Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една случка със ПТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Една случка със ПТП

И как прецени че колата няма място там?
    Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
      А защо същата тая "държава" иска пари за преминаване по същия тоя път, след като не влага средства за подръжката му ?
      Защото може. Но формално, защото е собственик.

Коментар

Държавата си я знаем отдавна, щото всички сме нейно олицетворение. Мнозинството от нас(не изключвам и себе си понякога) правим компромиси с писани и неписани закони. Доколко и кога е оправдано е дискусионен въпрос. Факт е, че всичките писани правила, не могат да обхванат целия живот. Демек не може винаги и всичко да се спазва според буквата...Ама има и закони на физиката...И те не са "врата в полето...".
        И аз съм шофьор, и аз съм изпадал в разни ситуации, ама честно мога да си призная, че в повечето от случаите, вината си е била моя(я от недоглеждане, я от мързел, неправилна преценка...чат-пат и от престараване ). А и съм се нагледал и помагал на колеги в разни ситуации... пък и нали все се учи човек, докато е жив. Аз лично в такава висока тревица, не бих се бухнал да паркирам, преди да се поразходя из нея(не че е 100% гаранция и това, ама все пак). Най-малкото все очаквам да има някъде нЕкое желЕзо или остри останки от стълб, знак, дърво или нещо си, на което да срежа някоя гума. И после, не ми се занимава да се разправям с търсене на Арменския поп...или викане на Неволята...
        Има една приказка "Като се обърне колата, пътища много".Демек сега акъли може да даваме всякакви, ама то не е като да не ги е мислил вариантите колегата, че даже и себе си да е попрепсувал...
        Гадни са такива случки, много нерви се трошат.И не казвам, че поддържането на пътя хептен няма вина, ама като си знаем, че караме в нашата държавица, трябва да се внимава и да се очаква всичко. Все едно че сме тръгнали на експедиция в Африка и "взорът от нийде надежда на види"
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
          Случка от преди три дни,значи карам си камиона натоварен със въглища от гр. Кнежа за към Гулянци и след изхода от село Густиля има правен мост от пътното управление които не е обезопасен по никакъв начин,и след обилните валежи тревата и тръни и будили заличават че има мост и дълбоки канафки от двете страни на пътя.
          Това става във 1часа през ноща и аз решавам да спря и да поспя малко но не съм избрал подходящото място и със не повече от 2до5км в час попадам в тази канафка дълбока не по малко от 1,5-1,8 метра.
          Гледам и не вярвам на ушите си и започна едно псуване и други работи хич не им оставих на мира цяла нощ всички роднини от женски род на мира на тези от пътното и на управляващите в тази държава,след известно време приех случилото се и звънах на приятел и на баща ми да доиндат да помагат и изчаках до 5,30часа и след това започнах да звъня на полиция и гражданска защита за кран и при пристигането на полицията и щателна проверка на документите и всичко беше изрядно и след разговор че не е обезопасен моста и дори имаше следи от ПТП на леки автомобили които сами са си помогнали и не са викали КАТ полицая извика управителя на пътното подържане кнежа и тои обеща да докара техника за изваждане на камиона но по стара поговорка,помогни си сам за да ти помогне и господ отидох сам да си търся голям много голям трактор защото камиона тежи около 20 тона натоварен.
          След обикаляне на 5-6 земеделски копераци във една се смилиха над мен и реши човека да ми помогне и пусна един нов и много мощен Джон дииар със въже 22мм което беше скъсано без да помръдне камиона и след това със джипа докараха от кооперацията твърд теглич и със него ме извадиха,и след не дълго време управителя на пътното изпрати вест по друг колега със камион че не може да да намери нужна техника за изваждането.
          И след това започна оглед на камиона и установяване на щетите а те са по груба българска оценака поне 1500лв ,но по стар български обичаи сега след всичко пръключило и аз ще се откажа да си търся правата чрез съда за тези груби грешки които са умишлени за да се спести някои лев от пътното подържане за собствени облаги

Уважаеми колега,

Трябва да се обърнете към Областно пътно управление град Плевен те отговарят, за този участък, адресирайте жалбата си до Директора.Те са много чувствителни, когато техен служител не си е свършил работата и със сигурност ще ви отговорят, но ви препоръчвам ако нямате опит в писането на подобен род жалби, да се обърнете към адвокат да ви я изготви, сумата на щетата не е малка, така че към нея ще добавите обезщетение за стреса, който сте преживяли и смятам че ще успеете да защитите интереса си.
          С уважение,
          Последно редактирано от Ясен; 04-07-11, 15:46.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Като толкова четем законите да бяхме прочели и, че колата няма работа там...

Някой от всезнайковците, дето все държавата им е крива, ще отговори ли каква маркировка се полага на третокласен път?
            А има ли текст, който да казва, че третокласните(ако този е третокласен, разбира се) пътища не следва да се обозначават? В ППЗДП има един текст:

Чл. 6. (1) Юридическите и физическите лица, които стопанисват пътя, са

длъжни:
            4. да вземат своевременно мерки за отстраняване на препятствията по пътя за осигуряване на условия за безопасно движение.

Позволяването водостокът да бъде маскиран от висока растителност(дори не поставям обозначаването като условие) съм сигурен, че ще се тълкува като неизпълнение на т.4.
            Последно редактирано от Еmil; 04-07-11, 16:11.

Коментар

Хайде да не си играем на думи и да тълкуваме законите, както ни е кеф, а ... Това е третокласен общински път. Колкото могат, толкова го поддържат. Освен това, препятствие на пътя няма. Наистина, ще е по-добре каналът да е обозначен и обезопасен, но не е в него проблема.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Колега Куздов ,точно това е проблемът ,че всички управници смятат,че само ние имаме задължениия.А те :колкото могат -толкова.

Пътят не знам дали е общински или държавен ,но точно по този участък-Кнежа ,Гостиля,Крушовене ,Байкал -пътната настилка в селата ,е в много по добро състоянвие, отолкото между селата.В София е обратното- Влизаш по Ботевградско шосе и ти се късат бъбреците от подскоци.

Коментар

И какво предлагаш? Може би кмета да ходи да изтегли заем от банката и после да вложи парите в пътищата на селото? Или да стои до канавката и да размахва фенерче през нощта, за да не вземе някой умник да се набута в нея?
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Предлагам КАТ да си влезе в ролята да контролира състоянието на пътищата и да пише актове и глоби за всяка нередност на пътя.
                    Защото те са доста по опасни от някой забравил си аптечката или пожарогасителя.По трудно е, но в пъти по превантивно по отношение на безопасността.
                    Вместо да слагаш знак "Поледица" ,глоби тези които не са опесъчили навреме.
                    Начин на мислене.Не да си измиеш с ръцеге със скоростта на драйвера-прочутия чл.20 за несъобразената скорост.
                    Направи така ,че трябва да си наистина идиот ,да не спазваш правилата и да катастрофираш. Затова на запад от Калотина мият знаците и косят около пътя.

Коментар

КАТ не могат да глобят този, който не е почистил пътя. Могат само да сигнализират. А иначе за чл. 20 си прав. Аз също не смятам за редно да вменяваш на водача задължения, които е невъзможно да изпълни при всякакви обстоятелства.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Куздов, шегаджия си падаш.
                        Имаш ли идея колко пари се прибират годишно от винетки?! Да ти река - над 195 милиона лева. Имай предвид че всички новопроектирани и новоизграждащи се пътища се финансират с европейски пари. Та обясни ми сега къде отиват тези пари при положение че почистването зимата е нула, сигнализацията е нула, поддръжката е нула? Това което се отремонтира, се разпада след максимум три години и неустойки не се търсят от никой.
                        Така че кмета да размахва фенерче вероятно го беше замислил да е забавно, ама на мен някак си ми вдига нервите след като съм платил там да има почистен банкет и канавка!
                        Георги Тонев

Коментар

Нека аз да кажа къде отиват парите от винетки,за заплати и други глезотийки на МВР,които от своя страна да си затварят очите за всички нередности които извършва собственика на пътя,и при всяко ПТП на 100 процента да е виновен водача на МПС.Малко е омагьосана работата но това е реалността.

Коментар

Играта на думи в съда се превръща точно в тълкувание. Имаше една тема за глоба за винетка за ремарке. Може би някои колеги се сещат, че юристконсултът беше казал "защо гледаш закона, който ти изнася". Нарочно попитах опитен юрист за казуса. Според него, законът за движение по пътищата е специален закон спрямо закона за пътищата, а приоритет за прилагане имат специалните закони. До тук с полемиката кой тълкува "както му изнася". От други разправии се оказа, че полицията изобщо не уведомява стопаните на пътя(както са ДЛЪЖНИ), а е по-лесно да се наказват водачите защото са били длъжни "да спрат пред всяко предвидимо препятствие"(вече казах, че за водачите в България трябва курс по парапсихология). Номерът не мина - обикновено влизам в разправии със сериозна правна подкрепа. Цитирам обяснение на един шеф от полицията(не искам да уточнявам къде), на думите ми, че гарантирам, че актът ще падне в съда: "ние знаем, че съдилищата толерират повече гражданите". И знаете ли защо? Защото бяха нарушили 5(ПЕТ) точки по ЗАНН и съставили акт, в който визираха технически параметри, без да са вадили техническо средство. Напротив, разпоредиха ми "да се прибера в колата", защото имали работа само с водача, когато им напомних, че СА ДЛЪЖНИ да покажат техническото средство и условията на мерене. И в акта вместо мен, като свидетел вписаха втория полицай. Законно, но предполагащо манупилация положение в дадената ситуация. Както казах - номерът им не мина. Айде стига, викам, с това избиране на линията на най-малкото съпротивление, за изпълнение на задълженията...
                            Последно редактирано от Еmil; 04-07-11, 21:10.

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                              Куздов, шегаджия си падаш.
                              Имаш ли идея колко пари се прибират годишно от винетки?! Да ти река - над 195 милиона лева. Имай предвид че всички новопроектирани и новоизграждащи се пътища се финансират с европейски пари. Та обясни ми сега къде отиват тези пари при положение че почистването зимата е нула, сигнализацията е нула, поддръжката е нула? Това което се отремонтира, се разпада след максимум три години и неустойки не се търсят от никой.
                              Така че кмета да размахва фенерче вероятно го беше замислил да е забавно, ама на мен някак си ми вдига нервите след като съм платил там да има почистен банкет и канавка!
                              Мда. Само чувството ми за хумор ми помага да не избухвам в сълзи всеки път като прочета във форума колко компетентни по всички въпроси люде има, пък аз колко съм тъп и непросветен. Интересно, всички знаят парите в хазната колко са, от къде идват и къде отиват, знаят кой как (не) си върши работата, а във всички институции е пълно с тъпаци и неграмотници, които само решават кръстословици по цял ден и се редят за заплата. Що така?
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

И аз питам "що така"?
                                Не можеш да си представиш колко искрено питам.
                                Държавния служител е особена категория работник. Служителя от държавната администрация е дори още по-интересен за наблюдение.
                                Аз лично съм избрал за себе си друг път и това което отделям от приходите си "в полза роду" надвишава в многократно това което получавам като косвено благоустрояване, съгласно сделката ни с републиката. Това си е чиста измама, колега, ама нямам друга опция.
                                Нещата се случват пред очите ни, но ти упорито се правиш на ощипан. Може би искаш да се потопиме в примери за злоупотреби?
                                Всяка сутрин денят ми започва с това как за събуждане балансирам с чаша кафе в ръка докато карам през един опустошен, павиран участък от около 50м3.
                                Този участък се ремонтира всяка година от десет години насам. Понякога даже и по два пъти годишно го ремонтират. Дори непосредствено след ремонта нещата не са добре, какво остава след месец - два.
                                Та, всяка сутрин денят ми започва с това и някак си автоматично започват да ми се набиват в окото все кривите неща.
                                Ти си седнал сега да ми вменяваш вина. Недей, моля те, обезкуражаваш ме съвсем.

Предлагам да не обсъждаме тук държавните проблеми, нито личните си симпатии.
                                Според теб, закъсалия колега е за акт и глоба. Аз мисля че пътната ни инфраструктура е плачевна и предпоставя злополуки.
                                Няма какво да се убеждаваме повече.
                                Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X