Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варшава 223

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Варшава 223

Здравейте колеги.
    Не смених свещите защото не намерих,но свалих старите и със ситна шкурка ги изчистих от нагара(нови ще купя утре),почистих и въздушният филтър и смених 4те гуми(което ми отне цялата събота,защото си купих 15цолови гуми,а задните се оказаха 16ки което беше проблем,както и това че всички вътрешни гуми бяха 14 цола но гумаджийте се справиха)вече е друго нещо,варшавата върви отлично,никакви вибраций дори при скорост 90км/ч и нагорнищата вече не ме плашат толкова.Ще сменям и термо датчика че започва да отчита от 80 градуса.

Коментар

Вътрешните гуми с Варшавов размер вече са малко трудни за намиране. Не зная откъде ще минеш за Хасково, но ако избереш маршрут по двете магистрали и покрай София, който може да е по-дълъг, но пък е по-лек за колата - можеш да се отбиеш на центъра за гуми "Диана" на "Ботевградско шосе" преди Околовръстното. Оттам си купих вътрешните за моята. Е, не са с дебелите вентили като оригиналните но пак вършат чудесна работа. Не съм имал каквито и да било проблеми с тях откакто ги сложих.
      Между другото, вчера и днес добре се поразходих с моята - минах й към 100 км. из София. Работи отлично и ми носи много приятни емоции!

Коментар

Здравейте.
        Имам въпрос относно термо датчика.Този с които е сега колата явно е навиван с клещи,защото всички надписи са заличени.Разрових се по колата и намерих 4 бр. термо датчици(неработещи).Лошото е че на два от тях пише ТМ101,на един ТМ102,а на другия ТМ104.Ако някой знае кои номер термо датчик е точният ще съм му много благодарен.Смених свещите, BOSCH SUPER модел- DR 7 BC.По магистралите ще мина,но не се знае колко време ще отнеме ремонта и за това няма да инвестирам в гуми сега.

Коментар

TМ 101 е твоят.
          Ако случайно си снимал свещите и/или кутийките, може ли да качиш някоя снимка?
          С "Фармахим" - непобедим
          Дизел - само дънки!

Коментар

• Много благодаря.Ето снимки на кутийката утре на светло ще снимам свещите.http://dratom.snimka.bg/automobiles/...39313.15859838
            Последно редактирано от м20_маниак; 10-11-09, 23:02. Причина: сливане

Коментар

Момчета, има една Варшава в София, онзи ден я видях. Седи и си изгнива в ж.к. Младост 4 !

Коментар

Здравейте момчета!
                Днес си дойдох от Русе и реших да запаля Нисата.Вдигнах капака,за да видя сърцето на звяра и ,от дясно на двигателя,по посока на движение на автомобила видях избило масло.Това масло не е никак малко и ми се струва,че е изтекло от пространството между главата и блока.Двигателя ми е S21.Може ли да ми дадете съвет как да притегна гайките на главата и с каква моментна сила да натягам.Ако може и реда на затягане .Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете в този труден за мен момент.Дано да не е съсипала гарнитурата на главата,че ще се отвори бая сериозен ремонт.Лошо е ,че нямам книга за този модел двигатели и въобще автомобили.
                Поздрави на всички!

Коментар

Хм. По начало мазането на главата става директно, чрез тръбичка от маслената помпа. Каналите в блока са само за оттичане на маслото. Виж дали не ти тече от горния капак, на главата.

Ето и реда на затягане на гайките, а момента е даден малко по-долу - 11-12 кгм.
                  Прикачени файлове
                  С "Фармахим" - непобедим
                  Дизел - само дънки!

Коментар

Днес ходих до София и навръщане при Мездра срещнах една Варшава със софийски номер. След Враца по пътя за Бяла Слатина срещнах още една Варшава с видинска регистрация. Две за един ден, а иначе не съм срещал от година.
                    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

По отношение гарнитурата на главата - разгледай тези снимки:
                      http://jiguli.snimka.bg/automobiles/...a-glava.308874

Подробно съм снимал как подмених цялата оборудвана цилиндрова глава на Варшавата с чисто нова.
                      Ако си сигурен, че тече от гарнитурата на главата, то няма нищо сложно. Налага се да смениш гарнитурата с нова. Препоръчвам ти да смениш и гарнитурата към колекторите, както и корковата гарнитура на страничния капак отдясно на блока. Това ще спести много бъдещи ядове - и едната, и другата са тегави за смяна при комплектен двигател. Гарнитурата под тялото на термостата аз лично я чукнах от картонена кутия за сок - не съм виждал да се продава такава гарнитура по магазините.
                      В свалянето на главата по принцип няма нищо сложно. Нужен е обаче здрав помощник, защото главата тежи може би 40 кила с колекторите. За сам човек е почти невъзможно да я смъкне, защото е неудобна за хващане. При разглобяването трябва да се подхожда внимателно, като се подреждат всички елементи, за да може след това всичко да дойде обратно на мястото си.
                      Задължително след демонтаж е нужно главата да се провери и евентуално да се шлайфа. S-21 лесно прегрява и лесно криви глава.
                      Гайките на главата се стягат първо да речем на 5 kgm, а после на 11,5 kgm. След 1000 км, още веднъж допритегнах гайките на 11,5 kgm. Всички притягания и реглажа на клапаните се правят при студен двигател. Хлабина на клапаните - 0,30-0,32 за изпускателните и 0,20-0,22 за всмукателните.
                      Последно редактирано от m_g; 12-11-09, 21:04. Причина: Добавяне на информация

Коментар

Благодаря ви момчета за изчерпателните отговори.Днес ходих и забелязах,че двигателя ми не е със шпилки, а със болтове,което много учуди и мен и баща ми.Той спомена,че може да е преправяно от някой некъдърник,карал я преди нас.Опитахме да стегнем болтовете,но всичките бяха стегнати на добро ниво.Бащата се отказа от ремонт в това студено време,но аз съм твърдо решен да я оправя.Не е прегрявана и не е вкарвана в критичните обороти ,а и не мога да си обясня защо се получи така.Остава ми малко свободно време и заминавам за Русе,с което ще се отложи работата.За съжаление и приятелите ги няма да ми помагат в това начинание,но лека по лека ще я оправя.
                        Намислил съм да ида до Плевен и да накупувам гарнитури и някои основни части за нея.

Да ви задам един въпрос:Мога ли вместо спирачна течност,да налея хидравлично масло в спирачната система,за да смазва елементите на главния и работните цилиндри,а с това и да оплътнява повече,местата от където може да изтече по-рядката спирачна течност?

Поздрави!

Коментар

Нищо не е преправяно, аз имам един цял такъв двигател, който вместо шпилки, има болтове. От Жук е - вероятно последните години, след 87-88-ма сменят шпилките с болтове и на Нисите, както и на Жуковете.

Главата трудно се криви - все пак представлява една педя висок, плътен алуминиев туч.

Я дай снимки на двигателя, ако можеш.
                          С "Фармахим" - непобедим
                          Дизел - само дънки!

Коментар

Здравейте.
                            В четвъртък тръгнах с варшавата към София.Колегата dragomir 68 най-вероятно мен е видял.Преди да тръгна смених и кабелите на свещите и този от бобината,работи като часовник.До Враца всичко беше наред,докато на ми изгоряха късите и на двата фара.Пуснах дълги,погледнах ги,не заслепяваха,даже като се стъмни повече разбрах че осветяват мантинелата повече отколкото пътя.Продължих на дълги и така до София.Мина много добре,варшавата катереше магистрала Хемус с 70-80км/ч.На сутринта в 6.30ч бях първи пред КАТ.В 10.30ч вече колата беше на мое име и тръгвахме към Пловдив.Нали си беше и петък 13ти та не се размина без нищо.Малко преди Ихтиман спуках задна лява гума,смених я и продължихме.След 10-15км започна много да прекъсва и да мирише силно на бензин.Спрях и какво да видя,коносовидния винт с които се регулира главния жигльор се беше развил,още 100м ако карах щях да го загубя.Отстраних повредата и до Пловдив беше супер,слънчево колата върви,хората ми махат и снимат Варшавата по магистрала Тракия.В Пловдив навартях доста градско и започнах да усещам нещо много неприятно съединителя започна да приплъзва.На всичко отгоре от задно дясно цилиндърче беше избила спирачна течност.Когато доиде време за смяната им ще се обадя за съвети.Въпреки повредите пътуването мина много по-добре от очакваното.Варшавата вече е в Хасково,на мен ми остава да събирам пари и да върви ремонта. Ще информирам за развитието.

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                              Днес ходих до София и навръщане при Мездра срещнах една Варшава със софийски номер. След Враца по пътя за Бяла Слатина срещнах още една Варшава с видинска регистрация. Две за един ден, а иначе не съм срещал от година.
                              Почти съм сигурен че софийската е била моята Същия ден пътувах от едно село (близо до гр. Лом) до София като минах през Враца
                              https://www.facebook.com/FsoWarszawa203

Коментар

Значи съм ви срещнал и двамата! И аз така се зачудих не съм виждал Варшава в движение от години и изведнъж две Варшави за един ден
                                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X