно добро състезание без спонсори, но всичко необходимо си имаше.
      Човек може да кара в едно състезание за да го премине, за да стане първи и т.н., но не трябва да е без необходимите средства за защита.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanMarinov Преглед на мнение
        Моля хората дето много разбират и гледат в канчето на организаторите, да вземат да организират нещо и да видят колко пари ще отидат.
        Сумата да се направи едно трасе да се осигурят съдиии, медицински екип, времеизмерване, коли дето да помогнат на закъсалите в трасето, озвучаване и какво ли още трябва, е еднаква и за състезателите и хобито. Истина е, че таксата е доста малка част от бюджета за едно състезание, а тя гарантира на организатора, че и без да се моли на разните спонсори ще може да организира едно прилично състезание. Пример за това е Габрово трофи 2007, едно добро състезание без спонсори, но всичко необходимо си имаше.
        Човек може да кара в едно състезание за да го премине, за да стане първи и т.н., но не трябва да е без необходимите средства за защита.
        Иване и други хора с опит в състезанията като теб са писали по други поводи в този смисъл, и са точно толкова прави, колкото и ти. Още сто пъти да го повторите, ефект няма да има защото "Ганьовщината" е неизлечима болест. Не разбра ли, че от чесането на езиците до сериозната дискусия има огромна разлика и е излишно да се впрягаш . На който не му изнася таксата не ходи, и едва ли точно таксата е единствения и най-горещ проблем на състезателният оффроуд в България.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
          Иване и други хора с опит в състезанията като теб са писали по други поводи в този смисъл, и са точно толкова прави, колкото и ти. Още сто пъти да го повторите, ефект няма да има защото "Ганьовщината" е неизлечима болест. Не разбра ли, че от чесането на езиците до сериозната дискусия има огромна разлика и е излишно да се впрягаш . На който не му изнася таксата не ходи, и едва ли точно таксата е единствения и най-горещ проблем на състезателният оффроуд в България.
          Много точно!!!
          Таксата е най-малката, ама най-незначителната част от разходите по едно състезание, на един екипаж, без да слагам в сметката щетите след състезанието!!!
          Говоря от мое име, като се има впредвид, че нямам асистенция, сами ремонтираме(тунинговаме) джипа при нужда и не го карам на платформа до състезанието, а самият джип ми е превозното средство до там!!! И пак цифрата е страшна(на смея да я кажа на жената, че ако разбере, колко пари съм строшил по него, ще ме премести да спя в джипа)!!!
          Та ако някой няма 150-200лв. за една такса, за къде изобщо е тръгнал???
          Като отидеш на състезание се състезаваш(съревноваваш) с други джипове и да порадваш измръзналата публика с някое друго изпълнение, за да може спорта да се популизира и на следващото състезание да отидат още повече хора, защото ще знаят че има за какво да отидат!!!
          За кеф отиваш на ХАРД РАЗХОДКА и си правиш кефа, цър-пър, приятели, смях и забавление!!!

Коментар

Присъединявайки се напълно към горните три мнения ще добавя че и напълно безплатни да са състезанията все едни и същи хора участват... (Личен опит)... Тъй че каквото и да си говорите, който иска да ходи да се състезава ще го прави и със и без такса...
            VPetrov.photography

Коментар

Известна мъдрост в научните среди гласи: Системите имат две основни стабилни състояния:
              1. Стабилно състояние - няма проблеми благодарение на перфектно изпълнение.
              или
              2.Стабилно състояние - няма проблеми, благодарение на Божията милост.

Всички състезания , на които съм зрител дотук, са благополучни и без жертви, по втора точка.
              Във Шумен на Траяла търчахме по трасето, пред джиповете, около джиповете. Сигурен съм че половината състезатели не развиха пълния потенциал на възможностите си , от притеснение за публиката и нейната безопасност. Спорните колчета, се изпочупиха заради гъмжащите зрители около състезателните автомобили, разсейвахме ги, Трябва да се наеме охрана на трасето, задължително и по възможност , полицейска, защото ще дадем жертви, ние зяпачите .
              В този смисъл, таксите са малки, защото състезателите поемат , поне засега и грижата за безопасността на публиката.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Съвършено вярно! По моя оценка таксите трябва да са минимум по три спрямо сегашните нива... За да се гарантират дори и минимални условия. От много време повтарям, че така ако се продължи, рано или късно ще има голям инцидент и тогава всички ще видят колко е страшно...
                VPetrov.photography

Коментар

А някой правил ли си е сметка, колко струва на всеки един от нас една Хард разходка? Мога да ви кажа, че се доближава до таксата на едно състезание.
                  Аз съм на мнение, че таксите трябва да са достатъчни за да може организатора да диша спокойно и да осигури на състезателите необходимото, за да карат, а не да мислят за друго.
                  А на тема сигурност, мисля че не трябва да има компромиси. В шумен късно вечерта ( т.е. рано сутринта ) водих този разговор с един колега от форума. НЕ бива да има никакво колебания относно мерките за сигурност и за състезателите и за публиката. Дори в хоби класа, ако има такъв.
                  Само ако някога има клас от типа " Туризъм", там може да има някакви отстъпки. Но съм убеден, че никой от каращите тук, няма да участва в такъв клас

И всички по-горе пишещи са прави за това, че на фона на разходите на състезател за участие, таксата е нещо пренебрежимо малко.
                  Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                  NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Може би не знаете,но за следващата година ще пуснем пак "хоби" клас.Предстои само уточняване на изискванията към този клас и вида на трасетата,които ще правим за него.
                    Поставен е въпроса за гарантиране на безопасността на състезателите,на публиката и на съдиите по трасето.Мнението на всички е,че трябва да се завишат изискванията към състезатели и организатори.
                    С Терзиев сме свидетели на това как в Румъния се уби един съдия.
                    Добре подготвен джип,ролбари,трима съдии пътуват към контролата,без колани,джипа се обръща на поляна със страничен наклон,резултата е един починал и двама изпотрошени.
                    Нека направим всичко възможно за да опазим хората.На ламарините-майната им.

Коментар

Първоначално публикуван от VE LA Преглед на мнение
                      Нека направим всичко възможно за да опазим хората.На ламарините-майната им.
                      Точно това е най важното, няма значение таксата и броя на участниците, а това всички да се приберем живи и здрави. И ако за това са необходими по 2000 лева такса и по 50 лв входен билет нека така да бъде. Всеки си преценя дали да ходи да гледа или да се състезава. Ама като стане не дай си боже някаква беля нали се сещате кой ще е на пангара.....

Коментар

Няма да стане да има хоби клас след състезателите.Защото терена става толкова тежък че дори и самите състезателите сигурно ще им е трудно.Защото коловозите стават адски дълбоки.

Коментар

Хобито ако има тъкъв клас , трябва да карат по съвсем различно трасе възможно най-далеч до трасето на състезателите зада нестават грешки ! и в това е проблема,че организатора ше трябва да прави две трасета което означава 2 пъти повече време,разходи,нерви,съдии.............
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                            и в това е проблема,че организатора ше трябва да прави две трасета което означава 2 пъти повече време,разходи,нерви,съдии.............
                            а също и че участието срещу "символична такса" ще е много трудно постижимо ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Oбщо взето щом е свързано с пари е вид икономика а нейния закон повеля нещо такова при аматьорски начинания спонсори почти няма за да поемат голяма част от разходите за да е по тънко на участниците обаче нещата като се комерсиализират участват само професионалисти а пък там за тимове без пари и то много е немислимо или както е казал Чърчил демокрацията не е най-добрата система за управление но поради факта че не е измислено нещо по добро ще се задоволяваме с нея. Айде наздраве
                              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от stevancochev Преглед на мнение
                                Живея на 1км от трасето в неделя
                                ако има желаещи да се пробват нека ми звънат може и публика да намеря
                                и наи важното е без пари
                                ХА СЕГА ДЕ
                                Аз съм мераклия, но нямам жипка. С астра-та не става.
                                Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                Във Шумен на Траяла търчахме по трасето, пред джиповете, около джиповете. Сигурен съм че половината състезатели не развиха пълния потенциал на възможностите си , от притеснение за публиката и нейната безопасност. Спорните колчета, се изпочупиха заради гъмжащите зрители около състезателните автомобили, разсейвахме ги, Трябва да се наеме охрана на трасето, задължително и по възможност , полицейска, защото ще дадем жертви, ние зяпачите .
                                В този смисъл, таксите са малки, защото състезателите поемат , поне засега и грижата за безопасността на публиката.
                                В неделя аз бях сред "търчащите", след мен и сина, правих снимки, но и много внимавах, не съм заставал наопасно място, гледах да не заставам така, че да притеснявам съсрезателите(не, че нямаше такива, но на тях им пука само за собственият им кеф). Има какво да се направи по обезопасяването на трасето, но така пък ще се загуби част от чара на състезанието-колко кал ни опръска, жената щеше да ме бие като ми видя обувките, една буца кал извадих от врата на шурея. И този упойващ мирис на недоизгорял бензин...Всичко това ще се изгуби ако сме на 20 метра(най-малко) от трасето. Тряба да се намери някакъв разумен компромис...
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X