Правилно, зависи кой го кара този "паркетник".
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Национален шампионат - състезание София 21 май - дискусии
Свий
X
-
ще си търся навигатор за "next time"Първоначално публикуван от VPetrovДа, и за в бъдеще ще се стремим да правим състезанията така, че резултата да зависи от пилота и навигатора, техните умения и в много по-малка степен от автомобила...
а за кога се планира преход Ком-Емине? /приблизително/помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Август месец, мероприятието ще включва ориентация от лагерен огън към мандра и т.н.а за кога се планира преход Ком-Емине? /приблизително/
Е не вярвам някой толкова добър да се появи че да взема трасетата с лека кола... Ето пример: с траяла който бяхме направили всеки който може да кара и автомобила му е 4х4 с добри гуми, можеше да премине без никакви щети, но същевременно майсторите имаха възможност да се докажат...все пак трябва да остане някакво поле за изява и за автомобила, нали е моторен спорт, ако всичко зависи само от екипажа, по - добре да оставим колите и да тръгнем пеша, хем по здравословно, хем по евтино Rolling Eyes
Коментар
-
да но после на ориентирането не се засичаше време и беше все едно дали някой е намерил точките от първия път или е обикалял с часове. според мен бързината в ориентирането трябва да се поощтрява, така спорта става по атрактивен и съответно по опасен ... но нали офроуда все пак е екстремен спорт, като всички останали моторни такива ... спорт за смелите
drive alive
Коментар
-
Аз лично мисля че тук грешиш!Защото ориентирането си беше супер.Първоначално публикуван от go go goда но после на ориентирането не се засичаше време и беше все едно дали някой е намерил точките от първия път или е обикалял с часове. според мен бързината в ориентирането трябва да се поощтрява, така спорта става по атрактивен и съответно по опасен ... но нали офроуда все пак е екстремен спорт, като всички останали моторни такива ... спорт за смелите
Като каза че може да е обикалял за това на всяка точка се записваше време по което е дошъл даден участник.
Ако се засича с хронометър ориентирането то ще е не толкова състезание по ориентиране а по трошене на коли!Ти какво искаш да гледаш как мерцедес прелита до теб?Или как минава през дадено препятствие!Все пак гледаме офф-роуд а не WRC шампионата!https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
аз имам някакви сериозни състезателни амбиции и за мен е по - добре да е така, както беше но съм сигурен, че няма да има публика, която иска да наблюдава разходка с коли в гората, а публиката прави спорта
хората искат да видяат борба за първото място а не team spirit, неможе едно бутнато колче да решава, кой е победителя, офроуда е много повече от трял и моето мнение е, че трябва да се оценяват всички компоненти на спорта. иначе ще е нечестно към състезателите, които са вложили огромни пари време и желание в техника, умения и това остане неоценено.
според мен трябва да се стимулира еднакво развитието на машините и екипажите и двете да имат еднаква тежест при изготвянето на критериите за оценкаdrive alive
Коментар
-
Бе, имаш-нямаш амбиции, въпроса е крайно важен. Това с публиката сигурно най-накрая ще набута и оффроуда в залите и на стадионите като алпинизма и мотоциклетите, ама на това не можем да влияем.
По принцип не виждам реална възможност да се съвместят ориентирането и публиката. Нито пак пред публика да се направи много дълъг триал. Обаче нищо не пречи да се направи много труден. Не за каране, а за техническо преодоляване, и ей ти оценка и на колата и екипажа като взаимодействие и ъъъ ... странични умения ли, де да знам как да го кажа.
Пък може да доживеем времето телевизиите да се натискат да слагат камери по колите, тогава и публиката ще има да се радва ...
Коментар
-
аз съм участвал само на няколко състезания но по екстремите винаги е имало публика и то много въодушевена
мисля си, че офроуда е много по атрактивен спорт от WRC римерно, сигурно за това и толкова бързо се развива.
колкото е по - голяма борбата за купата, толкова по - атрактивен е спорта, а колкото е по - атрактивен, толкова повече публика и интерес, а от там и повече пари
според мен хората искат да видят лебедки в деиствие, коли потънали до половината в кал, прекосяване на реки ... такива работиdrive alive
Коментар
-
С тая история с парите не съм наясно. Те идват от рекламата, ама дали публиката я докарва, или други тъмни сили ...
Бе, май и аз си мислех така. Сигурно следващия триал трябва да се направи около някоя тлъста локва, ама със сухи хълмчета наоколо. Мадамите с късите поли май обикновено нямат гумени ботуши
))
Коментар
-
Да, по атрактивен е, освен това и по-смислен само че това ни е известно само на нас в този форуммисля си, че офроуда е много по атрактивен спорт от WRC римерно, сигурно за това и толкова бързо се развива.
Като цяло и в България и във света офроуда е абсолютно непопулярен. Всеки от вас знае колко публика се събира на състезанията по офроуд и съответно дори когато се снима колко от сниманото някой го излъчва... В световен мащаб е съвсем същото, Барселона-Дакар е най-известното събитие и въпреки че Евроспорт е сред официалните спонсори на мероприятието всички знаете по-колко време му беше отделяно. Който и да е треторазреден тенис турнир щеше да е отразен безкрайно по-добре...
Да, но това не може да бъде етап от траял. Някои състезатели ще преминат през такова препятствие безпроблемно, други ще седят там по един час и мога да ви кажа с увереност, че след първите 3 минути на публиката и писва и почва да се дразни, да не говорим за самите състезатели.според мен хората искат да видят лебедки в деиствие, коли потънали до половината в кал, прекосяване на реки ... такива работи
Подобен род препятствия имаше по трасето за ориентиране, там имаше и кал и място за лебедки. Разбираемо е обаче защо няма как да има публика на точки които състезателите следва да открият с ориентиране. Може би най-добрата идея е предварителното разполагане на оператори на интересните места и заснемането на филм. Но това удоволствие е много скъпо, ще трябва да помислим как може да се организира.
Коментар
-
снимането на филм да се организира от всеки екипаж и да носи допълнителни точкиПървоначално публикуван от VPetrovМоже би най-добрата идея е предварителното разполагане на оператори на интересните места и заснемането на филм. Но това удоволствие е много скъпо, ще трябва да помислим как може да се организира.
пред всеки джип да върви по една "репортерска" кола.... ха-ха!
помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар