Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двубандово токи, какво, модел, работа с крос банд?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Радиолюбител съм вече, първи въпроси?

Да, по принцип където минава (може да чуеш) UHF, VHF го няма и обратно, та няма как да контролираш комуникацията. Освен това антените може да са еднобандови, тоест по-ефективни.

А за китайския двубандер не знам какво може - ще питаме другите по радиото
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

Колегата LZ1NPN (keltis) май беше и отговори, че не става на модела TG-UV!
      Може да си работи само на бандовете поотделно.
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

Мдааа, значи оставаме на Yaesu FT60. Аналози
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

www.hamradio.com
          избери си коя да е двубандова станция...
          yaesu vx-3 става но е само 1.5 вата и батерията трае малко.
          LZ1NDI
          DR650SE K8

Коментар

Направо ме заля
            Ама аз не мога да избера когато имам голям избор
            Добре, ако добавим опция ,,лесна батерия" ( т.е. разумна цена за втора в комплект с оригиналната, по възможност литиева)...
            p.s. само да кажа колко се впечатлих днес от една китайка - еднобандова, 7.2 V, литиева батерия, изключително компактна и лека, на цена около 60-80 лв. като нова... само няма втори банд пущината
            LZ1EMS

Коментар

Руснаците казват "На вкус и цвет, товарищ нет!".

Не знам какво ще ти хареса - с техниката е така - гледаш 20 уреда, звериш се, кой от кой по-добър, изведнъж харесваш нещо - "кефи ме, не знам защо!"

Ако обективно гледаме, добре е да е популярна марка в БГ, да има източник за евтини аксесоари, да е лесен за обслужване, без излишни екстри, да е доказан като надеждност и задравина и не на последно място да има сервиз като хората, да знаеш на кой да поздравяваш персонално близките роднини от женски род, ако се отвори случай.

Та ако мога да изброявам без да съм много обективен - взимаш нещо японско
              Show must go on!
              LZ1VES

Коментар

тогава...
                след като вече имаш FT-51 - ползвай си го за основно HT,
                за случаите когато искаш да го пускаш на крос банд си вземи една VX-3 , може да и е кекава батерииката но е от фотоапарат Fuji и струва 25-30лв (аз имам 2 + кутия за АА батерии). радиото с двете батерии в ибей е 275лв. адски е удобно аз без него не излизам никъде.
                отделно си купи една китайка за 60-80лв да не те е яд ако я изпуснеш в калта...
                по-натам си вземи нещо голямо като Icom IC-208 или Yaesu FT-7800
                LZ1NDI
                DR650SE K8

Коментар

Първоначално публикуван от nii Преглед на мнение
                  тогава...
                  след като вече имаш FT-51 - ползвай си го за основно HT,
                  за случаите когато искаш да го пускаш на крос банд си вземи една VX-3 , може да и е кекава батерииката но е от фотоапарат Fuji и струва 25-30лв (аз имам 2 + кутия за АА батерии). радиото с двете батерии в ибей е 275лв. адски е удобно аз без него не излизам никъде.
                  отделно си купи една китайка за 60-80лв да не те е яд ако я изпуснеш в калта...
                  по-натам си вземи нещо голямо като Icom IC-208 или Yaesu FT-7800
                  Е, това се казва практичен съвет. Станцията като тази на снимката по-долу ли е? Размерите са супер - става и за приятелката ми

Имам и няколко допълнителни въпроса.

В какво се изразява по-точно проблема с недоброто уплътнение на батерията към корпуса
                  Има мнения, че от токи до токи има огромни разлики в качеството на изработката на VX3, основно по отношение на чувствителността, което ме озадачава. Вашите лични наблюдения какви са
                  Антената на конектор ли е или е ригидна към корпуса Може ли да се вземе допълнително някоя по-къса за ежедневна употреба само на по-горния банд Това конкретно го питам за максимална миниатюризация...
                  По колко реално държи батерията Два дни поне в обикновен режим на работа има ли
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от emanuilis; 02-03-09, 08:36.
                  LZ1EMS

Коментар

да, това е като на снимката.
                    не знам в ехам.нет какво се оплакват, моето си е нормално чувствително.
                    сега видях че батериите (NP-60) са по 20 лв
                    качеството на изработката си е ок, вярно че не е като на по-сериозните станции, задния капак малко шава но все пак това е радио което да сложиш в джоба на ризата.
                    може да се сложи малка антена но качеството на връзката става трагично освен ако нямаш пряка видимост с кореспондента.

батерията трае 2-3 дена ако само слушаш по 8 часа на ден.
                    аз си приказвам на ниска мощност (0.1 вата) и изкарва поне от сутрин до вечер ( а и нали имам още една та не ми дреме )
                    на висока мощност умира за половин час мохабет

ето да добиеш престава колко е голямо:

LZ1NDI
                    DR650SE K8

Коментар

Здравейте, и аз го имам това токи. За мен единствения му проблем е малката мощност, както стана дума по-горе, иначе е върха. Малко, удобно, слуша всичко
                      LZ1PER

Коментар

малката мощност не е точно проблем - ако искаш мощно си вземи голямо токи.
                        идеята на това е точно да се ползва с рипитър като LZ0UHF на ниска мощност, а ако стане зор да пуснеш за кратко високата. ако стане още по-зор ръгаш външно захранване и отива на 3 вата
                        няма как в такъв корпус с такава батерия да изцедиш повече.
                        LZ1NDI
                        DR650SE K8

Коментар

Така де, аз не се оплаквам, просто споделям, че ако можеше да излъчва на по-голяма мощност би било идеалното токи за размерите си. Кенууд има модел с подобни габарити и възможност да работи на 5W, значи е могло да бъде по-мощно, но това явно си е фирмена политика, все пак трябва да се продавт и други модели.
                          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                            Така де, аз не се оплаквам, просто споделям, че ако можеше да излъчва на по-голяма мощност би било идеалното токи за размерите си. Кенууд има модел с подобни габарити и възможност да работи на 5W, значи е могло да бъде по-мощно, но това явно си е фирмена политика, все пак трябва да се продавт и други модели.
                            Любопитно. Дай линк към Кенууд-а ако е възможно, евентуално цена...

Иначе на VX-3 каква мощност му дават, че не разбрах А има ли повече mAh-батерии за него
                            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от nii Преглед на мнение
                              може да се сложи малка антена но качеството на връзката става трагично освен ако нямаш пряка видимост с кореспондента
                              А тази малката която си сложил на снимките с такъв недостатък ли е също
                              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                                Любопитно. Дай линк към Кенууд-а ако е възможно, евентуално цена...

Иначе на VX-3 каква мощност му дават, че не разбрах А има ли повече mAh-батерии за него
                                Докторе, като гледам какъв интерес се е заформил в теб, бях сигурен, че си изял де що има писано по темата, ето погледни тук, втория пост, има само един кенууд, ето го и тук
                                Последно редактирано от Peppy; 02-03-09, 11:07.
                                LZ1PER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X