Обява

Свий
Няма добавени обяви.

София - най-добрия град за живеене.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: София - най-добрия град за живеене.

Каквато е цялата държава, такъв е и най-добрият и град за живеене...
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Е, не мога да те обвиня, дори и това да си имал предвид, защото в интерес на истината, първо: по правило кореняците(къде са) столичани гледат с пренебрежение на новодошлите(същото важи и за поживелите по-дълго в столицата пришълци). И второ-в опитите си да се влеят в средата, новодошлите наистина по-пълно покриват представите за определението "селяндур", пренебрегвайки различни норми, за да избият комплексите си и благодарение на представата си, че са се "издигнали" изпълзявайки от естествената си среда. Изключния не правят и съседните държави. Ето пример за безмилостното ми иронизиране на един колега:
      - Какъв си?
      - Белградчанин.
      - Майка ти откъде е?
      - От Бела Паланка(град от селски тип, разположен далеч в югоизточна посока, което го прави особено пренебрегван от местните столичани)
      - Баща ти откъде е?
      - От Бела Паланка.
      - Добре де, майка ти от Бела Паланка, баща ти от Бела Паланка, а ти си белградчанин? Как така?
      - Аз съм роден, възпитан и живея тук.
      - Значи едно китайче от местния китайски квартал, което е родено в Белград, е също толкова столичанин, колкото и ти, така ли?
      - Не-е! Майка му и баща му са китайци. То е китайче, защото е възпитавано от китайци!
      - Е, тогава какъв си белградчанин ти, ако са те възпитали белопаланци?
      - Абе, що не вървиш на м*****а си?!

Това вече е манталитет. Да се правим на каквито не сме. Само не разбрах, кой реши, че София е най-добрия за живеене град в България и от какво се ръководеше?

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
        Само не разбрах, кой реши, че София е най-добрия за живеене град и от какво се ръководеше?
        Това е огромна загадка. Но явно 2,5 млн българи, които се населиха тук след като падна жителството мислят, че е най-добрия.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Критерии.

Коментар

Ако се съглася да кажа, че това е най-хубавият град за живеене в България, не мога да направя нищо повече, освен да заплача за цялата държава! Като погледнах критериите, с ужас осъзнавам, че милиони граждани са оставени да мрат без адекватни медицински грижи, например! Защо не вземем да се преселим всички в София, че да имаме държава като хората?!

(Моля изтийте предходното мнение, лаптопът ми направи някакъв номер и го дублира)

Коментар

Е какво? Като гледам критериите са поне донакъде смислени, въпроса е дали няма и други, по-важни от тях, както и дали оценката по тия критерии е реалната.

Например:
              - Алеи за велосипедисти - 9т. Да, да. Явно някои хора изобщо не схващат какво се раzбира под "алеи за велосипедисти".
              - Възможност за спорт в града - 8т. Пак така. Ако под "спорт" се разбира блъскането въс фитнес зали, дори е малко. Само дето на много хора да спортуват на закрито не им е по вкуса.
              - Детски площадки - 7т. - Отново не е реално, според мен, да не говорим че състоянието на повечето от тях е далеч от желателното. За идеално въобще не говорим. Много от кварталните не са пипвани с години, нито пък се чистят. Трябва все пак да се признае че поне в и около моя квартал асфалтираха отдавна плачещите за това 2 квартални мини паркчета. Обаче отново чистотата е на никакво ниво.
              - Екологично състояние - 5т. МНОГО са! Състоянието с буклуците, праха, и други подобни е плачевно на много места.
              Последно редактирано от sparkybg; 28-10-09, 15:26.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...с ужас осъзнавам, че милиони граждани са оставени да мрат без адекватни медицински грижи...

(Моля изтийте предходното мнение, лаптопът ми направи някакъв номер и го дублира)
                За съжаление това е голата истина. Лошото е, че същото важи и за "най-добрия" град за живеене...
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Абсолютно. Това - за мнението на sparkybg.
                  А аз ако можех да избирам, вероятно бих отишъл във Варна.

Особено скандално ми е мисленето за това какво бих направил, ако имах властта за това, за да се оправи държавата.
                  Стъпка 1: Въвеждам жителството отново и всеки получава това жителство, където е бил последните 5 години.
                  Стъпка 2: Премествам столицата... например във В.Търново.

Извинявайте, софиянци, но това е единственият начин да остане по-голямата част от утайката на едно място, а да не пречи толкова на държавата...
                  Последно редактирано от Еmil; 28-10-09, 15:30.

Коментар

Май никой не си задава въпроса "защо в София е пълно със селяни?"
                    Прост и малко наивен отговор - защото при разпределянето на благата от държавата, на селяните се пада най-малко и те искат да станат граждани Пък и нали трябваше да има пролетариат
                    Поживях в София точно в годините когато беше сравнително спокойно. Нощем съм се размотавал по града без никакви притеснения. Дойде демокрацията и всичко се промени. Сега е джунгла събрала почти цяла България. А селяните които все още не са дошли в столицата пак им се дава най-малко и територията опустява. Най-хубавия град расте.

п.п. мисля че стратегически е голяма грешка да продължи концентрирането на наслението в една точка.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Абсолютно. Това - за мнението на sparkybg.
                      А аз ако можех да избирам, вероятно бих отишъл във Варна.

Особено скандално ми е мисленето за това какво бих направил, ако имах властта за това, за да се оправи държавата.
                      Стъпка 1: Въвеждам жителството отново и всеки получава това жителство, където е бил последните 5 години.
                      Стъпка 2: Премествам столицата... например във В.Търново.

Извинявайте, софиянци, но това е единственият начин да остане по-голямата част от утайката на едно място, а да не пречи толкова на държавата...
                      Значи проблема на България е, че София е столица
                      Аз съм навит да не е столица, но Търново не става за столица.
                      Да последваме примера на бразилците предлагам аз. Така София няма да стане по-малка, но поне по-малко ще я мразят и по-малко ще се избиват комплекси на неин гръб.

Коментар

Прочети написаното между редовете.

Коментар

А на мен това ми направи впечатление:

4427 взломни кражби са станали на тариторията на София. 438 от тях са били разкрити.
                          2575 автомобилни кражби са били извършени в София през 2008 г. 85 са били разкрити.

За каква държава и какъв най-добър град говорим?
                          Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Миналата година гласувах в нета кой според мен е най-добрия град за живеене. Нямате си на идея как дечурлигата масово гласуваха - ти ли бе... нашия град и т.н.
                            и колкото повече недоносчета пипатклавиатурите, толкова по-различно е мението от реалността. Според мен не може нито един голям град да е добър за живеене. Само като си помисля, какво дишаме и не ми се говори вече за градове. Пък иди от тук до там, една чанта пари и пак дишаме отрови. Мъчим се да паркираме пред собствените си домове. Мога да изреждам куп неща.
                            Само още малко да ми пораснат децата и бягам в някое село.
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Селата са трудни за живеене, когато си свикнал в град. Няма дори един по-свестен магазин, където да купиш нещо. За екстри да не говорим. Работа, училища-нищо. Едно време в моето село имаше три предприятия, без да се считат училището и ТКЗС-то. Имаше деца, възрастни-просто някакво население. Сега са останали 200-300 старци, един магазин. Дори автобусната линия до Ловеч се поддържа от някакъв частник, който веднъж мине, пет пъти-не. Млади хора почти не се вясват. Предлагат къщите на безценица, но никой не иска да купува. Две ми се разрушават, но сърце не ми дава да продавам, а нямам какво да търся там. Около 10% от земите и горите са наши, но да отида там, значи да се осъдя на отшелнически живот. Не искам. Ако имаше хора, както някога-бих отишъл. Но сега на 5-6 къщи има по един жител. Пълна трагедия! Дори в Габрово, където живях до преди 5-6 години, сега като отида, забелязвам мъртви улици. Вярно-по-голямата част от града е чиста. Дори "облизана". Инфраструктурата се вижда, че се поддържа и то не през пръсти. Това-добре. Но влизам в празен автобус, пътувам с празно маршрутно такси. А някога автобусите вървяха на 10 минути и се тъпчехме, за да отидем на училище. Ще се превърне в пуст град, както е тръгнало. Ей ти хубавите места за живеене!
                              Последно редактирано от Еmil; 28-10-09, 16:38.

Коментар

Селата са трудни за живеене, когато си свикнал в град. Няма дори един по-свестен магазин, където да купиш нещо. За екстри да не говорим. Работа, училища-нищо. Едно време в моето село имаше три предприятия, без да се считат училището и ТКЗС-то. Имаше деца, възрастни-просто някакво население. Сега са останали 200-300 старци, един магазин. Дори автобусната линия до Ловеч се поддържа от някакъв частник, който веднъж мине, пет пъти-не. Млади хора почти не се вясват. Предлагат къщите на безценица, но никой не иска да купува. Две ми се разрушават, но сърце не ми дава да продавам, а нямам како да търся там. На 5-6 къщи има по един жител. Пълна трагедия! Ей ти хубавите места за живеене!
                                Има села на по 25 км от големите градове, с добри комуникации. Работиш си в града, децата учат там, пазаруваш си след работа, ако искаш екстри ей го де е. Няма смисъл и да спиш в града на мръсния въздух и да се чудиш, сега като ме запуши някой, как ли ще се прибера или ще изляза за работа. Айде мен не ме запушват, защото съм с джипка. Ама комшийте редовно псуват. Няма значение, че е гараж и има табела...
                                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X