Може би ще е наистина добра идея понеже има много желаещи да снимат да ги организирате и разпределите по трасето така че да има снимки от всички по интересни места
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Национален шампионат - състезание София 21 май - дискусии
Свий
X
-
Точно това ни е идеята и затова моля всички които имат намерение да снимат да се запишат тук или да ми изпратят съобщение за да можем да организираме разполагането им по трасето. И моля да записването да стане колкото се може по-скоро защото в последния момент ще имаме много други дела и ще сме затруднени...Първоначално публикуван от mitkovМоже би ще е наистина добра идея понеже има много желаещи да снимат да ги организирате и разпределите по трасето така че да има снимки от всички по интересни места

Коментар
-
здравейте
нов съм в този форум и в офроуда и мисля да участвам в състезанието на 21 - 22 май и в тази връзка имам един въпрос към организаторите, който се отнася до ориентирането по карта и ГПС
картите в България /повевчето/ се правят в един странен стандарт, който моя ГПС не поддържа и това май е така за всички сателитни навигационни устройства достъпни за обикновените хора. Ако ни дадете точки отбелязани на топографска карта, която е в нашенския стандарт и ние въведем тези координати в ГПСа ще отидем на съвсем друго място от отбелязаното на картата. Има ли някаква формула за конвертиране на единия стандарт в друг или имате крта в стандарт който е съвместим ГПСа или пък ще нестроиваме техниката ръчно ... как е решен този проблем
drive alive
Коментар
-
до колкото знам картите в българия са в стандарт ПУЛКОЛОВ или нещо такова, аз имам два ГПСа MAGELAN и GARMIN и двата не поддържат този стандарт.
наистина разликата между стандартите не е огромна но я има, нали идеята е да стигнам на точката, а не около нея.drive alive
Коментар
-
уважаеми го го го в форума има един човек който се занимава професионално с преобразуване на данни от карти за гпс
казва се димитар преди беше в поземлената комисия по връщане на земите сега работи в горското и връщат пък гори.
тои има програма която преобразува данните а и въобще ще може да ти обясни за какво иде реч
е разбира се ако реши че иска
попитай го на лични съобщения
Коментар
-
не задавам тези въпроси защото незнам как да реша проблема, а защото искам да разбера как са го решили организаторите, ако искате това да е изненада просто кажете ако не е дайте конкретен отговор
благодаря на митков за насоката, ще се възползвам
и зада не си помисли някой, че се крия казвам се Сава и карам един червен вранглер, по който повечето подготовки са правени от близнаците и останалото от митко/фулда/drive alive
Коментар
-
Картата за състезанието се прави от професионалист - експерт в тази област. Точките и координатите ще бъдат в стандарт WGS84 който със сигурност присъства във всички възможни GPS-и...не задавам тези въпроси защото незнам как да реша проблема, а защото искам да разбера как са го решили организаторите, ако искате това да е изненада просто кажете ако не е дайте конкретен отговор Shocked
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар