Обява

Свий
Няма добавени обяви.

София - най-добрия град за живеене.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: София - най-добрия град за живеене.

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
    Някой пък ако да вземе да ми каже хубав град за живеене в България.
    Навсякъде си е мръсотия и селяния.
    Ами аз се преместих от София в Асеновград и съм много доволен. За живеене е супер - малкият град по-лесно се поддържа чист; кръчмите са поне наполовина по-евтини от София; всичко е наблизо; няма задръствания. Преди това си мислех за на село, но не бях наясно с това как стои въпросът с елементарните удобства - интернета, ток, вода и др., а също така ми изглеждаше много пенсионерско (имаш двама-трима съседи, с които да си пиеш и това е; няма бар, където да отидеш да изпиеш едно уиски, примерно - предполагам, че омръзва).
    Специално Асеновград има предимството да е на 19км от Пловдив (голям град, има големи магазини тип Метро и подобни). Пък и правят хубав Мавруд както във винпрома, така и по селата.

Коментар

София...че София е сбор от мега-села и център...Къде е по-точно идеалното място?!Люлин?Младост,Надежда,Дружба?!Или може би Центъра!Аз всеки ден се движа около София-от Люлинското гето до Нови Искър...Центъра(с театрите,операта и т.н. културни забележителност),посещавам веднъж годишно.Като не се брои преминаването с кола,псувайки в задръстванията...
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Предполагам, че сте чували за "Всички софиянци си отиват по родните места в събота и неделя.". Не знам каква е тази омраза към столицата. Защо я мразите. Какво ви е направила тя и хората в нея. Виждал съм много хора от други градове, които плюят София, но като дойдат се хвалят, че са "у Шопия" и зяпат с чене като на хипопотам- отворено на 180 градуса. Все пак това е един хубав град, който освен всички лоши страни има и доста хубави.
        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Така е.
          Като малък съм отнасял бой в провинцията, заради това, че съм от София. Така, че съм абсолютно наясно със злобата извън София към столичани. Но не мога да си я обясня.

Коментар

Обяснение има - порасналата работа на провинциалистите които скоро са се заселили в София, и отношението им към довчерашните им съседи/приятели/роднини като се приберат по родните места да напълнят багажника на москвича със зарзават и сланинка. Проблемът съществува открай време, още в най-дивия соц го имаше. Тогава дори в по-голяма степен от сега, понеже заради жителството ставаха далеч по-сериозни драми отколкото сега.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Тц. Просто това могат да си позволят. А изнеслите се "на зелено" прекарват толкова време в коли и транспорт (на път към и от работното място) че се ояждат много повече от нещастните им колеги живеещи в града и ходещи на работа пеш или на две спирки с автобуса. Това за "белите" страни де.
              А ти от кои си Гоблине ,ако не е тайна

Коментар

Аз съм предварително ояден и освинен, и впоследствие пуснат да ходи на работа пеша + две спирки с метрото

Но при мен е различно, все пак Каменния град е сред малкото градове в Щатите където за оцеляването колата не е заължителна. И сред малкото в които виреят фирми за даване на коли под наем като zipcar, които решават малкото оставащи въпроси в дискусията "Трябва ли ми кола в Ню Йорк или не".
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Така е.
                  Като малък съм отнасял бой в провинцията, заради това, че съм от София. Така, че съм абсолютно наясно със злобата извън София към столичани. Но не мога да си я обясня.
                  Как не можеш?! - Има FreeШОП - няма FreeМАЙНА, PhotoШОП - няма PhotoМАЙНА
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Е, на мен пък ми харесва живота в София, и лично за мен София е най-добрия град за живеене в България. Единствен ли съм?

Коментар

Някой пък ако да вземе да ми каже хубав град за живеене в България.
                      Навсякъде си е мръсотия и селяния.
                      Естественно че е София.Ако питате мен,трябва да стане град-държава,спор няма.Но аз не искам да живея там,и не живея.

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                      Е, на мен пък ми харесва живота в София, и лично за мен София е най-добрия град за живеене в България. Единствен ли съм?
                      Живей и се радвай,това е живота,ако там е най-добре живей там и се наслаждавай.
                      Последно редактирано от cveti; 27-10-09, 22:59.

Коментар

Джорджо, мерси, приемам поздравленията!

Аз пък не харесвам Варна...
                        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                        A2 (+)

Коментар

Дали да не помоля тези, които са направили статистиката да я направят, но за цялата държава- имам предвид дали България е най- добрата страна за живеене? В правилните ръце- определено. На преден план ще излезе, че е наистина райски кът. Сега това е притъпено като осветление в пиано бар преди затваряне, на фона на идиотщината, царуваща поголовно.
                          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

София е като бившо гадже, дразни те ама още си я обичаш,
                            патувам из цяла България и кадето и да съм с нетърпение очаквам момента в който ще обикалям около блока да си намеря място да паркирам
                            Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Класацията по-правилно трябва да се нарича "Най-удобен град за живеене", тъй като основно се акцентира върху удобствата - магазини, болници, кафенета, театри... Съвсем логично най-големия град ще има най-много удобства.
                              Това, което не ми хареса на мен лично за краткия ми престой в София, е огромната концентрация на идиоти и откровено луди. Ако може да ползвам един виц от сайта:

Сталин свиква съвещание и пита най-учените хора в страната:
                              - Защо изоставаме толкова?
                              - Ами, другарю Сталин… 90% от населението са мързеливци и мърлячи.
                              - А ако ги разстреляме, ще се оправи ли положението?
                              - И да ги разстреляме, все тая… пропорцията ще се запази.
                              Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Като прелитате със самолет над София и Перник, обърнете внимание на Голфовете, които ще изпреварят самолета ви
                                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X