Обява

Свий
Няма добавени обяви.

София - най-добрия град за живеене.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• София - най-добрия град за живеене.

Честито на софиянци!
    Чудя ви се как издържате, но пък за сметка на това, живеете в най-добрия град...
    Хех, тия журналя, как си правят анкети, че си и вярват...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

До: София - най-добрия град за живеене.

Задай си въпроса (или отговора), колко от анкетираните в тая анкета са наистина софиянци. Тук селяните (не географски, а по манталитет ) най-лесно си намират работа. Съответно селенийката е на ниво, и на тях си им е добре.

Та от тая гледна точка в анкетата може и да има доза истина.

А аз от известно време мисля как да се махна на село. Щото много хубаво не е на хубаво, та нещо взе да ми писва.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е, то се гледа и възможността за добро образование, медицинска помощ и др.
      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
      -----------------------------------------------
      Питието определя съзнанието....
      -----------------------------------------------
      0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ....

А аз от известно време мисля как да се махна на село. Щото много хубаво не е на хубаво, та нещо взе да ми писва.

И на мен ми писна, НО съм си "продал Душата" и ще ми е Много трудно да се махна, а ми се иска!

Коментар

Аз пък го направих и ми е много гот.
          20те километра до офиса си струват... Тези на обратно още повече))
          А София може да е най-добрият град за живот на хлебарките, плъховете и бездомните кучета.
          След работа гледам да изляза от Столицата на 5-а скорост.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз пък имам вила на 37 км от София.Селото е Осойца,Община Горна Малина.Почти всяка вечер спя там и сутрин обратно в "най-хубавият град за живеене".Да ви кажа от няколко години съм така и ежедневния стрес изчезва в мига,в който завия от главния път по разклона за селото.София има доста плюсове,но и неизброимо много минуси.Аз предпочитам схемата,която съм си изградил:работата,пазаруването и някои забавления в София,релакса на селото.И съвсем по темата: не мисля,че София е най-хубавият град за живеене в България.
            Последно редактирано от СПИДИ; 27-10-09, 18:21.

Коментар

Чудя се кага ще напрявят анкета - най-хубавото село за живеене / може и аз да направя/ т.к. според мене, градовете са само за упражняване на професията и то не винаги. Честито на софианци, имам много добри приятели - жители на столицата, но срещите си ги правим около периферията. И то от външния и край. Много ми идва динамично в центъра, сигурно. По белите страни, доколкото знам, хората дават мило и драго да се изнесат на "зелено" и само да работят по мегаполисите. А, не като във Варна или другаде тук.... примерно "кенеф да е, ама на генералите" и т.пр....

Коментар

Първоначално публикуван от Kent Преглед на мнение
                По белите страни, доколкото знам, хората дават мило и драго да се изнесат на "зелено" и само да работят по мегаполисите...
                Тц. Просто това могат да си позволят. А изнеслите се "на зелено" прекарват толкова време в коли и транспорт (на път към и от работното място) че се ояждат много повече от нещастните им колеги живеещи в града и ходещи на работа пеш или на две спирки с автобуса. Това за "белите" страни де.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Добре де, аз нямам преки впечатления. Так ми казват приятели. Ояждат се казваш Сигурно дори затлъстяват, тряска ги инфарркта и живеят по-малко от "активните" граждани...Сигурно, щото дишат малко по-чист въздух, не на последно място. Тук във Варна въздуха в центъра, особено през лятото е малко по различен от Суворовския. Мога да си представя, кво е по "белите" големи градове

Коментар

Учудващо чист е. Няма прах и пясък по кръстовищата, няма кал в канавките която лятото да ти влиза в дробовете под формата на прах, няма разпадащи се ифи и икаруси обвити в облаци дим, няма газови уредби монтирани от бай Спиро в неделя следобед пред блока, и вървящата с тях миризма на безброй кухненски и яйчени съставки.

А колкото и да е учудващо, това са факторите които правят въздуха в големите български градове неприятен за дишане, а не хилядите други автомобили, камиони и прочие машини с що-годе читави катализатори.

Ще се изненадаш ако видиш какъв ефект имат върху качествата на въздуха една измита улица, квартал, град, и липсата на прахоляк която произтича от това.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ще се изненадаш ако видиш какъв ефект имат върху качествата на въздуха една измита улица, квартал, град, и липсата на прахоляк която произтича от това.
                      Няма да се изненадам. Помня района на Д-р Шишковата градинка във Варна през 78-ма. Около нея съм пораснал.
                      Миеха много на често. Едни големи камиони. Със сини цистерни. Влачеха се бавно по паветата рано по изгрев и миеха. Джапах с гуменките през водата като ходех на тенис сутрин. Тук покрай огромниа пиар на Града ни, нямам идея кога ще се върне това. И да се върне, атмосферата обаче няма.... Това което го загубих във Варна, го намерих преди няколко години на село. Макар, че Суворово е град. И асмите и пейката пред къщи и приказките до сред нощ на тях, макар че не сме от най-социалните. И барбекю в двора и огън да си напалим когато си искаме лятото и миризмата от дървата в камината зимата. Аз поживях достатъчно в града, ред е на другите ентусиасти

Коментар

Някой пък ако да вземе да ми каже хубав град за живеене в България.
                        Навсякъде си е мръсотия и селяния.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                          Някой пък ако да вземе да ми каже хубав град за живеене в България.
                          Навсякъде си е мръсотия и селяния.

Поморие!
                          Живот има през цялата година, докато в Несебър, Созопол, Сл.Бряг зимъс работят по едно кафене и една шкембеджийница. Заискаш опера, 20 банки, университети - за 15 минути си в Бургас. За 12 на международно летище. Най-добрия СПА хотел с идеален стадион - 3 минути с кола(пеша - 12). Гледа ти се добър футбол - хайде на ст.Лазур да гледаш шампионите "Черноморец"
                          Поморийске гроздова, отлежала, мускатова - на 8 минути в Шатото, коняк - на 3 километра.
                          Чист въздух, места за паркиране, моми за женене - вс-ич-ко!

Побързайте, докато не са въвели изисквания за жителство...

Коментар

Чудно кой ли е най лошия град за живеене за да взема да се ориентирам натам.
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение

...шампионите "Черноморец"
                              Ех мечтии
                              Бях преди две години в Поморие. Месец май беше.
                              Не ми хареса. Обзор примерно повече ми допада. Въпрос на вкус.
                              Поморийската е ясна. Наздраве

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X