Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двубандово токи, какво, модел, работа с крос банд?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Радиолюбител съм вече, първи въпроси?

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    А може ли да се научи на мрежата на PRM - а? Вградена видимо я няма.
    И не пише нищо за кросбанд.
    Kenwood-a - работи на PMR
    Yaeso VX-3 - за съжаление не, т.е. да, но е по-сложно....
    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
      Докторе, като гледам какъв интерес се е заформил в теб, бях сигурен, че си изял де що има писано по темата, ето погледни тук, втория пост, има само един кенууд, ето го и тук
      Оххх, само за едната батерия и два вата мощност отгоре (важните в практическо отношение неща) - 230-240 евро...
      Пак оставам на VX3 с надежда, че може да му се сложи малко по-капацитивна батерия...
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

голяма батерия за VX-3:
        правиш си я колкото искаш голяма....

а за малката антена - няма как къса антена да работи по-добре от дълга, стига и двете да са за съответния банд
        литиевата батерия се зарежда дори ако радиото е включено но по-бавно
        тази касета е 24 лв в интегра
        Последно редактирано от nii; 02-03-09, 15:58.
        LZ1NDI
        DR650SE K8

Коментар

Първоначално публикуван от nii Преглед на мнение
          голяма батерия за VX-3:
          правиш си я колкото искаш голяма....
          Супер! Значи може и 2200 mAh. Съдейки по снимките означава ли, че батерията (и оригиналната) дава само 3.6 V То при това положение вярно не може да се изкара повече от 1.5-2.0W мощност...
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

да, оригиналната батерия е тип NP-60 използва се в много фоотоапарати и е 3.6в 1000мАч
            продават се навсякъде по 20лв може да си купиш няколко за резерва.
            касетата работи с АА батерии, може да сложиш и 2700мач стига да имаш зарядно което да зарежда нечетен брой батерии.
            на самата станция има едно "копче" под батерията, което разпознава дали си с литиева или с касета. ако си с касета радиото очаква 4.5 волта от алкални батерии, и ако сложиш акумулатори малко се бърка и показва Low battery защото измерва 3.6, но можеш да си наглеждаш вградения волтметър, като падне на 3.1-3.2 волта зареждаш.

опция е да си се моташ с 2 литиеви батерии за ежедневни лафчета, и да имаш в жабката една касета с Duracell за всеки случай.
            друга алтернатива е да ползваш жака за външно захранване, той поема 6 волта, като при това радиото вади 3 вата на долния и 2 вата на горния банд, може да си сглобиш един пакет от 5 АА батерии с произволен капацитет или да ползваш 6 волтов оловен акумулатор или каквото намериш....
            варианти бол
            LZ1NDI
            DR650SE K8

Коментар

До: Двубандово токи, какво, модел, работа с крос банд?

Вече се продава това, което търсите:
              http://www.wouxun.com/Two-Way-Radio/KG-UVD1.htm
              Евтино, има "кросбанд" (всъщност се казва "сплит") възможности.
              В 409shop е 125 долара с доставката. Като цена е просто недостижимо, като качество, обаче - незнам нищо, но радиата на тази фирма са по-добри от това, което може да се очаква в този ценови диапазон.
              Аз лично мисля да се жертвам и да го купя без да съм чул никакви отзиви, ако има интерес ще споделя впечатления.

Коментар

Аз вече съм поръчал едно. Другата седмица ще поръчвам още едно, че има много нетърпеливи.

Като дойде, ще пиша.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки като дойде пиши как е като качества, и аз му се точа
                  LZ1NDI
                  DR650SE K8

Коментар

Първоначално публикуван от nii Преглед на мнение
                    Спарки като дойде пиши как е като качества, и аз му се точа
                    Ще пиша. Не бери грижа.

Има някакви слухове че нямало DTMF, ама като дойде ще разбера. Все пак е стъпка напред, понеже е двуканално и има имена на каналите.
                    Последно редактирано от sparkybg; 11-05-09, 12:09.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От 2 дена се човъркам с WOUXUN KG-UVD1-то. До тук нямам забележки. Аудиото е добро. Тръгва както трябва без да се пипа нищо по нея. Софтуера за програмиране е приличен и няма сериозни бъгове. Има си имена на каналите (нещото, което другия ми двубандер няма). Харесва ми като дизайн. За каналите има както копчета нагоре-надолу, така и врътка - на kойто както му е удобно. До колкото видях всичко може да се настройва и през клавиатурата.

Няма DTMF, но това мен не ме бърка.

Накратко: Дотук не съм открил проблем, и съответно я препоръчвам.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        От 2 дена се човъркам с WOUXUN KG-UVD1-то. До тук нямам забележки. Аудиото е добро. Тръгва както трябва без да се пипа нищо по нея. Софтуера за програмиране е приличен и няма сериозни бъгове. Има си имена на каналите (нещото, което другия ми двубандер няма). Харесва ми като дизайн. За каналите има както копчета нагоре-надолу, така и врътка - на kойто както му е удобно. До колкото видях всичко може да се настройва и през клавиатурата.

ей, превари ме

ако за онези юнаци разликата между България и Унгария не беше само две-три букви, сега и аз щях да имам впечатления..

ама какво да направиш - станала грешка - Карол ми се извини три пъти и сега стоя и тръпна в ожидание...

Коментар

Минаха доста дни. Има ли промяна в мнението ти по въпроса? Забележки и недостатъци ще споделиш ли?
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                            Минаха доста дни. Има ли промяна в мнението ти по въпроса? Забележки и недостатъци ще споделиш ли?
                            Не, няма. Станцията е добра според мен.

Коментар

Не, няма. Станцията е добра според мен.
                              Аз си играя с нея от два дена ..... добра изработка на пластмасите, метален скелет, гумени уплътнения навсякъде ...
                              Много интуитивно меню, лесно се работи ..... добра чувствителност на приемника.
                              Може би ... плитка модулация ... ама това е проблем при почти всички ...
                              Добър софтуер за програмиране ....

Какво повече за тия пари ??
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Пробвахте ли го как се справя с "кросбанд-а"?
                                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                                0888 315 794
                                LZ1UPI
                                A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X