Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една случка със ПТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Една случка със ПТП

Случка от преди три дни,значи карам си камиона натоварен със въглища от гр. Кнежа за към Гулянци и след изхода от село Густиля има правен мост от пътното управление които не е обезопасен по никакъв начин,и след обилните валежи тревата и тръни и будили заличават че има мост и дълбоки канафки от двете страни на пътя.
    Това става във 1часа през ноща и аз решавам да спря и да поспя малко но не съм избрал подходящото място и със не повече от 2до5км в час попадам в тази канафка дълбока не по малко от 1,5-1,8 метра.
    Гледам и не вярвам на ушите си и започна едно псуване и други работи хич не им оставих на мира цяла нощ всички роднини от женски род на мира на тези от пътното и на управляващите в тази държава,след известно време приех случилото се и звънах на приятел и на баща ми да доиндат да помагат и изчаках до 5,30часа и след това започнах да звъня на полиция и гражданска защита за кран и при пристигането на полицията и щателна проверка на документите и всичко беше изрядно и след разговор че не е обезопасен моста и дори имаше следи от ПТП на леки автомобили които сами са си помогнали и не са викали КАТ полицая извика управителя на пътното подържане кнежа и тои обеща да докара техника за изваждане на камиона но по стара поговорка,помогни си сам за да ти помогне и господ отидох сам да си търся голям много голям трактор защото камиона тежи около 20 тона натоварен.
    След обикаляне на 5-6 земеделски копераци във една се смилиха над мен и реши човека да ми помогне и пусна един нов и много мощен Джон дииар със въже 22мм което беше скъсано без да помръдне камиона и след това със джипа докараха от кооперацията твърд теглич и със него ме извадиха,и след не дълго време управителя на пътното изпрати вест по друг колега със камион че не може да да намери нужна техника за изваждането.
    И след това започна оглед на камиона и установяване на щетите а те са по груба българска оценака поне 1500лв ,но по стар български обичаи сега след всичко пръключило и аз ще се откажа да си търся правата чрез съда за тези груби грешки които са умишлени за да се спести някои лев от пътното подържане за собствени облаги
    0885 297985,мтел-Радо
    0876 556870,виваком като домашен

От: Една случка със ПТП

Възмущавам се от бездеиствието на службите само полицаите седяха до края и дори полицая звъня на негови приятели със трактори за помощ но все малки трактори а гражданската защита не идва щом няма смъртни случаи и не пречи на движението,значи щом не пречиш на пътният трафик но си закъсал си оставаш там или се оправяш сам ха ха ха ех балгариьо само да ми се отдаде шанс се махам от тази държава и няма да помисля да се върна,и нарочно пиша българия с малка буква защото не я зачитам за родина.
    Прикачени файлове
    0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Последната снимка е от ПТПтата на леките коли от другия краи на канала
      0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Ето и клипче
        0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Още едно
          0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Това "недоглеждане" може да убие много хора !
            ‎По 2 литра са само млякото и сока !
            WJ 4.7

Коментар

Приятелю godech, нищо лично и не искам да те засегна, нито да влизаме в пререкания, но: Не виждам какви основания имаш да недоволстваш, та чак и генерални заключения по въпроса за "родините" да правиш, точно предвид тази случка! Полицаят е намерил за нужно да седи при теб през въпросното време - добре. Защо, обаче си мислиш, че ГЗ е "Пътна помощ" - твоето пропадане в канавката, природно бедствие ли е, крупна (евентуално промишлена) авария ли, човешки животи ли са застрашени - да не говорим, че случаят изобщо не е спешен (според собственото ти описание).
              Тези, които ремонтират въпросният мост, може би са допуснали някакво недоглеждане (и явно е така) но търси тяхната отговорност от тях! А обезщетението за (евентуални) материални щети не е предмет на дейност, нито на КАТ, нито на ГЗ, нито на подобни институции, а на застраховка.
              В края на краищата, на пътя, по време на движение, цялата отговорност е у водача, това - превишена скорост, несъобразена скорост, несъобразяване с пътната обстановка, неправилна преценка за пътната обстановка, неадекватни решения и поведение и т. н. и т. н. - са си само твой пасив...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

davc, ами прав си, ама пък имаше една тема с едни хора около дунава дето се бяха понаиграли с джипките, и единят беше затънал много яко. Та тогава бяха извикали ГЗ и те ги бяха изтеглили . Имаше доста разпалени спорове.

Добре е да се потърси отговорност на въпросната община или пътно управление, да не повярваш имало е случай да ги осъдят. Въпреки, че се съмнявам. Ще изкарат, както винаги, шофЕра виновен. То са една камара несъобразяванки: с пътна обстановка, със скорост и какво ли още не.

п.п. Хм, а защо темата е тук, не е ли по-добре в раздела за управление на МПС, катастрофи и т.н.
                Не ми се вижда много хумористична.
                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                  davc, ами прав си, ама пък имаше една тема с едни хора около дунава дето се бяха понаиграли с джипките, и единят беше затънал много яко. Та тогава бяха извикали ГЗ и те ги бяха изтеглили . Имаше доста разпалени спорове.
                  Не я знам тази тема, съответно - нищо за подробностите. Ситуацията може би не е аналогична, а може би, роля са изиграли "субективни" фактори (в другият случай, става въпрос).
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ееее колега значи не си схванал какъв е смисълат на моят разказ но и тази случка и неприятна ситуация която е по грешка на лица които не са си свършили работата ще остане хеи така в историята
                    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Приятелю godech, нищо лично и не искам да те засегна, нито да влизаме в пререкания, но: Не виждам какви основания имаш да недоволстваш, та чак и генерални заключения по въпроса за "родините" да правиш, точно предвид тази случка! Полицаят е намерил за нужно да седи при теб през въпросното време - добре. Защо, обаче си мислиш, че ГЗ е "Пътна помощ" - твоето пропадане в канавката, природно бедствие ли е, крупна (евентуално промишлена) авария ли, човешки животи ли са застрашени - да не говорим, че случаят изобщо не е спешен (според собственото ти описание).
                    Тези, които ремонтират въпросният мост, може би са допуснали някакво недоглеждане (и явно е така) но търси тяхната отговорност от тях! А обезщетението за (евентуални) материални щети не е предмет на дейност, нито на КАТ, нито на ГЗ, нито на подобни институции, а на застраховка.
                    В края на краищата, на пътя, по време на движение, цялата отговорност е у водача, това - превишена скорост, несъобразена скорост, несъобразяване с пътната обстановка, неправилна преценка за пътната обстановка, неадекватни решения и поведение и т. н. и т. н. - са си само твой пасив...
                    0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Има едно нещо, което се нарича И ОБОЗНАЧАВА със знак: "пътен банкет с недостатъчна носимоспособност". Вероятно става дума и за недооценяване на пътната обстановка, но такова обяснение може да се дава само в България. И знаете ли защо? Защото обиколих Европа в последно време и НИКЪДЕ(освен в България) не видях растителност, висока над 20 см до самата граница с пътното платно. Чудил съм се как може тук да се оставят храстите до платното неподрязани, създавайки директно ограничаване на видимостта. В България вече не се подменят светлоотразителните колчета. И когато поставиш въпроса за отговорността на стопанина на пътя, отговорът веднага е, че "сам си си виновен"-несъобразяване с пътните условия. По моите разбирания това е цинизъм. Да вземат да включат задължителни курсове по парапсихология, че да се научим да отгатваме всички идиотизми и пропуски("...които е могъл и бил длъжен да предвиди...", според текста на ЗДП), направени/ненаправени от длъжностните лица, отговорни за поддържане на пътя като място за БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ.

Коментар

В по-белите държави от нашата даже има машини, които мият мантинелите, колчетата и знаците- да не говорим за косене. А техния аналог на ГЗ идва да помага дори когато си заключиш ключовете в колата- все пак се издържат от НАШИТЕ данъци. За безобразното непотдържане на пътя трябва да се търси наказателна отговорност на собственика на пътя. Защото на този камион само дневната винетка е 13 лева. И къде, АДЖЕБА отиват тези пари?
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Офф, айде стига вече! Белите държави-зелените държави... А някой ще ме светне ли в коя от белите държави можеш да подкараш из ливадата където ти падне? Собственика на пътя бил крив.... Ами аз доколкото виждам ПТП-то е извън пътя. Всички други са виновни, само тоя, дето кара където му е кеф - не. Че и държавата му е длъжна да го спасява. Ми що не пробваш да отбиеш така някъде на Петрохан? Дали пък държавата няма да е виновна, щото не е запълнила пропастта и всеки да може да си цепи напряко, откъдето му е кеф? Ето заради такива "тъпите" американци са нацвъкали навсякъде инструкцийки като за малоумни - за да нямат причина после да мрънкат. Май и тука трябва да е така, нищо, че сме мно'о гяволи и тЕрикати. Освен това аз дори и на снимката виждам, че канавката е доста дълбока и не е най-подходящото място да се набутам с 20 тонен камион....
                          Последно редактирано от kuzdov; 03-07-11, 01:28.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Куздов или не си наясно със ситуацията или милиционерското говори в тебе повече.
                            Мост без парапети,необозначен по никакъв начин.Преди моста широко място ,където колегата спрял да си почине.Посред нощ.

Що ли в белите страни даже слагат светещи знаци на всички такива препятствия.Само ние се правим на велики.Там даже правят назъбени ограничителните линии на пътя ,а при нас шофьорите кучетата ги яли.
                            Там тази инструкция е точно за това ,казват и защита от глупака.Така се правят нещата за да не възникне ПТП. А не драйверът виновен при всяка ситуация.
                            Начин на мислене, а не милиционерщина.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Офф, ай.... Ами аз доколкото виждам ПТП-то е извън пътя. ... с 20 тонен камион....
                              Само че, пътят не свършва там, дето свършва асфалта. За справка - ЗАКОН за движението по пътищата.
                              А ако зачетем и Закона за пътищата ...... язък за държавата дето не спазва законите.

Но според мен водачът е виновен - че си е платил винетката.
                              I get High by going Down

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X