Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Discovery каза "Сбогом, Беър Грилс"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Discovery каза "Сбогом, Беър Грилс"

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    На теб "Дискавъри" ли ти е еталона за автентичност..?! Не бъди наивен и заядлив за спорта... Това, че някой ти казва нещо което не ти харесва или не си съгласен с него не означава, че този човек не е прав или те лъже! Ако е рекъл Господ и по "Дискавъри" можеш да гледаш нещо което съм снимал един ден! Работя по въпроса от 15 години... Твоята е по-лесна - трябва просто редовно да си плащаш кабелната (надявам се вече да си доловил разликата...)!
    Знае ли се може да снимаш мен ...

Поздрави

Ако мислиш че се заяждам ,не е така.
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

99% от предаванията по дискавари са американска пропаганда и промиване на мозъци !
      Предаването на Грилс е повече от ясно ,че са нагласени за да покажат не нищо не знаещи и не можещи хора ,че най-важното е да мислят !
      Ако ситуациите бяха истински където наистина работата да беше на отцеляване първото нещо изхърлено от тях щяха да са камерите !

п.п. Аз се сещам за една серия в сибир след като вървя 2-3 дена изведнъж попадна на ЖП линия и минаващ влак точно в него момент.
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
        Шоу, ама става за гледане. Реалното оцеляване, пак върви по Дискавъри, но в друго предаване - "останах жив" или нещо от този сорт, предаване по истински случаи. Там директно можете да видите, какво става и след 3 денонощия из Амазонка, подути до неузнаваемост, и обхванати от всевъзможни инфекции, бактерии и насекоми, и след няколко денонощия в планина и наистина всичко, което ви показва, че оцеляването, не е толкова лесно.

Точно така е напълно си прав.В "Не би трябвало да съм жив" интересното е в различните ситуации и травми при геройте от разказа.Повечето пъти те са жертва на събралите се неблагоприятни обстоятелства.
        Но предаването на Грилс се различаваше с това че той обръщаше постоянно внимание на две три неща който са темела за реалното оцеляване.Това не е случайно и който има акъл в тиквата никога няма да се заглежда с колко човека екип как се е подготвил и тн.Ще обърне внимание на тънките пинизи които показваше той. Много е странно но по един начин се гледа на тези предавания преди и след като човек преживее наистина голям зор при оцеляване.Особено в непозната и враждебна среда като джунгла или пустиня.Десет неща да се сетиш от предаването на Беър когато си в шибана среда това е цяло богатство.Да не забравяме че все пак е катерил два пъти Еверест както и един шашав опит за издигане с парашут и перка на задника.Каквото и да е било предаването Беър притежава особено неприличната дързост да се изправя пред своите човешки страхове..и затова получава уважение от мен.

Колкото до "Двойно Оцеляване" там се набляга на работата в екип и справянето със ситуацията чрез опита на двама коренно различни като светоусещане мисление и бит индивида.Ако някой може да събере знанията и номерата на двамата в реална ситуация може дори да си избере метод за оцеляване спрямо неговата подготовка и личен кантар за премерване на риска.

За "Сам в пустоща" лично на мен ми е скучно.Не че няма реална борба с природата и преживяването но тези статични картини от начина на самоснимане ме побъркват.Все едно съм някакъв пън или бръмбър и гледам ония чича как вари чай и си чеше петите.

Или най общо:

Предаването на Беър Грилс е като екшън филм...динамично малко нереално но интересно и умните могат да си вземат поука и да съберът опит от ситуациите докато се забавляват.

Двойно оцеляване е като семеен сериял интереса идва от двамата луди... босия индианец и бившата барета лайт траш.Техните закачки и взаимопомощ в преживяването и измъкването.

Сам в пустоща е протяжно и тъжно като драма за некой самотен отлъчен наркоман.Има обаче много истина в тези серии.

Отървах се на косъм е като приключенски филм с различни късметлииски обърнати съдби на хора в различни сложни ситуации.Повечето пъти геройте са спасявани от терен с външна помощ.

Всички тези различни предавания ви учат насила как да оцелявате а Беър просто и непринудено го показва.Което и да следите ще е от полза в реална ситуация.А ако недай боже попаднете в такава ще разберете че нищо не знаете.Оцеляването се учи в реална бойна среда а предаванията само ви подсказват в даден момент някои методи и номера за това.Все едно да гледате всички серии на "Смъртоносен улов"и да сте готови за рибари на снежен краб.В креслото пред телевизора няма как да ви сграбчи морска болест нали.

Сигурен съм че ако се задържи интереса към този формат Беър няма да остане без работа и положително ще го видим в различен формат и ново предаване.
        Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 16-03-12, 00:42.

Коментар

Най-важното в едно оцеляване е правилната предварителна подготовка (виж снимките).
          Като не разбирате - що коментирате?
          Прикачени файлове
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Петре, съгласен съм с казаното от теб, обаче примерите които съм дал по-напред в темата не можеш ги отрече! Абсолютно неправилно е да се подхожда в едно такова предаване от гледната точка на максимално подготвен човек какъвто Беар Грилс несъмнено е (и физически, и теоретически, и практически), защото това предаване се гледа от 99,99% неподготвени и нищо не подозиращи индивиди. И когато в шоуто има екшън моменти които обикновено са ирационални и абсолютно противопоказни за едно истинско оцеляване - става страшно - умират хора, които са били заблудени! Макар и не в толкова директна връзка съм го изпитал на гърба си - едно дете в Козлудуй се обеси играейки си на "Страх" макар, че това шоу никога не е имало претенциите и задачата да учи някого на нещо... В този смисъл за мен това момче е позьор и точно с тази си поза в екшъна на който толкова много се кефиш е смъртоносно опасна (позата)! Оцеляването не е екшън, а мъчение на което човек се подлага ако няма друг избор! Тази дето си шляпат боси и за 15 минути хващат прасе в капан или със заострен кол - също ги забрави! Не казвам, че не могат и не знаят, но оцеляването не е като меден месец на застаряваща гей двойка в пустошта! Ония дето те дразни като си чеше петите - той оцелява, макар и с всичко необходимо под ръка! Наистина сам в нищото, с елементарна подготовка и знания. Побъркващ се от самота и страх и гледайки го наистина хем можеш да научиш нещо, хем ще започнеш да уважаваш непознатото и дивото - до степен да не решиш, че вече си видял и научил всичко, и да тръгнеш да прекосяваш Сибир само с един нож на кръста и един кибрит в джоба.

Коментар

За предаването Страх немога да говоря защото съм гледал пет минути от първи епизод и веднага разбрах че няма какво полезно да науча.Сега чувам че и някакво хлапе се обесило..Ако гледаш предаването на Беър обаче няма да скочиш с парашут в мангровите дървета между алигаторите с две три приятелчета да се поснимате за фън нали? Колкото и банички да си носите в раниците и да сте проучили маршрута преди това.Повечето хора осъзнават че тези формати не са учебни и няма как да те спасят от смърт в шибана ситуация.Те повече са насочени към затлъстяващите телемани и компютърните герои на които най много може да им се случи да се загубят на паркинга в МОЛа.Ако навлезеш в темата обаче може да научиш и нещо полезно.Например аз два пъти доста съм обикалял из Африка и то не по градовете на екскурзия но от предаване на Беър разбрах че на този континент тръгването по речно корито или делта не гарантира добирането до някаква макар и примитивна цивилизация.А обратното трябва да тръгнеш срещу течението.Скоро гледах как си направи джакузи на един горещ извор до една рекичка.Виждал съм такива но никога не ми е хрумвало да се цопна във врялата вода и да регулирам темперетурата от реката. Както и още стотици пинизи събрани в тези серии. Ако човек по-рождение си е заблуден може много по-лесно да се самозатрие от гледане на Планета Пайнер в големия град отколкото от серии за оцеляване в реалната дива природа.

А оцеляването винаги е екшън и на мъките в него човек не се подлага а му се налага.
              Познавам хора които имат съвайвър обурудване за хиляди левове но когато им се наложи зимата да си притичат от офиса до автомобила им се такова таковата.Познавам и други който почти си живеят с лекота в гората при спартански условия но незнаят как да се държът дори в хоремага в близкото село.Магията е да си универсален боец...доколкото може.С превес в джунглата на цивилизацията.Ако се оправяш добре там почти сигурно е че с малко знания и подготовка ще се оправиш навсякъде.А ако неможеш да прецеждаш и подбираш само качествената информация която те залива от модерния свят почти е сигурно че ще мучиш и в гората.

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                За предаването Страх немога да говоря защото съм гледал пет минути от първи епизод и веднага разбрах че няма какво полезно да науча.Сега чувам че и някакво хлапе се обесило..Ако гледаш предаването на Беър обаче няма да скочиш с парашут в мангровите дървета между алигаторите с две три приятелчета да се поснимате за фън нали? Колкото и банички да си носите в раниците и да сте проучили маршрута преди това.Повечето хора осъзнават че тези формати не са учебни и няма как да те спасят от смърт в шибана ситуация.Те повече са насочени към затлъстяващите телемани и компютърните герои на които най много може да им се случи да се загубят на паркинга в МОЛа.Ако навлезеш в темата обаче може да научиш и нещо полезно.Например аз два пъти доста съм обикалял из Африка и то не по градовете на екскурзия но от предаване на Беър разбрах че на този континент тръгването по речно корито или делта не гарантира добирането до някаква макар и примитивна цивилизация.А обратното трябва да тръгнеш срещу течението.Скоро гледах как си направи джакузи на един горещ извор до една рекичка.Виждал съм такива но никога не ми е хрумвало да се цопна във врялата вода и да регулирам темперетурата от реката. Както и още стотици пинизи събрани в тези серии. Ако човек по-рождение си е заблуден може много по-лесно да се самозатрие от гледане на Планета Пайнер в големия град отколкото от серии за оцеляване в реалната дива природа.

А оцеляването винаги е екшън и на мъките в него човек не се подлага а му се налага.
                Познавам хора които имат съвайвър обурудване за хиляди левове но когато им се наложи зимата да си притичат от офиса до автомобила им се такова таковата.Познавам и други който почти си живеят с лекота в гората при спартански условия но незнаят как да се държът дори в хоремага в близкото село.Магията е да си универсален боец...доколкото може.С превес в джунглата на цивилизацията.Ако се оправяш добре там почти сигурно е че с малко знания и подготовка ще се оправиш навсякъде.А ако неможеш да прецеждаш и подбираш само качествената информация която те залива от модерния свят почти е сигурно че ще мучиш и в гората.
                Напълно си прав!!! Шапка ти свалям.
                Discovery каза "Сбогом, Беър Грилс", а сега да видим на къде ще се запъти човекът.

Коментар

След човек изгледа сериите за оцеляване на Рей Маерс, Беър няма как да го впечатли с нищо

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                    И що го нападнахте???
                    Някога да ви е казвал че оцелява реално?
                    През цялото време КАЗВА и ДЕМОНСТРИРА методи за оцеляване.Има ли серия в която да не е така?Това ще ви покажа,онова ще ви покажа как,но никога не казва глейте ме къв съм мъж.
                    Айде малко по-сериозно!
                    Съгласен!
                    Гледах с интерес местата на които "оцеляваше" , наистина подбираха невероятни дестинации. Вероятно просто се е изчерпал.
                    VARADERO SD2

Коментар

Мен пък ме кефи ... За малкото серии, които съм гледал тоя тип толкова говна изяде, че няма начин нормален човек да го настигне. Иначе и аз не му вярвам много, че като гледах как почти винаги всичко му се удаваше от първия път, колкото и неграмотен да съм в областта няма как да се хвана.
                      П.П. Любим ми е епизода, дето си беше взел кол да бие акулите. Веднага се сетих за сибирския кенеф...
                      Последно редактирано от kuzdov; 16-03-12, 08:52.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                        След човек изгледа сериите за оцеляване на Рей Маерс, Беър няма как да го впечатли с нищо
                        Венци, съгласен съм, но една леека поправка . В предаването на Рей Миърс (Маерс незнам как е правилно) няма някакви фрапиращи и екстрени ситуации. При него е това което сега е малко така на мода, бушкрафт. Показва как да си направиш заслон, как да си запалиш огън и по какъв начин може да си приготвиш храната, разните му растения и за какво може да са ти полезни. Въобще едно такова леко мудно си върви, ама пусто много е приятно и общо взето каквото съм намерил съм си го свалил. Човека прави нещата с мисъл и грижа за природата, в повечето случай не оставя следи (т.е. прикрива ги) от огнището/огъня, по различните места показва местните култури и философия на живот и т.н.

На мен лично Мечока няма да ми липсва, гледал съм доста серии, не си кривя душата, ама има и доста глупости и много "екшън". Не споря за личните му качества, без съмнение знае много неща, трениран е и т.н. Просто поднасянето на знанията му/информацията не особено ми допада.
                        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение

Пепи, проблема ти е, че пречупваш всичко през собствения си акъл и жизнен опит, но забравяш, че си изключение от правилото... Знаеш ли колко много хора се давят на година, защото си мислят, че могат да плуват или, че няколкото елементарни правила за безопасност не важат за тях..?! А колко много хора загиват по пътищата защото си мислят, че могат да карат по-добре от онези във WRC или F1..?!! А в планината колко много хора загиват или пострадват тежко, защото си мислят че могат толкова - колкото онези по Евроспорт и Дискавъри дето карат ски и сноуборд където и както си искат..?! Проблема е, че телевизията прави нещата да изглеждат нереално лесни и достъпни, без да се отчита факта, че зрителите масово нито имат опит, нито реална преценка за възможностите си! И когато правиш оцеляването да изглежда лесно и достъпно - заплашваш живота на адски много хора, а като прибавим към това и някои дребни шмекерлъци или откровени глупости които правят нещата да изглеждат по-мачовски и по-екшънски, вредата става повече от реална! Защо си мислиш, че в началото на подобни предавания се слагат едни предупреждения, да не се опитва видяното, че се изпълнява от професионалисти и т.н...?! Защото тези които правят предаванията знаят, че света е населен основно с тъпаци и тези тъпаци имат роднини които биха ги съдили на секундата, когато тъпаците се затрият по екшънски и мачовски начин видян по телевизията и интернет - тубата е пълна с милиони такива клипове...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                            .... В предаването на Рей Миърс (Маерс незнам как е правилно) няма някакви фрапиращи и екстрени ситуации. ..
                            Има няколко различни сериала. Бушкрафта и на мен някакси бавно се случват нещата. Но в Extreme Survival сериите е друго.
                            Както и да е, различни стилове са

п.с в замундата има цялата колекция(RAY MEARS COLLECTION).

Коментар

Аз ллично за себе си казвам, че му ги гледах сериите с интерес, все имаше нещо полезно да се научи, това че в някой моменти е ясно че не е правилно така да се постъпи в реална ситуация както той(цитираното плуване в пещера) това е безпорен факт. Има доста лични постижения. Но има и доста въпросителни около неговата личност, "Съществуват съмнения относно реалността на военната служба на Грилс в САС. Бившият войник от САС Крис Райън (Chris Ryan) е заявявал, че не вярва, че Грилс си е счупил гръбнака по време на операция на САС в Африка и че Грилс е преувеличил с историите си за военната си служба. Райън казва: "Беър Грилс постоянно обяснява за операция в Африка. Казва на хората, че си е счупил гръбнака по време на мисия, но не знам къде в Африка може да я е изпълнявал. Говорил съм с няколко старши сержанти в САС, но никой от тях не си спомня за такава операция." През 2004, Грилс е награден с почетното звание Капитан трети ранг от запаса на Кралската морска пехота." справка http://bg.wikipedia.org/wiki/Беър_Грилс
                              LZ1ZAH

Коментар

Преди много време по Експлорър имаше предаване за някакви САС части в Африка и там си спомням, че съм го виждал Грилс като млад, бледен новобранец в тренировъчния лагер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X