Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Национален шампионат - състезание София 21 май - дискусии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Айде, дойдохме си на думата))))))) И хиляди репортерки с къси поли, да вземат такова, ъъъ ... интервюта бе ...))))))))) И БатБойко дава рушвет да се снима с някой! Азис се кълне че вече ще пее само циганките от "Кармен" ако някой го качи за едно кръгче, Милен Велчев увеличава държавния бюджет с 18% заради извънреден кръг на шампионата, ученичките татуират стартовите номера на победителите на ... Бе, ще намерят къде. Ню Васюки!
    По скоро тия магнетофончета като на каската на Събин ще поевтинеят достатъчно, и после ще трябва само някой естет да монтира колкото трябва като истинските режисьори. Те тия работи сега нали бързо поевтиняват. Аз съм гола вода по тия въпроси, ама май си струва някой разбирач да порови в обещанията на търговците, може вече и да има масово достъпно нещо.

Коментар

• защо се вълнувате

нали затова си има разни класове.ама публика на оффроуд,съмнявам се,още повече в страна в която всичко е попфолк .
      а според мен за всеки екстремен спорт е много важно да си остане с ограничен кръг публика и отразяване,защото иначе се превръща в смехория,като сноуборда в олимпииска програма и т.н.
      аз лично се чувствам по-добре когато няма кандидат политици да ме зяпат и да ми произнасят безмислени речи.
      ами във всички екстремни спортове си е така-ограничена публика от познавачи и отразяване във специализирани медии.
      за мен това е чара на тези прояви.и Стефан го каза много добре за мацките със къси поли и розови бокс обувчици. какво търсят там.
      не благодаря.аз съм твърдо оффроуда да си остане изолиран.а иначе ще стане като на морето- когато има най-хубави вълни отнякъде излиза спасител и ти вика ''я излизай с тая летва от морето''.
      дано не се комерсиализира...
      висете отпуснато

Коментар

• Първоначално публикуван от go go go
        аз съм участвал само на няколко състезания но по екстремите винаги е имало публика и то много въодушевена

мисля си, че офроуда е много по атрактивен спорт от WRC римерно, сигурно за това и толкова бързо се развива.

колкото е по - голяма борбата за купата, толкова по - атрактивен е спорта, а колкото е по - атрактивен, толкова повече публика и интерес, а от там и повече пари

според мен хората искат да видят лебедки в деиствие, коли потънали до половината в кал, прекосяване на реки ... такива работи

Абе хорица спорет мен на публиката ще и е по интересно да гледа как джип преминава през много труден терен от колкото как прелита през някоя дупка?
        А за WRC мога да кажа че си е доста атрактивен!Не случайно е един от най-популярните моторни спортове!А пък ние искаме да се различаваме от него!
        Това може да се постигне като се правят такива състезание като това на 21-ви.Защото трябва да се ориентират с карта или GPS-a.
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

• ами според мен не е лошо да има и момиченца с къси полички нали на никой не пречат .А за трасето съм съгласен не е зле да има кал,да се използват лебетки,и един на друг да си помагаме,ще е зрелищно аз сам харесал край Троян едно такова трасе ,камъни,доста големи наклони,рекичка.
          Ще снимам и ще кача снимки,само малко ми е трудно и немога още да разбера как се качват
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

• нали миналата година на Бистрица беше с лебедки... на едно място особено беше пълна трагедия... доста лебедки се прецакаха... не виждам нищо интересно в преминаване на препятствие САМО с лебедка /без никакъв шанс да се премине "на ход"/ състезанието става адски статично... а и не виждам някакви умения в това да разпънеш въжето, да закачиш за друг джип и да се изтеглиш... още повече с помощта на съдии и публика...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

• миналата година на бистрица аз участвах и имаше едно местенце, където си тряабваха лебедки и не беше толкова просто.

изобщо ползването на лебедка не е толкова просто колкото изглежда

всеки харесва различни неща от офроуда, трябва в състезанията да има от всичко и то да е така разположено, че да може да се наблюдава, това е майсторлъка
              drive alive

Коментар

• Аха! Полека-лека верно си идваме на думата!
                Въпроса колко е подготвена пък публиката е по-скучен, оказва се по-подготвена отколкото аз поне си мислех. Тука е за ритане някой от организаторите, и хакер не може да докопа имената на щурманите. А като увисне цялата работа на лебедката, или там на компаса, тогава тоя от лявата седалка е просто таксиджия. Ей ти го и шоуто, с упоение ще изслушам колко точно не съм прав))

Коментар

• Първоначално публикуван от go go go
                  миналата година на бистрица аз участвах и имаше едно местенце, където си тряабваха лебедки и не беше толкова просто.

изобщо ползването на лебедка не е толкова просто колкото изглежда

всеки харесва различни неща от офроуда, трябва в състезанията да има от всичко и то да е така разположено, че да може да се наблюдава, това е майсторлъка

Смятам че да гледаш един,два или три джипа как се теглят не лебетка е добре но като има 20 участника 15 да се теглят това е не само трагедия но и пълна тъпотия!Като давате примери с състезания и аз да дам.Миналата година на състезанието във варна по голямата част от участниците използваха лебетки!И сички хора от публиката бяха недоволни.Е имаше и такива който се радваха че джиповете закъсват.Даже от прекалено недоволство имаше отрязване на едно дърво което промени трасето и за това една малка част от участниците се спаси!За това мисля че няма смисъл да се правят трасетата за лебетка!
                  https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

• А пък подготвената публика вече се кефи и от това как работи лебедката, как работят с лебедката ... Ако става дума за шоу - това си е отделно и красиво. Ако става дума за проходимост - къде без тая работа?
                    Ако изобщо нещо ме заинтересува във футбола, с клизма може да е резултата. А истинските запалянковци ги интересува кой кога и как е ритнал топката, резултата - между другото.

Коментар

• ами тогава да вземем да ги махнем тия железарии от колите да не тежат

и състезанията да станат кото това в бухово, само газ и някое траялче където така или иначе има кой да те изтегли

лебедките ги има защото има нужда от тях в реалния живот, защо да ги няма в състезанията
                      drive alive

Коментар

• Според мен трябва сериозно да се помисли как да се наблюдава ориентирането, особено ако тази част ще придобива по-голямо значение, както и би трябвало. Инак ми беше интересно, но определено ми се стори кратко. Гледал съм састезания, в които има доста етапи на триал. Да се използват лебетки не е маи много удачно, мойе спокойно да се правят демострации отделно от састезанието, за който е интересно. Спомням си някой беше писал, че иска да си дигне дефендера да увисне на лебетка... Би следвало според мен на 1 такова састезание да има промоции и представяне на ключови за сферата на офроуда принадлежности, елементи и прочее неща.

Аз много сам любопитен и ще попитам, какво се случи с УАЗ-а, който се повреди и на финишира? Как се появи повредата, и защо?

Коментар

• Аз много сам любопитен и ще попитам, какво се случи с УАЗ-а, който се повреди и на финишира? Как се появи повредата, и защо?
                          Уаз-а го управляваше Васил Вушев. На последния етап от трасето има няколко дънера един от които Васил не забеляза и при слизане скочи точно върху него като за лош късмет целия удар пое кормилната кутия която скъса 3 от 4-те болта. Не можа да завърши защото с развалена кутия нямаше как да направи последния завой. Един метър не му стигна но регламента си е регламент - беше дисквалифициран.
                          VPetrov.photography

Коментар

• Ако имаше монтиран гард за кормилната уредба дали щеше да се избегне таз неприятност?

Коментар

• Не((( Кутията е на вътрешната страна на лявата греда, високо. Първия удар беше в камък, явно чисто по нея, в най-високата част на трасето, чу се чак на финала, там стоях. Тогава е била повредена, ама остана работоспособна. В последната яма преди финала имаше дънер, там удара беше по дясното колело. Щатната хидравлика на УАЗа е безобразно мощна, и без обратна връзка, тя и откъсна кутията. Ако имаше демпфер на щангите, може би щеше да успее да финишира ...
                              Карданчето на вала беше изпуснало точно по учебник, така че нито да пребие човека, нито да смели мотора.
                              А по междиннте времена вървеше толкова хубаво ... По-бързо и от гелендите.

Коментар

• Първоначално публикуван от Стефан
                                А по междиннте времена вървеше толкова хубаво ... По-бързо и от гелендите.
                                И премина траяла с най-голям финес. Но .... късмет . Сигурен съм, че ще навакса в следващите кръгове, много добре кара Пожелавам му успех
                                LZ1JJJ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X