Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варшава 223

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Варшава 223

Днес, въпреки лошото време, почти не съм спирал Варшавата.
    Направих уникалното откритие, че на студено без термостат не може да се кара. Поставих закупения с помощта на Стоян М20 полски термостат TS-3. Той е оригиналния модел за Варшава 223. С него колата работи идеално.
    Следобяд с приятели си устроихме една изключително приятна разходка със три стари коли. Варшавата, Москвич 407 и Москвич 403.

http://jiguli.snimka.bg/automobiles/razhodka.433462.all

Коментар

Здравейте.
      Казвам се Иван и както всички тук,и аз се интересувам много от автомобили и мотоциклети.Посещавам форума отдавна но едва преди седмица се регистрирах.До скоро само разглеждах снимки,четях форумите и си мечтаех че някой ден и аз ще имам какво да реставрирам.Ето че тази година се сдобих с две много желани от мен машини.Преди няколко месеца станах горд собственик на урал м72,а днес след дълго търсене си купих Warszawa 223/204.Колата е 1966г. бяла има ражда на няколко места,на други е кърпена с подръчни средства,но общо взето е с добър външен вид(най-добре ще каже майстора)очарован съм от салона всичко според мен е автентично с исключение на ръчката за мигачите и копчето за чистачките.Имаше много грозни покривала върху седалките но като ги махнах от долу се показа оригиналната тапицерия.Запали малко трудно от 5-7 вартене и не държеше обороти гаснеше и така 15мин.после поразмърдах лулите на свещите и като че ли се пооправи малко и така тръгнахме с варшавата към вкъшти на 100км от мястото на покупката.За наш късмет пътя беше осеян с завой и баири а нямаше и обхват на нито един гсм оператор.Всичко обаче мина много добре,безаварийно и много приятно.Утре може би ще имам повече за разказване.
      Поздрави.

P.S.Дано да съм писал на правялното място

Коментар

Поздравления колега! Чакаме снимки и още инфо за колите
        https://www.facebook.com/FsoWarszawa203

Коментар

Първоначално публикуван от dr.atom Преглед на мнение
          Здравейте.
          Казвам се Иван и както всички тук,и аз се интересувам много от автомобили и мотоциклети.Посещавам форума отдавна но едва преди седмица се регистрирах.До скоро само разглеждах снимки,четях форумите и си мечтаех че някой ден и аз ще имам какво да реставрирам.Ето че тази година се сдобих с две много желани от мен машини.Преди няколко месеца станах горд собственик на урал м72,а днес след дълго търсене си купих Warszawa 223/204.Колата е 1966г. бяла има ражда на няколко места,на други е кърпена с подръчни средства,но общо взето е с добър външен вид(най-добре ще каже майстора)очарован съм от салона всичко според мен е автентично с исключение на ръчката за мигачите и копчето за чистачките.Имаше много грозни покривала върху седалките но като ги махнах от долу се показа оригиналната тапицерия.Запали малко трудно от 5-7 вартене и не държеше обороти гаснеше и така 15мин.после поразмърдах лулите на свещите и като че ли се пооправи малко и така тръгнахме с варшавата към вкъшти на 100км от мястото на покупката.За наш късмет пътя беше осеян с завой и баири а нямаше и обхват на нито един гсм оператор.Всичко обаче мина много добре,безаварийно и много приятно.Утре може би ще имам повече за разказване.
          Поздрави.

P.S.Дано да съм писал на правялното място
          Мога да ти дам литература за м-72 скайп balkancar95

Коментар

Здравейте.
            Днес нямах много време за това само я запалих и поработи малко.Иначе днес ми се струва по раждива от вчера,но ще се оправи.Направих няколко снимки,ще се опитам да ги прикача.

Коментар

[QUOTE=balkan75250;904082]Мога да ти дам литература за м-72 скайп balkancar95[/QUOTE
              Благодаря колега.Аз имам една книжка на български от 1959г.от която научих за модела,имам и свалени от нета няколко руски издания.Ще ми е интересно да видя и твоите.

Коментар

Мястото е точното! Dr.atom, ще ми бъде много интересно да видя Варшавата. Радвам се, че първото пътуване с нея е минало успешно. Ако мога да помогна с нещо - насреща съм.

Коментар

Извинявам се за спама, но като гледам почти се заформя клуб на водачите на Варшава. Да сте живи и здрави и много километри с тях!

Коментар

снимки
                    Прикачени файлове

Коментар

http://www.snimka.bg/?album;aid=439313 Ако не съм успял с предишния опит,тук може да я видите.Най-вероятно в събота или неделя ще се занимавам с колата и ще имам повече за разказване.

Коментар

Благодаря за снимките! Колата изглежда запазена и комплектна. Правят впечатление оригиналните заоблени тасове без емблема или надпис, които за харктерни само за Варшава 203/204. Има ги и алуминиевите лайсни на праговете. Седалките са в интересен цвят - досега такава разцветка не бях виждал. Иначе плата изглежда същия като на моята.
                        Доколкото съм гледал обявата, 204-ката е с оригиналния мотор М20 със стоящи клапани. Това също е рядкост, тъй като масово са преправени с по-мощния мотор S21 - като на 203/223/Жук/Ниса.
                        Чудесно е, че тази машина е намерила нов стопанин и я очаква възстановяване. Добър тенекеджия, хубава боя и колата ще стане отлична. Откъде си? Гледам колата е с видински номера.

Коментар

Еиии и аз искмам такова ретро радио като на dr.atom може и да не е работещо но поне да има фаца .

Коментар

Здравейте.
                            Днес мерака натделя и по тъмно след работа реших да пробвам да почистя карбуратора по мързелив начин със спреи.Понеже на ход когато натисна газта,особено ако катери по-стръмен наклон за момент забива носа и губи мощност,като отпусна малко си продължава.Така реших че карбуратора заради двете години в които е бил сух сега се е запушил частично с боклуци и ражда.Поне така беше станало с мотоциклета и след добавка и продухване всичко се оправи.При варшавата мисля че прекъсването и губенето на мощност е от карбуратора и от свещите,свещите са за събота.Днес свалих въздушния филтър и останових нещо много странно,на дъното на долната част от кутията на филтъра имаше два пръста моторно масло,а самия филтър е навита на руло метална ситна мрежа която също беше напоена с масло.Още със свалянето на кутията с филтъра се осети разлика,колата започна да диша,реагира веднага,рязко на подаване на газ.След 5 впръсквания от въпросния спреи стана още по-добре.След като изчистих всичко от маслото си го варнах на мястото.Въпроса ми е това ли е оригиналната метална кутия в която стои филтъра и такъв ли е филтъра в оригинал(метална мрежа на руло) и най-вече защо има масло там?Да не би да е някои стар метод за пестене на гориво?От Козлодуй съм колега m g и потготвям колата за голямо патуване към тенекиджията.Благодаря за хубавите думи.За мое учудване радиото работи.
                            Прикачени файлове

Коментар

Значи, маслото, както и "рулото" от телена мрежа са си там оригинално. Просто стара схема на филтриране на въздуха - с маслена вана. Когато въздуха преминава през тези 200-300 грама масло, всички прашинки остават в него. А навивката се омазнява по капилярен принцип и спомага за задържането на всмуканите капчици масло, както и преминалите през ваната боклуци. Маслото във филтъра се сменя на 3000 км, като в същото време мрежестия елемент се измива с бензин.
                              На твоя ми се струва, че му липсва един метален диск с отвори, върху който седи мрежестия елемент. Ще поразровя снимките които имам на този тип филтър и ще ти кажа със сигурност.

Има и друг вариант - тръгваш с въпросната мрежа из големите магазини за филтри и си подбираш подходящ сух елемент. Това ако не ти допада оригиналната схема.

Виждам, че си с долноклапанния двигател М-20 (като на моята Варшава). Карбуратора ти е К-22, вероятно Г или Д. Мисля, че няма да мине без отваряне и щателно чистене. Аз например си подбрах подходяща емайлирана тенджера, в която точно влиза разглобения корпус на К-22 и 2 бутилки кореселин. След поне 24 часа киснене търкам отделните части (според материала от който са изработени) с четки, предназначени за бояджисйки пистолети - със синтетични, с месингови и със стоманени влакна. Жигльорите - със сгъстен въздух (по-добре е да ги купиш нови - все още се намират).

Свещите му не са като на повечето коли - диаметъра им е 18 мм (ако случайно не знаеш, де). Продават се по магазините за ГАЗ/УАЗ, има руски и български ВМЗ. Ако не ти допадат горните два варианта, същия диаметър свещи се монтират на разни стари Фордове, в частност Транзит. Шампион примерно.

Иначе, действително колата ти е запазена и със сравнително малко работа ще стане чудна. Пожелавам ти успех. За каквото трябва - питай, ще помагаме.
                              С "Фармахим" - непобедим
                              Дизел - само дънки!

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор.Още утре ще почистя мрежата и ще сипя масло.Явно мрежата е била за чистене,защото имаше голяма разлика със и без филтъра.Идеята ми е колата да стане така сякаш сега е спусната от потачната линия,до колкото ми е възможно разбира се.Всяко нещо ще бъде старателно разглобено почистено,отремонтирано и сглобено,но когато му доиде времето,на този етап искам до четвътък да направя необходимото обслужване на колата за да може да стигне,без проблеми до майстора които е в Хасково,на около 400км от тук.Затова си играя със спрея.Утре като сменя свещите и почистя филтъра,ще направя едно пробно пътуване да видим как ще е.Взех и едни временни задни гуми че неините нямаше да издаржат.Поздрави на всички и мерси за подкрепата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X