Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Национален шампионат - състезание София 21 май - дискусии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Може би ще е наистина добра идея понеже има много желаещи да снимат да ги организирате и разпределите по трасето така че да има снимки от всички по интересни места

Коментар

Пък и после да качат по нещо тука

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
        Може би ще е наистина добра идея понеже има много желаещи да снимат да ги организирате и разпределите по трасето така че да има снимки от всички по интересни места
        Точно това ни е идеята и затова моля всички които имат намерение да снимат да се запишат тук или да ми изпратят съобщение за да можем да организираме разполагането им по трасето. И моля да записването да стане колкото се може по-скоро защото в последния момент ще имаме много други дела и ще сме затруднени...
        VPetrov.photography

Коментар

Аз ще се включа в снимането

Коментар

здравейте

нов съм в този форум и в офроуда и мисля да участвам в състезанието на 21 - 22 май и в тази връзка имам един въпрос към организаторите, който се отнася до ориентирането по карта и ГПС

картите в България /повевчето/ се правят в един странен стандарт, който моя ГПС не поддържа и това май е така за всички сателитни навигационни устройства достъпни за обикновените хора. Ако ни дадете точки отбелязани на топографска карта, която е в нашенския стандарт и ние въведем тези координати в ГПСа ще отидем на съвсем друго място от отбелязаното на картата. Има ли някаква формула за конвертиране на единия стандарт в друг или имате крта в стандарт който е съвместим ГПСа или пък ще нестроиваме техниката ръчно ... как е решен този проблем
            drive alive

Коментар

go go go, всички ГПС-и потдържат бая стандарти са координати на точки. Убеден съм че точките ще са в един (или повече) от потдържаните стандарти, т.е. като ги въведеш в ГПС-а (стига да ги въведеш правилно и в правилният формат) ще стигнеш поне близко до точката

Коментар

до колкото знам картите в българия са в стандарт ПУЛКОЛОВ или нещо такова, аз имам два ГПСа MAGELAN и GARMIN и двата не поддържат този стандарт.

наистина разликата между стандартите не е огромна но я има, нали идеята е да стигнам на точката, а не около нея.
                drive alive

Коментар

Не се притеснявайте координатите ще бъдат дадени така че да можете да се ориентирате с какъвто и да е GPS, включително и без GPS само с компас - стига да умеете да работите с карти разбира се...
                  VPetrov.photography

Коментар

уважаеми го го го в форума има един човек който се занимава професионално с преобразуване на данни от карти за гпс
                    казва се димитар преди беше в поземлената комисия по връщане на земите сега работи в горското и връщат пък гори.
                    тои има програма която преобразува данните а и въобще ще може да ти обясни за какво иде реч е разбира се ако реши че иска
                    попитай го на лични съобщения

Коментар

не задавам тези въпроси защото незнам как да реша проблема, а защото искам да разбера как са го решили организаторите, ако искате това да е изненада просто кажете ако не е дайте конкретен отговор

благодаря на митков за насоката, ще се възползвам

и зада не си помисли някой, че се крия казвам се Сава и карам един червен вранглер, по който повечето подготовки са правени от близнаците и останалото от митко/фулда/
                      drive alive

Коментар

Добре дошъл !

Коментар

не задавам тези въпроси защото незнам как да реша проблема, а защото искам да разбера как са го решили организаторите, ако искате това да е изненада просто кажете ако не е дайте конкретен отговор Shocked
                          Картата за състезанието се прави от професионалист - експерт в тази област. Точките и координатите ще бъдат в стандарт WGS84 който със сигурност присъства във всички възможни GPS-и...
                          VPetrov.photography

Коментар

благодаря за конкретния отговор

и с риск да стана нахален един въпрос от моя навигатор/ка/... какъв ще е формата на картите ?

добре заварил мите
                            drive alive

Коментар

написах глупост, не фромат е мащаб имах предвид, извинявам се
                              drive alive

Коментар

ей момчета много ми се идва мога да домъкна и камерата ама на 21 съм на бал в белоградчик ако незакарам мойта няма да съществуван след това ама поне за вторият ден ми се идва утре ще кажа дали ще дойда
                                "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X