Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Discovery каза "Сбогом, Беър Грилс"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Discovery каза "Сбогом, Беър Грилс"

Два-три пъти съм се опитвал да го гледам, но някак си нещо не ми се връзва. Според 1 разбирач "оцеляващ" не пиел урина и не хапвал насекоми а само имитации. Ако толкова много ми се в излишък пуканките бих гледал Макгайъвър или Агент 007. Нека не се заблуждаваме, че всяко предаване се прави, за да се спечелят някакви пари. Но примерно това, на Беър, Море от любоФФФ, онези рекламки "мили ще ми изпиеш ли урината" или как там беше, не са ми по вкуса. Предпочитам "Старт от скрапа".

Като ги пиша тези редове по никакъв начин не искам да се себеизтъкна, че знам, разбирам или мога, да оцелявам извън двора на къщата си, но точно неговите предавания не са тези, които биха ме задържали пред телевизора.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
      Преди много време по Експлорър имаше предаване за някакви САС части в Африка и там си спомням, че съм го виждал Грилс като млад, бледен новобранец в тренировъчния лагер.
      Не бяха САС части, а имитация на подготвителен лагер за Френския чуждестранен легион. Кандидатите (англичани) бяха набрани чрез обява от вестника - напълно случайни хора с авантюристични наклонности и желание за спечелване на "лесна" награда . А бе най-обикновено реалити шоу само, че по Viasat Explorer. Това предаване стана "билета" на Беар за телевизия и известността.
      Между другото аз също си мисля, че Беар никога не е бил в САС, но това няма толкова значение. Като изключим коментираните му по-горе от Марто "изцепки", Беарчо си го харесвам най-много от всички други "оцеляващи" по телевизията и сигурно ще ми липсва.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
        Преди много време по Експлорър имаше предаване за някакви САС части в Африка и там си спомням, че съм го виждал Грилс като млад, бледен новобранец в тренировъчния лагер.
        Не е изключено да е бил там, макар че и това било съмнително а че си чупил и гръбнака както обясняваше...
        LZ1ZAH

Коментар

Да ви кажа честно хиляди пъти предпочитам Беър Грилс и подобни предавания, ако ще да са най-голямата измишльотина на света, отколкото формати като "България търси талант", "Денсинг стар", "Мюзик айдъл" и т.н.
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
            Да ви кажа честно хиляди пъти предпочитам Беър Грилс и подобни предавания, ако ще да са най-голямата измишльотина на света, отколкото формати като "България търси талант", "Денсинг стар", "Мюзик айдъл" и т.н.
            И аз така. Напълно осъзнавам, че всичко е предварително проиграно и нагласено, така че винаги да има успешен край. Гледам го като развлекателен филм. Въпреки това, има и някои ценни съвети.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Приятен е за гледане ...не съм го гледал от година...но ситуацията с заека наистина ме разсмя тогава. Спомням си че и жена ми и направи впечатление, че заека е изненадващо безжизнен секунда след като го удари не много точно и от далече.

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                За предаването Страх немога да говоря защото съм гледал пет минути от първи епизод и веднага разбрах че няма какво полезно да науча.Сега чувам че и някакво хлапе се обесило..Ако гледаш предаването на Беър обаче няма да скочиш с парашут в мангровите дървета между алигаторите с две три приятелчета да се поснимате за фън нали? Колкото и банички да си носите в раниците и да сте проучили маршрута преди това.Повечето хора осъзнават че тези формати не са учебни и няма как да те спасят от смърт в шибана ситуация.Те повече са насочени към затлъстяващите телемани и компютърните герои на които най много може да им се случи да се загубят на паркинга в МОЛа.Ако навлезеш в темата обаче може да научиш и нещо полезно.Например аз два пъти доста съм обикалял из Африка и то не по градовете на екскурзия но от предаване на Беър разбрах че на този континент тръгването по речно корито или делта не гарантира добирането до някаква макар и примитивна цивилизация.А обратното трябва да тръгнеш срещу течението.Скоро гледах как си направи джакузи на един горещ извор до една рекичка.Виждал съм такива но никога не ми е хрумвало да се цопна във врялата вода и да регулирам темперетурата от реката. Както и още стотици пинизи събрани в тези серии. Ако човек по-рождение си е заблуден може много по-лесно да се самозатрие от гледане на Планета Пайнер в големия град отколкото от серии за оцеляване в реалната дива природа.

А оцеляването винаги е екшън и на мъките в него човек не се подлага а му се налага.
                Познавам хора които имат съвайвър обурудване за хиляди левове но когато им се наложи зимата да си притичат от офиса до автомобила им се такова таковата.Познавам и други който почти си живеят с лекота в гората при спартански условия но незнаят как да се държът дори в хоремага в близкото село.Магията е да си универсален боец...доколкото може.С превес в джунглата на цивилизацията.Ако се оправяш добре там почти сигурно е че с малко знания и подготовка ще се оправиш навсякъде.А ако неможеш да прецеждаш и подбираш само качествената информация която те залива от модерния свят почти е сигурно че ще мучиш и в гората.
                В тази "дискусия" това е най-добрия коментар..Поздравления... Беар показа много неща....Незнам кой се е обесил заради него ...но съм чел за дете което се е спасило изгубено в гората спазвайки неговите съвети...Оставете комерсиалнато настрана...то винаги ще присъства....Най важното което Беар показа на всички е ДУХЪТ... Стремежа никога да не се отказваш...След него излязоха доста такива предавания...където стремежа на участниците да изглеждат оригинални граничи с лудост...В крайна сметка Беар си има място...и ще си има...
                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Добре, че са последните няколко коментара и коментара на Петър по-рано.
                  Малко преди това се замислих - какво ли ше си помисли например чужденец за родната ни народопсихология като прочете какъв кашкавалко бил Грилс и какви мъже и тв продуценти имаме в родината и как би трябвало да изглежда тв ни ефир а каква е действителността. Пак мятането на камъни в чуждия двор са водещи за някои. Какво не му харесват хейтърите на Грилс - искате да се метне и да се самоубие за да ви докаже, че е мъж ли? Не съм му бил фен, не съм го и мразел. Знам, че е много "по-мъж" от мен в отношение на оцеляването и не бих си позволил да го нарека "позьор". То верно, че и ние сме все на ръба на оцеляването ако гледаме наши телевизии - то не са турски бози, позьорски "шоу" предавания, поръчкова журналистика.. на човек му идва да се метне от хеликоптера ако се замисли какви печени нашенци ни управляват от жълтите павета и какви седят зад тв форматите. Верно, че е сървайвъл да издържаме наще телевизии, ама па чак да наречем Грилс "позьор"......
                  Респект за всеки като него дръзнал все пак, режисирано или не да покаже нещо полезно на хората. А не да ни научи кой футболист с коя чалгарка се залюбил........
                  висете отпуснато

Коментар

Не виждам защо трябва да се нарича позьор. Как си представяте, че трябва да се снима едно такова предаване и то в детайли? Сигурно трябва да е като Шива. В едната ръка камера, в другата нож, в третата не знам си какво и всичко това някъде на ръба. Помислете малко докато си пиете биричката на дивана пред телевизора. Какъвто и да е него гледаме и коментираме, а не някой от нас.
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Вие май гледате и четете каквото ви отърва..?!!

Коментар

)) типично "по нашенски" винаги първо се оплюва ... и винаги се намира някой да каже;"Не тоя нищо не разбира аз съм по велик" , коментари от тоя сорт са просто смешни, човека работи с 3-ма душии само някой от сцените са "по сценарий" !

Коментар

Дреме му!

Ще покаже, как се прескача от едно шоу - в друго!

П.С. Не показа само как се оцелява при преговори с мазньочи в офисите!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Два-три пъти съм се опитвал да го гледам, но някак си нещо не ми се връзва. Според 1 разбирач "оцеляващ" не пиел урина и не хапвал насекоми а само имитации. Ако толкова много ми се в излишък пуканките бих гледал Макгайъвър или Агент 007. Нека не се заблуждаваме, че всяко предаване се прави, за да се спечелят някакви пари. Но примерно това, на Беър, Море от любоФФФ, онези рекламки "мили ще ми изпиеш ли урината" или как там беше, не са ми по вкуса. Предпочитам "Старт от скрапа".

Като ги пиша тези редове по никакъв начин не искам да се себеизтъкна, че знам, разбирам или мога, да оцелявам извън двора на къщата си, но точно неговите предавания не са тези, които биха ме задържали пред телевизора.

Аз мисля, че винаги човек може да научи нещо ново, дори от това предаване, въпреки че то не се връзва в строгите рамки консервативно мислещите хора.
                            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

За мен е едно от най-качествените предавания,това е човек,машина дори една десета да е реално.Пробвай да влезеш в водата дори при 2 градуса.

Коментар

някои хора не правят разлика между реалността и предаването... Как мислите, дали пък озоваването в опасни ситуации "зорлем" е идея на Беър Грилс или на СЦЕНАРИСТИТЕ???
                                А това, че го правел само заради парите... Ще ме прощавате, ама ако извадя едни 5000лв (примерно), колко от ВАС ще изкарат един ден в пустинята на 50С и ще си изпият урината например или ще скочат от някой водопад и т.н.
                                Подобна нелепост някой написа и за Ловеца на крокодили... Ако сте гледали документалния филм за живота му, ще разберете, че последното, което го е интересувало са парите... Човекът е отраснал в частната зоологическа градина на баща си и е ловил "змии и гущери" от предучилищна възраст!
                                Утре ще кажете, че и тия от Whale Wars са отишли на края на света да си пълнят гушите...
                                За такива хора парите са средство, а не самоцел!

Бих казал, че имате изкривеното мислене на тия от нашето Нар. събрание
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X