Виктрон...това казва всичко

)
не бях пускал софтуер на този УПС защото работеше чудесно с оловно киселинните батерии, но с тези нещо не се получава. Първоначално тръгва, но отчита че заряда на батериите пада много бързо и на 10-тата минута почва да мига и спира, за да не повреди батериите
. А батериите със сигурност не шадат, защото ги следя през БМС-а, освен това - като го пусна в калибрационен режим - държат повече от 8 часа падайки до 15% с натоварване 2-те помпи за които е преднзанзачен УПС-а. Знам че този модел УПС е за оловно киселини батерии, но ми се струва много тъпо да отчита батерийте като изтощени при напрежение 27 волта....и то - отначало - докато не са "паднали" според него - ги отчита като 100% при дори по-ниско напрежение. А иначе ги зарежда ги нормално с около 4 ампера ток....играх си със софтуера - не мисля че има начин да сменя каквото и да било по натройките, за да го накарам да работи нормално, и се чудя какво би могло да се направи по хардуера му, иначе ще трябва да кОпувам друг УПС или соларен инвертор, защото нещо не намирам УПС-и на които изрично да пише че работят LiFePO4 батерии.
. Да му *** вътрешния алгоритъм
, батерийте са хубави и не мога да ги върна, така че ще е нов UPS, ама както написах, нещо не намирам подходящи за такива батерии. От една фирма ми предложиха 2000W 12V Нискочестотен тороидален инвертор/UPS със до 30А зареждане...ама струва 1к близо иии...
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар