Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на UPS за домашната мрежа - APC или Еатон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аз не знам да има такъв.

Но може да потърсиш хибриден идвертор за фото-волтаична система - нещо е такова но с по-малка мощност.
    Това e един вид UPS, захранва се от мрежата като има възможност при желание да му добавиш и панели.
    В ибей изпадат интересни неща, аз играх и купих един 1000VA за 12В батерия от Германия.
    Излезе под 200лв. Сега какво ще дойде е друг въпрос

Сериозно - с този УПС само ще съсипеш батериите а те са по-скъпи от него!
    Не че той е кофти - напротив.
    Враг усраине

Коментар

Такъв е и тоя който аз цитирах, но понеже бил нискочестотен, бил и доста по надежден, не сложих линк за да не се отчете като реклама, но и той поддържа и солар и мрежа, но май не може да захранва батериите паралелно - ползва или солар или мрежата за да зарежда, като им се задава приоритет, не може да връща в мрежата, което не е и нужно, има доста сериозен тороидален траф и тежи 16 кила, почти колкото жив китаец. Високочестотните, уж били по калпави, т.е. с по-ниска надеждност, заради повечето и по-сложна електроника вътре. Мхм…мисля да го взема него, че има и още едно парно за подсигуряване.
      Благодаря много за помощта, ще пиша като наглася нещата, да знаят и другите непросветени като мен

Коментар

Нагласих нещата най-накрая, с нискочестотен кЕтайски инвертор, с възможност за настройка на кажи речи каквото се сети човек, че даже доста неща изобщо не знаех и какви са (настройката стана с иказания от фирмата, която ми го продаде). Машинката изглежда добре и работи стабилно, тежи си едини 10-ина кила и кабелите , които са сложени са много сериозни, май 32 квадрата или нещо от сорта. Работи добре и акумулаторите държат много. Сега имам едно APC 1000 за продаване, ако някой нещо .
        Прикачени файлове

Коментар

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Може ли точния модел на китайския инвертор? нещо не мога да го намеря в нета....

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          16 квадрата приличат кабелите.Тея медни тръби газ ли върви ?

• desotodorov
          desotodorov коментира
          Редактиране на коментар
          Газ върви дагоевва , ще правя ремонт на тая стая, която е скалд-парокотелно и го сложих временно, да закрепи докато ремонтирам, че соларната система не обича да остава без помпа, лятото

Дойдв време за смяна на батерията. От две седмици UPS-a мига на предния панел, и в софтуера му излиза сигнализация за смяна на батерията. Вчера поръчах нова, Очаква се да пристигне другата седмица. Като допълзим до смяната ще снимам, за нагледност.
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          4 години - браво, много добре!

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Ми бива горе долу, доколкото разбрах по лепенки на кутията UPS-а е произведен в началото на 2021г. Аз го купих ноември 2021г.. И общо взето за нисък клас е съвсем прилично. Сега чакам новата да дойде другата седмица. И ще и хвана пълния експлоатационен срок. Гледах вчера по логовете напрежението на батерията е падало и до 26,6 V, а може и по-ниско, за 3-4 дни назад, толкова видях. Сега пак е на 28V, но капацитет явно не задържа...

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Реалното време, през което съм го ползвал UPS-а, е около 3 години. Смятано от датата на покупката. По складовете е лежал почти година. Реално батерията е изкарала около 4 години.
          Последно редактирано от KingofROAD; 24-12-24, 19:50.

Абе я кажете , от къде да купя отвертки , дълги и тънки, че на един комшия юпс-а е за смяна на батерия , ама не мога да го отворя с наличните ми инструменти . Всички които имам и са над 15 санта дълги са дебели и не влизат в отвора.
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          В ИТТ, имате в Русе. Каммартон ако имате, иначе с куриер отвсякъде.

В лидъла имаше комплекти, и в е-мага има 300 мм. дълги. В някои железарии можеш и поотделно да си купиш, каквито ти трябват. Напоследък има и дълги торцове.

Коментар

Да докладвам за смяната. Новата батерия излезе около 130лв. с доставката. Смяната не представляваше кой знае каква трудност. Наложи се обаче ползването на дълга кръстата отвертка - 300мм, понеже стандартната отвертка се оказа къса, за винтовете на кутията отдолу. При моя начин на ползване на UPS-са, около 10-15-20% товар, би могъл да изкара поне 3-4 смени на батерията.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber_image_2024-12-21_18-45-00-220.jpg
Прегледи:131
Размер:211.3 КБ
ID:6983453 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber_image_2024-12-21_18-45-00-332.jpg
Прегледи:121
Размер:202.7 КБ
ID:6983454

Име:viber_image_2024-12-21_18-45-25-996.jpg
Прегледи:117
Размер:39.7 КБ
ID:6983455 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SCR00042.jpg
Прегледи:113
Размер:88.9 КБ
ID:6983456

Име:download.png
Прегледи:116
Размер:162.5 КБ
ID:6983457 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:download001.png
Прегледи:113
Размер:166.0 КБ
ID:6983458

Име:SCR00043.jpg
Прегледи:114
Размер:67.7 КБ
ID:6983459

Общо взето съм доволен. Спестява ми поне 80-90% от прекъсванията на тока в къщи. Рядко продължават над 15-20 мин. А в повечето случаи успява да удържи на батерия.
          В домашната мрежа съм усвоил и ползването на NUT протокола, и мога да си правя сценарии при преминаване на батерия, кой комп/сървър кога да се гаси. Като главния, който хоства UPS-а по комуникация, и го разпространява по NUT протокола, се гаси последен, ако падне батерията до 5%. Това за три години време се е случвало всичко на всичко 3-4 пъти, и то предимно през последната година, когато батерията вече нямаше пълния си капацитет. Иска ми се по-ячък UPS, с поддръжка на SNMP протокол и LAN мрежа, и чиста синусоида. Но засега и този спасява положението.

Коментар

Една батерия 12v/7Ah с доставка да струва 130 лв ???
            Това изглежда като прецакване.
            Под 60 лв е 9Ah с 2 години гаранция. Каква е тая доставка?

Коментар

• KingofROAD
              KingofROAD коментира
              Редактиране на коментар
              Две батерии са, обърни Фнимание, че напрежението на батерията е 24 волта, а не 12...
              APC ОргиналдЪ...
              Последно редактирано от KingofROAD; 26-12-24, 10:22.

Предполагам цената е за 2 броя.
            Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X