Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таксите за участие в състезанията - много пари ли искат организаторите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Таксите за участие в състезанията - много пари ли искат организаторите?

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
    То си е ваша работа как ще ги ораганизирате, аз само казах че ще се пусна на трасе като шуменското ако таксата е 50 лв и няма да търся победа, ще се пусна заради купона . Не пречи да си взимате по 300 лв такси за профи и по 50 лв примерно за хоби клас със награда една купа за 15-20 лв .

Напълно подкрепям мнението на Войд, че много хора ще участват при символична такса на "софт" трасе само ,за да си направят кефа и по-този начин офроуда ще се популяризира, но и Джипара има право, защото едно състезание се организира страшно трудно, изисква много финанси за подготовка на автомобил, тренировки, асистенция и по-добре да гледаме профитата, а ние да си останем със неделните разходки, защото професионалния ОФРОУД е много скъп спорт. Поздрави
    Аз имам предвид трасето да е същото, така много хора ще се кефят че са се пуснали по същото трасе, ще се отчита време и точки както за всички останали но резултатите ще се сравняват само с тези които са се записали в хоби класа .
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

за хоби клас искат ли решетка

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
        Аз имам предвид трасето да е същото, така много хора ще се кефят че са се пуснали по същото трасе, ще се отчита време и точки както за всички останали но резултатите ще се сравняват само с тези които са се записали в хоби класа .
        Добри помисли малко преди да пишеш такива неща. Как ще се пуснеш по същото трасе ти нямаш елементарни предпазни мерки в твойта кола та даже и таван нямаш. Не е толкова лесно колкото ви се иска едно такова пускане по трасето. Ако направиш беля(недай се боже) кой ще е отговорен? Минимума е четири точкови колани, каска и ролкеидж. А ако имаш пари да си осигуриш тези неща ще имаш и за такси, защото 50лв е смешно, този спорт е скъп и опасен затова са и организаторите да мислят вместо нас. Помисли само колко пари за гориво отиват само да се направи трасето?

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
          Добри помисли малко преди да пишеш такива неща. Как ще се пуснеш по същото трасе ти нямаш елементарни предпазни мерки в твойта кола та даже и таван нямаш. Не е толкова лесно колкото ви се иска едно такова пускане по трасето. Ако направиш беля(недай се боже) кой ще е отговорен? Минимума е четири точкови колани, каска и ролкеидж. А ако имаш пари да си осигуриш тези неща ще имаш и за такси, защото 50лв е смешно, този спорт е скъп и опасен затова са и организаторите да мислят вместо нас. Помисли само колко пари за гориво отиват само да се направи трасето?
          Кой е казал че ако се прави джип за състезания няма да има клетка ? Знаеш че най много ме е страх от странични наклони и преобръщания и ако реша да се пускам ще бъда подготвен за това . Ясно е че ако стане беля оранизаторите не носят отговорност . И верно прав си че таксите не са най големия проблем но ако те са големи е редно поне да има стимул и наградите да са големи, това което искам да кажа е че за 50 лв няма да ми пука дали ще спечеля или не и ще карам за кеф и много колеги също биха карали също без амбиции за победа, така ще се популяризира офроуда и ще се даде възможност на добри шофьори да се изявят . А имай предвид че много разходкаджии карат по добре от някой състезатели но ги е страх да се състезават .

Коментар

Кой е казал че ако се прави джип за състезания няма да има клетка ? Знаеш че най много ме е страх от странични наклони и преобръщания и ако реша да се пускам ще бъда подготвен за това . Ясно е че ако стане беля оранизаторите не носят отговорност . И верно прав си че таксите не са най големия проблем но ако те са големи е редно поне да има стимул и наградите да са големи, това което искам да кажа е че за 50 лв няма да ми пука дали ще спечеля или не и ще карам за кеф и много колеги също биха карали също без амбиции за победа, така ще се популяризира офроуда и ще се даде възможност на добри шофьори да се изявят . А имай предвид че много разходкаджии карат по добре от някой състезатели но ги е страх да се състезават .
            Добри спри се, че пишеш глупост след глупост! Организатора винаги НОСИ отговорност при евентуален "фал". Сам си противоречиш какъв стимул какви награди нали за кеввв ставаше въпрос. Остави състезателите да карат по такива мероприятия, а ние има да навъртим още много километри по баирите за да се врем там

Коментар

Организатора винаги НОСИ отговорност при евентуален "фал".
              Яворе не знам кой пише глупос след глупост ама аз ако отида на състезание и се обърна няма да искам от организатора да ми възстановява щетите и не знам кой ще иска ... ? И въобще не виждам лошо да си изкажа мнението . Казах че бих се пуснал по същото трасе не от състезателен интерес а за кеф обаче ако таксата е висока и ако трябва да се пускам със състезателите следва да си поготвя джипа и вече да имам спортни амбиции а все още ми е рано за това ...

Коментар

Яворе не знам кой пише глупос след глупост ама аз ако отида на състезание и се обърна няма да искам от организатора да ми възстановява щетите и не знам кой ще иска ... ? И въобще не виждам лошо да си изкажа мнението . Казах че бих се пуснал по същото трасе не от състезателен интерес а за кеф обаче ако таксата е висока и ако трябва да се пускам със състезателите следва да си поготвя джипа и вече да имам спортни амбиции а все още ми е рано за това ...
                Да НОСИ и за това е длъжен на осигури линейка и пожарна на който да плати да са там! Не се заяждам с теб но един такъв пост като твоя подвежда доста хора да си мислят като теб а не си прав.

Коментар

Сега ще ви дам малко инфо от кухнята.Аз като садя и помощник на Киро сам дал от джоба си само 300лв за нафта.И без да участвам си по пилях джипа да изкарвам повредени джип ки от терена. И това по собствена воля.С вашите 50лв може да отидете на онези
                  разходки дето си ги правите някъде за кеф.И се радвате че има хора дето дават пари да се радвате и да има за какво да си чешите клавиатурите.

Коментар

Да НОСИ и за това е длъжен на осигури линейка и пожарна на който да плати да са там! Не се заяждам с теб но един такъв пост като твоя подвежда доста хора да си мислят като теб а не си прав.
                    Добре ама те така или иначе не бяха помислили за това ... както и да е, не оспорвам това че има разходи и съм сигурен че не са малко .

Коментар

Май по стара българска традиция се тръгва да се прави сметка на чуждите приходи и се пропуска дребната подробност, че има и разходна част ...

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                      Защо на ОРГАНИЗАТОРИТЕ толко трудно им влиза в главите, че популяризирането на този спорт, става с приобщаването на НОВИ участници.
                      Може би, защото трябва да плащат сметките?

А имай предвид че много разходкаджии карат по добре от някой състезатели но ги е страх да се състезават .
                      Въпреки че наистина има много добри карачи, добре е да не се забравя, че карането на разходка е едно, а на състезание съвсем, ама съвсем, друго ...

Казах че бих се пуснал по същото трасе не от състезателен интерес а за кеф обаче ако таксата е висока и ако трябва да се пускам със състезателите следва да си поготвя джипа и вече да имам спортни амбиции а все още ми е рано за това ...

Ако няма да е от "състезателен интерес", а "за кеф" възникват поне 2 въпроса:

Ако човек няма спортни амбиции, от какъв зор ще напира да кара със състезателите? Кой му пречи да мине по трасето извън състезанията? Поне около София това се прави често. Ей ги и колегите от Стара Загора миналия уикенд са карали по състезателно трасе.

Като ще ходя да си правя кефа, да не би някой да е длъжен да харчи пари да прави трасе, да създава организация, да осигурява съдии и времеизмерване и т.н. за да мога аз да се кефя "на символична цена"? Не е ли по-редно всеки да се кефи за своя сметка? Кеф цена няма, казват хората ...

Както и Явор е отбелязал по-горе, ако човек тръгне да подготвя джип за състезания (а, бих добавил, и да се подготви за ликвидиране на последствията от тях), то 100 или 200 лв такса участие ще са един от най-малките му дертове ...

А, ако ще ходиш на състезание, джипа си трябва да го подготвиш задължително, без зависимост от това дали таксата е ниска или висока. Защото подготовката в не малка степен е насочена към осигуряване на безопасност на екипажа.
                      Какво може да стане с неподготвена машина се вижда ясно от тази картинка. В случая ролкейджът е предпазил хората невредими въпреки петорното търкаляне. А ако го нямаше???
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

колегата воид е до някаде е прав за хобито мерки за сигорност обаче трябва да има но специално трасето от последния ден в шумен не беше кой знай колко трудноако бях там със джипа със сигорност щях да се пусна по трасето просто за кеф нямаше да гоня време в никакав случай никого не видях да се пусне по трасето след награждаването което много ме учуди а сега тук всеки пише пише,,,,
                        ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                          но специално трасето от последния ден в шумен не беше кой знай колко трудноако бях там със джипа със сигорност щях да се пусна по трасето просто за кеф нямаше да гоня време в никакав случай никого не видях да се пусне по трасето

Ето го и големия въпрос.......Искате да се пробвате за кеф? Ето ви възможност. Без наградни фондове, без засичане на време,без такси - чист кеф. Свърши състезание - провайте се. Трасето си е там, никой никъде не го отнесъл.
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                            колегата воид е до някаде е прав за хобито мерки за сигорност обаче трябва да има но специално трасето от последния ден в шумен не беше кой знай колко трудноако бях там със джипа със сигорност щях да се пусна по трасето просто за кеф нямаше да гоня време в никакав случай никого не видях да се пусне по трасето след награждаването което много ме учуди а сега тук всеки пише пише,,,,
                            Трудно поне в неделята на Шумен някой може да се пусне по трасето т.к. след като финишираха последните народа масово тръгва да се изнася и награждаването също пречи някой да се пусне. Според мен би трябвало и организаторите да го спрат т.к. по регламент не е предвидено и псевдо състезателят няма обезопасен и проверен автомобил.
                            Виж на другият ден - може, но тогава няма никой на трасето и не е интересно.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              Трудно поне в неделята на Шумен някой може да се пусне по трасето т.к. след като финишираха последните народа масово тръгва да се изнася и награждаването също пречи някой да се пусне. Според мен би трябвало и организаторите да го спрат т.к. по регламент не е предвидено и псевдо състезателят няма обезопасен и проверен автомобил.
                              Виж на другият ден - може, но тогава няма никой на трасето и не е интересно.
                              Защо да не е? Искаш да се пробваш/ да се докажеш, покани един-двама приятели, и се пробвай/доказвай.......После пускай репортаж, ако всичко е успешно, да те видят и други че можеш.....
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Аз съм само зрител и такъв ще си остана имам джипка, но се възмущавам даже от голямото количество бензин по пътя а за извън да не говорим. Но като зрител шоуто е голямо и не бих имал нищо против да си платя входна такса, за да гледам шоуто. Само не знам дали това е технически възможно. Аз мисля, че да но и организаторите да кажат.
                                Иначе не мисля, че 200 лв. такса участие са много на фона на другите разходи само, за да дойдеш и се върнеш до града за състезанието. Тези, които правят разходите и се състезават НЕКА ТЕ да пишат. Ето как изглеждат нещата в моите очи:
                                Аз съм примерно от Варна имам оборудван джип за състезание /някой ей така ми го е подарил/ и отивам до София да се пусна... Естествено отивам с навигатор и някой да ми помага /механик/ и всички тримата отиваме семейно.
                                1. Транспорт джип с платформа за 1000 км. отиване и връщане -200 л. гориво - мин. 400 лв. Разходи за кафе и обяд по пътя мин. 100 лв.
                                2. Хотел 3 стаи за 3 вечери по 60-100 лв.- мин. 600 лв. още. Храна там за 3 дни на 7-10 човека- не знам колко но поне още 300-500 лв.
                                И колко стават? ами поне 1500 лв. И колко беше таксата за участие ами 200-300 лв.
                                Е да се молим нищо по джипа да не се строши, ама това става само ако не си се пуснал по трасето...

От друга страна трябва да има някаква зарибявка за тези които искат да опитат и предложението на джипара за желаещите е супер и дано да има желаещи да се пуснат.
                                Но за всички, трябва да има изисквания за сигурност.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X